Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Salut TPU. De la o vreme nu imi mai inteleg sentimentele și nu știu ce sa fac. Sunt în clasa a 7 a și de fiecare data când ma gândesc la scoala ma gândesc la testele pe care trebuie sa le dau...? (mai mult)
Bună! Sunt clasa a 6- a și acum învăț la o școală gimnazială cu un nivel foarte mic. Aș vrea să mă transfer la Nichita Stănescu Ploiești, pe o clasă normală sau de matematică intesiv (nu...? (mai mult)
Bună! Dacă am terminat un program de licență și un modul pedagogic care îmi permite să predau engleză în învățământ primar și gimnazial, mi- ar permite un masterat în științe ale educației...? (mai mult)
Dacă rațiunea poate orice, omului însuși îi este permis orice? Am nevoie de argumente pro sau contra.
Salut! Am nevoie de cat mai multe titluri de opere literare (din lit romana sau universala) in care sa existe personaje care au o legatura cu jocurile de noroc (carti, pacanele, pariuri, ce o fi). ...? (mai mult)
Bunaaaa, Sunt in clasa 9 pe economie as putea face practica la o păstravarie, la debarasat alea alea?
La fizică, punctul de aplicație e același lucru cu punctul material?
In anul 2022 toamna am dat bacul pentru prima oara, am picat la mate insa, daca nu doresc sa ma inscriu la sesiunea de vara, ma pot inscrie la cea din toamna? Sau trebuia sa ma inscriu si la cea din...? (mai mult)
Neața tovarăși, sunt student și sunt curios să văd un proces, cum se poate face intrarea fără să dau la oameni în cap?
Hello. Întrebare sinceră, pls fara mișto sau replici de cartier. Știe cineva in cat timp se poate depinde contestație la olimpiada?
Ce se intampla daca am scris mare cu un pix care nu se mai sterge pe un manual de biologie din clasa a 7a
Salut, dupa ce carti invatati la istorie pentru academia de poliție?
Hey TPU! Aș vrea să știu concret ce corpuri geometrice pot pica la EN anul acesta (2023), chiar nu mă înțeleg cu formulele și îmi e frică de câteva corpuri să fiu sincer (trunchiuri sau prisme...? (mai mult)
Bună, poate să îmi dea cineva niște informații cum este la Garabet Ibrăileanu?
As dori niste texte cu raspuns pentru proba scrisa ca infirmiera
Salut TPU, imi puteti recomanda cursuri de programare in java,python, etc? Preferabil sa fie online
Salutare fraților, întreb doar așa din curiozitate de ce daca comunismul a căzut din 1991 Moldova nu s- a unit nici astăzi cu Romania? Multi zic că cică nu are de ce sa ne unim că noi suntem mai...? (mai mult)
Https://youtu.be/6NuBCU- wCSo Ce părere aveți de acest interviu? Chiar este șahul un joc pentru bărbați? M- am gândit și eu la asta înainte să dau peste acest interviu. Cei mai mari jucători...? (mai mult)
De săptămâna verde se predă sau se dă teste/lucrări?
Bună! Dau funda, e urgent! (Întreb pentru cineva) Îmi puteți da vă rog foarte mult niște sugestii cam ce s- ar putea da la olimpiada de limba română clasa a VI a? Pe Suceava mă interesează...? (mai mult)
Stie cineva cum ar putea sa imi vina ideile ușor la geometrie? Pur si simplu fac teste, dar uneori chiar nu imi vine absolut nicio idee, iar cand ma uit pe barem mă gândesc ce ușor era de fapt și...? (mai mult)
Hey TPU! Credeți că voi putea învăța formule pentru exerciți la geometria în spațiu făcând cate 3- 4 exerciți pe zi? Da, știu, o să mi se spună că e prea târziu să învăț, dar decât...? (mai mult)
Salut, daca sunt clasa a XI la liceu pe profil "știntele naturii" ma pot transfera in ultimele 2 module la o profesionala? Sau in vacanta de vară ma pot muta la alt liceu, pe alt profil?
Pot gasi DOOM3 pe internet(nu sa o cumpar) PDF
Intrebare: Poti ramane corigent daca n-ai incheiat un modul sau nu conteaza asta?
Știți cumva dacă nu am putut da examenul național la romană din clasa a 8 a pentru ca a trebuit sa plec in alta țara, iar acum vreau sa ma întorc, trebuie sa repet din nou anul sau pot intra la...? (mai mult)
Salut băieți hey am o întrebare mai așa pentru voi dar nu e exc sa răspundă și fetele Deci daca mie mi place de o fata (de care v am mai povestit în întrebările anteriorare) care e catolică...? (mai mult)
Salut, vara trecuta l am descoperit pe Andrew Tate totu bine mi se părea un om ok am văzut toate podcast urile cu el dar cred ca am devenit misogin credeți ca este un lucru rau?
