Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Stie cineva daca imi pot termina in Romania studiile incepute in Anglia? Am facut 3 ani de facultate cu specializare in turism si in al 4 lea an s- au intamplat niste lucruri care m- au impiedicat sa ...? (mai mult)
Cum se intra la facultatea de psihologie Andrei Saguna?
Bună TPU, urmeaza sa am evaluarea națională si am nevoie de texte recomandate pentru asociere la limba Română.
Salutare, daca la facultate pe anul 1 semestrul 2 ai o restanta, la media pe semestrul 2 din anul 2 de bursa, se va calcula si cu acea restanta, implicit media 3?
La toate facultatile/universiatiile s-au incheiat sesiunile? Sau la unele poate dura mai mult?
Dacă după foarte mult timp, în care, am strâns o ură şi simt ca o piatră pe inima mea mă deschid unei persoane cu totul iar apoi chiar şi după un an nu mai pot să urăsc pe nimeni, nimic nici...? (mai mult)
Los Angeles a fost cândva sat? Am văzut într-un film western vechi că în secolul 19 se numea "El Pueblo de Nuestra Senora Reina de Los Angeles".
Bună TPU! Sunt la facultatea de Litere și ma întrebam dacă ai o nota sub 5 la un CP (curs practic) se poate face media cu celelalte CP uri? Sau nu?
Salut TPU. Vreau sa schimb liceul si sa ma transfer la un Liceu de Arte pe profil de arhitectura. Pana acum am fost pe profil mate- info si nu m- am pregatit deloc. Ma pricep la desen si in special schite...? (mai mult)
Anul ăsta sunt clasa a 8 a iar mie imi place matematica dar mă atrage și informatica.Aș vrea sa merg pe profilul mate- info la liceul Pedagogic din Bacău.Materia limba romana nu imi place absolut ...? (mai mult)
Buna. Daca nu am luat restanța, o mai pot da din nou în toamna ( cu plată)? Sau trebuie sa refac materia. Menționez că sunt în anul 1 la FEAA
Salut, baieti! Am si eu o intrebare: daca eu am acumulat materia de pe parcursul liceului si sunt clasa a XI a inca, pot absolvi liceul anul acesta?
La ora de sport ne- a dat proba de sarit si eu nu pot sa sar prea mult si am sarit ca de obicei si am primit 4. Sunt a 7 a. As putea sa contest nota cumva? Vreau sa specific ca la ora nici nu face...? (mai mult)
Poate da medicul oftalmolog o scutire sau ceva pentru invoire?
Pentru a face facultatea de master, specializarea în managementul unui spital sau clinici, ar fi necesar o licență de medicină sau o licență de economie, management?
In termen de cate zile se aduc scutirile medicale? Dirigintele mi-a spus ca daca nu aduc scutirea in termen de 7 zile nu mi le mai motiveaza si vreau sa ma conving.
Buna! Din moment ce a început vacanța, am plănuit sa merg acasă, însă nu știam exact in ce zi voi merge, așa că mi- am luat azi dimineață biletul de tren de la ghișeul din gara. Între...? (mai mult)
De când a început școala am avut o mulțime de probleme de sănătate. Ultima dată am stat acasă acum o săptămână inainte de vacanta, toată săptămâna. Am ajuns sa am in jur de 116 absente,...? (mai mult)
Dacă am peste 100 de absențe motivate se întâmplă ceva? Sunt șanse de exmatriculare sau scăderea notei la purtare? Profesoara mi- a zis că nota mea la purtare imi poate fi scăzută dacă nu vin...? (mai mult)
Buna ziua. As avea nevoie de o îndrumare. Sunt la facultate privată la secția de litere clasa romana- engleza. Mi s- a spus sa schimb profilul ori sa schimb facultatea. Am terminat turism și alimentație...? (mai mult)
Cum se numesc și ce părere aveți despre persoanele care înțeleg și vorbesc o limbă străină la fel ca și limba maternă?
Bună TPU! Eu sunt clasa a 9- a și nu prea știu cum merg lucrurile la liceu. Diriginta/dirigintele pe care o/îl ai în clasa a 9- a îți va fi dirigintă/diriginte în toți anii de liceu sau se va...? (mai mult)
Ce credeți că pică la simularea județeană la Vaslui? Mă refer la limba română la subiectul 3.
Ce fac dacă am luat nota 4 la engleză dintr- o neatenție? Sunt clasa a 7a, am luat mereu note bune, dar chiar dacă am învățat foarte mult la testul de la engleză... am pierdut 2 puncte că am...? (mai mult)
Cum poți da afara un profesor titular? Plangerea se făce la director sau direct la minister?
