Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, eu am terminat 11 clase la liceu stiinte ale naturii, cand am intrat in clasa a 12 am inghetat anul din cauza unor probleme de sanatate, acum vreau sa merg la profesionala ca mecanic auto, nu...? (mai mult)
Salut TPU, daca imi iese media 9, 47 in loc de 9.50 o sa pot lua bursa?
O cunostinta ar dori sa urmeze facultatea de Marketing. Are dubii. Se preda matematica? Daca da, e la un nivel avansat sau acceptabil? Multumesc
Salut, am 14 ani și urmează sa dau Evaluarea Națională. Credeți ca mediile de admitere vor scădea/crește in comparație cu anul trecut?(având in vedere faptul ca s au introdus lucruri noi in programa...? (mai mult)
8.6 vi se pare o nota mica sau mare?
In clasa a unsprezecea la aproape 200 de absențe nemotivate ramai repetent?
Ce foloseau oamenii inainte de a exista solutii chimice pentru curatenie?
De ce nu exista si in alte parti ale lumii o Uniune cum este in Europa? De exemplu, de ce nu se unesc tarile arabe si prefera sa se omoare intre ei?
Vă salut! Pentru cei care sunt din Teleorman, mai precis Alexandria, aveți idee dacă există facultăți, și dacă da, ce facultăți sunt în Alexandria? M- ar fi interesat o facultate de drept,...? (mai mult)
Ultima medie de admitere la facultatea de inginerie civilă Gheorghe Asachi Iași?
Daca la o materie imi iese media 4, 57, atunci trec sau raman corigent?
Care sunt județele din țară cu resurse de petrol, gaze, cărbuni și fier?
Știe cineva daca exista carti despre mișcarea falangistă din Spania? Mi se pare o mișcare politică și socială fascinantă.
Ce trebuie sa invat pentru bilingv-engleza, ce trebuie sa știu la proba orala și ce trebuie sa știu pentru exerciți?
As eu o intrebare daca te duci sa dai probele scrise la liceul militar si le iei mai trebuie sa dai capacitatea?
Dacă am făcut 3 ani la școala profesională pe profil bucătar-cofetar(clasa a 9 a, a 10 a si a 11 a) câți ani trebuie să fac la fără frecvență/frecvență redusă?
Din ce am înteles la cate 20 de absente se scade un punct la purtare. Dirigintele zice ca prima data se scade un punct la 20, apoi la cate 10 cate un punct, e adevarat?
Performantele obținute la un Campionat National în urma cu 4 ani se pot lua în calcul pentru admiterea la UNEFS? Când trebuie sa aibă sportivul ultimul rezultat obținut la un Campionat National?
Buna! Ma numesc Giulia si sunt in clasa a V- a.Stiu ca n- ar trebui sa fiu pe site- ul asta dar simt ca nu mai pot. :( Prin luna februarie profesoara de mate mi- a zis ca ma trimite la olimpiada impreuna...? (mai mult)
Vreau sa intru la liceul de arte Marin Sorescu, Craiova, pe desen. Vreau totusi sa aflu daca orele sunt tinute, cat de bine este predata materia, cat de implicati sunt profesorii etc., si MAI ALES...? (mai mult)
"Nefiind justificată" și "nejustificată" au conotații diferite sau au aceeași conotație?
