Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 28 Februarie 2025 sunt:
Eu sunt clasa a 11- a și sunt pe profilul Științe Sociale, și vreau să dau la ASE după ce termin liceul. Voiam să aflu câte profiluri sunt și care s- ar potrivi cel mai mult. Câte profiluri...? (mai mult)
Salutare, știe cineva site uri cu, cursuri online de Română-Engleză, gratis sau cu bani, mulțunesc anticipat!????
Va salut am o mare dilema deci de ce au dispărut unele specii de animale și plante de la începuturile lumii? Gen trilobiți, dinozauri, insecte etc? De ce nu s- au putut adapta, dar omul in schimb...? (mai mult)
Va salut am o întrebare este uleiul bun pentru a lustrui lemnul in loc de lac?
Va salut am o mare dilema deci de - ce - se- le mai multor oameni importanți/ vedete, cum ar fi Yuri G, Michel J, Mihai E au fost puse sub semnul întrebării și adesea au fost și teorii precum...? (mai mult)
Competențe digitale. Ajuta la ceva rezultatul? Ați fost vreodată întrebați la angajare despre acest rezultat din competente?
Bună ziua, Ma interesează cât timp sunt valabile notele din bac. Am încercat sa aflu aceasta informație de la secretariat, dar fără succes. Știu ca la lb română luasem 8, doar ca...? (mai mult)
Cine credeti că are importanță mondială mai mare intre Germania si Marea Britanie?
Nu stiu mai nimic la nimic! Va rog sa nu radeti de mine pentru ca sincer nu este vina mea! Deci in aceasta vara am fost sa lucrez in strainatate, in Spania mai exact la niste verisori care au o casa si...? (mai mult)
La profilul electric mecanic se scoat materi în clasa a 10 a sau mai târziu?
Va salut, am o întrebare, cu ce substanță da acest om pe fierul ruginit? https://youtu.be/vq4119BEdQ4?si=hXPgeQZ0giiwXoWW derulati Pana la 5:13, dar acel glee galben cum se numește? Apare la min...? (mai mult)
Buna seara. Imi poate da cineva un link cu un material cu toate lectiile integral la materia logica si argumentare pentru pregatirea examenului de bacalaureat? Multumesc
Urgent! Dacă vreau sa schimb profilul pe clasa a 9, de la anul pe a 10, se ia după media de la evaluarea națională?
Credeti ca poate sa se prinda diriga ca am facut un eseu de pe Chat GPT? Gen aplicatia asta da acelasi eseu fiecarui elev care cauta o tema comuna?
Sunt si am fost absent la competente digitale respectiv proba de engleza, doamna mea diriginta mi- a zis ca s- ar putea sa se faca o comisie speciala daca nu o sa dau BAC ul in toamna. Vreau sa stiu la...? (mai mult)
Bună! Ce medie ar trebui să am la finalul anului de liceu pentru a mă transfera la un alt liceu in alt oras? Vreau să mă transfer urmatorul an și am media 9, 33 până acum. Mi- ar ajunge media...? (mai mult)
Daca am ratat proba la engleza(competenta), bacul il dau odata cu restul elevilor si competenta ramane in august ca si o restanta?
Ce materie din cele la alegere (profil uman) vi se pare cea mai ușoară pentru a 3 a opțiune in bac? Ma gandeam sa aleg geografia, dar muulți spun ca logica e mult mai ușoară si ca nu- s multe lecții...? (mai mult)
Cele mai bune Universitati din Bucuresti cu Facultati de economie? Sa fie taxa cat mai mica, sau sa prind loc la buget usor, Sa ofere camin, cantina bursa sociala. Am vazut si cateva private (Titu Maiorescu,...? (mai mult)
Am o mătușa care face facultatea de drept și este în anul 4! Acum în sesiunea din iarna a picat un examen! La câte restanțe nu o mai baga în licență? Acum în anul 4 e obligatoriu sa plătească...? (mai mult)
Buna. Anul viitor sunt a 12- a, pe profil turism si Alimentație. As vrea sa continui cu acest domeniu deoarece e o pasiune și simt ca vreau sa o fac. As vrea sa merg la București la facultate, Politehnica-...? (mai mult)
Salutare! Vreau sa ma transfer la Bucuresti la o facultate cu profil economic Îmi poate enumera cineva va rog toate Universitatile ce au facultati economice? De la cele mai bune la cele mai slabe,...? (mai mult)
Saltutare tuturor! Stie cineva cum sta treaba cu transferurile la universitati? De ex eu sunt la FEAA Iasi si vreau la ASE Bucuresti. Mi- au spus ca trebuie sa am media 7 dar aici sunt jegosi. Am facut...? (mai mult)
Ce credeți despre noile modificări din învățământ? S- a vorbit în trecut despre introducerea modelului american unde elevii își aleg materiile dar pentru asta ar trebui eliminate profilele. Sunt...? (mai mult)
Salut, TPU! Am nevoie de ajutor. Deci sunt în clasa ix la profilul mate- info. Faza e ca am ajuns la acest profil din cauza notei, nu am avut nota pentru a intra la alte profiluri. Îmi fine nu asta...? (mai mult)
Salut TPU! Ce procent de elevi iau bacul în fiecare an? Aproximativ
Salut TPU, am o întrebare, dacă la competențele de la bac nu mă prezint la o materie de ex engleză nu mai pot da în toamnă bacul?