Salutare oameni dragi! Ce parere aveti despre Interimarium, un proiect geopolitic care consta in formarea unei bloc european care sa cuprinda Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Belarus, Romania, Ungaria,...? (mai mult)
Știți cumva ce medie iți trebuie sa intri la liceul Sportiv Banatul Timișoara anul asta?
Salut, este normal să primesc 54 de puncte la olimpiada de engleză când eu am note de 10 și 9? (Sunt clasa a 7 a)
Buna TPU! Sunt elev la mate- info clasa a 12a și sunt interesat sa merg la facultatea de inginerie electromecanica din cadrul Universității Babeș Bolyai. In aprilie se susține un concurs "Traian ...? (mai mult)
Cu ce medie se intra la LPS banatul Timisoara?
Bună seara! Am o întrebare legată de diferențele la științe sociale.Eu sunt pe profil alimentație și turism. Poate cineva să îmi zică ce materii voi da la diferențe? Eu sunt din Suceava și...? (mai mult)
Salut,sunt la facultate in anul 1, acum trec in semestrul 2 si mi-am dam seama ca am facut o greseala ca nu m-am inscris la modulul psihopedagogic, se mai poate face acum ceva?
Salutare TPU! Daca raman restanțier la toate materiile cu exceptie de una, ce se va intampla? voi putea continua in semestrul al doilea? Restantele le pot da si online cumva? Am nevoie de ajutor, dau...? (mai mult)
Cum sa ajuti de clasa a 8a sa contientizeze singur cat de important e sa invete pentru evaluarea nationala, sa ia o nota buna si sa mearga la un liceu bun, fara sa ii reprosezi/certi?
Sunt vorbitori de lb. germană pe aici? Cum vi se pare? E ușor de învățat? Merită s-o înveți?
Cam câte cărți cumpărați într-un an?
Pot deveni profesor de matematica daca termin Facultatea de Matematica si Informatica, specializarea Informatica si modulul pedagogic?
Salut TPU! Îmi poate spune cineva diferențele dintre un șoim și un vultur?
Salut, daca clasa a 9 si a 10 a am facut-o la un liceu(agricol) si in a 11 a m-am mutat la alt liceu(metalu) ma pot intoarce la liceul de unde am plecat? Adica agricol
Salut Ce inseamna sau reprezinta practic cuvantul aestethic/aestetic?
Salutare! Sunt elev la un liceu in care sunt pe profilul Stiinte ale naturii(Bio- Chimie), sunt clasa a X- a si in a 9- a am avut mari probleme la mate(era chiar sa raman corigent). Anul acesta ma gandeam...? (mai mult)
Am nevoie de harti vechi (dar nu ma refer la harti relativ recente, cum ar fi anii: 2010 / 2000. Ma refer la harti din WW2 sau dupa 1900. ) cu zona Lazu - Agigea - Constanta. Doar satul Lazu ma intereseaza....? (mai mult)
Sunt Student la Ase Bucuresti Managment, maine am examen la finante, sunt anul 2, o sa fie test grila, este cineva care a dat examenul si are deja testul? sau raspunsurile..., dau funda, dau like...? (mai mult)
Salut! Stie cineva ce capitole cuprinde materia de algebra din liceu, m1? Dau funda. Merci!
Cum e mai benefic sa inveti engleza, singur sau sa platesti un curs? Cum esti mai motivat? Multumesc!
Salut! Sunt în clasa a 10- a la un liceu teoretic, profil real, Științe ale Naturii. Vreau să mă transfer la Seminarul Teologic Ortodox, credeți că este posibil, aș avea foarte mult de...? (mai mult)
Ce regula e asta daca am absente si motivate si nemotivare la o materie nu poate sa-mi incheie media? Mi se parea corect doar NEMOTIVATE, daca sunt racit si vin cu scutire ar trebui sa nu se puna,
Bună! Cum ar trebui sa abordez un examen cu 100 de intrebari la examenul de admitere la medicina? Gen, ce ar trebui sa fac în 3 ore?
Cum se calculează media mea la finalul anului dacă am restanta pe primul semestru și vreau sa o dau numai in vara? Acuma media pe sem1 imi iese 5, 9, in vara când dau restanta (și o iau sper) se...? (mai mult)
Industrie textila și pielărie e profil profesional?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Fabiii întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Capitale
Cunosti capitalele lumii asa de bine precum crezi? Hai sa descoperim daca poti deveni noul campion al quiz-ului