Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 9 Ianuarie 2025 sunt:
Buna TPU! Am si eu o problema destul de serioasa. Astazi impreuna cu inca 3 elevi am vorbit cu proful de religie sa mergem la sala de sport pentru ca suntem de alta religie. La si 35 am venit inapoi in...? (mai mult)
Buna! Stie cineva daca te poti transfera de la Facultatea de Litere la aceeasi facultate doar ca in alt oras? (master) Nu gasesc nimic pe site- ul facultatii. Rog frumos cine detine informatii sa...? (mai mult)
Buna! Stie cineva daca te poti transfera de la Facultatea de Litere la aceeasi facultate doar ca in alt oras? (master) Nu gasesc nimic pe site- ul facultatii. Rog frumos cine cunoaste sa imi...? (mai mult)
Bună.Am aproape 13 ani și mi- a întârziat menstruatia 3 luni. Nu m- am pupat cu nimeni și nu am întreținut niciun fel de act de sexualitate.Este normal? În ultimele 3 luni m- am îngrășat foarte...? (mai mult)
Salutare. Sunt clasa a10- a, economic, iar dupa ce termin liceul si iau bacul (sper) vreau sa merg sa fac cursuri ori de impegat, ori mecanic de locomotiva. Intrebarea mea este, daca ma angajez, pot...? (mai mult)
Am fost admis la facultate (UTCB) si peste 2 saptamani incepe facultatea, dar m- am razgandit si as vrea sa mai astept un an (gen sa inghet anul sau ceva) si sa fiu sigur ca inca am locul acolo si sa ...? (mai mult)
Salutare! Am o întrebare. Studenții/persoanele cu dizabilități/handicap au drepturi să dea sesiunea specială de examene în universitate/facultăți? As avea nevoie de informații de la voi
Are voie un profesor sa ma trimita acasa de la ore(liceu) pentru ca nu am venit in uniforma(nici macar nu avem uniforme oficializate la liceu) si totodata sa ma oblige sa- mi cumpar tricouri albe din banii...? (mai mult)
Bună ziua, sunt student în an terminal la Brașov la facultatea de științe economice (SEAA) și am niște întrebări despre lucrarea de licență ( poate chiar sunt persoane pe- aici care au fost...? (mai mult)
Buna! Eu am o pensie de urmaș si imi urmez studiile dar am ramas repetenta anul acesta, primesc pensia in continuare? Am adeverința de la secretariatul scolii dar scrie ca am ramas repetentă anul trecut...? (mai mult)
As dori sa ma inscriu la anul la un liceu 100% online. Exista asa ceva in Romania? Paginile pe care am intrat, desi scria peste tot liceu online, nu era deloc asa. Ori si mai interesant fara date de...? (mai mult)
"Olimpicii de nivel național cu locurile II, III și mențiune nu se mai pot înscrie la facultate în 2025 fără admitere", ce părere aveți de asta? Vi se pare corect sau nu?
Buna! Stie cineva din ce materii dau diferente daca sunt pe pedagogie (invatator-educator) si vreau sa ma transfer pe mate-info sau stiinte ale naturii?
Buna TPU, am o intrebare, as putea sa ma transfer la alt profil dar in acelasi liceu in vacanta dintre module?
Salut TPU! Care e clasamentul pe bază de putere a celor 7 păcate capitale?
Bună ziua, contează media la purtare la bursa socială?
Salutare! Puteti sa imi spuneti, va rog, ce carti/manuale se folosesc pentru informatica in liceu, la profil de mate- info? As dori sa ma apuc sa invat din ele dar cum nu mai sunt la liceu, nu ...? (mai mult)
Se poate da scutire de sport la început de școală cu 1-2 săptămâni după ce s-a început? Nu am note
Salut TPU, imi puteti recomanda o carte de bac pe pentru biologie clasele 11-12 anatomie va rog
Prin comparatie cu Unibuc, cat e taxa la Titu Maiorescu Bucuresti? E mult mai mare?
Pentru bursa socială, voi primi un document cu declarația pe propria răspundere pe care să îl completez sau va trebui să întocmesc eu unul? Dacă va trebui să întocmesc eu unul, ați putea să-...? (mai mult)
Buna. Cum se scrie corect domiciliul, in ce ordine?
Bună! Îmi poate spune cineva dacă mă pot înscrie la master de psihologie și științele educației daca eu am terminat licența pe limbi străine? Sau trebuie neapărat licența în același...? (mai mult)
Cum este perfectul simplu în alte limbi, ca spaniola, franceza sau portugheza? Se folosește sau nu exista? Pare ca romana este singura limba romanica unde se folosește!
