Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Salut TPU, sunt la liceul teologic și aș dori să știu ce caiete am nevoie la: Dogmatică, muzică psaltica, și dacă am nevoie de caiete la practica(liturgică, vecernie etc)
Buna ziua! Se poate transfera in clasa a 9 a la alt liceu mai aproape de domiciliu? Conform art 141 ai 144 din rofuip 2024 indeplinim conditia exceptionala medicala, dar nu indeplinim conditia de medie....? (mai mult)
Bună tuturor, de ce unii oameni fac mai mulți copii și alții mai puțini copii?
Salut, sunt student in anul 3 la facultatea de medicina. Astăzi aveam un examen la facultate la materia "Practică de specialitate", valorând 2 credite. Din nefericire, un accident de circulație ...? (mai mult)
Am o intrebare legata de tigari si aeroport.Pot lua tigari din afara aeroportului sau trebuie sa le iau neaparat din zona "duty free".Va multumesc!
Salutare tuturor! Daca ma las de facultate sa zicem dupa sfarsitul semestrului in care am stat la camin nu trebuie sa platesc caminul pana sfarsitul anului? Ca daca ma las in camera de 4 raman doar 3, ...? (mai mult)
Sunt studentă la facultate, am terminat anul I, am fost la un examen în primul semestru și l- am picat, nu m- am prezentat la restanță nici în vară nici în septembrie înainte să înceapă ...? (mai mult)
Am intrat acum in clasa A9 la profesionala mecanica auto, o să fac doar despre mecanica exemplu, cărți și o să scriu și după fac practica?
Bună seara! La clasa 1 se face la început de an recapitulare 2 săptămâni? In manualele pe care le-am primit primele lecții se leagă de începutul anului școlar, mai exact prima zi.
Salutare, daca am absolvit o facultate, dar nu am sustinut inca examenul de licenta, pot sa ma inscriu la Dppd? (Urmeaza sa sustin licenta in februarie dar as vrea sa ma inscriu acum la modulul pedagogic...? (mai mult)
Bună tuturor, este adevărat ce se întâmplă în acest videoclip : " https://youtu.be/eK0pO79YkvY?si=TigvTBUMpil2DgsI "?
Ce valoare are tensiunea la bornele ledului daca: -rezistorul=480 ohmi -curentul necesar prin dispozitiv =15mA -tensiunea de alimentare=9V
Salutari! Doresc sa ma reprofilez ca invatator, doar ca am terminat o facultate de inginerie chimica, iar acum urmez un master în aceeași specializare. Ce ar trebui sa fac, ce pași sa urmez pentru...? (mai mult)
Cu cartea asta pot invata artele vindecării si pot deveni vindecator deschizandu- mi in viitor daca sunt bun si am invatat bine poate și un cabinet de medicina...? (mai mult)
Daca am rămas repetent și n-am retras dosarul mai este necesar sa mă reînscriu?
Ce îmi trebuie să îmi iau pentru școală în clasa a 6a?
Dece oamenii care pleaca din țară, apoi se reîntorc în România, încep să- și critice propriul popor, oamenii, să- i judece, denigreze, jignească și să aibă figuri de "oameni realizați"...? (mai mult)
Bună, dacă pun în propoziție circumstanțială de timp "pentru când " este corect? Ex: Le păstrezi pentru când ești mare
Hello! Ca tot începe noul an școlar, sora mea o sa susțină bacalaureatul anul acesta școlar. O profesoara de romana are fiica în clasa a12a de asemenea, întrebarea este: Profesoara are voie sa...? (mai mult)
Bună ziua.Candidații admiși la taxă în sesiunea de vară care si- au depus dosarul pentru confirmarea locului, se pot înscrie în sesiunea de toamnă pentru locurile disponibile la buget de la aceeași...? (mai mult)
Am urmatoarea situatie, as vrea sa ma transfer la umfcd la medicina generala pe loc bugetat, insa in momentul de fata sunt studenta la o facultate de medicina cu locuri la taxa. As vrea sa stiu daca ...? (mai mult)
Bună! Ce ar trebui să învăț pentru a lua bacalaureatul la română? Ce opere sunt și care este materia pentru subiectul I și II? Am terminat liceul acum mulți ani și am ales să nu dau bacul...? (mai mult)
Bună tuturor, este adevărat ce s - a întâmplat în acest videoclip : " https://youtu.be/NMClZRmfaQU?si=yPBRAURSam5zLEsV "?
Bună tuturor, grâul este spicul de grâu plus boabele de grâu, adică grâul este spicul și boabele?
