Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Buna TPU. Colega mea a primit azi testul de la engleza si a luat - 7 (testul ei e la mine ) a ajuns acasa si i- a spus mamei ei cat a luat si mama ei a spus ca vrea sa vada neaparat lucrarea. Noi mai avem...? (mai mult)
Pot să mă transfer de la profesionala clasa a 9-a la liceu clasa a 10-a?
Bună ziua. Știți cumva cum poți scăpa de dependența de maxturbare? Dar de cea pentru *xornografie?
Din ce materii se dă diferența de la profesionala (Industrie Alimentara) la liceu (Tot industrie alimentara) la finalul clasei a 9-a, și dacă este greu sau nu.
școală te învață lucrurile de baza și unele materi sunt folositoare zic că sistemul de învățământ este foarte prost și ar trebui schimbat, dar zic cu sistemul asta de învățământ te învață...? (mai mult)
Cum aș putea învăța la matematică pentru bac? Pot reține, dar îmi este greu fără explicații, vreau doar să iau 5, mi- am cumpărat și niște culegeri de pregătire și mai fac teste la toate...? (mai mult)
Salut, vreau sa spun că școală nu este așa de importanta în privința cu ce vrei sa faci școală te ajuta sa ai un vitor care îl înveți la școală de a fi un angajat, și dacă ai vrea sa fi...? (mai mult)
Salutare, am o intrebare... Dupa liceul cu profil de filologie, ce facultate se "merita" sau ar fi mai indicat sa mergi dupa ce ai facut acest profil (sa ai si un viitor cat de cat). Intreb asta deoarece...? (mai mult)
De ce și oamenii care au totul intra in depresie? Știu ca am familie, trăiesc decent. dar nu mă pot bucura nu văd sensul vieții dacă murim
Salutare! Care este ultima medie la clasa de filo (bilingv engleza),Colegiul National Dimitrie Cantemir, Onești?
Buna! Cum sta treaba la facultate? Din unele parti aud ca trebuie sa iti alegi tu orele pe care le faci in alte parti aud ca nu exista asa ceva. Exista vreo posibilitate de a sti ce ore se fac in cadrul...? (mai mult)
Mă gândesc mereu la moarte ca o sa mor și nu o sa mai exist niciodată cum se spune cică sufletul rămâne, dar mi se pare ireal ca eu nu voi mai fi fizic… nu voi mai fi cu familia, prietenii. ...? (mai mult)
Dacă scot pe cineva de la prieteni pe discord îmi mai poate trimite mesaje?
Buna! Credeti ca femeile sunt mai mature? Nu neaparat in comparatie cu barbatii. asa in general.
Buna, TPU Acum că sunt 5 module/an se mai rotunjeste medie la o materie de final de an, exemplu daca elevul are media normala de 7.50 se trece 8? Sau ramana aceiasi?
Salut TPU. E greu Evaluarea Nationala la romana si matematica? Imi este frica.
Salut, unde pot sa gasesc o lista cu ultimele medii de admitere de pe 2022 de la UTCB?(Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti), am cautat la ei pe site si nu am dat de urma lor, m ar interesa...? (mai mult)
Salut TPU. Am o intrebare, la liceu te mai trec profesorii de mila sau iti trantesc nota 1 sau 2 in catalog?
Acum treizeci de ani, în ziua de 17 februarie 1993, Academia Română a reintrodus litera "â", nefolosită în ultimele patru decenii, pentru cazurile în care sunetul se află în interiorul cuvântului,...? (mai mult)
Care e diferența dintre etti-IETTI și etti-CTI?
Vreau detalii despre admiterea la Seminarul Teologic Ortodox Sfinții Împărați Constantin și Elena din Piatra Neamț (adică cu ce medie se intra și probele)
Ce nota ar trebui sa iau la bac ca sa pot intra la ase? As vrea sa intru la ase, pe marketing. Stiu ca depinde me mai multi factori dar vreau un interval aproximativ, sa stiu cat de buna trebuie sa...? (mai mult)
Titluri de compunere descriptiva despre prima ninsoare din an pls
Bună, TPU! Ce reprezintă scrisoarea de motivație în cazul facultății de istorie? Și cum se redactează?
Am o intrebare. Cand eram la gradinita educatoarea aducea la o patura mare si o avea in geanta va rog nu raspundeti ironic dar de ce aducea patura?
