Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Ați citit vreo carte de Jules Verne in această vacanță? Care anume?
Buna, as avea si eu o intrebare. Am intrat anul acesta la chimie alimentara la ubb si sunt curioasa cum este la aceasta facultate. am fost admisa si la usamv pe o specializare asemanatoare, doar ca mi...? (mai mult)
Bună tuturor, incolor înseamnă transparent, adică " incolor = nu are culoare = este fără culoare = transparent "?
Există vreo diferență de cum tratezi persoana la o conversație de 2- 5 secunde gen doar da sau nu, gen Du- te, este o posibilitate dacă placi persoana respectivă sa îți întorci tot corpul asupra...? (mai mult)
Buna TPU. As vrea să mă transfer la un alt profil dar am decis cam târziu să fac acest lucru. Am terminat clasa IX. Se poate transfera după primul modul? Și dacă este cazul, cum se procedează?...? (mai mult)
Buna TPU! Trec clasa a 12 a și am decis să- mi complic existența și sa merg la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București pe Japoneza- Coreeana:)) Putina japoneza stiu deoarece am ...? (mai mult)
Buna seara puteți să îmi spuneți va rog câți ani are Eugen de la Orange blue?
Bună tuturor, sare fină = sare pulbere, adică " fină " și " pulbere " sunt același lucru? În acest caz " fin " este sinonim cu " pulbere "?
La finalul clasei a 12 a, se va da un anumit examen pentru a primi acel certificat de calificare nivel 4, pentru calificarea/specializarea "Tehnician în Hotelelărie"? Din ce se va da acel...? (mai mult)
Bună tuturor, care sunt sinonimele cuvântului " chiuvetă "?
Buna, m- am inscris la seral clasa a 11a, si am terminat pe.resurse naturale si protectia mediului, trebuie sa dau diferente la chimie, a fost cineva vreodata la examene de diferente? Sunt grele? Ce...? (mai mult)
Fraților, pe 26 mi s- a zis că cererea mea de transfer e acceptată și dea bea pe 30 mi se zice din ce materie dau diferențe =)) Da păi man, așa cum mă mai încadrez în timp? Până pe 30 va...? (mai mult)
Bună tuturor, dacă puțin noroi intră într - o sticlă cu spirt, noroiul se vor evapora pentru că particulele de noroi vor fi " omorâte " de particulele de spirt și o parte din spirt se va evapora...? (mai mult)
Salut TPU, am o întrebare urgentă, fiind foarte panicat, vreau să îmi depun dosarul la academia navala Mircea cel bătrân și am văzut că pot fi scutit de taxa de înscriere la concursul de dosare...? (mai mult)
Bună tuturor, corectorul de aciditate : acidul citric este perfect sănătos, nu - i așa?
Dacă sunt la un liceu pe bilingv spaniolă, spaniola se va lua de la zero?
Salut TPU! Ce englezisme folositi cel mai des? in afara de ok, fain si chers.
Am văzut că ucraina a intrat în regiunea kursk, cum s-a întâmplat. oare, și dacă e posibil să aibă și mai mult teritoriu, sau rușii îi vor ajuta cu binișorul să se retragă înapoi
Bună! Cum pot învăța mai bine limba engleză? Trec in clasa a 10 a, la școala nu înțeleg mare lucru.Nu prea pot să vorbesc, nu îmi vin cuvintele, așa înțeleg majoritatea lucrurilor, când ...? (mai mult)
Bună tuturor, câți oameni vorbesc limba engleză, franceză, italiană, spaniolă, portugheză, pentru că este limba oficială în țara în care ei trăiesc?
Bună tuturor, care este traducerea cuvântului " gri " în limba engleză, adică cum se traduce " gri "? Mă refer la culoarea gri. Am găsit, într - un manual de engleză, că " gri " se traduce...? (mai mult)
Bună tuturor, toarta lacătului are culoarea gri / este de culoare gri, nu - i așa? Dacă nu înțelegeți întrebarea, vă rog să cereți mai multe detalii.
Salut! Știe cineva o carte bună de psihologie care merită citită?
