Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Buna. Intru acum in clasa a 9- a la Tudor Vianu pe profilul mate- info intensiv engleza. As vrea niste pareri despre liceu (profesori, colectiv, cum sunt orele so cate sunt etc.) si despre profilul...? (mai mult)
Cat de grele sunt examenele de diferente pentru transfer din clasa a X-a?
Este gelozia o formă de iubire? Sau frica de a nu pierde persoana iubită de lângă noi? Am văzut un caz la știri cum un nenorocit de "om" cum șia agresat, abuzat, bătut soția și el spunea...? (mai mult)
Bună ziua! Îmi puteți spune ce alte materii poate preda un profesor de istorie?
Pe cine preferati?:pe Alexandru cel Bun domnitor al Moldovei timp de 32 ani intre 1400- 1432, care a asigurat pacea, iubirea familia si prosperitatea dar a fost acuzat de mediocritate pacat, sau pe Vlad...? (mai mult)
Ce ideologie politica agreati? Cea comunista, populara, egalitarista, mediocra sau cea fascista, nazista, legionara, calaistica partinitoare aparte?
Bună tuturor, Mihai Eminescu a fost copist la Tribunalul Botoșani, după aceea a fost copist la comitetul permanent județean Botoșani?
Dau examene de diferenta pentru a ma transfera la alt liceu in perioada 3-5 septembrie, daca liceul incepe pe 9 septembrie eu cand aflu ca am fost acceptat?
De ce este gramatica limbii franceze mai grea decât a altor limbi romanice?
Dau diferente daca ma mut de la stiinte sociale la filo?
Salut! Am terminat facultatea de inginerie industrială și robotică la politehnică București și mi- aș dori să fac și facultatea de automatică, dar aș vrea să știu dacă pot intra în anul...? (mai mult)
Bună ziua, vin și eu cu o întrebarea care sper măcar să îmi dați un sfat ceva ce aș putea face, am dat bacul am luat 5.7 media la română meritam mai mult și am zis să fac contestație, repet...? (mai mult)
Bună tuturor, ingredientele pe care le conțin alimentele / din care este făcută mâncare țin de chimie, adică trebuie să știi chimie ca să știi / înțelegi ce înseamnă fiecare ingredient,...? (mai mult)
Buna TPU oare este posibil ca rezultatele de la examenul de diferenta sa se posteze si maine? (Duminica) sau doar de luni pana vineri? Mi a zis cineva ca apar fix la inceputul lunii dar 1 pica...? (mai mult)
Bună tuturor, sângele este întotdeauna roșu?
Bună tuturor, uleiul de floarea soarelui este făcut din miezul seminței de floarea soarelui sau din sămânța de floarea soarelui? Cum este corect? Eu cred că prima variantă este corectă.
Bună tuturor, ce se întâmplă cu dex online? Îmi arată că " șervețel " este sinonim cu " servietă ".
Salut TPU ar trebui sa mai joc la case de pariuri online ca am bagat 250 RON si din vreo 8 ori 9 rotiri am castigat 650 RON nu am pariat vreodata pe sporturi vreodata si nici nu stiu cum e acolo noroc ...? (mai mult)
Știe cineva unde pot găsi scoli de învățători in apropiere de Tecuci?
Bună tuturor, care sunt cele mai slabe tancuri folosite în Al Doilea Război Mondial?
Bună tuturor, care este diferența dintre leu și ron?
Bună ziua! Îmi doresc să mă înscriu la Fsega la contabilitate și informatică de gestiune dar la distanta deoarece din motive personale nu mai pot urma o facultate la zi. Am oarecare temeri privind...? (mai mult)
Bună! As vrea și eu o opinie in legătură cu o întâmplare. Într- o zi la scoala, la ora de romana după un test in care am luat 10, iar ea o nota mica. Colega mea a zis in ora :"mai țineți...? (mai mult)
Bună tuturor, de ce unele gaze intestinale miros mai neplăcut decât altele?
Bună tuturor, gazele intestinale sunt făcute din ce mănânci și ce bei?
Salut TPU! Cum vi se pare că un Youtober/Vloger pe nume Shary Vlogger a spus pe YouTube că de pe 1 septembrie până pe 30 septembrie va face vloguri live in care ne arată ce poți face cu 30 RON echivalentul...? (mai mult)
Salut, poate să-mi zică cineva ce materii fac la științe sociale în clasa a 9 a, și câte ore pe săptămână
Bună ziua! Anul trecut în clasa a 12 a m-am retras din cauza unor probleme în familie, între timp am împlinit 19 ani. Mă mai pot înscrie la cursuri de zi?
