Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
BelaRusia e o republică sau o țară care a aparținut Rusiei?
Buna! Am câteva nelămuriri in legătura cu schimbarea job ului. Lucrez acum ca și inginer proiectant la o companie privată. Stresul și munca sunt extrem de mari raportat la salariu. Dar acum am...? (mai mult)
La ce se referă expresia vânătoare de vânt. Ex:Dragostea noastră e vânătoare de vânt.
In ce an sa unit Moldova cu Walahia? (Partea aia de jos a rom Oltenia, Muntenia etc ) pe google unii zic că în 1818 sa unit dar am pierdut controlul asupra Basarabiei alții zic că în 1916 care e ...? (mai mult)
Salutare la toata lumea! Am gasit o idee politica faina din punctul meu de vedere si as vrea sa o discut si cu voi. In 1886 au existat discutii privind o unire a bulgarilor si romanilor intr- o singura...? (mai mult)
Daca Moldova se va uni cu Romania, Transnistria cui i va reveni? Va fi o rep controlată de Romania? Sau va aparține Fed Ruse?
Buna, sunt clasa a 8 a su as vrea un luceu mate- info sau macar bun pe informatica in Costanta, Navodari. Si inca o intrebare trebuie. sa stiu sa ma descurc pe un limbaj de programare daca ma duc pe ...? (mai mult)
Salut,daca sunt inscris la facultate anul I la buget pot cumva sa inghet anul si sa fac 1 an postliceala la subofiteri Mapn si dupa sa revin la facultate?
Cum pot să știu ce specializare de Master să aleg? Când m- am gândit la ce facultate- licență să aleg, a fost foarte general ușor de ales, asta fiind cea de economie, pe specializarea de...? (mai mult)
Am inteles bine sau la 20 de absente se scade un punct la purtare? Inainte era la 10 parca
Salut, Transnistria e o țară ca Moldova sau e o țară în alta tara? adică stat în stat, cum e Vietnamul?
Salut, stie cineva din ce se da admiterea la facultatea de it? Am terminat filologie si m- as gandi pe it dar nu as vrea sa fac ore suplimentare... am inteles ca nu ar fi matematica dar astept raspunsuri...? (mai mult)
Ce fel de femei prefera barbatii simp?
Cat consum de kilowați consuma un telefon cu bateria cuprinsa intre 2560+5050 MaH adică consuma mai mult de 5-9 kw ora? PS cum fac sa consume mai puțin?
In ce conditii imi pot echivala la anul proba C de bac cu diploma JLPT N3, daca in liceu am avut doar engleza (Cambridge Advanced dat recent, trecut) si spaniola? Conform Monitorului Oficial, JLPT N3...? (mai mult)
Oare știți unde aș putea găsi cartea "Monarchyarum physica examinatio" ("Natura monarhiei examinată") de Dimitrie Cantemir?
Salut TPU, de curiozitate. Daca eu termin clasa a 12 a în România, care este procedura de admitere la o facultate din strainatate?
Tot vad pe Internet ca se vorbeste despre reducerea populatiei, ca asta vor cu adevarat, mai intai cu COVID 19, apoi zvonuri ca, cutremurele ar fi provocate intentionat. Parerea mea e ca daca voiau...? (mai mult)
Cum este la facultatea de Nutriție și dietetica de la Iași?
Pentru inscrierea la un examen mi s- a cerut numarul diplomei de licenta. Pe diploma am 2 numere: primul in partea de sus, numarul de serie. Al doilea, scris cu pixul, alaturi de data eliberarii, in...? (mai mult)
Salutare! Urmeaza sa imi sustin examenul de bacalaureat la seral si am de gand sa ini continui studiile universitare. La aceasta facultate se intra pe dosar, deci nu e necesar sa dau examen de admitere....? (mai mult)
Salut TPU! Dacă vrei să mergi la un anumit tip de liceu, dar nu găsești niciunul prin zona ta poți întreba de asta la sfârșitul clasei 8?
Salut TPU! Întrebare de 1 martie:De 1 martie băieții dau mărțișoare fetelor, dar cum decurge sărbătoarea în școlile de băieți/fete?
