Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Salutare De ce in multe discutii/videoclipuri se face referinta la Ohio? Gen:,, o zii normala in ohio bla blaa..."
De ce mereu au fost mai importante animalele decat oamenii (mai refer in special la cainii maidanezi). De exemplu daca te ataca un caine tot tu esti vinovat si nu stiu ce, nu prea ii pasa nimanui, daca...? (mai mult)
Care sunt criteriile de scăzut nota la purtare în 5-8? (În afara de chestia cu absențele) Ce gravitate trebuie să aibă o situație pentru a se scădea?
Ce se întâmplă dacă nu mergi la simularea din clasa a 8 a la mate?
Maine urmează simularea evaluării naționale la matematica. Este permisa utilizarea raportorului în simulare?
Bună TPU. Dacă la simularea de astăzi la evaluarea națională am pus la ex 6 o trăsătură care nu este chiar corecta dar am pus mijlocul de caracterizare și am dat secventa îmi punctează ceva?...? (mai mult)
BN You mâine e liber la Sc e zi libera? Așa am auzit
Bună Am nevoie de ajutorul cuiva care a admis la o facultate în Spania, sau care are cunoștințe în ceea ce privește studiul acolo. M- ar interesa mai exact dacă predarea se face in regim eng. ...? (mai mult)
Buna ziua, azi am dat simularea de clasa a 8- a la romana si ma intrebam daca este adevarata informatia aceasta : daca nu iei 6 nu te bagam in examen!. o fi adevarat, oare daca ai note mici poate sa ...? (mai mult)
La simulare, când am asociat am greșit o literă din numele scriitorului adică am scris Ronald Dahl nu Roald Dahl. Cat de tare îmi va scădea din punctaj?
Salut TPU! Îmi poate spune cineva țara cu cea mai multă vegetație din lume?
Ce mirodenii (scorțișoară cardamom nucsoara) puneti la cafea si ce gust lasa? Unii zic ca nucsoara lasa un gust dulce altii picant.
BN care e cel mai adânc loc de pe pământ? Groapa marianelor sau groapa de foraj de la Kola?
Bună am o problema, de când am intrat la liceu anul asta mi- am făcut o prietena, problema este ca prietena mea și- a făcut un iubit de cam 2 luni si faza e ca el ma ia la mișto, face glume perverse...? (mai mult)
Cu ce medie s-a intrat la ‘’Ucecom Spiru Haret Bucuresti’’?
Ce se intampla daca iau sub 5 in simulare in clasa a 8 a?
Daca iau sub 5 la simulare nu voi mai putea intra la evaluare?
La simulare nationala, cand ne intreaba sa asociem un text din simulare cu un alt text, n- as putea sa asociez celalalt text din simulare cu textul care ne cere sa- l asociam, mai ales in exercitiul anterior,...? (mai mult)
Buna, în 2000 am inceput profesionala pe profilul tinichgiu vopsitor auto, am terminat clasa noua dar a zecea nu am terminat- o, acum vă întreb as putea avea vreo adeverință de 9 clase? Aștept...? (mai mult)
Unde pot gasi rezultatele la olimpiada de istorie etapa pe judet, 2023?
Buna seara! Vreau sa va întreb azi am dat olimpiada la istorie și am primit și rezultatele.As vrea sa știu dacă se acorde premiul trei indiferent de nr de participant pentru ca au fost puțini participanți...? (mai mult)
BN in a8 se da evaluare națională? Sa intri la liceul? Sau doar așa o simpla evaluare că sincer google mă zăpăcește de cap NU ÎNȚELEG ABSOLUT NIMIC!
De ce Marea Caspică este de fapt un lac?
Dacă vreau să mă transfer de pe mecanică pe științe sociale în clasa a 10-a, trebuie să învăț limba latină? Și mai trebuie să mai dau un examen de diferențe din câte am înțeles nu?
Îmi poate spune cineva numele profesorilor de engleza de la liceul agricol Nicolae Cornateanu din Tulcea?
Bună acum 2 ani am dat bacul am luat nota 7 la biologie și la română 6 iar la mate am luat 4 și acum aș vrea să dau din nou trebuie să dau la toate 3 sau doar la materia picată? Probele orale...? (mai mult)
Laptele poate fi inlocuit de pudra de cocos la cafea?
