Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
BUNĂ ZIUA! Sunt clasa a 12 a, și momentan am 6 note din 7 (îmi trebuie 7 note ca sa mi încheie media) Credeți că mă poate lăsa cu media neîncheiată? Țin să precizez: mai am sapt asta și ...? (mai mult)
Buna, sunt clasa a9a si am un profesor sever de engleza care pune 2 doar daca nu stii un exercitiu. Eu nu stiu asa bine engleza:( Ce as putea face sa nu mai stau cu stres ca urmatoarea zi am engleza si...? (mai mult)
Salut! Se mai rotunjesc mediile la materii la sfarsitul anului (an scolar 2022-2023) Dau funda!
Bună ziua! Sunt în clasa a 9-a și acum fac franceza, as putea sa ma transfer la italiană intr-a 10-a dacă am învățat acolo?
Salut! Imi poate spune cineva care sunt toate tipurile de exercitii care se dau la evaluare natională mate Subiectul III exercitiul 1?
Sunt in clasa a 9- a si am urmatoarele note la Istorie: 2, 4, 4, 5. Pentru a trece am nevoie de un 8, am invatat dar sunt cam 75% sigur ca nu voi trece deoarece doamna e o scorpie infecta...? (mai mult)
Buna! Stie cineva daca se dau probe la pedagogic pe filologie?
Salutare, daca nu ma prezint in prima sesiune a bac ului, pot merge sa ma inscriu in a 2 a?
Știu ca suna aiurea, dar credeți ca am timp de la 1 Iunie sa învăț pana la bac de un 6 la mate…( sa învăț in fiecare zi pana la bac)?
Bună, TPU! Am o mică problemă. Deși am cunoștințe ample la capitolul istorie, proful de istorie refuză să recunoască cunoștințele mele. Țin să menționez că sunt mult peste colegii mei ...? (mai mult)
Salutare! As avea o întrebare. Cum as putea sa îmi fac vointa ca sa pot invata?
Contribuie nota de la evaluare naționala clasa a 6 a pentru media de la clasa a 8 a? Va rog raspundeti cei care stiti, mersi!
Salut, am 15 ani si sunt in clasa a 8-a, eu urmez sa dau bilingv-ul si am pierdut anexa cu care trebuie sa te inscrii, poți face rost de alta la secretariat sau ceva?
Bună. Ce materii se fac în clasa a 11a si a 12a la Turism și alimentație?
Salut TPU! Am de facut pentru tema de licenta la ultimul capitol un studiu de caz despre "Comunicare verbala si nonverbala in spoturile publicitare" si n am idee despre ce sa scriu. Ma puteti ajuta cu...? (mai mult)
La scoala profesionala faci si scoala?( in sensul daca inveti la diferite materii) sau faci numai practica?
Salut, Am vârsta de 18ani și intru în clasa a 10- A din septembrie 2023. Este prea târziu să m ai continui? Termin abia la 20de ani cele 11 clase de profesională. Și problema este că nu sunt...? (mai mult)
Oare sunt adevarate testele vocationale (si rezultatele lor) care te ajuta sa-ti alegi facultatea la care sa te inscrii?
Cu cate țări e vecina Rusia, 15 sau 20?
Bună! M- am uitat recent pe listele cu candidații admiși la facultate și am văzut că s- a întâmplat ca unii dintre cei respinși sa aiba medii mai mari, chiar și 10. Știe cineva de ce? La facultățile...? (mai mult)
Salut TPU! Mi- am cumpărat un dicționar explicativ de limba română și nu înțeleg cum se folosește corect, adică cum ar trebui să învăț cuvintele din el de ex : la cuvântul delega scrie vb.I...? (mai mult)
Ce gust are siropul din seva de mesteacan? E de caramel sau e un gust neutru?
Bună! Este cineva la USAMV din București? Voiam să vă întreb cum este acolo. Este greu? Am auzit că se face și mate și informatică. La informatica as avea probleme, anul asta nici nu am făcut...? (mai mult)
Bună! Se invata bine japoneza la utcb? Sunt destule cursuri pentru a atinge un nivel avansat?