Dece o femeie o fată stă/suportă/acceptă/ într- o relație să fie controlată, abuzată, agresată, să aibă parte de violență "din iubire" "gelozie"... Considerați? cum consider și eu...? (mai mult)
Bună tuturor, de ce naziștii voiau să ucidă evrei?
Salut, stie cineva cum sunt baile la internatul AT Laurian?
Eu vreau să aplic la liceul militar, dar îmi este frică la proba unde trebuie să fac flotări. Daca fac flotările cerute dar nu chiar corecte mă penalizează mult?!?
Daca ești la un liceu teologic trebuie să faci obligatoriu religia chiar daca ești pe profil real sau uman?
Pot intra clasa a 7 a anul acesta in Romania daca eu am lipsit in clasa a 6 a din octombrie pana la sfarsit si am facut scoala in alta tara?
Bună! La filologie intensiv franceză se ia franceza de la început sau în continuare?(invat franceza din cls 5 a)
Bună tuturor, ce culoare au cele două monezi de 10 bani din imagine : " https://www.bnr.ro/Monede-si-bancnote-in-circulatie-724-Mobile.aspx "?
Buna ziua, o întrebare … am 4 fetițe, toate merg l aceeași școala in comuna, acum cea de a 4 a intra la clasa pregătitoare, dar au repartizat o la o alta scoala, tot aici undeva in comuna.Din...? (mai mult)
Aveți idee când aflu dacă mi s- a admis transferul la un liceu, am dat 3 diferențe, la 2 materii știu sigur că am 10, dar la una, profesorul n- a dat vreun semn că am trecut s- au nu, ținundu-...? (mai mult)
Cum e la programul de studii :protecția consumatorului si a mediului din cadrul Usamvbt? E ok specializarea? Se pune accent pe matematica? Eu sunt praf la matematica si de la bac pana acum am uitat aproape...? (mai mult)
Bună tuturor, " spatula " este folosită și în bucătărie - la prăjit cartofii de exemplu? În dex online nu scrie că e folosită și pentru gătit în bucătărie.
Cum este colectivul la Vianu? Dar profesorii?
Ce mărime poarta puya la picior
Buna! Intru in clasa a 9a anul acesta cu așteptări poate puțin prea mari. Am luat 9.90 la EN si am ales, logic, cel mai bun liceu din oraș. Încă de la mediile celorlaltor colegi am fost luată ...? (mai mult)
Cum este clubul de gimnastica ritmica de la palatul copiilor? Se invata ceva? Si stiti cumva daca primesc copii si din afara Bucurestiului? La telefon dau niste raspunsuri foarte vagi asta daca raspund...? (mai mult)
Cum este corect și de ce? Începând cu data de X, la sediul firmei Y VA AVEA sau VOR AVEA loc modulul de. și etapa de.
Buna! Stie cineva de la Liceul de Arte si Muzica din Tg- Jiu si nu numai, sa deseneze caricaturi? As dori un caricaturist pentru un eveniment care va avea loc in Tg- Jiu in octombrie. Astept raspunsurile...? (mai mult)
Salut TPU, daca am un cont Banat pe (TPU) Care spune că e pe perioada nejustificată (nedeterminata) oare pot să îl recuperez, doar pentru unele înjurii la o persoana întreb?
Ce părere aveți despre UAV? Eu vreau sa merg pe asistenta sociala.
Bună tuturor, din ce este formată, mai exact, clanța ușii?
Bună! Sunt studentă în anul doi la FPSE din cadrul UAIC, la taxă, și intenționez să mă înscriu și la o altă facultate din cadrul altei universități în această sesiune de admitere. Aș ...? (mai mult)
Buna ziua! Ma cheama Marius, am 15 ani si sunt in clasa a x a. Ma confrunt cu bullyingul de ceva vreme si am nevoie de niste sfaturi! Am incercat cateva metode cum ar fi: sa ma imprietenesc, sa le spun...? (mai mult)
Băi, am mai pus o data întrebarea asta, o mai pun din nou. LA CE SE DA DIFERENȚA PT TRANSFER DE LA FILO LA SN CAND TREC IN A 10-A
Adolescenți din plasamentele de creșă, după ce îndeplinesc vârsta de 18 ani și sănt, obligați, nevoiți, forțați să părăsească centrul de plasament unde le asigură o locuință o condiție...? (mai mult)
E cineva de aici care a făcut liceul Sincai din București și îmi poate spune mai multe despre profesorul Mugurel Popescu de fizică?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Skins
Ai urmarit si tu serialul Skins UK? Hai sa vedem daca esti un fan adevarat!