Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Cum se calculează media mea la finalul anului dacă am restanta pe primul semestru și vreau sa o dau numai in vara? Acuma media pe sem1 imi iese 5, 9, in vara când dau restanta (și o iau sper) se...? (mai mult)
Industrie textila și pielărie e profil profesional?
Salut, sunt in anul 3 de profesionala si s- ar putea sa raman corigent.Eu aș vrea la sfarsit sa ma inscriu la un alt liceu si sa continui pe un profil de protectia mediului. Aș vrea sa stiu daca corigenta...? (mai mult)
In ce consta admiterea la drept de la ASE si este în sistem Bologna?
Bună! Vreau să aflu daca exista specializarea de limbi moderne aplicate la vreo facultate in Constanța. Daca stie cineva m-ar ajuta foarte mult un raspuns.
Mă gândesc să învăț de asistent medical, doar că am o problemă: nu prea suport să lucrez cu ace și cu sânge. Atunci când mi se ia sânge, de exemplu, întorc capul, nu îmi place să văd....? (mai mult)
Salut TPU! Pot deveni programator, învățând programarea acasă, fără sa fac o facultate care te pregătește pentru acest domeniu (ex: automatica si calculatoare)?
Cineva care se pricepe la chimie va roooog?
Buna! Vreau sa merg la facultate la Iași dar nu știu ce sa aleg dintre "Asistent medical generalist" și "Balneo- fiziokinetoterapie" Voi ce ma sfătuiți? Și ma refer la salariu și cât de accesibile...? (mai mult)
Hei.Sunt anul I la facultatea de Drept,am fost absenta la un examen deja,dacă mai absentez la încă unul, este problema? Sau am doar restanta la ele?
Buna! Va deranjez si eu cu o intrebare, sunt tata de copil care doreste sa dea examenele SAT si bacalaureat IB. Cunoasteti cumva profesor matematica pentru meditatii, pregatire la aceste examene? Multumesc...? (mai mult)
Ce inseamna daca drumul e portocaliu pe aplicatia WAZE?
Cate tone are un microbuz care transporta persoane?
Bună TPU! Sunt in clasă a8a da la liceu vreau sa merg pe arte (arte plastice) știu că probele se dau prin mai. Credeți că fără pregătire pot sa intru? Chiar mă descurc foarte bine. Am câteva...? (mai mult)
Exista licee de actorie în Ploiesti? Sau în apropriere.
Bună seara TPU, știe pe aici cineva cum se face un site cu ajutorul codurilor html? Dacă da cine știe să îmi lase și mie un cod html făcut. Deci, vreau să creez o platformă educațională...? (mai mult)
Care este cea mai buna postliceală sanitară din Buzău?
Daca aș merge la liceu la profilul științe ale naturii pot face facultatea de informatica?
Buna! Pentru cei din Pitesti: Ce puteti sa imi spuneti despre C.N ION C BRATIANU? M-ar interesa in special chestii despre profesorii si anturajele din liceu. Daca aveti o parere va rog sa imi scrieti
Cred ca o sa termin clasa a 8-a cu media de 8, max 8, 50, la ce liceu bun pot intra?
Salut. Imi poate oferi si mie cineva mai multe informatii despre FAIMA(Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor) din cadrul Politehnicii? Cum au fost anii de facultate si, daca...? (mai mult)
Salutare TPU, momentan sunt in Uk dar o sa ma mut in Romania si o sa fiu clasa a 9- a la liceu, vreau sa stiu si eu ce se face la liceul sportiv si liceul militar si cum decurg orele si ce profil foloseste...? (mai mult)
Salut! Pot să merg la olimpiadă fără profesor însoțitor? Sau este ceva obligatoriu?
Care credeți că este cauza cutremurului din Turcia? Unii vad că spune că ar fi mânia lui Dumnezeu, orice rău se întâmplă Dumnezeu este de vina! Cauza exact a unui cutremur de intensitate mai...? (mai mult)
Diplomele românești de jurist sunt recunoscute în străinătate?
Ehiii, ce parere aveti despre convingeri limitative in convingeri constructive? Imi recomanda cineva o carte buna si interesanta?
Care cutremure sunt mai puternice? Cele adanci sau de suprafata?