Salutare oameni dragi! Sa zicem ca la inceputul celui de- al doilea razboi mondial Aliatii(Franta si Marea Britanie)ar fi declarat razboi URSS dupa ce sovieticii au impartit Polonia cu Germania Nazista. ...? (mai mult)
Salut TPU! Îmi poate spune cineva câte volume din Pisicile Războinice există(plus cele netraduse)? Se mai scriu la ele?
Heyy TPU! Daca vreau sa merg pe criminalistica ar trebui sa merg pe profil real sau uman?
Poți lua bacul fără meditații?
Ce părere aveți despre Liceul Dimitrie Gusti? As dori sa ma transfer și nu știu dacă merita?
Salut TPU, daca ma duc la un liceu prost dar o sa am note bune voi putea ajunge la o facultate de mate info?
Ce domeniu v- ar atrage cel mai mult din Medicina și dacă ați trebui sa zicem să alegeți o specialitate pe care ați alege? Eu m- aș împărți între Neurostiinte și cardiologie cele mai frumoase...? (mai mult)
Buna ziua! Am 2, 3,4 la matematica, sunt clasa 9, nu știu ce sa mai fac acasă înțeleg si la test uit tot, transpir si mi se pune un gol în stomac.
Am căutat meditații de informatică pentru admitere la facultate și sunt unii care spun că vor face ședințele online, cam am trimis 20 de persoane. Vă rog să mă ajutați să găsesc meditații...? (mai mult)
Are voie diriga sa puna ora de dirigentie de la ce ora vrea ea, mai exact de la ora 7 la ora 8 dimineata? Atata timp cat este in afara programului scolar? Nu reusesc sa ajung atat de devreme si nu vrea...? (mai mult)
Bună tuturor! Îmi puteți da câteva sfaturi va rog, in legătură cu liceul? Eu vreau sa merg pe arte și acolo contează mai mult probele de aptitudini. Cu as putea avea încredere mai multă in mine?...? (mai mult)
Bună, știți cumva cu ce medie se intra la liceul Franciscani? Și ce materii îmi trebuie?
Este legal(in conduita elevului) sau forma de disrespect sa stai pe holul școlii si sa te iei im brate cu iubita/iubitul?
Pentru cei din Pitesti cls a VIII a: la ce licee vreti sa intrati si de ce? big grin
Eu cred ca de la cutremurul din Turcia apar cutremure in toata lumea, a fost prea mare si de aceea. Voi ce parere aveți?
Salutare! Mă puteți ajuta la următoarea întrebare, oare se găsește colegiu cu fregvență redusă în Republica Moldova? Mulțumesc! P.S. Apreciez răspunsuri constructive!
Stie cineva din ce se da admitere la școala postliceală din Buzău?
Am o intrebare, sunt la un liceu tehnologic (economic 3 Iasi) si sunt a 9 a si ma gandeam sa ma transfer la pedagogic, eu fiind eleva acolo 5- 8. Stie cineva daca se poate ca nu mai inteleg nimic cu ...? (mai mult)
Din ce se dau examenele de diferențiere de la industrie textila pe filologie și ce medie de clasa a9 a trebuie să am? Se tine cont și de media de admitere din clasa a8 a?
Bună seara! La facultate structura anului școlar este la fel ca aceea de la școală?
De ce asa multe cutremure in ultima vreme? De cand a fost cel din Turcia apar si in Romania pe banda rulanta, din ce in ce mai mari
Buna ziua! Anul acesta am de sustinut lucrarea de licenta si ca in orice an, se vor realiza procedurile antiplagiere. Facultatea mea foloseste site- ul sistemantiplagiat. Eu aproape am terminat de scris...? (mai mult)
Cine/ce sunt naziștii? Mulțumesc anticipat, ofer FUNDA!
Buna! Eu am 12 ani și fac germană, am dat un test la care am luat 10 dar profesoara mea dormea(scuze) și mi- a pus în catalog un 9, când i- am zis ca a pus prost a zis ca imi mai pune un 10 în...? (mai mult)
Pot fi provocate cutremurele? Si de ce sunt asa multe in ultima vreme? De cand cel din Turcia sunt si la noi pe banda rulanta
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Fabiii întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
One Tree Hill
Te consideri un fan adevarat al serialului One Tree Hill? Dovedeste-o chiar acum!