Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Bună, TPU! Urmează să dau probele de aptitudini pentru profilul pedagogic. Mă gândeam ca unul dintre cântece să fie "Rățuștele mele". Știe cineva dacă pot cânta acest cântec?
Salut. Știți vreun canal de YouTube sau pe cineva care ar putea sa facă exercitii la matematica, mai exact probleme de transport, simplex și de grafica dar gen sa le explice foarte bine pas cu pas...? (mai mult)
Buna ziua, am terminat facultatea de drept. As vrea sa fac masterul la o facultate de litere specializarea limbi straine- engleza si sa fac si cursul de padagogie concomitent. Se poate dupa sa lucrez ...? (mai mult)
Este scrisul urât un motiv pentru a scadea o notă? Spre exemplu, pentru o lucrare de 8 să primești 7 pentru că ai scrisul lăbărțat sau când se dădeau teze, pentru o teză de 6, 85 să îți...? (mai mult)
Ce nota iau la evaluare dacă am greșit la exercițul 2, doua personaje din 7 exerciții cu tot cu 2, toate 6 exerciții sunt corecte?
Din câte știu eu, făcutul cu ochiul înseamnă un gest de simpatie pur și simplu. E cineva de acord cu mine??
Ce studii iti trebuie ca sa fii invatatoare la un afterschool?
Salut TPU! Anul acesta voi sustine evaluarea naționala și sunt cam stresat fiindcă gramatica îmi da rău de cap și consider ca nu mai am timp sa o învăț pentru ca nu o știu prea bine. Credeți...? (mai mult)
Daca sunt olimpica e adevarat ca nu platesc taxa de inscriere la facultate?
Școala de vară este obligatorie?
Bună! Știe cineva o facultate la care as putea sa intru cu media nu foarte mare in bac și din care sa ies cu un job? Nu vreau de mate, info, sau la litere... Oricum acolo se intră cu nota mare. De...? (mai mult)
Salut TPU, Ce credeți voi că înseamnă „ Așchia nu sare departe de trunchi„?
Am posibilitatea de a alege in ce sesiune vreau sa dau bacul, adica iunie sau august?
De ce în unele școli copii sunt obligați să poarte uniforma școlii respective, dar profesorii nu, iar profesorii pot purta diverse rochii și fuste (doamnele), sacouri și cămăși (domnii), ...? (mai mult)
Ce credeti ca ar trebui sa se schimbe in scoliile din Romania? Parerea mea e ca: 1. Uniforma ar trebui sa fie obligatorie in orice institut, asa nu ar mai fi diferente intre elevi ca ala nu are haine...? (mai mult)
Mai sunt acceptați termeni precum propozițiune, situațiune, operațiune...și altele de acest gen?
Buna TPU! Este Corecta forma M-as Rade?
Buna, vreau sa dau bac-ul anul acesta eu am terminat liceul anul trecut. Trebuie sa merg și la competente?
BN TPU ce etnie are Dorian Popa?
Am o întrebare, daca vreau să mă transfer de la un liceu la alt liceu trebuie sa mai dau vreun test ceva?
Liceu pedagogic sau loga in Timisoara pentru mate-info?
Salut! As vrea sa învăț limba engleza foarte bine, nu sunt la un nivel chiar bun și as dori sa fac pregătire individual cu un profesor sau la un curs, doar ca nu ma intersectez mereu cu programul...? (mai mult)
Care este diferența dintre o postliceala și o facultate?
Salut! Îmi puteți da niște detalii mai amănunțite poate despre facultatea de Psihologie din Cluj-Napoca + admiterea? Ce ar trebui sa știu înainte de a aplica la aceasta?
Buna TPU! Vreau sa ma inscriu la un liceu pedagogic care are următoarele profile: real(mate- info), uman(filologie), pedagogic(educator- puericultor), pedagogic(învățător- educator). Dacă aleg...? (mai mult)
Poate sa-mi spuna si mie cineva ce inseamna,, san sukar moro ilo''? Va rog?
Buna TPU! Vreau să mă inscriu la un liceu pedagogic care are următoarele profile: real(mate- info) uman(filologie), pedagogic(educator- puericultor), pedagogic (învățător- educator). Daca aleg...? (mai mult)
Daca in septembrie 2022 m-am mutat la alta clasa, acum in aprilie 2023 ma pot muta inapoi la cealalta clasa?