Hei! Este cineva care a terminat FEAA Iasi, master in Sisteme informaţionale pentru afaceri? Sau este masterand in cadrul acestui program de master? As dori sa stiu cum este? Pe site scrie ca unele cursuri...? (mai mult)
Deci eu am anul asta bacul la ist geo și romana n am nicio idee cum sa ma apuc de învățat, eu sunt genul care nu prea învața
Ce sa fac daca pe mine ma obijduiesc la scoala? Sant elev baiat invat in clasa a 6- a si pe mine ba hartuiesc la scoala ma numesc ma agreseaza ma fac sa rosesc sa ma ia peste picior sa ma faca sa rosesc...? (mai mult)
Cum ați putea caracteriza facultatea de finanțe, bănci și asigurări, și facultatea de consultanță și management în afaceri, atât la licență, cât și la master? Din perspectiva conținutului...? (mai mult)
Dacă merg la liceu pe științe sociale, atunci dince dau bacul?
La urma urmei, cine este adevărata biserică, ortodocșii, catolicii, penticostalii, evangheliștii? Mizerie mare ????
1. Explică cineva cazurile în care se pune virgula? :) 2. Știu cazul enumerației, al izolării vocativului și al unei explicații suplimentare, dar mai sunt câteva și alea îmi dau cu virgulă....? (mai mult)
Mi- e foarte frica de examenul de a VIII- a si lucrez dintr- o culegere cu teste, dar vreau sa știu dacă pot sa iau peste 9 in examen dacă până acum iau 7 spre 8, peste 8 in cele mai bune cazuri,...? (mai mult)
Am si eu o intrebare legata de Colegiul National Zinca Golescu din Pitesti, care a fost ultima medie a elevilor de la clasele a 10 a de filologie si stiinte sociale, vreau sa ma transfer in vacanta de...? (mai mult)
Pentru cine a fost pe profil pedagogic( sau nu) am nevoie de un sfat. Am lecția de diplomă la desen, flori de primăvară. Trebuie sa îmbrac o colega in grădinar pentru captarea atenției, dar ma...? (mai mult)
Deci inainte de test am scris o schema pe tabla cu marker (aia cu triunghi la fizica) gen masa volum si densitatea si o colega mi- a zis sa scriu asa asa ca am scris- o sub forma de nume gen maria vasile...? (mai mult)
Salutare tuturor! De data aceasta, vin la voi cu o intrebare putin mai neobisnuita. Cunosteti o aplicatie buna in care se pot crea diplome? Va voi scrie si un mic context. Verisoara mea trebuia...? (mai mult)
Lumea vest europeană, din evul mediu, a considerat zona eurasiatică ca fiind necunoscută, în special majoritatea Rusiei, țările "stan" și până în peninsula coreeană. Totuși, multe surse...? (mai mult)
Care este diferenta intre facultatea de politie cu frecventa redusa si facultatea de drept invatamant la distanta, ambele din cadrul academiei de politie?
Este un gest frumos si respectuos sa saruti mana unei femei atunci cand o saluti, dar dupa parerea mea ( posibil sa gresesc ) mi se pare cam exagerat, adica gen nu te cunosc dar de ce ar trebui sa ti...? (mai mult)
Salutare! Care este forma corecta de salut/adresare in intervalul orelor 12 noaptea si sase dimineata? Stiu ca dupa patru sau cinci dimineata poti spune, , Buna dimineata" dar in intervalul 12 noaptea...? (mai mult)
Merită să duc bomboane la școală, adică la colegii de clasă?
Salutare, am și eu o nelămurire, dacă sunt la profesionala și dau seralul și iau și bacalaureatul mai pot intra in Jandarmerie sau Poliție sau trebuie neapărat 4 ani de liceu?
Cand incepe avatar korra pe nickelodeon
După cât timp se dublează o amendă în Germania?
Buna TPU! A fost cineva la vreo olimpiada, faza nationala? Daca da, in primul rand felicitări, si in al doilea rand, cum a fost? Transportul si cazarea sunt suportate de elev?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Cartea Junglei
Ai urmarit cu drag aventurile lui Mowgli prin jungla indiana? Cat de multe iti mai amintesti despre micul baiat si prietenii lui?