Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Ce parere aceti despre introducerea salilor de detentie in scoli?
Cum se formează verbul "Te-am fost intrebat!"?
Demonstratia stiintifica conform careia descindem din primate nu desfiinteza oare religiile, n religii haotice contradictorii ambigue?
Cât durează școala de poliție Septimiu Mureșan din Cluj?
Bună, in toamna intru la liceu(clasa a9a), dacă doresc să mă mut din a 10a există șanse mari sau mici sa găsesc locuri libere in clasa respectivă la alt liceu (locuind în București unde sunt...? (mai mult)
Bună, dacă m- am înscris la două probe la bac, dar m- am răzgândit și vreau să dau numai la una, îmi pot retrage cererea la una din ele? Aș vrea să mai dau o dată doar la una, țin să ...? (mai mult)
Bună ziua! Am o întrebare legată de ședința de repartizare a posturilor din învățământul preuniversitar. Este posibil să aleg un post rezervat de director sau voi avea ceva probleme pe viitor?...? (mai mult)
Se depuncteaza la examenele scrise dacă folosesc majuscule de tipar de exemplu A P M N B R C V? Depuncteaza la BAC?
Bună. La bac la romana la s3"tema si viziunea despre lume" si "particularitatile operei" este același lucru?
Salut, acum devin a 8-a si vreau o culegere de informatica cu probleme(mai putina teorie) de clasa a 8(deja stiu informatiile de a 8-a). Aveti vreo recomandare?
Bună, îmi poate spune cineva dacă în clasa a IXa se mai dau ceva examene la rom, mate, în România la liceu nu în Moldova, nu-s de acolo.
Va rog să-mi dati exemple de facultati de psihologie la care se intra doar cu media de la bac (Fără Iași acolo știu deja)
Bună! Vreau să mă transfer, intru clasa a 11-a, trebuie să dau diferența la latină însă nu știu dacă o să dau și din clasa a 10 a sau doar a 9 a?
Buna, m-am înscris la liceul profesional la ospătar (chelner) și aș vrea să știu dacă îmi trebuie ceva rechizite sau ceva de genul.
Buna,la anul merg la liceu, vreau sa stiu daca la Moise Nicoară la Arad, Preparandia-dimitrie tichideal tot Arad și Vasile Goldiș exista internat
Buna ziua, mentionez că am trecut a 10 a, sunt la profesionala frizer- coafor- manichiura- pedi, m- am mutat in alt judet ..la liceul la care sunt inscrisă acum, au spus ca am de dat examen de diferențe....? (mai mult)
Buna! Ce parere aveti despre prof. Miron Elena si Alexandru Petronela de la liceul pedagogic Focsani?
Cum ar arata din punct de vedere spiritual o persoana detestabila din punctul dumneavoastra de vedere?
Ce parere aveti despre prof de romana Chirila Mariana si de mate Plugariu Andrei de la Liceul Negruzzi Iasi? Multumesc anticipat
Bună TPU! Am o întrebare legata de admiterea la facultate.Am fost și m- am înscris la facultate iar după înscrieri, afisandu- se rezultatele, am aflat ca am fost admisa pe un loc la taxa. După ...? (mai mult)
La foaia de inscriere la liceu nu am mentionat daca vreau sau nu sa fac religie, este vreo problema? Voi face pana la urma religie sau nu?
Buna, am nevoie de ajutor urgent, fix astazi diriginta ne- a spus ca mai sunt locuri la un liceu economic - COMERȚ, as vrea sa ma transfer pentru ca liceul la care am intrat nu e cel pe care- l voiam....? (mai mult)
Buna! Stiti ceva ce ma poate ajuta sa invat mai repede si eficient? Am un volum foarte mare de invatat in maxim o luna, nu stiu daca voi reusi, ceva idei?
Este tarziu sa incep sa studiez medicina la 24 de ani, avand in vedere ca nu stiu nimic?
Bună! Îmi spuneți vă rog dacă la școală postliceală de farmacie și asistență medicală Arad se eliberează diploma fără bac? Adică pot lucra în domeniu la finalul anilor de studiu dacă ...? (mai mult)
Eu dau sesiunea asta bacul pentru ca am ramas corigent la o materie. Faza e ca nu am avut timp chiar atat de mult de pregătit, am înțeles ca s- au dat note din burtă anul ăsta, oare am și eu un...? (mai mult)
Facultatea Pedagogia învățământului primar și preșcolar este mai grea decât Facultatea de Drept?