Buna! Am evaluarea nationala in 3 luni si cred ca abia m- am trezit la realitate.Am ales sa dau si admitere la bilingv engleza, ceea ce ma face sa ma simt aglomerat.La romana si engleza pot lua intre ...? (mai mult)
BN la noi in Romania pe bani scrie "banca nat a României" in Moldova la fel banca nat a Moldovei dar în Transnistria ce scrie pe bani daca ei că și țara aparțin Moldovei? Exista cumva rublă Transnistriana?...? (mai mult)
Bună, Vreau să ma transfer din clasa a x a de la mecanică tehnologic la teoretic real științele naturii sau tehnologic servicii economice tehnician în activități economice ce diferență...? (mai mult)
Bună TPU, urmează sa dau admitere la medicina generala Timisoara și ma întrebam dacă grilele vor fi aceleași ca și în cartea de teste. Mulțumesc pentru răspuns.
Buna TPU! Urmeaza sa particip la olimpiada de tic, faza pe liceu(deoarece sunt la un liceu tehnologic). Am inteles ca voi avea tot ce tine de ms office, alte programe + sisteme de operare si e posibil...? (mai mult)
Ce liceu trebuie să fac ca sa continui sa devin paramedictrebuie cu bac
Bună. Unde găsesc și eu mediile de admitere la Babeș Bolyai facultatea de istorie specializarea arheologie? Sau măcar istorie simpla. Găsesc celelalte specializări dar arheologia nu. Mulțumesc
Salut TPU. La liceu este mai usoara sau mai grea materia decat in 5-8? Ma refer la romana si matematica.
A incercat cineva pudra de roscove? Din ce am auzit preparata precum cacaua are un gust de ciocolata si caramel. E adevarat?
Bună tuturor! Am venit să vă întreb aici dacă la simulare/evaluare națională pot scrie cu litere de tipar deoarece colegele mele îmi spun că mi se poate anula lucrarea sau se poate depuncta,...? (mai mult)
BN unde a stat submarinul Natilius timp de 158 de ani? https://ro.wikipedia.org/wiki/Nautilus_(submarin_din_1800) fără glumă proaste!
Bună! Sunt la seral clasa 12 profil de electrotehnica si doresc sa aflu la ce dau bacul oral si scris ...Am inteles ca cei care sunt la frecventa redusă nu dau oral doar sa scris. este adevărat?...? (mai mult)
La simularea de la evaluarea națională ai nevoie de buletin?
Îmi puteți spune și mie un oraș din Franța care se aseamănă cu unul din Romania, și din ce punct de vedere, va rog
Salutare tuturor! Am o întrebare, o cunoștința de a mea ar vrea sa dea Bac ul din nou ( a picat in anul 2015, nu știu dacă are relevantă anul sau nu.) A luat peste 5 la doua din 3 materii, ...? (mai mult)
Am o problemă destul de gravă... nu- mi mai găsesc carnetul de note. L- am căutat peste tot și nu îl găsesc. Aș putea vorbi cu dirigintele să îmi dea alt carnet de la școală, să mi- l ștampileze...? (mai mult)
BN oameni buni sjutami mă va rog e adevărat că primul submarin a fost făcut în 1620? Vs rog fără hateuri https://www.google.com/search?q=cand+ a+ fost+ facaut+ primul+ submarin&oq=cand+ a+ fost+...? (mai mult)
Ce ore faci la științele ale naturii in clasa a 9 a. Și ce licee de astfel ați recomanda din Bucuresti. Știți cv de Șincai, Viteazul și Creanga?
Buna ziua! Am o mare problema si nu stiu cum o pot rezolvat?! Traiesc in Spania si vreau sa imi (omologez, legalizez) recunoac studiile aici, am liceul terminat cu bácul luat. Mi se cere diploma ...? (mai mult)
Care este soluția la problema P versus NP?
Sora mea e in clasa a3 B si a lipsit 4 zile de la scoala, ma poate ajuta cineva cum sa fac o scutire de mana? sau sa-mi dati un model ceva, ca sa ii motiveze absentele
Pace! Sunt elev la un liceu, si azi am stat pe scaunul unui profesor ( asta a fost in pauza ) a venit profesorul si a inceput sa (tipe) si sa ma (amenințe) (CA DACA MA MAI VEDE PE SCAUNUL PROFESORILOR...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pe aripile vantului
Ai facut cunostiinta cu Scarlett O'Hara si mult iubita ei mosie, Tara? Atunci, hai sa vedem cat de multe stii despre filmul care a facut istorie?