Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
De ce batalioanele din Ucraina nu atacă orașele Rusiei cele mai apropiate? Se va considera crimă de război? Sau dacă rușii au părți cucerite din Ucraina ei nu au voie să facă asta?
Salut! Cum este învățământul la distanță (la facultăți)? Se aseamănă cu școala online din timpul pandemiei? Se învață la fel de bine informația ca la învățământul cu frecventă?
Buna TPU, Pot sa ma inscriu la bac la alt liceu. M-am mutat din zona si nu vreau sa strabat tot Bucureștiul pe canicula. Trebuie sa platesc pentru o proba la care nu am fost prezenta? Dau funda
Bună ziua! Am rămas repetent în clasa a IX a la un liceu vocațional. Am dreptul de a mă reînscrie la același liceu, pe același profil ca toți ceilalți elevi care rămân repetenți? Atr.121....? (mai mult)
Bună ziua, am terminat clasa a 10- a cu media 9, 26, purtare 10. Din cauza mutări de domiciliu va trebui să mă transfer de la profil tehnic, filiala servici, specialitate economic la un profil...? (mai mult)
Buna, îmi poate spune cineva mai multe despre un transfer la un liceu cu frecventa redusa?
Buna, sunt in clasa a 8- a, acum am terminat. Am dat probele pentru liceul de arte din Bistrita si am intrat. Problema este ca as dori sa ma transfer la cel din Cluj, fiind mai convenabil pentru mine,...? (mai mult)
Pentru cei care știu germană, e obligatoriu ca la Konjunktiv II să se folosească viitorul (cel cu würde) atunci când prezentul este identic cu perfectul simplu la indicativ? De exemplu, poți...? (mai mult)
Buna TPU! Ma transfer de la mate info la industrie alimentara si mi s-a zis ca trebuie sa dau diferenta. Imi puteti zice cam din ce se dau diferente?
Buna tuturor! Eu azi am fost la secretariat in legătura cu transferul și mi- a zis secretara că pot depune cerere, am dreptul ăsta, iar aprobarea ei va fi la sfârșitul lunii august. Mi- a zis că...? (mai mult)
Salut! As vrea sa stiu cum imi va fi comunicata acceptarea cererii de transfer la alt liceu
Bună! Am o întrebare, dacă am terminat 9 clase acum 8 ani, pot să mă înscriu în clasa a10-a in anul acesta școlar?
Salut, eu am facut inscrierea dosarului online pentru Universitatea Ovidius si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) insa odata ce mi- a validat dosarul imi arata imagine ...? (mai mult)
Bună! Am terminat mate- info la liceu și deși informatică nu mi- a stârnit niciodată interes aș vrea să dau la facultate pe informatică economică. Ce părere aveți? Credeți ca dacă nu mă ...? (mai mult)
Știe cineva care este programul de cursuri pentru clasele 9-12 de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Bucuresti? Se invata dimineata sau dupa amiaza?
Sunt din Galați si voiam sa fac o facultate de automatica si calculatoare. Problema e ca nu sunt sigura ca facultatea din Galați de la Dunărea de Jos este destul de buna si ca ar trebui sa dau la Politehnica...? (mai mult)
Salut! A terminat cineva facultatea de Media Digitală? (Vreau să merg la UVT). Este o facultate utilă, de viitor? Unde se poate lucra după terminarea acesteia? Cat se câștigă?
Dacă nu am luat bac ul acum în sesiunea din toamnă trebuie să mai dau competențele?
Cat costa pe luna sa stai la camin la facultate in Brasov?
Se poate urma modulul psihopedagogic in timpul facultatii chiar daca nu ai facut cererea initiala in momentul inscrierii?
Bună! Din toamnă intru în clasa a 11 a, dar aș dori să mă transfer la liceul sportiv din Iași, trebuie să dau ceva examen pe lângă probele sportive?
Ce materii se fac la liceul gheorghe sincai din Bucuresti pe profilul mate info? Ma intereseaza daca se face o limba straina, franceza?
Salut TPU, urmeaza sa ma inscriu la facultatea de silvicultură din cadrul UNITBV; pentru studentii de aici, cum e facultatea/universitatea in sine si atmosfera in camine?
Cineva care a susținut bacalaureatul 3 ani la rand (5 sesiuni) și vrea sa solicite sa vadă notele, poate sa o facă? Unde ar trebui sa se adreseze, la liceul unde a învățat, la liceul unde a susținut...? (mai mult)
Salut! Ce credeți ca ar fi bine sa fac, sa ma înscriu la academia de poliție sau la scoala de agenți de poliție? Ma gândeam sa dau la scoala de agenți la câmpina și sa ma înscriu la academie...? (mai mult)
Pe 12 august fac cerere de transfer la alt liceu. Vreau să ajung la filologie. Ce motiv scurt dar bun pot pune pe foaia de transfer?
