Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Buna tuturor! La ce universitate privata as putea studia in Bucuresti la licenta- specializarea pedagogia invatamantului primar si prescolar, in regim invatamant la distanta? Sau unde as putea gasi...? (mai mult)
Pe profilul Științe ale Naturii (Bio-chimie), se face multa matematică sau mai multa chimie si biologie?
Buna! As vrea sa dau in sesiunea de toamna admiterea la psihologie unibuc și am observat că este doar un test cu gândire critica. Îmi poate spune cineva procesul admiterii? Ce am nevoie? Daca mai am...? (mai mult)
Salut, daca nu am luat bacul nici in vara si nici in toamna si trebuie sa il dau la anul, o sa primesc acelasi subiect care l-am avut in promotia anterioara? Si daca trebuie sa platesc ceva.
Am intrat la profesională(brutar-patiser) deoarece asta am vrut să fac, aș dori să știu ce materii sunt pe acest profil.
Buna TPU ieri cand am fost la examenul de diferenta la latina am auzit ca profesorii te trec daca macar esti prezent in clasa. Este posbil sa fie adevarat sau sunt doar vorbe?
Bună! Vreau sa ma înscriu la Facultatea de agronomie din Craiova, dar as vrea la buget. Nu sunt din Craiova și nu știu dacă o sa pot sa ajung la cursuri. Cineva care a fost la buget? Poți sa nu...? (mai mult)
Cum aflu daca directorul a acceptat cererea de transfer? Pentru context am dus la liceu cerere de transfer de la un profil la altul și l- am dus la începutul vacanței, au trecut 3 luni aproape și...? (mai mult)
Salutare tuturor.Am terminat anul 1 la Etti. Nu mi- a placut deloc aceasta facultate, recunosc ca am facut alegerea gresita.As vrea sa merg la Ingineria Instalatiilor, consider ca mi se potriveste mai...? (mai mult)
Buna, a făcut cineva cursul de recepționer medical și s- a angajat în domeniu? Nu știu daca sa fac o postliceala sau acest curs deoarece aș vrea sa lucrez ca și recepționer medical. Mulțumesc...? (mai mult)
Am o intrebare, am dat astazi diferenta la latina si mi se pare ca m- am descurcat binisor insa daca in cel mai rau caz iau la o proba (oral/scris) patru iar la alta cinci media fiind 4.50 se pune ca ...? (mai mult)
Bună tuturor, chimia organică studiază din ce sunt făcute viețuitoarele / vietățile și plantele și chimia anorganică studiază din ce sunt făcute materialele?
Credeti ca timpul este doar o iluzie care o pricepe doar creierul uman, si de fapt el sa nu existe?
Bună tuturor, corectorul de aciditate : acidul citric este bun pentru consum? Eu am citit că da.
Salutare, am și o nelămurire, m- am înscris pe un site de daiting, având cont premium, contul l- am închis foarte repede, însă primesc e- mailuri precum ca am de plată o sumă de bani. Am ...? (mai mult)
Bună tuturor, teoria Big Bang - ului a fost descoperită de către un preot fizician. Cum poți fi și preot și fizician?
Bună ziua! Am și eu o nelămurire. Voi susține mâine pentru a treia oară proba de matematică. Dar mă gândeam, este adevărat ce spun mulți, ca dacă nu- l iei nici a treia oară se șterg toate...? (mai mult)
Buna ziua. Vreau sa ma inscriu acum la Spiru Haret in Bucuresti la facultatea de drept la IFR. Va rog sa imi spuna cineva care studiaza la Spiru la drept IFR cate zile pe saptamana trebuie sa merg acolo...? (mai mult)
Salut! Ce trebuie să stăpânesc pentru evaluare națională la matematică? Îmi doresc să intru la Colegiul Național B. P. Hasdeu si e tare greu să intru mai ales pe Mate- info. Nu vreau răspunsuri...? (mai mult)
Fericirea Ta care este? Ce te face fericit cu Adevărat? Considerați că iubirea pe care ne- o oferă părinți noștri iubirea pe care ne- o oferă partenerul de viață. Ne face oamenii mai buni? Ne...? (mai mult)
Bună tuturor, sunt locuri unde nu ninge și care sunt acele locuri?
Bună tuturor, ce înseamnă " materie "?
