Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Stiti ceva despre Aurelius Carthaginensis? Dau funda!
Numerele de credite depinde de nota pe care o iau la examen? Dacă de exemplu am 3 credite la o materie și iau examenul cu 6 primesc 3 credite sau doar 1 sau 2?
Ce cursuri rapide merită sa faci? sa fie un salariu ok pe parcurs.
Facultatea de Istorie e o facultate foarte frumoasa, mereu am fost bun la scoala la istorie dar este o facultate utila in ziua de azi?
Buna ziua! Sunt elev in clasa a 8 a si vreau sa intru la Liceul Militar "Stefan Cel Mare". Problema este ca am hipermetropie, port ochelari iar dipotriile mele sunt + 3 cu + 6. Voi trece de proba...? (mai mult)
Bună seara! Nu știu la ce facultate să merg. Simt că nu mă descurc la nimic! Merită să faci facultate?
Bună! În figura de stil:" Ca frunza bolnav-a... sur" nu poate fi luata și secventa" frunza bolnav" ca o personificare
Cum poți ajunge terapeut/medic de medicina alternativa?
Cum și unde poți să studiezi homeopatia și să ajungi medic homeopat?
Buna! Am terminat postliceala de asistent medical generalist! Intrebarea mea este: ma pot face cu aceasta diploma moasa? Daca ca cum? Unde pot face specializare? Multumesc!
Bună! Sunt studentă în anul 1 la contabilitate și fac modulul psihopedagogic. Aș vrea să știu dacă materia asta are credite și eventual cam câte credite ar avea. M- am uitat pe site- ul universității...? (mai mult)
Mi- a fost inchis contul de Instagram, am facut contestatie si mi l- au deschis iar peste 2 zile, acum mi l- au inchis iar fara sa fac nimic gresit, cat le ia sa raspunda la o contestatie? Cum pot intra...? (mai mult)
Salut, inca nu stiu ce sa aleg intre medicina dentara si generala. Optam mai mult spre dentara doar ca am ramas putin demoralizata deoarece unii zic ca ar fi mai usor, altii zic ca acolo e de 100 de ori...? (mai mult)
Salutare tuturor, tocmai am aflat o veste devastată pentru mine, am aflat că nu poți să dai bacul de mai mult de 2 ori, fără taxă, și dacă nu- l iei atunci, trebuie să- l dai din nou la ...? (mai mult)
Buna ziua! La ce materii se da licenta si master la facultatea de agricultura?
Salut, am o geaca superdry windcheater și e rupta la buzunar se poate cusătura?
Cum se spune corect? Vin Maria cu Marin Sau Vine Maria cu Marin
Ce este autismul?
Buna seara.Am o întrebare.Stilourile vor dispărea la un moment dat, sau vor fi înlocuite? Si dacă da cam in câți ani?
Cât de mare și de importantă a fost implicarea și influența României în războaiele din fosta Iugoslavie?
Daca ma apuc acum sa invat la mate si romana de la zero pentru examen, e prea tarziu?
Bună ziua! La facultate sunt pauze între ore? Programul este și după ora 18:00? Care sunt diferențele dintre școală și facultate?
Salutare TPU, jumătate din clasa la mine e răcită sau are gripa, știți ceva dacă o sa mai intram în online? M-am saturat sa ma trezesc de la 6 dimineața.
Salut! Mai exista in ziua de astazi lagare de exterminare? Cine se duce in acele lagare de exterminare? Cum este viata intr- un lagar de exterminare? Dati- mi exemeple va rog frumos cu lagare de exterminare...? (mai mult)
Iti poate da medicul scolii vreun bilet de trimitere sau care sa ateste faptul ca esti racit?
Salut, e normal sa iti ceara 50 de lei pe o scutire medicul de familie?
Buna! Am nevoie sa imi traduc diploma de bac pentru o facultate din afara, dar am doar o copie legalizata pe moment; diploma in original e la facultate. Se poate apostila copia legalizata pe care o...? (mai mult)
Salut! Am nevoie de ajutor URGENT! Cum pot analiza un substantiv daca nu este într-o frază sau propoziție!