Ce se intampla daca in anul 1 la medicina dentara Carol Davila ramai cu 4- 6 credite restante dupa sesiunea 4 de restante, poti trece in anul 2 cu restante sau trebuie luate toate inainte de inceperea...? (mai mult)
Buna. Daca dau cambridge ul la nivelul B1 pot sa primesc certificat cu nivelul B2, daca reusesc sa trec de acel prag, evident. Eu m- am inscris la o simulare acum vreo 2- 3saptamani la B2 (asa credeam...? (mai mult)
Azi am proba orală la engleză (bac) și pentru cei care au trecut prin asta când intru în sală salut în română sau în engleză?
Bună, am și eu o întrebare sunt clasa 10 profesională pentru ca am repetat un an și m- am lăsat. Am zis ca mă bag la fără frecvență, întrebarea este pot să mă bag dacă nu am profesionala...? (mai mult)
Salut, M- am reîntors din Anglia fiind crescut acolo și făcând școală acolo la fel. Am dorința de a face Psihologie la facultate predata în Engleza, dar îmi trebuie sa iau bacu aicea în...? (mai mult)
Va salut, am o mare dilema, deci de ce înainte nu știu ce rege era frate sau versisor sau unchi cu alt rege de alt neam? Cum de puteau comunica daca atunci nu prea exista o limbă de circulație internațională?...? (mai mult)
Care este probabilitatea ca la Bacul la engleza la Reading Subiectul 2 variantele corecte sa fie doar B sau doar D, nu C si A. Adica la 10 intrebari toate raspunsurile sa fie B sau D. Este posibil asa...? (mai mult)
Pot intra în BAC dacă nu am fost la competența scrisă la engleză?
Cum aș putea învață design interior fără să aplic la facultate?
Bună! Stie cineva dacă se fac ceva cursuri de limba poloneză în Cluj?
Salutare! Simt ca Facultatea ma trage in jos. Platesc taxa, transport tot, este si departe de casa, sunt la id. la FEAA nu stiu daca e o decizie buna sa ma las, adica cu un curs de calificare as face...? (mai mult)
Am nevoie de un portofoliu final pentru cursul de pedagogie specific pentru educatie fizica si sport,plan de lectie,plan anual, plan semestrial. platesc pentru cine mi le poate face pana maine.
Va salut, am o mare dilema, deci cumva regele Nicolae al ll al Rusiei și regele George al V le- a al Regatului Unit cumva făceau parte din aceeași familie, mi se pare că seamănă f mult...? (mai mult)
E normal ca la facultate să nu ne pună profesorii cursurile pe teams? Am auzit de la prieteni mai mari care studiază în străinătate că lor li se pun cursurile online, la unii li se pune chiar toată...? (mai mult)
Salut,poate sunteti pe aici care faceti si facultate(frecventa redusa)si munciti si in 3 schimburi, cum va descurcati?
Bună TPU, ce facultăți de inginerie mai merită în anii ăștia?
FEAA Iasi sau FEAA Galati? De facultatea din Iasi am auzit numai chestii proaste, de
Buna! As avea nevoie de ajutorul dvs va rog. Cu ce se mananca programele de conversie progesionala? Daca eu am terminat FEAA ( Facultatea de economie si administrarea afacerilor) cum as putea...? (mai mult)
Buna! As avea nevoie de ajutorul dvs As putea lucra in invatamant ( primar si prescolar ) in urma unui master? Avand in vedere ca am terminat facultatea de economie? Sa fac ceva modul psihopedagogic?...? (mai mult)
De ce vor să scoată Istoria și Geografia de la clasele 9 și 12? Dacă știți de proiectul asta? Nu mi se pare ok...
Mai sunt și alte aplicații bune pentru învățarea limbilor străine în afara de Duolingo? De exemplu o aplicație în care comunici cu inteligența artificiala în limba respectiva!
Bună ziua! As dori să vă întreb? Am copilul în clasa a 10 la liceu la real și în modulul doi adică în vacanța de iarnă am transferat copilul la altă școală și acum vreau în modulul trei...? (mai mult)
Buna. Imi puteti spune va rog care este salariul unui invatator debutant avand studii superioare si ulterior a celor ce au titularizare, definitivat, gradul 1, 2 exista si bonusuri pe langa? ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Adi1987 întreabă:
LisaJulie întreabă:
Lorena56425 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
South Park
Ai urmarit aventurile lui Kenny, Stan, Cartman si Kyle? Cat de multe stii despre ei?