Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, in 2023 anul care a venit cu aceste module daca am 9, 50 va rămâne asa sau se rotunjește la 10(nu media finala gen la o materie le adun le împart și îmi dă 9, 50 se trece 10?)
Buna ziua, daca am terminat o facultate in domeniul economic (licenta) si am terminat si modulul psihopedagogic 1, pot face un master in psihopedagogie speciala pentru a deveni logoped? Vazusem un interviu...? (mai mult)
Bună ziua! Îmi puteți recomanda un curs de engleză bun în Iași sau online? Aș dori să-mi revizuiesc bazele și să pot vorbi limba. Mulțumesc!
La ce s-au dat simulări, la liceul Liceul Grigore Moisil Timișoara?
Buna! Am o întrebare de adresat in special persoanelor care au dat bacul. Pentru inceput, la limba și literatura română unde am simțit că mergea alt cuvânt scris, însă era prea târziu să scriu...? (mai mult)
Știe cineva dacă pot preda la grădiniță sau clasele I-IV cu facultatea de geografie și modul psihopedagogic?
Daca cineva pica bacalaureatul in prima si a doua sesiune si da din nou in vara, poate schimba disciplina la care sustine examenul?
Buna ziua, la proba scris pentru bac la logica avem voie sa facem desenele cu creionul? iar cerculetele de la diagrame trebuie sa fie neaparat perfecte?
Cand eram mica mi- a zis cineva ca o sa devin femeie cand o sa- mi vina menstruatia. Mie mi- a venit menstruatia la 9 ani jumate. Nu vi se pare aiurea faptul ca ni se tot zice chestia asta? Si scarbos....? (mai mult)
Buna! Am si eu o întrebare. Sunt clasa a 8 a si as vrea sa intru la filologie bilingv, daca iau nota de trecere la examen si nu trec examenul la engleza, pot intra la acel profil? Sper ca ati înțeles...? (mai mult)
Pentru cei care au dat/dau bacul la psihologie, ce e cel mai important de invatat, mai pe scurt?
Legat de săptamana verde, pe site- ul liceului sunt diferite activitati pe 5 zile. Problema e urmatoarea, intr- o zi sunt cursuri de la 8 dimineata pana la 12, apoi in aceeasi zi de la 16 pana la ...? (mai mult)
Salut, știe cineva ce documente trebuie pentru a ma înscrie la scoala de soferi? Si daca trebuie sa merg cu părinții sau ceva?
Buna! Am liceul finalizat in Grecia dar nu am dat renumitul examen pentru facultate respectiv πaνελλήνιες iar o fata acum ani de zile mi- a spus că a intrat la facultate în Romania doar ...? (mai mult)
Ar fi un pas înainte dacă m-as transfera de la Inginerie mecanică/Autovehicule Rutiere la Inginerie electrica/știința calculatoarelor? As avea sanse la salarii mai mari acolo?
Am o dilema in legatura cu alesul unui liceu. Tot caut un liceu bilingv engleza, decent, nu foarte bun, deoarece sunt mai mult ca sigur ca nu voi lua nota mare in examenul la mate, iar la romana ma...? (mai mult)
Buna, am nevoie de sfaturi. Eu am examene si am luat note foarte proaste 3.30- mate, 6- romana.Eu sunt un elev de nota 9 si nu inteleg ce fac gresit, am intrat intr- o mica depresie. Profesorii, parinti...? (mai mult)
Bună seara! Cum se calculează nota la simularea examenului de bacalaureat în funcție de exercițiile pe care le-ai făcut corect?
Salut! Ma poate ajuta cineva cu partea 1 la bac la matematica (mate- info) cu teoriile si ce trebuie sa stii ca sa faci partea 1? Daca stiti un site sau ceva care m- ar putea ajuta sa explice tot ce ...? (mai mult)
Salut, as dori sa iau legatura cu cineva care este la academia tehnica militara(atm) Ferdinand 1, sau care a terminat-o de curand, as avea nevoie de niste informatii.
Imi puteti spune va rog frumos cateva licee de arta din Ploiesti si media lor de admitere?
Daca s-a băgat legea de 20 de absențe se scade un punct, acum la bursa sociala nu se mai acorda pe luna respectiva la 10 absențe sau 20?
Ce se întâmplă dacă n-am nici o notă la o materie dar totuși n-am nici o absența?
Eu am terminat profil în liceu și vreau să dau admiterea la facultate de informatică în UK, unde se cere să am bacul dat din matematică. Pot să dau bacul din nou și să dau acea probă de...? (mai mult)
Am dat sala, m-am programat la calculator iar apoi am plecat, am inteles ca era nevoie sa iau o foaie pe care apoi sa o pun la dosar, eu nu am luat acea foaie, e vreo problema?