Buna,daca merg cu trenul din Budapesta în Severin mai beneficiez de reducerea de elev? sau doar intern?
Bună seara! Sunt studentă la master anul 2, însă din motive personale nu am ajuns la cursuri implicit am pierdut anul. Cum trebuie să procedez pentru a repeta anul 2. Se numește "reînmatriculare"...? (mai mult)
Bună tuturor, ce înseamnă stare coloidală? Dați - mi, vă rog, câteva exemple de lucruri aflate în această stare.
Ce pot învăța pentru diferențele la muzică și desen? Nu- mi trece nici o idee prin cap în legătură cu ce ar fi important de învățat. (Apropo, caiete nu am de unde să fac rost că nu știu...? (mai mult)
La finalul clasei a 12 a, se va da un anumit examen pentru a primi acel certificat de calificare nivel 4, pentru calificarea/specializarea "Tehnician în Hotelelărie"? Din ce se va da acel examen/atestat?...? (mai mult)
Salutare! Soția mea caută un curs internațional pentru a învăța limba engleză, care să o ajute atât pentru diverse job- uri, cat și pentru interes personal. Ea s- a orientat către cursul de...? (mai mult)
Salut TPU! Cum vi se pare că o echipa românească se califica în Europa League dupa 7 Ani! Aceia fiind chiar FCSB (deținătoarea titlului din Romania in sez. 2023/2024) Aceasta echipa va da de niste...? (mai mult)
Bună! Ce sfaturi aveți pentru un elev care incepe liceul pe profil mate- info? Cum as putea să mă integrez la liceu? Conteza pentru ceilalți modul in care mă îmbrac? Ar trebui să îmi iau haine...? (mai mult)
Bună tuturor, există lucruri care nu au stare de agregare ci doar de dezagregare?
Salut TPU îmi puteți spune cine mai folosește discord in 2024 că eu nu îl mai folosesc de vreo 6- 7 și nu știu câte s- au schimbat. Plus că singura dată când am auzit ceva despre discord ...? (mai mult)
Bună. Dupa cum poate uni dintre voi stiti, am început să mă pregătesc pentru bac la romana încă din vara aceasta (la toamna întru a 10a) si am început treptat la romana cu modele de rezolvare...? (mai mult)
Bună tuturor, de ce un editor mi - a șters întrebarea?
Salut TPU cum pot sterge contul permanent, ori nu pot?
Buna! Stie cineva la ce materii se dau diferențele daca vreau sa ma transfer la filologie bilingv franceza? Sunt la un profil tehnic acum.
Bună! Eu trec în clasa a 10 a și profesorii ne zic mereu de bacalaureat și ca o să ajungem nimic dacă nu îl luăm, eu mă stresez de pe acum ca nu o să îl iau și ca o să fie greu.Ma gândesc...? (mai mult)
Bună seara! se poate renunța la facultate după ce am confirmat locul si am plătit si cei 600 pentru confirmarea locului? Am aflat recent că nu voi incadrat cu studii superioare la locul de muncă,...? (mai mult)
Bună! Este normal ca profesoara de matematică să țipe rău la mine? Țipă foarte mult în clasă, la tablă mă grăbește să scriu mai repede, ma amenință ca îmi dă 3, când o întrebi unde...? (mai mult)
Hei TPU, poti sa lucrezi in invatamant (învățătoare) daca suferi de un handicap fizic? (lipsa unei mâini până cot)
Bună! Am nevoie de ajutor. Îmi puteți spune (cei care sunteți bine informați)dacă pot sa ma transfer de la profesionala la liceu intre module, va rog?
Cat dureaza un test de diferenta din modul tehnologic?
Buna TPU am dat examenul de diferente pentru transfer la latina desen si muzica si am aflat acum cateva zile ca am trecut probele insa nu si in ce clasa deoarece nu s au afisat inca, am o intrebare daca...? (mai mult)
Salut TPU! NU sunt microbist pur sânge, dar cum vi se pare noul format UEFA Champions League ca din câte știu eu nu sunt grupe dar sunt alte sisteme care îmi pun creierul in dificultate, motivul ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati despre delfini
Delfinii sunt printre cele mai inteligente animale din lume. Tu cat de multe stii despre ei?