Salut! Când și cum aș putea să mă transfer la Seminarul Teologic Ortodox. Sunt băiat și sunt în clasa a X-a la un liceu teoretic.
Buna TPU, sunt clasa a 8 a vreau sa dau la liceul de arte din Sibiu pe profil de muzica si voiam sa stiu daca am de ani de canto pentru a putea fi admisă si cu ce media generală se poate intra.
Ce se intampla daca iau trei note mici?
Bună seara! Părinții nu au voie să se uite pe camerele de luat vederi în sălile de clase când se organizează ședințe cu aceștia? Chiar dacă nu sunt bătăi în acea clasă?
Imi puteti recomanda un podcast din care sa invat super multe chestii despre cunoasterea de sine? In afara de Mind Architect (am vazut toate sezoanele)...sau ceva din care sa pot evolua super mult....? (mai mult)
Vă salut! Ce credeți că pică la Bac anul acesta? Eu aș merge pe poezie, momentan doar poezia am învățat- o... Aveți ceva sfaturi de cum să învăț mai ușor? Deja simt ca nu mai pot deși...? (mai mult)
De ce în cărțile și la orele de istorie nu se scrie mai mult și mai detaliat despre lucruri precum Experimentul Pitești, războiul civil sirian, genocidul armenilor, masacrelele amerindienilor,...? (mai mult)
Salut, pot da iarasi bacalaureatul la romana? Contextul este urmatorul: Am dat examenul in 2015, am luat 5.1 Romana / 5.6 Matematica / 3 la Fizica, in toamna aceluiasi an am incercat cu Biologie...? (mai mult)
De ce SO2+O2 este SO3 si nu SO4?
Salut TPU! Care este diferența dintre prefixul județean și cel național? Fără copy paste de pe alte site-uri. Dau funda. Mulțumesc!
Bună seara! Când se fac ședințe cu părinții diriginții le arată la părinți videoclipurile de pe camerele de filmat sau vin directorii și le spun ce au făcut copiii?
Salut TpU. Precizez sunt nou pe aceasta platforma online. Am si eu o intrebare : Ce ati face azi daca nu ar mai exista maine?))
Am dat bac ul in 2021 și am luat 5, 50 la romana, 5 la matematica și 2, 95 la chimie. Doresc sa dau bac ul din nou, și secretariatul liceului mi- a spus ca trebuie sa dau doar o proba ( ca ...? (mai mult)
Cat de grea e adaptarea daca termini scoala in UK si vi la facultate in Romania? Tinand cont ca persoana e plecata de 6 ani. A terminat pe profil mate intesiv chimie biologie.
În facultate suntem anunțați de hackathone și alte chestii extra? Sau trebuie să ne interesăm pe cont propriu?
Există olimpiade de informatică în facultate?
Am picat la o materie facultativa. E obligatoriu sa dau restanta in acest caz?
Buna! Profesoara mea la facultate ne- a predat aproape 70 la sută din materia de examen în ultimele trei săptămâni, iar eu nu am putut sa țin pasul și cu lecturile suplimentare pe care le- ...? (mai mult)
Eu vreau să fac anul viitor la seral cu sau fără frecvență, nu contează in NEW YORK.Ce documente îmi trebuie ca să ajung NEW YORK"? Eu Am 19 Ani
Bună! Pentru cei din Pitesti: Ce puteți sa îmi spuneți despre profesorii din Odobescu, îmi recomandați liceul? Dacă aveți o părere va rog să-mi lăsați un răspuns.
Buna! Ați auzit de căminul studențesc- particular- Carpex, din București? Vreau să mă mut din căminul in care sunt cazată momentan, pentru că nu scap de gândaci, sunt probleme, întotdeauna...? (mai mult)
Imi poate da cineva va rog frumos o lista cu toate operele care trebuie studiate pentru BACul la romana de anul acesta? (2023) Multumesc!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
vikirikimiki08 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Bunele maniere
Tu stii cand este in regula sa raspunzi la telefon sau cu ce furculita sa mananci primul fel de mancare? Afla totul despre bunele maniere!