Vreau si eu un model de cerere de transfer din liceu pe seral
Îmi spune și mie cineva dacă ma mai pot muta de la liceul in care sunt acum la altul? Ideea e ca eu sunt pe profesională și as vrea tot pe profesională sa ma mut si nu știu dacă se mai poate anul...? (mai mult)
Buna ziua! Am terminat Automatica si informatica aplicata (diploma de inginer). Am facut modulul I de studii pshihopedagogice. Intrebarea este: pot preda disciplina Educatie tehnologica si aplicatii practice? ...? (mai mult)
Se poate intra la o postliceală dacă am 12 clase dar nu am diploma de bacalaureat? Ca să termin și să obțin toate examenele până la finalizarea cursurilor trebuie să obțin bac- ul sau pot termina...? (mai mult)
Stiu pisicile/motanii sa înoate? Dacă ar cadea într-un metru de apa ar putea ieși de acolo?
Dacă nu iau bacul iau diploma precum ca am terminat 12 clase? Adică diploma de absolvire a 12 clase
Salut TPU. Sunt un analfabet. Vă rog luminați-mă și pe mine: Poreclele se scriu cu majusculă sau cu literă mică?
Este adevarat ca F.U.C.K. provine de la Fornication Under Consent of the King?
Sunt foarte confuz și as vrea sa aflu semnificatia ultimei replici din În vreme de război: "n-am noroc"
Ce cursuri de programare ați recomanda, cursuri la care chiar se văd rezultate în cunoștințe, experiență, job- uri (presupunând că acestea sunt scumpe)? Dar cursuri de programare afordabile? ...? (mai mult)
Buna ziua! Elevul in timpul pauzei are dreptul/voie sa intre in alta clasa? Sa zicei ca eu sunt in clasa 12 si merg intr- o clasa din a 10. este legal sa- ti interzică sa nu intrii daca nu faci...? (mai mult)
Exista un proverb chinezesc care zice așa,, Cel care întreabă este un naiv pentru 5 minute, cel care nu întreabă este un naiv pentru totdeauna '' Ce credeți voi că înseamnă?
Buna TPU! Am o intrebare, stie cineva cam cate medii de 9 poti sa iei la clasa a 6-a ca sa iei bursa(bursa de merit, cea de minim 9.50)
Cat de greu se ia zece pe linie la informatică, unibuc?
Este corect acest titlu pentru o postare: Câteva metode de împăturire a clătitelor. Ma refer la: Impăturire
Salutare! Este pe aici cineva care a facut cursuri la FEG specializarea asistent medical de farmacie? Ma bate gandul sa ma inscriu, dar as vrea sa incep oarecum sa ma pregatesc singura acasa cat de cat....? (mai mult)
Salut TPU. Știe cineva un site unde pot învață despre psihologie?
Sunt clasa a 12a, lucrez singur din propria initiativa si nu- mi permit sa fac vreo meditatie in momentul acesta. As vrea sa ma inscriu la preadmitere pentru etti, la UPB, insa mi- e frica de esec, ...? (mai mult)
Buna TPU! Sunt in clasa a8a și cred că majoritatea din noi suntem stresați cu examenul. Eu pe 20- 21 martie dau simulările și sunt stresată rău. Vreau sa intru la arte și probele de aptitudini ...? (mai mult)
Se poate rămâne corigent/ repetent la liceul militar? Și dacă da, ce se intampla?
Salut, sunt clasa a 8 si dau evaluarea nationala in 3 luni si nu prea stiu mai nimic. Eu abia am luat un 9 la mate la algebra dar la geometrie sunt praf iar la romana 4 si 5. Nu prea fac mai nimic mai...? (mai mult)
Va rog sa îmi recomandați o aplicație de analizat pronume, verbe si substantive, cu caz si funcție. Multumesc frumos!
Buna, as dori sa dau la medicina dar inca nu stiu in ce oras... oscilez intre Cluj si Targu Mures dar din cate stiu admiterea e in aceeasi zi la ambele facultati... as vrea sa vad părerile si sfaturile...? (mai mult)
La ce liceu din Slatina nu se da bac la mate?
Buna! Știti sigur daca s-au pus absente in săptămâna altfel sau nu?
Bună ziua! Sunt în clasa a X- a şi aş vrea să ştiu în module cum pot să uit la un liceu dacă au loc liber nu mă gândesc la când absolvezi clasa a opta după prima rundă de repartizare ci...? (mai mult)
Cum s-au descurcat cei care au făcut facultatea la fr, id? În ce constau lecțiile? Se merită? Vreau răspuns detaliat.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hell on Wheels
Si pe tine te-au incantat drama si actiunea din serialul Hell on Wheels? Hai sa vedem daca poti sa raspunzi corect la toate intrebarile despre acesta!