Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Bună! Anul acesta voi susține Evaluarea Națională și sunt foarte speriată. La română mă descurc bine, mă aștept la o notă mare. La matematică... sunt praf. Fac meditații din clasa a VII-...? (mai mult)
Stie cineva de ce am nevoie pentru a intra la facultatea de matematica informatica constanta, medie bac, admiteri, etc. Momentan sunt la turism si alimentatie dar as vrea sa ma reprofilez sa zic asa.
Bună! Stiți din surse sigure daca liceul Mihai Eminescu din Bacau are camin? Și alte licee din Bacău care au cămine, dau funda.
Pentru a mă transfera de la profil de mecanica la științe sociale la sfârșitul anului mai trebuie sa dau diferențe?
Sunt clasa a 12 si urmează să dau bacul la info, mă descurc la subiectul 1 și 2. La 3 nu prea înțeleg să fac problemele. Cum sa procedez sa învăț să le fac?
Bună! Ce ziceți despre Costache Negruzzi din Iași? Aș dori sa merg mai departe acolo pe științe ale naturii si am nevoie de păreri.
Bună ziua! Știe cineva dacă se mai recunoaște examenul de bacalaureat la limba și literatura română din anul 2009, are o valabilitate anume? Dacă vreau sa dau examenul în toamnă trebuie sa...? (mai mult)
Cine are acces în studypool, întrebare foarte urgenta. Va rog sa ma ajutati cu un document, am examen în decurs de 1 zi!
Sunt la profesionala pe profilul ospătărie iar eu termin clasa a XI si vreau sa continui liceul pe un profil diferit, ce trebuie sa fac?
Salut TPU. Diriginta mi- a pus absența la purtare și a zis că în fiecare zi va pune dacă nu mergem la SC. E săptămână altfel și nu are sens sa merg la SC. Îmi puteți spune de când există ...? (mai mult)
Salut, legat de stirea asta: "Anul școlar actual s- ar putea încheia luna viitoare, avertizează sindicatele din învățământ în condițiile în care Guvernul pregătește înghețarea salariilor...? (mai mult)
E adevarat ca inca exista pirati? Am crezut ca sunt ceva de desene animate
Salut,cate săptămâni sau zile mai sunt pana la vacanta de vara?(sunt la liceu)
Salut, TPU! Sunt clasa a 8- a si, urmand examenul si inscrierea la liceu, am inceput sa ma interesez in legatura cu ce profile as putea sa urmez. Am vizionat videoclipuri pe Youtube, am citit si alte...? (mai mult)
Buna. Nu pot continua Nivelul II, Modul Psihopedagogie datorită faptului că la diploma de facultate îmi lipsesc 30 de credite. Master pe specialitate de asistent medical, de un an, nu am reușit...? (mai mult)
Bună! Este necesar să mă duc la selecții pentru proiectele erasmus? Si dacă da, pe ce criterii sunt selectați elevii, studenții?
Bună! Stiți cumva dacă există două programe erasmus? Erasmus și erasmus+
Pot să iau o notă mare la bac la română profil real (cel puțin 9) fără să citesc niciun roman din programă, învățând doar rezumatele și comentariile?
Dacă ați face o modificare în sistemul educațional, cum ați face ca studiile superioare (licența) să dureze mai puțin de 3 ani, respectiv pentru master și doctorat?
Daca am luat mentiune la olimpiada de istorie-faza nationala mai pot lua bursa (de performanta sau merit)?
Salut! Cum ar fi aratat Romania în zilele noastre daca nu ara ocupata de imperiul roman? Noi mai existam acum?
Cat de importanta credeti ca este astazi India la nivel global? Daca are a patra armata a lumii si o economie superioara economiei Angliei si Frantei, poate fi considerata India una din marile puteri...? (mai mult)
De ce orasele Europei de vest (Londra, Paris, Bruxelles, Amsterdam, Berlin, Barcelona, Milano si multe altele) care fac parte din tari destul de bogate, nu sunt capabile sa se dezvolte atat de mult...? (mai mult)
Salut TPU, exista posibilitatea de a face facultati online? adica vreau una la distanță, am vazut ceva site din București, dar chiar nu stiu cum funcționează, cum vad daca facultatile la care ...? (mai mult)
Buna ziua! Știți vreun site care face lucrări bune pentru licența? Mentionez, nu vreau sa fie plagiate și îmi recomandați doar dacă ați lucrat cu ei!
