Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
La noi în țară există școli pe model Montessori?
Buna dimineața. Știți cumva care este programul Autobuzului Colceag -Mizil?
Daca m-am inscris la un curs facultativ dar pe care nu l-am terminat, imi afecteaza la incheierea facultatii ( sa nu mai pot da licenta )?
Buna ziua! Am o intrebare, cumva mediile din anul acesta se rotunjesc? De exemplu eu am 4, 50 la mate profesoara imi va trece 5 sau ma lasa corigent? Multumesc!
Daca cineva ii spune altcuiva ca e un ciudat (sau o ciudata), mai ales de faţă cu altii, inseamna ca a jignit acea persoana folosind acest epitet? Este acest cuvant unul jignitor? Ce credeti?
Buna tuturor! Cine stie care e explicatia pentru care nu exista doar numele de Ioan simplu, asa cum apare in calendarul ortodox, si exista si forma de Ion? Ioan e intr- o anumita zona a tarii si Ion ...? (mai mult)
Salutare! Urmează să dau bacul la matematica, romana si biologie. Întrebarea este următoarea. Există șanse sa iau bacul la matematica daca ma pun cu burta pe carte? Tin sa menționez ca dau M2. ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre ideea asta: fiecare copil are dreptul la aceeasi educatie. La ce s-o referi?
Bună.Vreau sa va întreb ceva urgent. Sunt în clasa a 7a acum dar în clasa a 6a am rămas corigenta la fizica și mate pe primul semestru, iar acum în clasa a 7a aproape rămân la mate. Dacă am...? (mai mult)
În funcție de numărul de ore de pregătire și numărul de cunoștințe necesare pentru o notă mare, care bac este mai ușor? Cel de la informatică sau cel de la fizică?
Buna, stie cineva ce inseamna aceasta propozitie?,, не опять, а снова,, (nu traduceți pe google sau altceva vreau sa imi traduca cineva care stie rusă) dau fundă
Salut TPU. Dacă vreau sa ajung în forțele speciale trebuie neapărat sa urmez un liceu special?(București)
Etapa județeană de biologie din clasa 11 este mai grea decat partea de biologie din admitere la facultatea de medicina?
Buna, oameni buni! A facut cineva postliceala de farmacist? Cum vi s-a parut? Ati gasit de munca in domeniu? Ar trebui sa ma reprofilez pe o facultate? Ce părere aveti?
Salutare. Am un prieten care a comandat ceva din afara, nu stiu exact de unde, ideea e ca ii trebuie un cod eori dar el nu are 18 ani, prin urmare nu poate sa faca rost de unul. Ce poate sa faca?
Mă contrazicem pe marginea unui anumit subiect(irelevant) pe chat cu o persoană random, iar într- un anumit moment eu am vrut să îi dau ca argument analiza unui anumit cuvânt dintr- o anumită frază(nu...? (mai mult)
Pot sa imi transfer copilul din clasa a 9 an timpul semestrului 2 la o altă scoala?
Sunt un elev la un liceu şi de la servicii economic pot să mă transfer la una teoretică pentru că nu îmi place prea mult dar n- am avut media suficientă la Evaluare Nationala? Si ce acte sunt necesare...? (mai mult)
Sunt clasa a 8- a. De acum vine momentul când trebuie să îmi aleg liceul. Fiind din Focșani, mă duc la Edmond Nicolau. Am citit pe internet că au și mate- info, dar nu sunt sigur. Specific că...? (mai mult)
Bună ziua! Anul viitor prin luna octombrie doresc sa emigrez definitiv în Franța împreună cu părinții mei și aș vrea să fac liceul acolo, iar ulterior să urmez o facultate. Întrebarea mea ...? (mai mult)
Salut, exista un site unde pot vedea toata facultatile din tara cu Profilul de Psihologie - invatamant la distanta?
Salut TPU! Am o intrebare, curand voi da la un liceu militar. Intrebarile mele sunt: 1. Dupa cei 4 ani de liceu esti obligat sa dai tot la ceva academie care apartine tot de mapn sau poti sa dai la...? (mai mult)
Ce profile umane cu media mai mică de admitere știți din Suceava(oraș)?
Salutare oameni buni! Ce parere aveti despre Sorin Constantinescu? Mie mi se pare o influenta buna pentru toate categoriile de varsta dar as vrea sa aud si parerea voastra.
