Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Salut,dacă am dat bac ul în sesiunea iunie-iulie, pot sa ma prezint la bacalaureat în sesiunea de vara? s au trebuie sa ma înscriu iar?
Buna ziua, am 17 ani sunt baiat si am o problema, eu de exemplu citesc sa zic imi dati un text sau ceva de genul, dupa ce l- am citit si ma puneti sa spun ce am inteles din el eu tin minte un cuvant...? (mai mult)
Salut TPU. Am terminat facultatea de geografie dar nu am facut modulul pedagogic. Stiti cumva cate ore pe zi se face. Se fac ore una dupa alta? Sau mai sunt si pauze? Eu sunt din Iasi.
Bună ziua, am 19 ani și 8 clase (m- am lăsat de liceu din cauze personale ) și am decis sa îmi reiau studiile dar nu știu unde să mă duc, la fără frecventă sau la seral? Aș vrea măcar 10...? (mai mult)
Buna! Problema e urmatoarea: Elev care a terminat clasa a IX a la sportiv dar care a luat media 5 la practica sportiva este obligat sa se transfere la alt profil dar liceul unde invata spune ca nu il...? (mai mult)
Salut! Se poate pierde anul scolar daca nu reusesc sa ma transfer la un alt liceu? Sunt la sportiv si am media 5 la practica deci sunt obligat sa ma transfer la alt profil dar diriginta spune ca trebuie...? (mai mult)
Buna TPU, ma voi transfera la un alt liceu in clasa a 10 si va trebui ca luna asta sa dau diferente la unele materii, printre care si latina. Ma intrebam pe ce ar trebui sa ma axez mai tare la invatat,...? (mai mult)
Care este diferența dintre eră și epocă?
Bună! Ajofm te poate ajuta să mergi să lucrezi într- o țară cum e Germania de exemplu? Întreb deoarece traiul în Romania e foarte greu și mă gândesc să plec și să lucrez în afară, problema...? (mai mult)
Cum sa fii cuminte la scoala si sa inveti? Multumesc! Vreai raspuns sincer
Daca vreau sa ma transfer la alt liceu, este suficient sa fiu olimpic(sa ajung la etapa nationala la fizica de exemplu) chiar daca am media mai mica decat ultima de la admitere sau este obligatorie conditia...? (mai mult)
Buna, fac 16 ani pe 24 august si am nevoie de ajutor cu scoala. Pe la mijlocul clasei a 6a (prin 2021 cam asa) m- am mutat in Germania. Am fost intr o clasa de invatat germana 3 ani. Acum intru la liceu,...? (mai mult)
URGENT: Am o nelămurire referitor la o lectie. Profesoara mea de meditatii la istorie mi- a predat de curand "Intre diplomatie si conflict" unde am 14 batalii si 13 tratate. La tratate nu am inteles ceva....? (mai mult)
Bunicul meu o bate mai mereu pe bunica mea si ii da mereu cu pumnii in burta.Ce se poate intampla in acest caz?
Am intrat la un liceu teologic adventist pe mate - info, eu fiind creștin ortodox. În liceu o să aibă ceilalți ceva cu mine că sunt de altă religie? Profesorii o să mă trateze diferit că sunt...? (mai mult)
Cum raspund la o intrebare cu negatie? Spre exemplu, la o testare psihologica. Intrebarea: "Nu reusesti sa intelegi indicatiile celorlalti?". Raspund "nu" ca sa infirm intrebarea? Sau raspund "da", in...? (mai mult)
Buna! Anul acesta trec a IX- a și vreau sa particip la cat mai multe olimpiade. Îmi doresc de câțiva ani sa particip la olimpiada de lingvistică, însă niciun profesor nu a vrut să mă înscrie,...? (mai mult)
Aş dori să aflu cât mai multe informații și detalii despre facultatea de inginerie și managementul calităţii. Ce materii se studiază? Care sunt cele mai importante discipline?
Bună, în septembrie încep clasa a 12 și vreau sa spun ca sunt de un nivel foarte slab la matematica, în timpul anilor s- au tot schimbat tot timpul profesorii, și încă din clasa 9 am pierdut...? (mai mult)
Depe ce aplicatie pot recupera matematica si Romana?
Bună! Cum este la facultate? Cum se face prezența? Adică strigă profesorul numele și se spune prezent sau te semnezi pe un tabel?
Peste un an voi merge la facultate si nu sunt sigura la care sa ma duc. Imi place partea de relatii internationale si studii europene doar ca am auzit de la unii ca nu merita, dreptul mi se pare prea ...? (mai mult)
De ce ai nevoie pentru a da meditatii la limba engleza?
Cu ce medie se intra in armata? in clasa 0-4 am avut media FB si in a 5 a 8.96 In a 6 a cu 8.35... Am sanse daca iau in clasa a 7 a si a 8 a intre 8.80 si 9? Multumesc!