Care este motivul pentru care propozitia urmatoare se conjuga cu verbul avoir in loc de être? "Nous avons vraiment chaud. "
Salutare! Rog seriozitatea la întrebarea care va urma. O situație puțin sofisticată în care persoana X are doar 9 clase și a mai făcut careva cursuri un an (a învățat după posibilitate). Îndată...? (mai mult)
Salutare TPU, vreau sa va intreb care e diferenta daca stie cineva, la facultatea "PUB" intre AC- CTI- B si AC- IS- B Deci prima e " Calculatoare şi tehnologia informaţiei" A doua e " Ingineria...? (mai mult)
Îmi puteți recomanda un meditator mai bun pentru admiterea la informatică, facultatea de info matematică?
Hello! Dupa încheierea anului facultativ pot întrerupe studiile fara a sustine restantele? Daca da, imi va ramane in calcul situatia prezenta? Mentionez ca sunt in al doilea an la buget… Daca m- as...? (mai mult)
Salut! Din ce cauza engleza este limba internationala? De exemplu, limba spaniola se vorbeste in aproximativ 20 de tari, este o limba foarte raspandita, dar nici macar nu se invata in scoli! ( cel putin...? (mai mult)
Salut. Un prieten are la mate 3, 4,5 rămâne repetent? La celelalte materi are note bune 7, 8,6 VA rămâne repetent?
Bună TPU! Îmi explică și mie cineva care e treaba cu tabelele de adevăr?
Salut! Ce limba straina credeti că este mai importanta/utila pentru un român : germana sau spaniola? Stiu că depinde de intentiile fiecarei persoane, dar, in general, voi ce credeti?
Salut! Este posibil sa devii fluent in limba germana intr- un singur an, dacă o inveti de unul singur, fara profesor? ( mentionez, dacă o inveti cu ajutorul cartilor, internetului, site- urilor ...? (mai mult)
Bună, știe cineva când intri la liceul pedagogic? Adică dimineața sau după amiaza?
Ce s- a ales de colegii vostri olimpici? Cei buni la invatatura. Ai mei am realizat recent ca majoritatea astora cu bac de notele de 8- 9- 10 care au fost trimisi peste tot la olimpiade, acum lucreaza...? (mai mult)
Bună! Știu că va suna ridicol că pun o astfel de întrebare, dar o voi face oricum. Știți dacă la facultate, media finală la o materie se rotunjește? Din câte am înțeles eu, da. Am însă...? (mai mult)
Buna seara, am si eu o intrebare care este prima zi a saptamanii?
Vreau vorbe precum (cat mai multe): cainii ursu latra merge; capu taiat sabia l-a taiat.
Bună seara, am nevoie de ajutor urgent. Nu înțeleg chimia, mai ales substraturile și substraturile. Nu înțeleg ce inseamna 1s^2 și tot asa... Ce inseamna 1? S? Sau 2? Va rog sa îmi explice ...? (mai mult)
Hello, hello! Cum reușesc unii să rețină materia în timpul cursurilor? Mie îmi e greu și să rămân atent. Mi- ar plăcea mult să rețin măcat o parte din materie de la cursuri, dacă tot merg....? (mai mult)
Stiti cumva despre ce tip de minereu este vorba in imagine de mai jos? https://imgur.com/5FiRUFk.png https://imgur.com/onYquWm.png
Salut TPU. Am nevoie de ajutor, maine dau test la romana. Imi puteti explica mai bine cazurile si functiile sintactice? (La ce intrebari raspunde, etc) multumesc.
Buna! Am de făcut un atestat la informatică și trebuie să lucrez în visual fox. Ați folosit un anumit manual sau dacă îmi puteți trimite un model?
Buna! Am o intrebare. Daca am terminat o postliceala la fara taxa, pot dupa sa mai intru la facultate tot fara taxa.
Pareri facultatea De Produs si Mediu Brasov? In special design industrial? Unitbv in general?
Buna! 1.Vreau sa știu cu ce ma ajuta bilingvu la evaluare nationala / liceu, gen, știu că bilingv engleză/franceză este numai la liceele top, sau parcă am auzit că dacă dai nu stiu ce bilingv...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
LisaJulie întreabă:
Fabiii întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Geometrie clasa a VII-a
Verifica-ti cunostintele de Geometrie pentru clasa a VII-a