Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Salutare, am si eu o intrebare. O sa incep scoala de curand si am de facut 6 rezumate la carti. Pana acum nu am facut niciunul si nici n- am citit cartile respective(ne pune nota pe rezumate) ce ar trebui...? (mai mult)
Buna, acum am intrat in clasa a 7- a si sunt praf cu matematica, vreau niste recomandări despre scoli in care nu se invata matematica, gen filosofie, sunt din Iasi si nu stiu daca gasesc, stiu engleza...? (mai mult)
Am susținut examene de diferențe ieri și astăzi. (Au fost o formalitate și m- au lăsat să scriu din carte), există vreo șansă să mă sune peste o zi două să mă anunțe dacă mi s- a finalizat...? (mai mult)
Daca doresc sa intru la un liceu pe un anumit profil (economic) dar nu am media necesara, pot in modulul 2 sa ma repartizez pe acel profil daca fac media necesara?
Bună tuturor, eu m- am mutat pe științe sociale, liceul respectiv mi- a acceptata transferul și cel vechi a trebuit să- mi dea un aviz: pozitiv sau negativ. Mi- au dat negativ, bine oricum nu m-...? (mai mult)
Buna, sunt clasa noua si am fost admis la un liceu dar am ales sa merg la profesionala, cum aflu in ce clasa ma duc pe 9 septembrie?
Incepe scoala pe 9. Si am vrut sa ma transfer de pe profil mate info bilingv pe filo bilingv. Eu stiu ca daca am media mai mare ca cea mai mica medie din clasa pot intra dar azi la secretariat am aflat...? (mai mult)
Știe cineva ce este sesiunea specială de septembrie? Sunt în ultimul an de master și am o singură restanță ce nu am reușit să o iau. Oare mai pot da restanța și în timpul ultimului an sau pot...? (mai mult)
De câte note am nevoie pe modul și pe an la o disciplină școlară? Dau un exemplu: Am limba engleză o dată pe săptămână; de câte note aș avea nevoie la disciplina aceasta?
M-am lasat de liceu cand am trecut clasa a11 a, acum am 18 ani, ma pot baga inapoi la liceu si sa ma transfer la cel din orasul meu? Tin sa mentionez ca am fost la liceu profesional
Salutari,se poate obtine 5-ul la bacalaureat bac biologie vegetala si animala?
Salut TPU, e prima data cand apelez la voi si vin cu o intrebare mai grea.Sunt student la Facultatea de Inginerie Aerospatiala din Bucuresti si trec in anul 2.Deoarece e o facultate destul de grea si ...? (mai mult)
Metode de admitere la facultate? Salut, eu m- am reîntors în România din UK. Eu as dori sa intru la facultate. Fiind învățat cu diferite metode de a fi admis la facultate in UK as vrea sa...? (mai mult)
Dacă vreau să mă transfer la alt liceu și dau acele examene și nu e nota destul de mare că să intru la liceul dorit pot să îl dau din nou sau cum se procedează
Bună seara. As dori sa contactez in Belgia un profesor de origine română, care să ofere meditații de limba franceza copilului meu inscris la școală in aceasta țară. Mulțumesc.
Bună.As avea o întrebare, cum as putea sa solicit diploma de 10 clase? Am terminat în anul 1985 liceul industrial mecanica nr 2 Bacău.
Salutare, când mi- au eliberat diploma de bac de la scoala, am observat ca pe partea stângă am emblema Romaniei, credeți că este o problema? Mi- o arătat- o și un prieten pe a lui și alui nu...? (mai mult)
Matematica de la Gimnaziu ce nivel (grad) de Matematica se considera a fi? Este M1, M2 sau M3? Dar normal, sa fie aferent pentru Invatamantul Gimnazial, nu pentru Liceu. Nu stiu daca se poate vorbi ...? (mai mult)
Există sa ma respingă sau sa ma accepte daca vreau sa- mi fac transferu ca am terminat o scoala profesionala si vreau sa dau la liceu si trebuie sa dau diferențe, o sa ma accepte sau o sa ma respingă? ...? (mai mult)
Buna! In anul 2023 dupa ce am dat evaluarea nationala, am dorit sa ma duc pe profilul mate info doar ca am luat o nota mai mica la Romana si o nota mare la mate. Am ajuns pe filologie iar la sfarsit ...? (mai mult)
Cat dureaza instructia la Universitatea Nationala de Aparare Carol I?
Buna! Daca faci un an la facultate, la buget si apoi dai la medicina, trebuie sa platesti anul cu taxa facultatii de medicina? De exemplu, daca faci un an la drept si taxa este 4000 lei, iar anul...? (mai mult)
Bună tuturor, cum se numesc acele găici de la pantalon prin care trece cureaua când strângi pantalonii cu cureaua?
