Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Dacă sunt clasa a 9-A la profesională la vârsta de 18ani e prea târziu?
Bună seara.Am de făcut niște ore de practica la pedagogic înainte de probe și nu știu dacă trebuie să îmi iau caiete la mine.(la aceste ore am sport, muzica și arte plastice)
Am văzut pe net, la editura științifică, Enciclopedia de chimie (5 volume) de Elena Ceaușescu. M- am gândit să o cumpăr. Să pătrund și eu mai adânc în tainele acestei științe. Îmi imaginez...? (mai mult)
Buna ziua, cine este clasa a 8 a si da bilingv franceza pentru liceu si poate sa ma ajute si pe mine cu materiale, va rog? Sau cu lectii de invatat.
Cate ore pe zi fac elevii din clasele a 6-a si a 7-a? Cei care stau de la 7 la 15, ce ore au? Nu e vorba de after school.
Ce zodie e 21.05. 2002? Taur sau gemeni?
Este profil de științe sociale-intensiv engleză sau filologie-intensiv engleză la liceul Mihai Eminescu din Buzău? Sau sunt numai științe sociale și filologie fără intensiv engleză?
Am o intrebare, cat ar trebui sa invat ca sa iau 9 la ambele evaluari in prezent eu am 8 la ambele simulari dar nu pot trece de aceasta nota, vre un sfat?
Cât costă să sterilizezi o pisică? E recomandat?
Exista teste online gratis care sa testeze engleza? Sa zica la ce nivel esti
Salut, sunt la profesionala in Bistrița și sunt clasa a-11-a, dar am multe absențe dacă voi rămâne repetent voi primi diploma de 10 clase dacă sunt la profesionala? dau funda!
Credeti ca am timp sa invat toate operele la romana daca ma apuc acum de invatat la bac? ( real )
Salut TPU, sunt la facultate și as dori sa încerc sa merg la un job știe careva dacă pot lua diploma de bacalaureat pentru a face o copie legalizata fără a renunța la facultate?
Salut, cineva la facultatea de drept, merita?
Sunt clasa a 8a. Daca nu intru în examen ma mai pot pune pe fișa de romi?
Bună! Sunt o elevă din Oradea și aș dori să devin o actriță în viitor, dar nu am experiență și nu știu de unde să o obțin. Știe cineva unde se fac cursuri sau voluntariat de actorie/teatru...? (mai mult)
Bună! Știe cineva daca există vreo facultate de franceză de unde să mă ia de la 0?
Bună, am o întrebare, mai am o luna pana la examen și iau doar note mici la matematica și la simulare am luat sub 5, ce sa fac, ce as putea sa învăț? Sunt în clasa a 8 a vreau răspunsuri...? (mai mult)
Salutare TPU! Aș vrea să primesc niște păreri despre liceul Energetic din Sibiu (la profilul electromecanică dual) în general aș vrea să stiu care este ultima medie cu care s- a intrat la profilul...? (mai mult)
Cum se numeste acel fenomen optic in care un obiect in miscare este perceput mai intreg? De exemplu cand se roteste un fidget spinner il vedem un cerc, nu mai ii vedem forma initiala.
Salut, am o intrebare pentru ca sunt destul de confuz acum cu modulele astea. Dacă la o materie îmi iese media 4, 50 etc se rotunjește la 5?
De unde pot sa învăț fiziologie umana? Mi-ar fi plăcut sa fi putut lucra în domeniul sanatatii cândva.
Admiterea la medicina generala la umf Craiova e mai ușoară decat la umfcd?
La evaluarea națională, la proba de matematică, la exercițiile de geometrie, am voie sa desenez pe desenele date, sau trebuie sa fac desenul cu creionul pe foaie? Dau funda
Daca stie cineva ArcGisPro, imi apare aceasta eroare: https://prnt.sc/0HT8ITpaWhRo
Pentru bac trebuiesc citite toate volumele din următoarele opere: Enigma Otiliei Ion Cel mai iubit dintre pământeni Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi? Sau doar anumite volume? Precizati...? (mai mult)
Bună ziua, cunosc toate formulele necesare pentru rezolvarea problemelor la chimie dar nu știu când/cum trebuie folosite, ce pot face în această privință?