Salut prieteni. Ce părere aveți despre etalarea tarot? Aparține de vrăjitorie sau ghicire? Sunt ceva vrăji, farmece? Ce pot pati dacă vreau sa încerc sa mi. Se ghicească? E poate pura înșelătorie?...? (mai mult)
Salut,eu sunt clasa a 11-a la profesionala si as vrea sa continui la un alt liceu. Ce trebuie sa fac pentru asta si cand ar trebui sa o fac?
Bună! Stie cineva in ce consta proba de concurs din cadrul admiterii la pedagogia invatamantului primar și preșcolar ULBS?
Buna! Voua vi s-a parut mai usor examenul de evaluare nationala decat simularea?
Salut, daca ai 3 absente la o materie ce o ai o data pe saptamana, ți se scade punctul la purtare? In cazul meu am undeva la 32- 34 de ore pe an, 10% ar insemna 3.3- 3.4 deci nu stiu daca cu 3 absente...? (mai mult)
La Bac la Logica daca mi se da sa construiesc un silogism dupa schema data de ei sau dupa o propozitie, daca nu pot gasi niste cuvinte in acea clipa sa se potriveasca exact pe schema se depuncteaza cat...? (mai mult)
Mai exista oameni care traiesc departe de civilizatie, in mijlocul naturii, in creierii muntilor? Fara acces la Internet si servicii moderne. Daca da, cum se intretin, ce mananca?
Hristos a înviat! La facultate se organizează excursii cu colegii? Sau Săptămâna Altfel?
Bună, ar putea cineva să mă lămurească? Eu am fost înmatriculata în primul an la facultate la buget în 2022 și din motive personale am renunțat, acum în 2023 vreau să aplic la altă facultate...? (mai mult)
Bună, tocmai ce am fost operat acum o zi, urmează să fiu externat peste încă 3 zile.Voi primi o scutire medicală deoarece e o incizie abdominală și e greu cu mobilitatea, dar nu știu dacă mi-...? (mai mult)
Salutare, sunt intr-o vacanta unde se vorbește limba engleză iar eu nu o știu si mai am de stat 2 saptamani, ce sa fac sa invat?
Pana la urma ajuta la ceva scoala? Cunosc multe persoane cu facultate care nu fac nimic cu viata lor, s-au casatorit si se plang ca nu au bani
Bună seara. Am plecare în Franța și vreau să știu cum pot să fac cu internetul acolo? Trebuie să cumpăr cartelă de acolo?
Salut, sunt pe a 9a in primul meu an la liceu, unul renumit si foarte bun, sectie foarte buna si ea dar problema e ca deja nu mai am rabdare cu scoala.Ma duc cu ura la scoala si astept doar sa plec acasa...? (mai mult)
Buna! Am nevoie urgent de ajutor. Ceea ce urmeaza sa spun poate suna deosebit de stupid, si o recunosc cu mana pe inima, insa it is what it is. Deci, sunt clasa a 12- a si pe parcursul liceului am fost...? (mai mult)
Bună! Este cineva la Colegiul National Iași? Cum este colectivul si profesorii?
Bună! Îmi redirecționați niște materiale referitoare la turismul din Indochina? Nu vreau să se refere la obiective turistice, ci la statistici.
Bună tuturor! Am nevoie de ajutorul celor care lucrează în învățământul primar sau preșcolar, pentru lucrarea mea de licență. Vă rog să completați acest chestionar despre diferențele dintre...? (mai mult)
Salut,Daca din clasa a 6 a, in a 7 a am trecut cu nota 4 la Matematica, o sa pot sustine examenul?
Salut, dacă de exemplu avem fraza: "Chiar dacă am treaba, el crede că sunt supărat pe el." Cuvântul chiar, este conjunctie subordonatoare?
Ce vrea sa zică in acest clip? https://youtube.com/shorts/wpx04lSlqPc?feature=share?
Salut TPU! Am o problemă legată de cuvinte, în urmă cu ceva timp într- o seară de crăciun am fost la o petrecere și am băut cu niște băieți și am discutat cu unul dintre ei mai mult despre...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Family Guy
Te-ai amuzat si tu privind aventurile familiei Griffin? Hai sa vedem daca esti un fan adevarat al acestui serial!