Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Poate sa pice la bac la romana, la subiectul al treilea la profil real, caracterizare de personaj?
Pot sa ma transfer la Colegiul Militar de la Campulung daca sunt a 9a? Și cu ce medie se poate intra? Mulțumesc!
Salut, eu anul asta termin liceul si nu prea stiu cum sa incep, ma gandeam sa caut niste joburi pe net cum ar fi curieratul, cred ca asa ar fi cel mai bine, am vazut pe unele site- uri ca daca pleci...? (mai mult)
Daca am luat 8, 90 in simulare este okay? Dar daca de exemplu am facut si o greseala din neatentie la care poate mai puteam castiga macar un punct..as putea sa iau peste 9, 50 in examen? Am sanse?
Buna lume, as vrea și eu sa știu cu cât se intra la facultatea de arte si design din Timișoara sau din alt oraș.
Salut! Am 3 intrebari pentru cei care studiaza la Colegiul National Mihai Viteazul: 1. Care este media de admitere de anul trecut (2022)? 2. Orele se fac dimineata sau dupa- amiaza? 3. Ati recomanda...? (mai mult)
Am sanse sa ma incadrez la liceul Miron Costin la stiinte umane cu media 6?
Bună seara, Ce manuale de matematică de clasa a IX - a mi- ați recomanda? Manualul sa includă teorie, exerciții rezolvate (o tipologie rezonabilă de exerciții rezolvate), exerciții propuse...? (mai mult)
Unde pot gasi o lista cu adverbe, conjunctii si respectiv interjectii in limba romana, separate prin virgula? Ideea e sa le pot prelua cu copy/paste, fara a trebui sa le scriu sau copii cate unul. ...? (mai mult)
De ce exista la romani cele doua forme de nume masculin, Ion si Ioan? De ce nu exista doar Ion sau doar Ioan? Care din cele doua forme e mai veche, mai pur romaneasca?
Poți da examenul de bacalaureat sau de admitere la facultate înainte de clasa a 12- a, dacă știi materia necesară pentru examen? M- ar ajuta mult să știu. Nu e că nu vreau să skipuiesc liceul,...? (mai mult)
La jaromania la un curs dacă nu ating pragul 50% nu este considerat finalizat cursul pentru că la mine n-am atins pragul la unele, dar nu lasă să refac pe cele esuate.Ce trebuie să fac?
Hello, trebuie să scriu o ipoteză la kinetoterapie dar nu prea știu ce e aia ipoteză, puțin ajutor vă rog, mulțumesc!
Pot afla aria unui triughi oarecare daca stiu numai perimetrul?
Salut! Este in regula ca inca de la inceputul clasei a 9-a si pe parcursul ei, la fizica, profesoara sa ne dea teste si teme doar din variantele de bac din 2009? (Sunt la mate-info).
A făcut cineva cursurile de la Institutul Bancar Român? Dacă ați făcut sau nu, în general, ce părere aveți sau ați avea? Ce prețuri sunt pentru aceste cursuri? Pe site spune să- i contactez...? (mai mult)
Salutare, revin din nou,am nevoie de un exemplu de atestat pentru tehnician in gastronomie,as avea nevoie de cuprinsul acestuia, nu găsesc pe nicăieri Mulțumesc anticipat!
Cum isi produceau oamenii imbracamintea cu mii de ani in urma, in antichitate? Si cum reuseau sa ii dea culoarea insolubila?
Buna, TPU. Cate persoane cu numele de Daniel/Dan exista in Romania? Consider ca e un nume destul de des intalnit. Dau funda!
Sunt grele probele la liceul pedagogic?
Salut! Am si eu o intrebare adresata studentilor de la facultatea de arhitectura din Iasi, de preferat daca sunt la buget, aveti niste sfaturi sau ce pe ce sa ma axez ca sa imi asigur si eu un loc la...? (mai mult)
Salut! Pe site- ul facultatii scrie asa "candidaţii care, pe parcursul studiilor liceale, au obţinut distincţii (premiul I, II, III) la olimpiade naţionale sau concursuri internaționale ȋn domeniul...? (mai mult)
Stie cineva de unde pot face rost de pdf cu variante de bac fizica tehnologic si cu barem?
Bună! Oare la facultatea de litere e obligatoriu de a alege un profil română + o limbă străină? Sau se poate alege un profil doar română?
Salutare TPU! Credeți că în doua luni de invatat as putea sa iau admiterea la medicina generala la Sibiu? Precizez faptul ca am dat bacul in 2022, am dat admitere la Bucuresti la medicina si n ...? (mai mult)
Hei. Știți care a fost ultima mediere admitere la ETTI Iași anul trecut?
