| SentimenteColorate a întrebat:

13 creioane si 14 stilouri costa 110 lei cat or costa 117creioane si 126 stilouri? va rog ajutati-ma
funda maree

Răspuns Câştigător
| anutza a răspuns:

117:13 = 9
126:14 = 9

9*110 = 990
bafta

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Răspunsul corect este într-adevăr 990, dar problema este arhisimplstă.În cea de a doua relaţie ambele cantităţi sînt de 9 ori mai mari. Şcolarul nu vrea DELOC să gîndească şi fuge repede la TPU.
Acum 60 - 70 de ani în urmă nu exista calculator, nu exista TPU şi totuşi dintre acei oameni au ieşit şi ingineri, şi profesori, şi econimişti, şi doctori, ei au inventat cubul lui Rubick, sateliţi şi rachete, boba atomică, ultrasofisticatele calculatoare, televizoare, telefoane şi tot ce înseamnă progresul anului 2011.
Cine vor fi aceia care vor duce ştafeta mai departe peste 30- 40 de ani dacă toţi şcolarii din ziua de azi NU VOR SĂ PUNĂ MÎNA PE CARTE? Totul e calculator, baruri, parfumuri, modă, formaţii de muzică, droguri, sex şi toate celelalte. Toate acele lucruri pe care cărţile de vizionarism le consideră a fi paşii cei mai veritabili spre un APOCALIPS.
Pur şi simplu mă îngrozesc!
Revenind la problema propriu - zisă, parcă nu-mi vine a crede ca ar fi chiar aşa enunţul. Dacă la prima relaţie nu am nimic de obiectat, la cea de a doua ar fi acea cifră de 126 stilouri dar la creioane ar fi cu totul altă cifră, ar exista şi o altă cifră a costului şi în problemă ar fi trebuit să se ceară preţurile celor două tipuri de rechizite.
În acest caz s-ar fi recurs la un artificiu...
S-ar fi înmulţit prima relaţie cu 9, se egala numărul stilourilor din ambele relaţii, se aplica metoda reducerii. Se adunau creioanele şi costurile şi s-ar fi aflat preţul unui creion şi apoi acela al unui stilou.
Aşa ar fi fost mult mai interesantă şi atractivă şi problema şi implicit şi rezolvarea ei.

| florin08 a răspuns:

8910 Lei

| xMary a răspuns:

*se gadeste*
*cauta in caiet exercitii asemanatoare*
*nu gaseste*
*o ora mai tarziu se gandeste sa scrie 990*
990 lei
*posteaza*
*a uitat ceva. si editeaza raspunsul*
Fa-ti singura tema!

| pufosheniapufoshenia a răspuns:

990 lei cred...fiind ca 117 e de 9 ori mai mare decat 13 si 126 tot de 9 ori mai mare ca 14

| Bobby_3542 a răspuns:

990 Lei