Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Buna seara, vreau sa stiu ora de rasarit si apus de soare pe 27 august1972 in satul Candesti, comuna Vernesti, judetul Buzau.
Daca la examenul de clasa a 8 a iau peste 7 la romana dar la matematica am sub 5, se face medie si intru la un liceu sau pic pentru ca am luat sub 5?
Hei! As vrea sa stiu daca se poate face un Master in Drept (cu durata de 1 an) in cazul in care am absolvit ASE- ul (durata de 3 ani)? Se echivalează in vreun fel sau este necesar sa ma orientez catre...? (mai mult)
Salut, la profilul materiale textile și pielărie din ce dai bacul? Ce practică faci? Se face multă matematică? Și dacă da, cat de grea?
Buna ziua! As dori un raspuns pentru acesta situatie. Un elev in sesiunea din vara obtine la o materie peste 7, la alta peste 5 iar la a treia este nepromovat cu 4. Pentru sesiunea din toamna se inscrie...? (mai mult)
Pentru cei ce dau bacul, mă poate ajuta cineva? Vreau să mă apuc de învățat doar că nu prea știu ce ar trebui să învăț, sunt la profilul tehnic și dau la matematică, română și biologie.Nu...? (mai mult)
Recent murise cineva intoxicat cu ceva gaz de la o lumanare. Ce lumanari pot elimina gaz? Iubita mea are tot timpul lumanari prin casa si m-a pus pe ganduri
Voi aveți listă de lecturi școlare în timpul vacanței de vară, in liceu fiind?
Dețin un curs de limba engleză „English 20^ Interactive" – audio video, cumpărat de la Reader Digest. După instalarea Windows 10 în PC, nu mai pot folosi ( înainte mergea cu Windows 7). Vânzătorul...? (mai mult)
Doresc să cumpăr cartea: „Learning English as a Foreign Language for Dummies [With CD (Audio)]" care include ca anexă un CD audio, sau numai o copie la CD audio, fără carte.
Va salut pe toți! Politia rutiera, are voie sa părăsească județul și sa facă controale în altul? Sunt niște domni polițiști care astăzi i am surprins făcând patrula în județul Botoșani,...? (mai mult)
Cum pot deveni un vindecător medium medical intuitiv? Cum e Vianna Stibal.
Buna! Vi s- a întâmplat vreodată să vi se spargă folia de sticla de pe ecranul telefonului fara sa o loviți cu ceva? Mie da, azi dimineață. Mergeam la magazin și când am ajuns acasă, ...? (mai mult)
Am văzut la știri că o sa fie iar cod galben de ninsori din seara asta, este și Braila?
Salut! As putea urma facultatea de matematica si informatica daca fac liceul pe filologie? In cazul in care pot, imi dau seama cata munca ar presupune asta. Vreau doar sa stiu daca e posibil
Cum devin un bun anatomist? Deja am 3 enciclopedii medii ale Corpului Uman.
Medicina veterinara sau dentara? As aprecia niste pareri de la persoane care studiaza la una dintre aceste 2 facultati, care au terminat sau cunosc persoane dintr- unul dintre aceste domenii. Rog seriozitate...? (mai mult)
Hey! Îmi puteți recomanda o facultate ok, eu care n-am nicio treabă cu matematica, dar totuși sunt pe profil economic :)?
Salut, vreau și eu sa stiu ce nota trebuie sa iau la ambele examene ca sa pot intra la liceul Racoviță pe sportiv, mi se pare un liceu foarte bun pentru mine, dar parca îmi e frica ca nu voi lua...? (mai mult)
Care sunt dupa parerea voastra cei mai buni conducatori ( regi,imparati, presedinti.) din fiecare secol incepand cu primul secol dupa Hristos?
Dacă la sfârșitul anului școlar am 28 de absențe nemotivate, mi se poate scădea nota la purtare cu absențele din modurile trecute?
Bună! Sunt elev în clasa a X- a la un liceu teoretic, la profilul Științe ale naturii. Vreau să știu când aș putea să mă transfer la un alt liceu. Având în vedere faptul că anul școlar este...? (mai mult)
Salut TPU! Ce plante preistorice va plac și de ce?
Bună ziua. Mă întrebam dacă la UNArte, secțiunea grafică, se intră bazat pe nota de la bac sau doar pe portofoliu și probe pentru că tot caut și nu găsesc. Înnebunesc. Mulțumesc mult...? (mai mult)
Bună ziua! Ce activități se fac în Săptămâna Verde la licee?
Îmi spune și mie cineva câteva facultăți la care poți intra pe baza de dosar?