Buna, am fost sa ma inscriu pentru sesiunea de bac din toamna aceasta, am completat cererea la scoala, doar ca am uitat sa ma duc atunci cand am fost chemat saptamana asta pentru a semna confirmarea...? (mai mult)
Bună! Urmează să dau examenele de certificare pentru asistenți medicali generaliști. Mă poate ajuta cineva cu o descriere scurtă a celor 3 etape de examen? Nu știu exact la ce să mă aștept...? (mai mult)
Salut, TPU! Am niște reexaminări la facultate la care trebuie să merg acum in septembrie. Întrebarea mea este, pot susține acele reexaminări în sesiunea de examene din anul ce urmează?(respectiv...? (mai mult)
Bună! Urmează sa dau anul acesta în septembrie un examen de diferenta, trec de la estetica și îngrijirea corpului uman la economic, si sunt destul de derutata, nu prea știu din ce exact o sa se...? (mai mult)
Buna! Daca vreau sa ma transfer in clasa a 10- a la un profil bilingv franceză trebuie sa fac meditații in timpul clasei a 9a la franceza? Totusi la liceu eu fac 2h pe saptamana, iar cei de la bilingv...? (mai mult)
Am un manual de Psihiatrie foarte bun. Daca îl citesc pot învăța singur psihiatrie pentru uz personal? Sau e greu? Vreau să devin mai deștept ca psihiatrii de duzină de prin spitalele de...? (mai mult)
Salut! Am nevoie de ajutor, recent m- am inscris la facultatea automatica calculatoare si electronica pe specializarea electronica aplicata. Si as vrea sa stiu cat de usor s ar gasi un job dupa aceasta...? (mai mult)
Dacă ești profesor titular, te mai poate da cineva afară din învățământ? adică, ca și suplinitor ai o teamă ca dacă directorului nu îi convine un lucru cat de mic, te poate da afară, ...? (mai mult)
Pot renunța la liceul militar înainte sa înceapă? Si ma pot înscrie la alt liceu chair daca s-au făcut deja înscrierile?
Buna! Am fost admisa la taxa la ASE Marketing si la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Marketing, tot la taxa. Si nu stiu pe care sa o aleg. Imi puteti da niste sfaturi? Am intrebat cunostinte...? (mai mult)
Ce fac oamenii la tara cu un cal dupa ce moare?
Va salut, tocmai ce am fost respins concursul de licență ase, dar ei ca să ma înscriu în concurs mi- au cerut 1/2 din taxa pe an, evident am plătit o, dar acum vreau sa o recuperez pentru ca ...? (mai mult)
Buna Ziua! Tocmai am terminat clasa a 9a si sunt am niste intrebari. 1) Pot depune cererea de transfer la doua sau mai multe licee? 2)Daca am reusit sa depun cererea de transfer la doua licee diferite(x...? (mai mult)
Salut, stie cineva sau a trecut prin situatia mea? daca nu ma prezint la bac in toamna asta m ai pot da anul viitor? e ceva regula? nu am m ai sustinut examenul de bac, sunt inscris pentru prima data...? (mai mult)
Salu! Stiti cumva cand mi se va comunica daca mi-a fost acceptat transferul sau nu? Transfer la liceu
Salut TPU, astăzi m-am înscris la școala profesională profil mecanic auto, dar mai erau 3 locuri și dacă o să fim mai mulți candidații vom da un examen, știe cineva din ce se da
Buna ziua, daca anul acesta vreau sa ma inscriu la o postliceala (fara prezenta obligatorie) iar anul viitor as dori sa ma inscriu la facultate afecteaza cumva inscrierea? ma pot inscrie la facultate ...? (mai mult)
Cum e corect? Stinge becul sau opreste becul?
Salut,dacă am dat bac ul în sesiunea iunie-iulie, pot sa ma prezint la bacalaureat în sesiunea de vara? s au trebuie sa ma înscriu iar?
Buna ziua, am 17 ani sunt baiat si am o problema, eu de exemplu citesc sa zic imi dati un text sau ceva de genul, dupa ce l- am citit si ma puneti sa spun ce am inteles din el eu tin minte un cuvant...? (mai mult)
Salut TPU. Am terminat facultatea de geografie dar nu am facut modulul pedagogic. Stiti cumva cate ore pe zi se face. Se fac ore una dupa alta? Sau mai sunt si pauze? Eu sunt din Iasi.
Bună ziua, am 19 ani și 8 clase (m- am lăsat de liceu din cauze personale ) și am decis sa îmi reiau studiile dar nu știu unde să mă duc, la fără frecventă sau la seral? Aș vrea măcar 10...? (mai mult)
Buna! Problema e urmatoarea: Elev care a terminat clasa a IX a la sportiv dar care a luat media 5 la practica sportiva este obligat sa se transfere la alt profil dar liceul unde invata spune ca nu il...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Literatura universala
Cat de multe stii despre literatura universala?