La ce materii dau bacul daca voi merge pe profil de filologie?
Bună, îmi poate spune cineva dacă sunt licee seral cu frecvență redusa în Iași?
Bună tuturor, burghiu este sinonim cu sfredel sau burghiul este folosit pentru ceva și sfredelul pentru altceva?
Buna TPU, azi am primit telefon ca s- a aprobat cererea de transfer la liceul la care doresc sa ma mut, si ei doresc fișa matricola ca sa vada mediile de anul trecut. M- am dus la liceul "vechi" sa...? (mai mult)
Salut TPU voi credeți în horoscop? eu sincer in ultimi 5 ani mi se pare horoscopul o gluma proasta nu că am eu ceva cu prezentatorii care spun ce se întâmplă/ce se va întâmpla cu zodia X, ce doar...? (mai mult)
Bună! Considerati că media 6, 33 la evaluare națională pentru un elev care a fost sef de promoție e nota mică? Au fost mai multe lucruri care au dus la acest rezultat:stres, presiune, nu am...? (mai mult)
Bună seara! Deci dacă stai în Zalău ce esti? adică gen eu de exemplu sunt olteancă, persoanele din Zalău ce sunt? ardeleni?
Bună tuturor, care sunt sinonimele cuvântului " cheie "? Mă refer la " cheia " care descuie și încuie uși și lacăte.
Bună tuturor, cum este corect : lacătul este descuiat și încuiat cu cheia sau este închis și deschis cu cheia?
Saluut! Mi s-a acceptat cererea de transfer la alt liceu iar săptămâna viitoare va trebui să dau diferențe. Am destule emoții, după părerea voastră sunt ușoare sau grele?
Vreau sa îmi fac viza de flotant pentru permis in sector 4 si de ce am nevoie de la proprietar unde trebuie sa ma duc ce acte îmi trebuie de unde fac rost de ele si este simplu sa îmi fac? Este bataie...? (mai mult)
Buna! In prima zi de liceu in clasa a 9a cum se dau cartile elevilor, dupa ce criteriu? Se ia in funcție de media de la evaluarea națională?
Salut TPU! Ce s- ar întâmpla dacă roboții ar cuceri omenirea și ar prelua controlul asupra tuturor domeniilor importante, de la IT la arta culinară? Imaginează- ți un viitor nu prea îndepărtat...? (mai mult)
Bună! Știe cineva dacă există o tranzacție în SAP care să îmi arate planul de conturi? Știu ca în SAGA poți vedea planul de conturi. Am căutat pe internet și nu am găsit nimic.
Salut, trebuie sa dau examen de diferenta saptamana viitoare si sunt curios care este nota minima pe care eu trebuie sa o iau pentru a fii acceptat
Bună tuturor, care este partea de sus a corpului și partea de jos a corpului?
Salut! Cu câte zile înainte să înceapă școala se stabilesc diriginții claselor de a V a și de a IX a?
Bună tuturor, cremele și alifiile sunt solide, nu - i așa?
Bună tuturor, cremă - nu în sens culinar - este sinonim cu alifie?
Salut, in ce consta admiterea la teologie pastorala in cadrul universitatii dunarea de jos. Sunt clasa a 12 a si as vrea sa ma duc pe aceasta cale. Sunt constient de faptul ca este nevoie de voce muzicala,...? (mai mult)
Salut TPU! În prima zi de liceu se fac ore?
Bună tuturor, de unde știți că spirtul este bun? Trebuie să miroase într - un anumit fel sau cum?
De unde as mai putea invata sa iau bacul? L-am dat acum vreo 2 ani si nu l-am luat si ma gandesc sa il mai dau inca odata poate anul viitor de unde as putea invata?
Bună tuturor, anvelopele sunt făcute doar din cauciuc?
Bună tuturor, ce culoare are cauciucul natural?
Bună tuturor, care sunt sinonimele pentru cuvântul " anvelopă "?
Bună tuturor, care sunt avantajele și dezavantajele motorului pe benzină și celui pe motorină?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati despre delfini
Delfinii sunt printre cele mai inteligente animale din lume. Tu cat de multe stii despre ei?