Daca iti iese media 5 la toate 3 materii de la bac trebuie sa il dai iarasi sau iei diploma?
Bună seara! La simularea pentru examenul de bacalaureat avem voie cu bluze care au buzunare și sticle care au eticheta lor?
Buna ziua, 1. Daca am luat cambrudge-ul trebuie sa duc o copie dupa diploma sau ajunge un certificat online? 2. Daca a trecut o luna si nu mi-am comandat diploma cam cat timp dureaza?
Daca eu n-am nicio nota la o materie eu dar am la toate celelalte materii note, o să mai trec sau nu?
Ce facultate din România ar trebui să fac dacă vreau să fiu programator în străinătate? După ce termin facultatea, aș dori să mă mut în Canada, dar nu știu ce facultate ar trebui să ...? (mai mult)
Buna, poate sa cada la simulare bacalaureat, la subiectul 3, acelasi subiect? (adica in decembrie la simulare de ex: a cazut poezie de T.Arghezii, in martie sau mai, la urmatoarea simulare, sunt...? (mai mult)
Am terminat profesionala si ma pot înscrie la liceu de zi dar la alt liceu sa ma mut?!
Salut! Anul asta as vrea sa ma mut la unul dintre următoarele licee: Gheorghe Asachi și Tehnic Media din București pe profilul de Multimedia. E cineva de acolo care îmi poate da mai multe informații?...? (mai mult)
Se poate? https://youtube.com/shorts/PCSGK4kP-no?feature=share
Sfaturi de invatat muuuulta materie in 3 luni? Adica toata materia la bio si romana pana pe 27 iunie (27 de eseuri la lb romana si 50 de pagini la bio) :))))) rețin mult mai bine cand sunt sub presiune...? (mai mult)
Bună! Știe cineva ce trebuie să fac ca să particip la proiectul erasmus (schimb de elevi, la liceu)? La mine la liceu sunt 6 locuri. Cum se selecteaza participanții? După rezultatele la...? (mai mult)
Saluuut, s-au afișat cumva online rezultatele olav 2023 faza judeteana?
Credeți că am șanse să ajung a un liceu bun din ploiești, prahova pe profilul științe ale naturii cu media la E.N. de 9.16?
Cum as putea invata mai eficient astea 21 de derivate pana luni ca nu imi intra in cap? https://ibb.co/6ywHWC6
Hey! Sunt clasa a 8- a și m- aș gândi să dau la științe sociale, liceul Nichita Stănescu din Ploiești, media de admitere de anul trecut a fost 8.77. Cam ce medie ar trebui să am la EN pentru...? (mai mult)
Salut. Are cineva Marin Preda Intrusul cu rezolvare, modelul de bacalaureat 2012? Dau funda, am nevoie de el urgent. Mulțumesc
Salut TPU, am 12 ani și vreau să dau examenul Cambridge la nivel C2! Cît mă costă, cum procedez că să mă înscriu, și cel MAI IMPORTANT POT SĂ-L DAU LA VÎRSTA ACEASTA?
Chiar se poate așa ceva? https://youtu.be/Swj_NtKcF1g
Heiii,ce credeti ca va pica la simularea de la romana la subiectul 3? La real
Buna ziua! Am 2 intrebari pentru profesorii de lb si literatura romana, care sunt legate de sinularea de clasa a8a: 1. Daca am taiat mult(3- 4 randuri) imi scade? 2. Daca am pocit numele autorului textului...? (mai mult)
Buna ziua! am o intrebare care este adresata profesorilor de matematica de gimnaziu. Daca la simulare sub3 ex6b am demonstrat ca AD'||BC', apoi am trasat paralela din R la BC' si am declarat ca...? (mai mult)
Buna TPU! Am o întrebare legată de bac. Nu înțeleg exact cum funcționează... Avem variante publicate pentru 2023? Daca da, de ex: sa presupunem că avem 10 variante publicate, ne poate cădea ...? (mai mult)
Hei TPUași, cred că am mai adresat întrebare asemănătoare acum ceva timp și am primit ceva răspunsuri și atunci, dar subiectul tot nu mi- e clar și tot simt că s- ar putea face multe pe această...? (mai mult)
Stiați că Dan Balan a lansat piesa "Despre tine cant"(care a fost cantat DOAR DE EL) https://youtu.be/7KHbVbgwj20dar a fost și piesa despre tine cant CARE A FOST CSNTAT DE TOATA TRUPA...? (mai mult)
Salut! La postliceala asistent generalist, am inteles ca se fac: biofizica, biochimie, chimie, farmacologie...gresesc? Eu am terminat mai multi ani in urma scoala si sincer am fost praf pe real, fiind...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati despre caini
Cat de multe stii despre cel mai bun prieten al omului?