Salut, anul ăsta termin clasa a 11 a profesională și la anul vreau să mă transfer la liceu zii. Am 18 ani și unii spun ca din cauza că sunt major e posibil să nu pot la zii, numai seral. Adevărat...? (mai mult)
Doamna aceasta ne explica toate TIMPURILE verbului a fi (to be) in engleza de la minutul 18:30. https://youtu.be/NOe- XPzTyBk Intrebarea este la ce mod? Doar la modul indicativ? Pentru ca mai sunt...? (mai mult)
Cum se clasifică premiile școlare anul acesta? :)
Buna! Va rog sa ma ajutati cu un sinonim sau o explicatie pentru expresia " citeste mai cu nadejde"
Bună seara, Ce manuale de matematică de clasă a IX- a (autor, , editura) îmi recomandați? Acestea să conțină teorie, modele de exerciții rezolvate și tehnici de lucru, o tipologie rezonabilă...? (mai mult)
Am o profesoară care aruncă cu markere în elevi sau îi pleznește peste cap. Alte dăți, vine la oră și ne spune că îi castrează pe toți sau că ne mută ochii la spate. De câteva ori a dat...? (mai mult)
Bună! Sunt clasa a IX profesională și vreau să știu dacă aș putea să mă transfer de la profesională la liceu (mai exact vocațional). Din cate am înțeles, pot, dar trebuie să dau diferențe....? (mai mult)
Salut TPU, am o mica problema cu un profesoara de matematica, aceasta ma scoate numai pe mine si ma si asculta la tabla in fiecare ora. Nu am vorbit urat cu ea/injurat- o/comentat sau sa vorbesc in ora....? (mai mult)
Salut, am o intrebare despre preadmitere la UPB.Am fost recent la concursul Adolf Haimovici si mi s- a spus ca o sa iau un premiu de mentiune.Acum intrebarea mea e ca, vazand ca se cere si o diploma la...? (mai mult)
Bună! Sunt clasa a IX profesională și vreau să știu dacă aș putea să mă transfer de la profesională la liceu (mai exact vocațional). Când am fost la secretariatul școlii, doamna de acolo ...? (mai mult)
Salut! As avea, va rog frumos, de un raspuns sigur 100% la urmatoarele intrebari: Anul acesta trebuie sa dau Bacalaureatul si, bineinteles ca poate unii stiti ca inainte de probele scrise, sunt...? (mai mult)
Stiu ca era o lege in care clasele de a 12 a învață obligatoriu dimineata, în toată țara. Mai e valabilă?
Buna ziua! La o materie ca sa trec am nevoie să nota fie fix 5 sau este sufficient şi 4, 50 4,60 etc. Cum se face rotunjirea?
Este mama mea obligata sa își pună numărul de telefon pe scutirea de mana in cazul in care îl cere diriginta? Am tot căutat pe internet răspunsuri și nu am găsit nimic potrivit
Salut, daca am scris numele la simulare fara majuscule, se anuleaza simularea mea?
Știe cineva dacă se rotunjește media anul asta? Dacă iau media 4, 50 trec?
Credeti ca traim cu adevarat intr-o lume multipolara asa cum se tot pomeneste adesea? Sau doar SUA are sub controlul ei intreaga lume?
De ce apa mărilor și a oceanelor are flux și reflux?
Profilul mecanică și industrie textila și pielărie sunt profesionale?
Buna TPU! Credeti ca meseria de traducator este una buna? Sunt pe filo la engleza intensiv si la momentul actual stiu sa vorbesc limba engleza. Pe viitor as vrea sa studiez si alte limbi, dar nu sunt ...? (mai mult)
Hey, as avea cateva intrebari fiindca acus am examen si nu stiu pe cine sa intreb, iar in momentul asta platforma aceasta mi se pare cea mai utila. Voi cum va gestionati timpul in clasa a VIII- a cand...? (mai mult)
Buna seara. Astă seară am fost la magazin să cumpăr 2 cartele. Am intrat, i- am cerut la vânzător 2 cartele, mi le- a dat iar eu i- am dat 200 de lei bancnota. El Mi- a dat rest 170 lei ( cred ...? (mai mult)
Îți dă note la simulare m?
Ce se întâmplă dacă la BAC iei la toate probele 5 dar media generală a notelor nu iese 6? Trebuie sa dai următoarea sesiune din nou?
La ce ajuta scoala? Mie mi se pare complet inutila, plus ca iti mananca cei mai importanti ani din viata, vorba aia: "sarac cu facultate"
Bună. Am înțeles că evaloarea națională se postează pe un site cu 2 zile înainte de examen și este deblocat când începe examenul. Știe cineva site-ul? Dau funda
Salut TPU! Voi când erați clasa a VIII- a cât ați luat la simulări, și cât ați luat la examen? Eu azi am dat simularea la mate și ieri la romana și mi- am calculat că la mate am luat un 6, ...? (mai mult)
Daca iau nota sub 5 la simulari, mai intru in examen?
Ce este o informație utilitara?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Nina Dobrev
Ai urmarit-o interpretand roluri precum Elena Gilbert sau Mia Jones? Dar cat de multe lucruri stii despre omul Nina Dobrev?