Bună ziua, am 30 de ani si am numai 5 clase și as vrea sa continui să fac 8 clase. Cum fac?
De ce bogații, peștii, cei care fac rău, nu au suparari/necazuri, etc, și cei săraci au numai necazuri și probleme. cunosc persoane care muncesc cu ziua, făra mama, fara tata, le- au murit...? (mai mult)
Sunt la profesională pe clasa a 11 a si mi- a fost scăzută media de la purtare la 7 din cauza la absente. Nu am fost antena si regret. Pe a 10 a am fost printre primi din clasa cu 9 la purtare in al...? (mai mult)
Hey, e a doua oară când scriu această întrebare (dap, nu am știut să o postez...), anyway, vreau să dau la liceul Ștefan Luchian din Botoșani, la secția de arte plastice, fac pregătire,...? (mai mult)
Salut, am facut pentru Youtube un clip despre toti conducatorii pe care i- a avut Spania dar n- am inceput din 717 cand teoretic a aparut regiunea Asturiei, am inceput cu 400 de ani inainte de Hristos...? (mai mult)
Imi poate spune cineva la ce se da bacul pentru fiecare profil?(mate-info,stiinte ale naturi,stiinte sociale, filologie)
Buna! Deci voi pleca la un liceu în care mi se cere să aleg între două limbi, franceza și rusa.Rusa am studiat o trei ani, însă nu o înțeleg deloc, dar franceza n- am studiat- o, însă mi se...? (mai mult)
Salut, lume! Luni dau test la TIC. Am de ales din mai multe variante pe cea corecta și de formulat în scris răspunsul la niște întrebări. Este legat de baza de date a Microsoft 2007. Profesoara...? (mai mult)
Când te înscrii la admitere la licență ori master, la orice facultate( sau depinde de fiecare în parte?) și intri la taxă, se poate după primul an sau primul semestru să te muți la buget?
Imi puteti spune care liceu estr mai bun? Sunt la Xenopol si as vrea sa ma mut la Babes. Merita?
Ce înseamnă pozitia unei tari?
Dacă primește la un examen de ex 4, 80 se rotunjește și este 5 in catalog? Ai luat practic examenul?
Dețin un curs de limbi străine inclusiv engleză „English 20", cumpărat de la Reader Digest. Curs video interactiv. După instalarea Windows 10 în locul Windows 7, nu mai pot utiliza cursul, ...? (mai mult)
Redarea verbala text engleza din „Google translate" este aproape de vorbitor nativ?
Salut! Diriga mi-a motivat niște absente pe baza unor scutiri și acum mi-a zis ca dacă nu o suna mama sa confirme mi le anulează. Are voie?
Am vazut ca dupa 4 februarie o sa fie aproape toata luna temperaturi de -2 -6 grade, sunt sanse sa ninga in toata tara cum a nins acum cateva zile?
Bună TPU! Îmi puteți spune exact ce s-a scos din programa de examen clasa a8a 2023 la română și mate?
Salutare. Sunt student la UPIT in ultimul an. Pe primul semestru am adunat 4 sau 5 restante datorita unor probleme ce le am avut si nu m- am putut prezenta la cursuri/seminarii. Cum se procedeaza cu ele?...? (mai mult)
Vreau sa devin in viitor terapeut de medicina alternativa.Ce trebuie sa învăț? Unde trebuie sa merg? Mi- am cumpărat cartea Terapia Teta Boli și Afecțiuni a fost destul de scumpă nu mai vreau ...? (mai mult)
Buna! Ingineria medicala este de viitor? Daca as termina aceasta facultate, as gasi job in domeniu? Ma refer la job- uri in care faci mentenanta aparatelor, nu alte job- uri legate de ingineria medicala,...? (mai mult)
Salut, sunt clasa a 8a și as vrea sa dau la liceul sportiv Constanța dar voiam sa știu dacă au profil de box
Buna ziua, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă", Braşov 1. ce liceu este necesar sa fie terminat pentru a putea intra, sau nu conteaza? 2. poti deveni pilot comercial? 3. ce presupune...? (mai mult)
Ce studii trebuia sa urmez sa ajung criminalist
Am auzit ca cică se vor desfinta scolile profesionale, e adevarat? Daca da, vor fi inlocuite cu altfel de scoli profesionale? (Nu stiu daca am pus intrebarea in categoria corecta!)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
LisaJulie întreabă:
Fabiii întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Geometrie clasa a VII-a
Verifica-ti cunostintele de Geometrie pentru clasa a VII-a