Bună tuturor! Mi s- a aprobat cererea de transfer! Eu am fost pe protecția mediului și m- am mutat pe științe sociale! Cât de grele vor fi diferențele? N- am făcut latină, muzica și desen la...? (mai mult)
Salut TPU, o întrebare am, am luat bacul anul asta in sesiunea a doua și diploma o primesc la sfârșitul săptămânii, ideea e că am primit o adeverință de bacalaureat de la liceu pe care am cerut...? (mai mult)
Buna ziua! Am și o întrebare în legătură cu licență. Trebuia să o susțin acum in toamna dar din motive personale am ales sa o aman. La anul o sa am aceeași temă la același profesor sau pot ...? (mai mult)
Bună! De luni incep liceul la un liceu adventist pe mate- info. Eu sunt de religie ortodox. Ar trebui să fac religia adventista sau să fac cerere să nu o fac? Chiar aș vrea să știu mai multe...? (mai mult)
Bună, eu acum întru în clasa a 8 a, și as vrea sa ma doc la liceul miron costin, profilul filologie, Pașcani. Credeți ca este un liceu bun?
Bună! As vrea și eu un sfat dacă se poate! Eu de luni incep liceul la un liceu teologic adventist pe profil mate- info info. Eu sunt ortodox așa că nu vreau să fac religia adventista. Cu cine ar...? (mai mult)
Salut, am si o intrebare cine ma poate ajuta si pe mine, am un card la care numai am acces la aplicație cardul este functional si am bagat de la bancomat pe el 500 de lei sa imi dau comanda de lucruri...? (mai mult)
Salut, am nevoie de un caiet de practica pe zile silvicultura anul 1. Dau recompensa, lăsați ibanul in răspuns
Bună! Ce sfaturi i-ați putea da unui elev care incepe clasa a 9 a pe profil mate-info? Este așa greu cum se spune că e la mate-info?
Salut. Este posibil transferul de la specializarea Traducere si Interpretare Engleza- Franceza din domeniul Limbi moderne aplicate la specializarea Limba si Literatura Engleza- Limba si Literatura...? (mai mult)
Buna TPU, am o intrebare daca nu cumva nu ti se aproba transferul ce e de facut? Trebuie sa vorbesti cu directorul de la vechiul liceu?
Bună tuturor, care este diferența dintre " mitralieră " și " pistol - mitralieră "?
Salut, îmi puteți recomanda o facultate "ușoară" in București sau pe lângă București, nu mă interesează domeniul vreau doar sa am o facultate făcută da sa fie ceva ușor să știu că pot...? (mai mult)
Bună tuturor! Anul acesta trec clasa a 11- a la profil Filologie, având în vedere că voi studia 3 materii noi: științe, educație artistică și economie. Pentru economie și științe știu...? (mai mult)
Sunt clasa a IX a si m-am transferat de la sportiv la productie media. Azi m-au anuntat sa vin sa dau diferentele dar nu si la ce materii dau. Ce diferente se dau?
Bună tuturor, din ce este făcută o dulie?
Bună tuturor! Deci eu aștept zilele astea sa mă sune, in legătură cu cererea mea de transfer. Am avut media 9, 77 asta contează cel mai mult nu? N- am avut abateri sau ceva, media la purtare...? (mai mult)
Vreau sa dau examenul Cambridge cum as putea sa ma pregătesc există cursuri de pregătire?
Salut, unde as putea gasi o arhiva cu stirile din 2012?
Taxa la facultate este pe un singur an sau pentru toti 3/4 ani? Ma uitam pe net la facultati de informatica si nu era specificat
Bună seara! Sunt student in anul 3 la politehnica la buget și doresc să îmi depun dosarul la alta facultate la UBB. Cum procedez când vine vorba de diploma de bac și foaia matricola daca ele...? (mai mult)
Hello, deci am trecut clasa a 8 si vreau să stiu daca este mai grea decât a 7. Am mari emoții pentru ca eu cu matematica nu prea ma descurc.Stiti cumva anumiți profesori de pe yt care explică bine,...? (mai mult)
Buna! Stiti cumva cum este organizat orarul la liceul Hyperion Bucuresti? Cat dureaza orele, daca sunt pauze mari? chestii de genul?
Ce întrebări pot pica la examenele de diferență la "Tehnologia Turismului" și Patrimoniul Turistic? Unde pot găsi materialele necesare?
Buna, am fost sunat de la liceul unde am pus cererea de transfer si au zis ca m- au acceptat si ca o sa ma sune ce acte sa aduc. Poate mama sa- mi finalizeze transferul de la liceu? Sau trebuie eu sa ...? (mai mult)
Salut! Știe cineva ce materii se fac la profilul științe ale naturii în clasa a 11a și câte ore pe săptămâna sunt la fiecare materie? Mulțumesc anticipat!
Bună tuturor, ce stare de agregare are pasta de dinți?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Skins
Ai urmarit si tu serialul Skins UK? Hai sa vedem daca esti un fan adevarat!