Hei.Mă pot duce la facultate cu actele in original și copie si să mă înscriu? Pentru admiterea la buget ce trebuie să fac?
Salut! Sunt clasa a 8 a si sunt stresat in legatura cu Evaluarea Nationala. Eu vreau sa intru la la cel mai bun liceu din oras la profil de real, insa la simularile de la scoala nu am luat note mari ...? (mai mult)
Dacă probele de aptitudini la engleza se dau in aceiaș zi cu cele de la liceu vocational una dintre ele se pot da a 2 a oara? Ca sa le pot da la amândouă
De ce asa multi oameni sunt impotriva comunismului? Comunismul real nu a fost incercat niciodata, am vb cu profesori universitari din Sua si stiu ce zic, comunismu' ar ajuta pe multi si ar scoate lumea...? (mai mult)
Am observat în istorie că mai nimeni nu a făcut un tip de scut, dar cu un mâner destul de lung. Adică, cum este formată lancea, ca lungime, cu vârful ascuțit din metal, un geniu ar putea pune...? (mai mult)
Buna ziua! Vreau sa ma apuc de facultatea de drept la 32 de ani, problema e ca eu lucrez si nu stiu cum as reusi sa ma împart între munca si facultate. M am gândit sa mă înscriu la fara frecventa,...? (mai mult)
Salut! Mă numesc Sebastian, sunt în clasa a VII- a și locuiesc în Botoșani. Vreau să devin arhitect, mi- am propus să merg la facultatea de arhitectură din Cluj, dar nu știu la ce liceu ar ...? (mai mult)
Salut, am și eu o problemă, eu sunt la profesionala dual clasa a IX- a și sunt primul în clasă la note și mi- a spus cineva o întrebare, dacă vreau să dau din nou Evaluarea Națională ca să...? (mai mult)
Care este diferența dintre facultatea de inginerie în limbi străine și limbi moderne aplicate
Salut tuturor! Aș vrea să știu si eu cum pot afla care a fost ultima medie de admitere a liceelor din București de anul trecut pentru că mai sunt 2 luni de scoala, iar eu nu m- am gândit deloc la...? (mai mult)
Bună seara, as dori sa ma inscriu la facultatea de psihologie la distanta (adică sa iau cursurile și sa vin numai la Examen) ce facultate îmi recomandati?
Buna! Oare ma puteti ajuta cu un speach bun pentru targul liceelor?
Poate da medicul de familie o scutire cu 3 zile in urma daca mi-a fost rau in ziua respectiva?
Bună seara, pentru a intra la liceul Calderon, era obligatoriu să merg la meditațiile de acum vreo lună?
Bună, ce păreri aveți despre liceul Calderon?
Daca fac 2 facultăți simultan, trebuie să plătesc taxă pentru una dintre ele?
Buna! La facultate, de exemplu de asistent medical sau tehnician dentar in programa se mai face și educație fizică?
Este corect gramatical „care așteptări"? Contextul: „depinde de care așteptări ai" Știu că „ce așteptări" este corect, dar am pus „care" fiindcă suna mai bine în acest context. Se ...? (mai mult)
Dacă am media 5.60 în evaluarea din clasa a 8 a la ce profil pot da?
O intrebare ipotetica. Daca un om n- a avut sansa sa fie deloc la scoala ca nu l- au dus ai lui si are 17 ani acum ar mai putea avea sansa sa ajunga la o facultate importanta gen dreptul? Desigur luand...? (mai mult)
Buna! Va rog sa mă ajutați într-o problema. Daca la 1 kg se adaugă 40 ml, la 100g cat se poate adăuga?
Bună! Știți cumva daca la Colegiul Sava exista profilul Științe sociale? Pe acest profil as vrea sa merg iar prin căutările mele nu am găsit, ați putea va rog să-mi spuneți?
Buna! Am nevoie de ajutor in alegerea profilului pe care sa il urmez. Optiunile la care m- am gandit sunt mate- info si filologie, insa nu stiu pe care sa o aleg, dat fiind faptul ca sunt destul de opuse. ...? (mai mult)
Salut, fraților. Am o întrebare pentru cei ce cunosc bine limba engleza de curand am început un curs in lb engleza si profu a zis ca A se pronunță E. Este adevărat că A se pronunță e când este...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Nina1980 întreabă:
manuelus50 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Sex And The City
Te-ai indragostit si tu de fabulosul New York si de viata minunata a celor patru prietene din serialul Sex And The City? Hai sa vedem daca esti fan adevarat!