Bună. Are cineva materia de psihologie și istorie pentru bac Sociale? Multumesc
Ni s- a spus la ora de matematica și română ca în ianuarie - februarie e posibil să avem simulare de bac ca cei de a 12 a. E adevărat? Există așa ceva? La matematică se insistă extrem de...? (mai mult)
Salut TPU. Aveti idee de ce nu mi se scoala cand ma uit la filme pentru adulti? Mentionez faptul ca nu ma uit des la asa ceva.
Buna ziua, sunt anul 1 la upt si am prea multe absente pentru a trece anul. Ar trebui sa depun o cerere de reinmatriculare ca nu inteleg de pe site ul faculatii nimic
Buna! Te poti transfera la alt liceu si alt profil la sfarsit de clasa a XI a? Adica sa termini anul scolar la liceul tau, si sa incepi clasa a 12 a la cel la care te ai transferat?
Buna! Sunt studenta la UNITBV, SEAA si am facut intrerupere la inceputul anului 3 din motive medicale, apoi am reluat studiile, am avut iar problemele medicale la inceputul semestrului al doilea si ...? (mai mult)
Buna! Am tot vrut sa fac un curs de graphic design si am gasit un site care pare a fi serios. Se numeste newtech academy si programul e de vreo 9 luni daca tin bine minte. Nu apare nicaieri pretul cursurilor...? (mai mult)
Buna dimineata! La aplicatia " traffic safety guard " am o problema ca nu- mi mai citeste cardul de memorie. am scos cardul sa salvez ceva in pc, dovezi in urma unui accident si cand l- am bagat la...? (mai mult)
Salut! Am 17 ani și sunt repetent în clasa a VIII- a. Îmi doresc să îmi continui studiile, dar sunt interesat să aflu dacă pot să mă înscriu într- o școală fără frecvență sau într- un...? (mai mult)
Buna seara! Am trimis acum o saptamana o cerere de retragere a studiilor pe mailul facultatii, iar inapoi am primit raspuns ca cerere a fost primita si sa astept decizia de exmatriculare, sa verific in...? (mai mult)
Există șanse de a mă putea transfera de la un liceu tehnologic la un liceu teoretic pe profil mate info? Si daca da la ce materii trebuie sa înveți pentru a trece probele de diferență?
Daca sunt la facultatea de marketing si as face masterul la contabilitate, pot sa profesez ca si contabil? Sau se poate doar cu facultatea de marketing
Salutare, mă bate gândul să mă înscriu la un curs de tehnician maseur (de fapt m- am înscris deja) dar oare o să mă ajute la ceva pe viitor? Adică am văzut pe net că maseurii au salarii minime...? (mai mult)
Pot sa ma transfer de la profil tehnic la profil real din al doilea modul? (Clasa 10)
Dacă am avut anul trecut 9 la purtare și vreau anul ăsta să fac dosar pentru bursă socială, pot? Adică pot primi bursa?
Salut, sunt clasa a IX și sunt la liceu pot să mă transfer în același liceu la profesională?
Sunt in a- VIIIa si trebuie sa ma decid la ce liceu sa merg. Eu prima data m- am gandit la Ferdinand dar dupa ce am vorbit cu unele persoane au spus ca este un liceu foarte bun dar faza e ca cica trebuie...? (mai mult)
Am un pui de 4 luni si musca.mai tare putin nu exagerat dar ramai cu urme.Cum as putea proceda sa il dezvat, sau daca e normal.Mama lui este labrador negru incrucisat cu brac german, tatal nu se stie,...? (mai mult)
Hei! Am o prietenă de clasa a XI- a ce se transfera la un liceu de mediu rural pentru a intra cu o medie mai modesta la facultate. Mai are optiunea de a intra pe locurile speciale de liceu rural, luand...? (mai mult)
Salut, sunt clasa 9 pe Turism și Alimentație la liceul Economic din Tulcea și as vrea sa ma transfer pe economie, as dori sa știu ce trebuie sa fac. Mulțumesc
Dacă vreau sa ma mut din liceul meu, media mea generala trebuie sa fie mai mare ca media generala a ultimului intrat în clasa sau media mea generala sa fie mai mare ca media de admitere a celui care...? (mai mult)
Daca bursa de merit cu nota de la sfarsitul clasei a 11a, o luam in fiecare luna din clasa a 12a, atunci mai putem primi bursa si pentru rezultatele de la sfarsitul clasei a 12a? sau pur si simplu nu...? (mai mult)
Cate sunete are cuvântul comoară?
Bună TPU! Am 17 ani și sunt clasa a11- a și anul trecut eram intr- o situație delicată la mate dar am reușit sa trec pe final cu 5. Acum când a început școala mi- a zis dirigu ca e problema cu...? (mai mult)
Cum ma pot reprofila la un profil Uman(filologie)?
Bună. Cum ajung cu metroul de la Eroii Revoluției la Universitatea Romano-Americana?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
Osana254 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Locatii fantastice
Sunt cele mai frumoase locuri de pe Terra. Haide sa vedem daca le recunosti