Salut, cu media 6, 50 as putea sa intru la ceva facultate?
Bună! Îmi puteți recomanda un doctorat în afaceri internaționale în Spania? Mulțumesc!
De ce apare, la începutul cântecelor populare, expresia "foaie verde de..."? Știu ce înseamnă, dar sunt curios de ce apare.
Cu ce medie se intră la liceul de arte din Focsani pe arta actorului?
De ce au vacile par doar în vârful cozii? DAU FUNDA
Ma puteți ajuta cu detalii despre facultatea la distanță? Muncesc in afara dar m- ar interesa sa știu cum se procedează, daca trebuie sa fiu prezenta lunar sau când. Și de asemenea niște facultăți,...? (mai mult)
Buna! Cineva de clasa a 7 a aici, care a dat comperul la romana, etapa a doua? sunt curioasa ce variante ati obținut la 12, 17, 18. in rest sunt sigură la toate, doar la astea am o mica...? (mai mult)
Salut! Am si eu intrebare serioasa... Termin clasa a 12 a si as vrea sa intru la UNITBV pe sisteme de energie regenerabile. Pot urma master in cybersecurity dupa? Daca nu...ce profile trebuie sa fac pentru...? (mai mult)
De ce motanul meu pare ca se îneacă sau tuseste de vreo 2 zile? Are un an. Ce poate avea?
Vreau un site bun pentru licența de facultate! Ajutor, va rog! Doar dacă ati lucrat cu ei
România recunoaște studiile realizate online în altă țară?
Bună, TPU! Dacă eu dau bacalaureatul anul acesta și nu vreau sa intru la facultate imediat după, mai pot intra la fara taxa dacă dau la facultate la 1 an, 2 de la bac?
Îmi explica cineva va rog ce trebuie sa faci ca sa te duci în vizita în alta tara (nu ma refer la tarile cu care îți trebuie viza) unde trebuie sa te duci? Ce trebuie sa faci? De unde îți cumperi...? (mai mult)
De curiozitate.In tarile ex- sovietice copii primesc note in agende scolare.noi romanii avem carnete.Dar de curiozitate, eu fiind pasionat de Ungaria, ma tot intreb ei la scoala in ce primesc note? Au...? (mai mult)
Ce patesti daca îti mai pui pe scutirea medicală incă o zi în plus? Îsi va da cineva seama?
Buna! La Opțional se pot da teste cu nota in catalog?
Salut! Imi poate spune si mie cineva va rog la cate absente te lasa repetent in cl 11? Ca stiu ca anul acesta este putin mai diferit
Bună! Îmi poate răspunde cineva la câteva întrebări legate de întreruperea studiilor la facultate? Eu sunt în anul I, semestrul 2 e deja început și sunt la buget. Am bursă socială de la începutul...? (mai mult)
Salutare, ma numesc Teodor si am 13 ani.Sunt in clasa a 6- a si mereu sunt stresat din cauza examenului din clasa a 8- a.Am ajuns în punctul acela în care plâng mereu, nu mai ies afara si nu mai am...? (mai mult)
Bună ziua, îmi puteți spune care sunt cele mai relevante obiecte care pica la probele de aptitudini pentru admiterea la liceul de arte?
Buna seara, câte este nivelul de dificultate al bacului cu sesiune specială și cel normal?
Bună! Este cineva la cămin în Iași la Colegiul Național sau Costache Negruzzi? Cum este? Trebuie sa plătesc ceva daca stau la cămin? Cum sunt școlile?
Salut TPU! Are cineva idee care a mai primit sau cineva care stie acest lucru, cam in cat timp ajunge instiintarea in legatura cu absente de la scoala, la domiciliu?
Am o profesoară care pune 2 și 3 elevilor care, după părerea ei, scriu urât. Astăzi a rupt caietele a jumătate din clasă (la unii și de 3 ori) pentru că au scris o lecție în rânduri și ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
101 si 102 Dalmatieni
Ai urmarit cu drag aventurile nazdravanilor cu pete si ale ticaloasei Cruella de Vil? Cat de multe stii despre filmele artistice? Dar despre animatia 101 Dalmatieni?