Daca ai absolvit facultatea fara licenta, si vrei sa dai examenul de licenta in alt oras din tara in urmatoarea sesiune( la aceeasi specializare evident), e posibil transferul, ? ce pasi trebuie sa...? (mai mult)
La începutul clasei a noua se dau teste inițiale?
Bună ziua! Pentru examenul de suplinitori necalificați la Informatică se dă și probă practică sau doar lucrare scrisă și interviu?
Salut! Pot studia la două facultăți din România în același timp dacă sunt basarabean? A doua vreau să o fac la fără frecvență.
Buna. Am fost un an la o facultate la taxa, am plătit taxa pentru anul acela și m- am lăsat eventual. Daca vreau sa ma înscriu la o altă facultate, ma pot înscrie la buget sau trebuie obligatoriu...? (mai mult)
Bună ziua! O întrebare pentru persoanele care lucrează în domeniul educației. Cursurile avizate (să presupunem, un curs de 10 ore) pot fi convertite în puncte, utile in situațiile de departajare,...? (mai mult)
Bunaaa, am aflat azi că sunt admisă la universitatea din Suceava, întrebarea mea e cum aflu din ce grupă fac parte sau dacă am intrat la cămin sau nu. Nu știu pe cine să întreb sau unde să ...? (mai mult)
Bună. Aveți cumva vreun site sau un link în legătură cu bacul de la romana. M- ar interesa sa conțină tot ce trebuie sa știu pentru aceasta proba scrisa. În legătură cu subiectul III acolo...? (mai mult)
Salut, doresc sa ma reînmatriculez la ase, si am citit pe cerere ca trebuie sa platesc 400 de lei / disciplina nepromovata. Eu am avut 9 restante ca nu m- am dus mai deloc si cum functioneaza platesc...? (mai mult)
Bună seara tuturor. Îmi puteți spune vă rog frumos ce licee cu profil economic sunt in Focșani? Vă mulțumesc frumos
Buna, cum se zice draga, in tiganeasca?
Unde mă pot înscrie la cursuri pentru tenis de masă în Focșani, având 16 ani?
URGENT! Mi am pus opțiunile la UTCN in felul urmator. : 1) Inginerie mecanică buget și 2) AR taxa Ideea e că aș fii vrut să merg la AR, dar la primele rezultate am văzut că am intrat la inginerie...? (mai mult)
Bună! Aș dori un sfat in legatura cu o alegere dintre doua facultati. Am intrat la Politehnica Bucuresti, Ingineria Sistemelor Biotehnice, specializarea Ingineria Mediului, la buget și la ASE pe ...? (mai mult)
Buna! Daca am absolvit studii de licență pe Geografie și modulul I psihopedagogic iar acum voi urma studii de master pe Filologie și modulul II psihopedagogic, pot preda Limba și literatura română...? (mai mult)
Buna ziua! Sunt un elev de liceu(trec clasa a 10- a) și doresc sa mă mut la alt liceu(liceu B) dar daca nu reușesc să intru din cauza mediei sau din alt motiv voi mai putea rămâne la același liceu...? (mai mult)
Poți să refuzi să faci religia in clasa a 9 a? Trebuie să faci vreo cerere pentru acest lucru?
În iulie ( la începutul lunii ) am avut examenul de certificare profesională nivel 3, după mi am depus cererea pentru continuarea studiilor liceeale în cadrul aceluiași liceu. Care e un "Colegiu"...? (mai mult)
Pentru examenul de suplinitori necalificați la Informatică se dă și probă practică sau doar lucrare scrisă și interviu?
Ce înseamnă "tu san miri cali"? Ma puteți ajuta vă rog?
Salut! Este cineva care este/ a fost la drept la unibuc? Daca da, aveti niste recomandari de carti pentru pregatirea la examenul de admitere? Vreau sa dau la anul, si sa ma pregatesc ca lumea.
La liceu pot să nu fac materia religie? Eu m-am înscris la un liceu teologic adventist pe profil mate-info, eu fiind ortodox și nu îmi doresc să fac religia adventista.
Din ce se da la examenul de admitere la Biologie/Biochimie in Cluj? Biologie VIII-XII sau doar XII? Sunt a 11a si vreau sa încep sa ma pregătesc
Salut! Citesc "Delirul" de Marin Preda, și am dat peste expresia "un aconto teribil" folosit in contextul in care niște prizonieri au primit înloc de executare, replica "mai târziu" Am căutat ...? (mai mult)
Din pacate am picat pe ultimul liceu din lista, cand si cum ma pot repartiza? ????????????????
Buna ziua, Am un blog creat in 2010 pe blogspot. Mai exact link- ul lui este https://infoproiect.blogspot.com. de ceva vreme nu pot sa il accesez decat cateva secunde deoarece apoi imi intră https://www3.widgetserver.com/ ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Batman
Batman, Joker sau Batmobilul iti spun ceva? Atunci, testeaza-ti cunostiintele in materie de Batman chiar acum!