Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 9 Ianuarie 2025 sunt:
Pot sa ma mut din clasa mea la altă clasa în același liceu după primul modul?
Salutare, am o nelămurire, la facultate pentru cei care trec In anul 2, care este media care ii trimite la buget/taxa? Media ambelor semestre sau doar de pe semestrul 2, Mulțumesc!
Bună ziua am am și eu o problema cu școală la care am înscris copilul anul acesta( sunt din București)... este clasa pregatitoare și am nimerit la cea mai slaba clasa cu o profesoara de 20 de ani...? (mai mult)
Salutare. Sunt interesat sa fac facultatea de inginerie chimica și modulul pshihopedagogic dar nu știu ce materie as putea preda. Se poate preda chimica la liceu/scoala generala sau și o alta materie...? (mai mult)
Bună ziua, am terminat un master în expertiză contabilă și am diploma de traducător autorizat științe juridice. Dacă fac modulul 1 am vreo șansă să pot preda la gimnaziu limba in care sunt...? (mai mult)
Bună, am nevoie de ajutor sau sfaturi. Am intrat la FSPAC (UBB) la buget in sesiunea de vară cu media 8.66. Nu am prins loc la cămin din prima etapă, ultima medie la căminul de fete fiind 8.81. ...? (mai mult)
Hey, se mai trec notele de la testele inițiale? (Sunt a 9a)
Daca cineva mi-a trimis banii în contul bancar prin revolut si banii mi-au intrat în cont, poate sa ia banii înapoi? Ca mi-e frica sa nu-mi dispara banii de pe card.
Hello, deci sunt intr-o situatie. Anul 1 la facultate si pentru promovarea anului este nevoie de 31 de credite, insa am doar 30. Este posibil sa ma treaca totusi?
Bună, am trecut anul ăsta în clasa a 9 a la profesională și vreau să știu dacă pot să mă transfer la un liceu de arte pentru ca eu acolo am vrut prima dată să merg, dar acum vreau să plec...? (mai mult)
Buna ziua! Am un copil pe care l- am mutat la o alta scoala, el fiind din jud Olt, l- am transferat la o scoala din Bucuresti. Am vrut sa ii fac abonament pe stb, am urmat toti pasii doar ca imi apare...? (mai mult)
Salut! Din motive pers am ajuns la varsta de 18 ani sa intru in clasa a 9a. Din cauza absentelor am ramas repetent Acuma la varsta de 19 pot sa repet clasa a 9a sau trebuie sa ma inscriu la fara...? (mai mult)
Este normal sa interzica hanoracul la un invatamant liceal? Buna. Sunt in clasa a X- a si pana acum nu au fost probleme cu hainele (nu exista pentru liceul respectiv). Singura conditie este sa ai haine...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, ce carti recomandați pentru bac(info mate romana) pentru partea de teorie fără teste neapărat? Ma interesează mult teoria sa vad formule, chestii, înțelegeți voi.Dau...? (mai mult)
Salut! Îmi poate spune cineva cum decurge o reprofilare? In special La liceul teoretic Alexandru Ioan Cuza din Iași daca se poate. Și dacă sunt pe aici persoane care s- au reprofilat acolo, va rog,...? (mai mult)
Buna! Cine imi spune si mie care este diferenta dintre feline si felide? Multumesc!
Dacă nu zic nimic și vorbesc în romana la competente la engleza ce se întâmplă?
Bună tuturor, " pătură " este sinonim cu " cuvertură "?
Buna ziua! Dacă sunt studenta la UCV pedagogia învățământului primar și preșcolar trebuie sa am si DPPD? Știți cumva cat e taxa?
La beneficiar indirect ce trebuie sa scriu pentru contractul educational?
Buna! La ce se da bacul la stiinte sociale?
Am 17 ani si am terminat 10 clase de profesionala si acum vreau sa abandonez, mi se intampla ceva prin lege daca abandonez?
Te poti transfera de la un liceu tehnic la unul teoretic? Sunt clasa a 9 a si am intrat pe profil de Protectia mediului si as vrea sa ma transfer neaparat la un liceu teoretic pe profil de filologie sau...? (mai mult)
Bună seara. Caut de ceva vreme și n- am găsit absolut nimic despre un desen animat din copilărie. Știu ca se numea "Arthur te invata despre natura". Era un păsăroi cu un cioc gigantic galben îmbrăcat...? (mai mult)
Bună tuturor, cum se numește partea din mijloc a hârtiei igienice care are formă cilindrică?
