Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
La greva profesorilor participa toti profesorii din toata tara?
Pot ajunge pilot daca sunt la filologie? La anul trec clasa a XI-a
Bună TPU! Învăț la mate și am nevoie de ajutor. Știind că formula de la (a+ b)⁴ este (a+ b)⁴ = a⁴ + 4a³b + 6a²b² + 4ab³ + b⁴ Cum îmi dă șasele? Este un produs a ceva? Vreau...? (mai mult)
Salutare TPU! Sunt clasa a 8a si maine sustin examenul bilingv. Întrebarea mea este cum decurge acest examen? Am inteles ca are proba orala si scrisa și ca daca nu treci de cea orala te trimit acasa....? (mai mult)
Bunaaa! Mai conteaza media din 9-12 sau doar cea de la bac? Daca da, la ce facultati ai nevoie de media din liceu?
Cum devin medic neurochirurg? As vrea în detaliu, cum e cu facultatea cu rezidentiatul și cum ma angajez undeva.
Ce credeti ca pica la sub 3 la bacalaureat la limba romana? Eu cred ca poezie care nu s-a mai dat de cativa ani (profil real)
Buna ziua/seara! As dori si eu sa stiu ce credeti despre greva asta a profesorilor si cum ne poate afecta pe noi elevii? Sunt in situatie de corigenta la chimie si imi e frica ca o sa raman asa "in pom"...? (mai mult)
E adevărata știrea https://youtu.be/_3uDybg7kYo?
Cum aș putea afla cât la sută sau câți km² pot fi utilizați, în mod realistic, după suprafața acelei țări, cel puțin geografic? De exemplu, România are suprafața de 238, 397 km²,...? (mai mult)
Salut, vara asta o sa merg sa lucrez la mare cu școala dar încă nu știu ce am sa lucrez mai exact dar dau de bănuit c am sa fiu ospătar, ce ar trebui sa știu? De ex trebuie sa dau rest la oameni...? (mai mult)
Daca ai 10 clase e considerat invatamant gimnazial sau liceal?
(ELEVI DIN CL. 9- a sau profesori din "REPUBLICA MOLDOVA" DACA VRETI SA FACETI O FAPTA BUNA VĂ ROG AJUTATI- MĂ) Salut! Sunt o elevă din cl. 9 și asi dori să știu dacă cineva din voi are "Examenul...? (mai mult)
Chiar se va ingheta anul scolar 2023 fix acum cand intram in vacanta de vara sau zic ei asa ca sa ii sperie sa le dea salarii mai mari?
BN TPU ce are special acest lucru Avion militar are 550km /ora la decolare iar un avion de mici dimensiuni 225km/ora asta nu înseamnă nimic în comparație cu Boeing sau Airbus sau Concorde întrebare...? (mai mult)
Dacă nu iau bacul, primesc diploma de 12 clase? Adică e o diploma care arata ca am terminat 12 clase
Salut! Pentru cei care ati dat bacul la logic, când răspund la cerințe trebuie să formulez în propoziții sau pot sa scriu direct răspunsurile?
Este corecta propozitia "daca stau sa ma gandesc nu am vorbit mai mult de 10 cuvinte cu tine" din punct de vedere gramatical? Daca nu, va rog spuneti-mi cum ar trebui formulata
Cum aflu ipotenuza si una dintre catete intr-un triunghi dreptunghic daca stiu cealalta cateta si inaltimea
Care este diferenta dintre subiect si complement direct? (ambele au intrebarea,, ce?''
Daca dau bilingv ul la engleza si dau si probele la pedagogic si nu iau bilingv ul pot sa mai intru la pedagic sau nu se poate fara bilingv
Știe cineva unde pot găsi edițiile în română ale revistei Signal pe internet? În format pdf etc. Nu mă interesează să cumpăr în format fizic, doar să le citesc pe net dacă există.
Bună,știe cineva ce înseamnă proba de la pedagogie:auz muzical?
Care este media minimă pentru a intra în examenul de bacalaureat?
Ce pot face cu limba japoneza dacă in învăț singur și nu merg la facultate?