Bună tuturor, cum este corect : pepene roșu sau pepene verde?
Bună tuturor, există patru atări de agregare : solidă, vâscoasă, lichidă și gazoasă, iar starea vâscoasă este o stare intermediară între solid și lichid, nu - i așa?
Bună tuturor, de ce miroase pielea când este transpirată?
Bună tuturor, dacă un european ar trăi în Africa ar deveni negru și dacă un african ar trăi în Europa ar deveni alb?
Bună tuturor, oamenii negri sunt negri din cauza temperaturii ridicate, adică din cauza căldurii pielea se înnegrește?
Bună tuturor, un om negru ar putea deveni alb și un om alb ar putea deveni negru?
Bună tuturor, de unde știu că ceva nu are microbi? Dacă nu are nicio pată de nimic și dacă nu miroase urât înseamnă că nu are microbi?
Bună tuturor, mucii fac rău în vreun fel și de ce nu este bine să îi înghiți?
În această vară la începutul lunii iulie am susținut examenul de certificare profesională nivel 3. După, am depus cererea de continuare a studiilor în cadrul aceluiași liceu. Menționez ...? (mai mult)
Bună tuturor, româna, franceza, italiana, spaniola, portugheza, catalana și retoromana sunt limbile latine?
Merge sa fac tun cu carbid din carbid de cartite?
Bună! Urmeaza sa stau la caminul pedagogic din Galati si am doua curiozitati despre viata ce va urma: 1) Cate persoane stau in camera? Sunt camere in care stau si doua persoane? 2) Cat costa sa stai...? (mai mult)
Bună tuturor, de ce fumează oamenii / lumea?
O persoană mi- a spus că am prea mult "spiritual pressure" adica presiune spirituală...ce înseamnă asta? nu am întrebat la ce se refera pentru că m- am simțit jenată că nu știam ce...? (mai mult)
Bună, în România se cultivă mai mult porumb și floarea soarelui decât grâu și se cultivă mai mult porumb decât floarea soarelui?
Bună tuturor, există profil de liceu " Știința informării și a documentării "? Dacă există, ce licee au asemenea profile?
Dacă la bacalaureat ai trecut doar la o materie din cele trei și la aceea ai luat peste 5, poți da din nou probele scrise doar la două materii sau e obligatoriu la toate trei din nou?
Bună tuturor, conducerea autoritară al lui Carol al doilea și cea a lui Ion Antonescu sunt de vină pentru că România a devenit țară comunistă?
Bună tuturor, ce face mai exact un om care are profesia de copist? Vă rog să îmi dați cât mai multe detalii / amănunte.
Bună tuturor, ce face mai exact un copist? Vă rog să îmi dați cât mai multe detalii / amănunte.
Câte tipuri de societăți există și ce fel ca de exemplu : societate agrară, societate industrială?
Dacă la bacalaureat ai luat o notă peste 5 la o materie din cele trei, poți da proba scrisă din nou doar la următoarele trei sau e obligatoriu la toate trei materii din nou?
Am auzit, de multe ori, că România și - a distrus industria, adică fabricile. De ce a făcut asta?
Vă salut pe toți! Știe careva din comunitatea aceasta, prin ce soluție aș putea face ca fierul să ruginească? există ceva lichid, sau vreo soluție mai rapidă care să ajute? Știu ca este...? (mai mult)
Am citit ieri pe r/Ancient Greek că greaca atică nu ar numai una dintre multele limbi ale acestui biet pămânțel, ci limba par exellence, cea mai potrivită pentru orice fel de investigație filosofică,...? (mai mult)
Bună tuturor, smântâna are stare de dezagrere? Ce înseamnă asta? Vă rog să explicați.
Buna! La facultate cand se afla grupele si seriile, sunt afisate totodata si rezultate de la admitere cu nume cu tot, sau totul este anonimizat? Este o pura curiozitate de a mea. (sunt la umfcd)
Salut! As avea o intrebare despre facultatea ETTI UTCN.Am fost admis anul acesta si intrebarea mea ar fi cat timp liber pot sa ai la o facultate de genul? Nu vreau sa fac nimic special doar ma intereseaza...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hachiko
Ai urmarit cu sufletul la gura intreaga poveste a celui mai celebru caine din lume, Hachiko? Testeaza-ti cunostiintele chiar acum!