Cate absente nemotivate pot avea pana la scaderea cu un punct la purtare? Am auzit ca 18 fiindca s 5 module acum da nu sunt sigur
Salut, de curând m-am transferat la profesionala și as vrea să mă întorc pe liceu, ce pot face?
Cum se numeste un om jum. roman jum. rrom?
Buna! Intrebarea asta este adresata elevilor de la litere.Sunt clasa a XI- a si doresc sa dau admiterea la facultatea de litere dupa sfarsitul clasei a XII.In liceu, nu am mai studiat gramatica la clasa...? (mai mult)
Salut, imi poate explica și mie cineva ca rog cum se fac concentrații și amestecurile la chimie? Sunt clasa a 9a și nu am înțeles nimic din caiet :(
Cum sa raspunzi la "Nu esti bun de nimic?"
Bună seara! Cum se calculeaza un deceniu?
Buna! Luni dau test la romana si m-ar interesa asocierea textului,, Iapa lui voda "de Mihail Sadoveanu cu un alt text
Unde pot gasi carti de greaca (gramatica si vocabular) in pdf?
Salut! Am un profesor X care predă materia Y. Eu vreau să mă duc la o olimpiadă la materia Y, dar consider că profesorul X nu mi- a apreciat munca depusă până acum, știți dacă se poate să...? (mai mult)
Moromeții se mai da la bacalaureat anul acesta?
La cate puncte se scade nota la purtare?
Doresc sa ma risc si sa imi urmez pasiunea de a intra la arte dar nu stiu cum se procedeaza pentru a ma inscrie la Marin Sorescu.nu stiu ce trebuie sa aduc la probe, de unde sa imi iau informatia despre...? (mai mult)
Salut, sunt elev in clasa a 7- a, si nu prea sunt multumit de nivelul de predare la scoala. Am o minte dezvoltata, dar nu imi convine ca nu fac la scoala decat exercitii de dificultate minima, datorita...? (mai mult)
Salut, urmeaza sa particip la concursul de biologie "Emil Palade", cum m- as putea pregati cel mai bine? Unde as putea gasi subiecte de etapa locala? Unde as putea gasi materiale pentru pregatire? Tin...? (mai mult)
Salut TPU! Îmi poate spune cineva dacă vreo felină din zilele noastre ar putea învinge un tigru colți de sabie?
Buna ziua. Exista un regulament/lege conform careia nu se poate juca cu minge de fotbal in scoli? (Ma refer la curte, nu in cladire)
Vreau sa intru la Facultatea de limbi straine din Bucuresti si ma intrebam daca pot scapa de admitere luand examenul de Cambridge C1. Se echivaleaza? Si ma intrebam daca are cineva experienta in admiterea...? (mai mult)
Salut, cum vi s- a parut comunismul nationalist al dictatorului Nicolae Ceausescu in Romania, au fost beneficii dupa instaurarea acestuia, ce pagube a produs comunismul in Romania? Mai jos, va las...? (mai mult)
Ce carte citiți în acest weekend?
Salutare! Am nevoie de un sfat; am absolvit liceul în anul 2000 fără a reuși să promovez examenul de bacalaureat, după care am plecat din țară. Acum îmi doresc să obțin diploma de bacalaureat....? (mai mult)
Ieri la ProTV era filmul cu primul om pe lună și la sfârșit m- am întrebat bai frate daca atunci în 1969 cei din Appolo 11 cum vorbeau de la aproape 300 0000 km cu cei de pe pământ că nu era tehnologia...? (mai mult)
Buna TPU, știu ca am mai pus întrebări de genul, dar am nevoie de niște sfaturi. Mai am aproximativ 3 luni pana la bac.Dau la romană logica și matematica, la romană și logica nu prea îmi fac...? (mai mult)
Salut, cum pot face o prezentare la cartea Nunta in cer de Mircea Eliade? Am citit-o dar nu stiu cum să fac o prezentare, sunt la inceput cu prezentarile, va rog să ma ajutati.
Faptul ca nota la purtare e scazuta la o materie imi afecteaza admiterea la liceu?
Faptul ca am nota scazuta la purtare la o singura materie imi afecteaza admiterea la liceu? Sunt disperat va rog:((
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pe aripile vantului
Ai facut cunostiinta cu Scarlett O'Hara si mult iubita ei mosie, Tara? Atunci, hai sa vedem cat de multe stii despre filmul care a facut istorie?