Salut! Vreau să vă întreb despre o situație legată de o informație pe care ne- a transmis- o diriginta la școală. Eu sunt în clasa a 8- a, iar ea ne- a spus că nu avem voie să folosim telefonul...? (mai mult)
Salut, scuze daca pun intrebarea gresit. Am o intrebare legata de noul statut al elevului. astazi doamna diriginta ne- a spus ca in el exista regula ca daca profesorul considera ca elevul nu este...? (mai mult)
La contract educational la beneficiarul direct al educației ce trebuie să scriu?
Bună tuturor, budismul și confugianismul sunt cele două religii din Corea de Nord?
Daca sunt clasa a 9 a cum iau bursa acum? Se ia pe media la examen sau pe media generala?
Dacă sunt pe profil comerț clasa a X-a și vreau să mă transfer pe un profil de filologie(sau mate info), la ce o să dau diferențele?
Bună tuturor, de la ce vine cuvântul " auto "?
Bună tuturor, este greșită varianta " șoseată ", nu - i așa?
Bună ziua. Este posibil să faci transfer de la un liceu la altul în timpul anului școlar? Menționez că vreau transfer pe același profil, mate- info. Locuiesc în alt județ unde îmi este și domiciliu...? (mai mult)
Unde s- ar face în toată situația asta o "greșeală" față de Biserică? cum sa ajuns la excluderea, educațională sexuale, dintr- o instituție de învățământ, educațional pe baza a, ce...? (mai mult)
Am nevoie de ajutor. Sunt clasa a12- a si la anul o sa dau admitere la Drept la UniBuc. Voiam sa intreb daca e cineva care a terminat acolo si cum a fost sau ce poti sa faci dupa ca sa gasesti sa te angajezi...? (mai mult)
Deci am intrat la liceul decebal pe stiinte sociale si mi- am dat seama ca o sa fac cam o ora pana acolo, deci dus intors ar fi 2 ore pe drum si nu as vrea sa irosesc asa de mult timp. Merita sa ma transfer...? (mai mult)
Bună tuturor, de ce au fost date două bombe nucleare în Japonia?
Buna! Sunt clasa a 12- a ai vreau sa dau la unibuc psiho. Cum v- ati pregatit? Ma refer la cei care au dat admitere anul trecut si anul acesta. Profesori speciali care fac meditatii pentru admitere in...? (mai mult)
Ce licee cu internat din Suceava știți?
Dormeam ca să ne treacă foame(... https://youtu.be/bqkc3_EvbvE?si=PIPI1QBs2aiIXevD Și alți au...
Buna! Ce inseamna EPC materie scolara?
Daca termini clasa a 12- a, dar nu te înscrii în bac, poți să te transferi intr- o clasa de a 11- a de la o altă unitate de învățământ ( tot pe liceu, nu profesionala)? Sau într- o clasă...? (mai mult)
Salut, cu ce ar trebui sa completez contractul acesta educational de inceput de liceu? La 1. nu stiu ce unitate de invatamant sa scriu, liceul la care am intrat sau scoala de la care am absolvit, sau...? (mai mult)
Pot sa ma mut la alt profil in timpul anui la liceu?
Buna TPU. La final de modul ma pot transfera de la o clasa la alta? Primul modul chiar?
Salut TPU, sunt la liceul teologic și aș dori să știu ce caiete am nevoie la: Dogmatică, muzică psaltica, și dacă am nevoie de caiete la practica(liturgică, vecernie etc)
Buna ziua! Se poate transfera in clasa a 9 a la alt liceu mai aproape de domiciliu? Conform art 141 ai 144 din rofuip 2024 indeplinim conditia exceptionala medicala, dar nu indeplinim conditia de medie....? (mai mult)
Bună tuturor, de ce unii oameni fac mai mulți copii și alții mai puțini copii?
Salut, sunt student in anul 3 la facultatea de medicina. Astăzi aveam un examen la facultate la materia "Practică de specialitate", valorând 2 credite. Din nefericire, un accident de circulație ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
Osana254 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Locatii fantastice
Sunt cele mai frumoase locuri de pe Terra. Haide sa vedem daca le recunosti