Salut, sunt clasa a 10 a si de la inceputul anului scolar pana acum am acumulat 130 de absente nemotivate, exista vreo modalitate sa le motivez? Sau pot ramane repetent?
De ce se confundă cuvântul "asocial" cu "antisocial"?
Salut TPU, poti ajunge IT-ist fara matematica? Sau daca vrei sa lucrezi in domeniu, te invata tot la facultate de la 0 sau trebuie sa stii ceva? Se da examen de admitere la facultati?
Buna ziua, imi poate spune cineva din ce se da examenul de admitere la scoala de agenti de politie de la Cluj si cum e viata in facultate?
Buna ziua. m-ar interesa un orar de la liceul de coregrafie din Cluj-Stroia-specializare arta dramatica.
La umf Craiova există aparatura mai buna decât la umf București?
Buna! Oare stie cumva care sunt criteriile de intrare la UAD Cluj? Imi trebuie un portofoliu, din cate stiu, dar admiterea nu stiu exact din ce se sa si cum se da! Daca exista vreun curent student sau...? (mai mult)
Cu ce profil de liceu am cele mai multe sanse sa intru la o facultate de business?
Buna TPU, vreau sa pun o intrebare, se poate ramane repetent la o materie daca ai 15 absente? Sunt clasa a 10a, la fizica am 2 ore pe saptamana si am 12 absente din care 10 sunt motivate. Pun intrebarea...? (mai mult)
Ce curs sau școală sa fac dacă sunt pasionat de tehnologie? (am terminat liceul acum ceva timp)
Pareri liceul Alexandru Ioan Cuza, Bucuresti?
Bună! Sunt eleva in clasa a 12- a si imi doresc sa dau la facultate in Bucuresti la psihologie. Oscilez intre snspa si unibuc. Ce imi recomandati? Care sunt diferentele, avantajele si dezavantajele celor...? (mai mult)
Am o întrebare despre banii marcați. Cum funcționează? am înțeles ca sunt marcați de poliție, dar cum revin la ei? Adică stiu ca te prind dacă i- ai furat și folosit intr- un magazin, dar...? (mai mult)
Se pun absente in saptamana altfel? Din cate am inteles nu se pun
Cine stie in ce consta interviul pentru Facultatea de Matematica si Informatica de la UniBuc, specializarea Informatica ID?
Care este cel mai dezvoltat os la delfin din membrele superioare(inotatoarele)?
Bună dragutilor, vreau sa știu dacă se poate încheia media cu 2 note, am 2 materii la care am doar o nota și nu mai este foarte mult timp pana luam vacanta de vara și îmi este extrem de frica ...? (mai mult)
Sunt clasa a 8-a și ma gandeam sa merg la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu din București. Liceul este bun? Cum sunt copiii de acolo?
Părere Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu din București? Ma gândeam sa merg acolo dar nu stiu foarte multe informații despre el. Ce profil este ok, cum sunt profesorii si copiii? Am inteles ca se ...? (mai mult)
Buna, stiti care sunt facultatile din tara de arhitectura care au si in limba engleza?
Stie cineva daca la postliceala de asistenti medical generalisti trebuie prezenta in fiecare zi?
Am terminat facultatea de construcții arhitectura specializarea inginerie urbană dar nu am tact modulul psihopedagogic in facultate. Acum 30 ani. Vreau să- l fac acum dar la distanță. Poate să- mi...? (mai mult)
Bună, TPU! Urmează să susțin probele pentru profilul pedagogic. La desen nu sunt prea talentată, dar mă descurc cât de cât, așa că aș dori să aud câteva păreri. La voi cum a fost proba...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Thelostlover întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Family Guy
Te-ai amuzat si tu privind aventurile familiei Griffin? Hai sa vedem daca esti un fan adevarat al acestui serial!