Stau eu si ma intreb.De ce oare profii se plâng atat de mult de salarii? Eu consider că in raport cu munca depusă, salariul lor e bun.Adica stau 4- 5 ore pe zi la scoala, au vacanțe mari (de paste,...? (mai mult)
BN corpul uman este format din celule sau din atomi? Mă ZAPAVEDTE MATERIA ASTA MAI INTAI INVETI CA CORPUL UMAN E FIN CELULE APOI DIN ATOMI ...deci în caz care r răspuns corect?:((((
Ce examen se da la facultatea de pedagogie a învățământului primar și preșcolar? Știți cumva unde pot gasi modele de teste
Buna ziua, la cate absente motivate sau nemotivate un profesor poate sa nu doreasca sa oti incheie media. Specific ca absentele au fost motivate pe plan sportiv de catre un club sportiv. Mulțumesc
Ce pateste un elev daca a umblat in catalog si a motivat doar o absenta?
Salut, mediile se rotunjesc la o anumită materie, adica daca am 4, 66 la matematica media anuala o sa fie 5 nu? Având in vedere ca sunt module, nu stiu ce sa fac, profa de mate o sa mai dea un ...? (mai mult)
Bunaaa, știe cineva la ce ora sa da evaluarea națională la a 6 a? Și când se încheie mediile?
Are voie profesoara de desen sa imi puna 4 daca nu termin un desen pana maine?
Salut, dacă cumva am media la matematica 5(fără semestre) pot sa trec clasa sunt în a 5-a?
Salut, imi poate spune cineva va rog frumos liceele cu profil pedagogic din Baia-Mare? nu gasesc niciunde.
Bună! La Colegiul Național Pedagogic,, Ștefan cel Mare" din Bacău, dacă am dat o adeverință medicală la dosarul de înscriere, mai trebuie încă o adeverință diferită când dau proba?
Când începe vacanța de vară?
Buna seara TPU! Am si eu nevoie de ajutorul cuiva de aici. Sunt clasa a 8- a iar la anul voi merge la Liceul Tehnologic Ucecom Spiru Haret, pe profesionala mai exact comert. Cunoasteti pe cineva care ...? (mai mult)
Salutare. Are cineva informații despre Universitatea Politehnica Timişoara? Mă interesează să mă înscriu la Informatică, modul fără frecvență (ID), eu fiind din Cluj și lucrând un job...? (mai mult)
Buna! Am un proiect de realizat, pentru un curs opțional, cu tematica "Mâncare și cultură", cum se întrepătrund acestea. Trebuie sa fac acest proiect pe baza unui film. Aveți recomandări?...? (mai mult)
Ce ii pot face unei iepe sa aibă călduri (Iapa are doar 5 ani și nu a fost niciodată fătată) deja de la începutul anului acesta nu a umblat deloc! Poate știe cineva vreau remediu!?
De ce se zice ca dor nu are traducere in engleza? Missing, longing, care e diferenta?
Salut TPU! As vrea sa va cer un sfat, pentru ca nu stiu sigur ce sa fac.Imi place mult matematica si am inclinatie mai mult pe stiintele exacte decat pe romana, istorie etc.Ideea e ca trebuie sa aleg...? (mai mult)
Salut, daca m-as duce pe profil filo Mihai Eminescu Baia-Mare va trebui sa dau probe? Multi mi-au spus ca da, eu din ce stiu doar la filo billingv se dau probe.
Salut! Sunt in clasa a 10- a si sunt pe profil uman (filologie), si sincer chiar nu am idee ce o sa fac dupa liceu, dar ca oricine altcineva imi doresc sa am o meserie bine platita. Imi poate oferi cineva...? (mai mult)
Bună, sunt în a VIII a, n- am ce face, am de ales între arhitectura si arte plastice dar mie nu- mi place compoziția deloc, nici cand eram mica nu- mi placea, imi placea sa fac portrete si sa ...? (mai mult)
Bună! Știe cineva cum e la facultatea de agricultura? Sau la USAMV București (nu la medicina veterinara). Am fost odată acolo dar nu am reușit sa întreb decât o persoană care se grăbea să ajungă...? (mai mult)
Cum aflu daca trebuie sa repet anul la facultate? Salut, poate pare o intrebare stupida dar chiar nu stiu momentan la cine sa apelez. Sunt in anul 2 la facultate, dar am avut o situatie mai grea, ...? (mai mult)
BUNĂ ZIUA! Am dat simulare pentru bac în luna Martie pe 28 și doresc să o trec mâine în catalog, se mai poate, dacă a trecut 1 luna jumate de atunci?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Te consideri fan al filmului de mare succes Avatar? Hai sa vedem cate iti mai amintesti despre planeta Pandora, populatia Na’vi, Toruk si Omaticaya!