Hey TPU! Dacă e cineva de la liceul de arte "Sabin Drăgoi" din Arad și îmi poate răspunde la câteva întrebări, îl rog să- mi de- a un cont de insta/Facebook/etc. Și dacă vreți, îmi puteți...? (mai mult)
Salut! In vara dau bacul si doar de pe acum incep pregatirea. Dau bacul din romana, mate si info. In simulari am luat 9.30- romana, 5, 25- mate si 6, 40- info. Bazele in matematica si info sunt...? (mai mult)
Ce inseamba 80 % la un examen Cambridge? Pt a lua B2 ce punctaj / procent îmi trebuie?
Salut! Stie cineva care exercitii vor fi de fizica in evaluarea nationala de clasa a 6 a?
Bună ziua, Îmi poate spune cineva câteva păreri despre liceele economice Kretzulescu și Madgearu? Orele de practica se fac în cadru organizat sau se poate și prin alegerea copiilor către alte...? (mai mult)
De ce ţii mana sub bărbie când desparți în silabe?
Buna, ce opera literara as putea sa omit de invatat anul acesta pentru bacalaureatul la limba romana (real)? Fara raspunsuri cum ca toate trebuie învățate, pentru mine este imposibil si as dori o ...? (mai mult)
Ce părere aveți despre Colegiul Național Gheorghe Șincai din București? Cum sunt profesorii?
Am o curiozitate.Inainte in anii 80 am citit cu lumea de langa granita cu Urss prindeau de la ei canalele.Curiozitatea mea este puteai invata rusa de acolo? Ca in ziua de azi toata lumea invata engleza...? (mai mult)
De unde vin expresiile nu mai umbla cu cioara vopsita si a se invarti in jurul cozii?
Salut TPU! Sunt clasa a8 și termin acum în vara și vreau sa dau la profesionala auto si după vreau sa continui seralul. Câți ani fac și după ce vârstă pot întra la seral?
Bună, știe cineva dacă termin departamentul de pedagogie al facultăți FSP din Timișoara, pot lucra în invățămant, de exemplu la gradiniță, scoala primară sau trebuie să urmez departamentul...? (mai mult)
Buna TPU, pentru examenul de titularizare, daca eu sunt din Maramures si doresc sa lucrez in Oradea, trebuie sa depun dosarul de inscriere la examen la inspectoratul din Oradea?
Ce credeți că pică la bac la sub 3 pe profil uman?
Bună ziua! Am o situație mai serioasă, copilul meu e clasa a 6 a si nu are nici o nota la unele materii,va rog sa ma ajutati cu un raspuns, multumesc!
Se mai rotunjesc mediile la fiecare materie sau nu? Mulți zic că nu, alții zic că da.
Cum sunt căminele la umf Craiova?
Daca vreau sa merg la liceu in alt judet unde trebuie sa completez fisa de înscriere? In scola unde termin sau in județul respectiv?
E adevărat că a prezis asta Nicolae Tesla? https://www.omofon.com/10- predictii- ale- lui- nikola- tesla- care- s- au- dovedit- a- fi- adevarate https://atlas- geografic.net/5- predictii- ale- lui- nikola-...? (mai mult)
Buna, cum as putea sa fac o hartie indicatoare de ph acasa? Am gasit pe net metode cu varza rosie sau sfecla, insa nu am. Stiti vreo alta modalitate?
La medicina la Craiova se face engleză?
Salut, dacă se organizează la liceu o excursie la care nu vreau să merg, mai este nevoie să completez „Acordul Părintelui/Tutorului Legal - excursie/tabără/expediție- "? Trebuie să- l aduc...? (mai mult)
Când se scrie "ați" și când se scrie "a-ți"?
Bună ziua! Ce se face la ora de transporturi forestiere? Trebuie să ai permis?
Bună ziua! Au fost subiecte la bacalaureat care au picat la fel? De exemplu a fost același subiect din 1995 și în 2006!
Va rog spuneti-mi si mie un profesor poate sa imi dea 2 daca sunt absent in ziua respectiva? Va rog vreau un raspuns pentru ca eu nu inteleg
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The good wife
Te-a captivat povestea Aliciei si crezi ca stii tot despre acest serial? Hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti despre The good wife!