Pareri FLLS? Pe engleza-italiana/spaniola.
Dacă am dat bacul de 8 ori și l-am picat credeți ca ar trebui sa îl mai dau sau sa renunț?
La admitere la doctorat, zice că trebuie Dovada competentelor lingvistice într- o limbă de circulaţie internaţională; ce document este? Mă gândesc la diploma aceea de s- a dat cand am terminat...? (mai mult)
Unde pot găsi o carte care conține toate regulile de schimbări fonetice din limba latină în limba română? Schimbari precum consoanele velare în cele labiale (octo > opt; lingua > limba; signum...? (mai mult)
Salutare! Vreau sa ma inscriu la mai multe facultăți la ASE, inca nu am completat formularul online. Acum fac eseul motivațional. Trebuie sa trec toate variantele in acest eseu motivațional? Sau trebuie...? (mai mult)
Buna seara! Daca am terminat 12 clase mai primesc bursa sociala pe timpul vacantei? (Pana la sfârșitul anului școlar 2023-2024)
La facultatea de limbi străine pe departamentul de limbă și literatură pot opta pentru limba A spaniolă și limba B portugheza sau invers A portugheza si B spaniola si să le încep de la 0 fără...? (mai mult)
Am luat 4 la mate în bac și am nevoie de 5 sa promovez. Sunt disperat ca nu reușesc sa iau 5! Ce ma sfaturi îmi puteți da ca în 37 de zile pana la a doua sesiune sa reușesc la un 5? Chiar nu mai...? (mai mult)
Anul asta am terminat clasa a 12 a si am luat bacul cu 6.68, as vrea sa ma duc alaturi de niste prieteni la facultatea Hyperion, vreau sa stiu si eu daca este o facultate ok si diploma de licenta este...? (mai mult)
Buna ziua, aveam 9.50 la romana inainte de contestatie si acum am 8.55, de unde mama mea nu stiu, exista si o a doua contestatie? Mi se pare absolut absurd
Buna, sunt persoane care au dat licenta recent la Univ. Danubius? As dori sa stiu cum decurge examenul am vazut pe site- ul universitati ca proba de evaluare a cunostintelor se sustine oral diferit de...? (mai mult)
Salut! Am depus recent cererea de transfer la un liceu pe profilul Științe ale Naturii. Mi s- a spus că poate va trebui să dau test de diferență la T.I.C. Știe cineva ce va fi la acel test și dacă...? (mai mult)
Salut! Părere facultă de geogra? Ce te poți face in afara de profesor? Și cum te poți face profesor?(mai trebuie sa faci un an, doi de pregătire?)
Salut Cei care ați fost la COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI TRANSILVANIA cum este cum a fost acolo păreri: Mersi
Salutare, vreau anul acesta sa dau la o facultate de it la distanta, dar din ce am inteles se cere prezenta in weekend. Exista facultati in Bucuresti/constanta sau zona asta de it care sa necesite prezenta...? (mai mult)
Salutare studenți care ați fost în cămin și care mai sunteți cum este viața la cămin. Chiar nu știu să fac naveta sau la cămin dar chiar nu știu cum este la cămin și nu cred că mi- ar placea....? (mai mult)
As putea da la limbi și literaturi străine la unibuc pe domeniul limbă și literatură cu Spaniola limba A si Engleza limba B dacă eu nu am studiat Spaniola niciodată?
Salut! ce profil ar trebui sa urmez la liceu pentru a ma ajuta mai mult la o facultate de drept? vreau sa devin avocat sincer.
Salut! Îmi poate spune cineva în ce consta proba orala de la examenul de admitere la facultatea de psihologie si stiintele educatiei?
Ce opere literare sunt la Bac la profilul Tehnologic?
Buna TPU, am o intrebare, de la profil de filologie poti sa dai la facultate de medicina?
Buna ziua! Numele meu este Mădălin și sunt un elev care urmează să intre în clasa a IX- a începând cu luna septembrie si as avea o intrebare. Este posibil ca altcineva să depună dosarul cu ...? (mai mult)
Ar trebui sa pun primele licee cu medie de 7, chiar si daca eu am luat 5.40?
Pisicile se pot pupa?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Auricape întreabă:
annonimaaaa555 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Te-ai pregatit pentru examenul de istorie de la BAC?
Esti gata sa iei 10 la BAC? Hai sa vedem cat de bine te vei descurca la testul nostru.