Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 20 Aprilie 2025 sunt:
Salut, voiam sa intreb daca este vreo posibilitate sa schimbam profesoara de informatica daca majoritatea clasei (24/ 28 de copii) sunt de acord sa fie schimbata avand in vedere ca 3 dintre acei 4 copii...? (mai mult)
Sunt a 10-a și doresc să dau la Medicină la București. Vreau să mă pregătesc, dar n-am nicio idee cum să încep și pierd timpul aiurea din cauza asta.
Va salut ce telefon este acesta? https://photos.app.goo.gl/uK8gXUXnrRqnF8uD7 nu am găsit informații despre el pe net, adică ce model, cum se numește etc...
Cum as putea sa devin mai deștept? Ce ar trebui sa fac sau sa iau? Spun asta deoarece vad o grămadă de oameni realizați care au terminat liceul și ș- au găsit un loc de munca și sunt la casa lor...? (mai mult)
Salut fratilor, am o problema, ma puteti ajuta?! Am un prieten care m- a intrebat ce inseamna Mediul Rural, Urban si Suburban si daca la noi in tara exista asemenea?! Va rog foarte frumos sa imi...? (mai mult)
Care ar fi echivalentul în română a zicalei "too many cooks spoil the broth"?
Are voie profesorul sa ma asculte din alte lectii in afara de lectia de zi atunci cand nu m-a anuntat ca ma asculta si sa imi treaca nota mica?
Recent am finalizat studiile la Facultatea de Științe, specializarea Geografie, și îmi doresc să profesez în învățământ, ca profesor. Nu prea gasesc online acest modul pe specializarea mea...? (mai mult)
Ce trebuie să învăț la subiectul III, pentru bacul de la română dacă sunt la un profil tehnologic?
Va salut, cum funcţionează clonarea? Ce înseamnă clonarea ADN Şİ ARN? Adică ce se întâmplă mai exact (vreau sa imi explicativ in termeni cat mai simpli ce si cum se face, nu- mi trebuie la...? (mai mult)
Maine am simularea la romana si am câteva întrebări care au trecut prin perioada asta: - pot sa rezolv subiectele în ce ordine vreau eu, de exemplu pot să încep direct cu subiectul 2? - la...? (mai mult)
Buna TPU. Am si eu nevoie de niste lamuriri, va rog. Anul acesta o fata cu nevoi speciale(autism cu limbaj deficitar) va sustine Evaluarea Nationala si o voi insoti in ambele zile de examen. Si voiam ...? (mai mult)
Buna, sunt in a 7a dar la anul, după clasa a 8a doresc sa intru la liceul de arte Victor Brauner din Piatra Neamț.Cu ce medie se intra acolo și ce probe se dau daca eu doresc la profilul de arte...? (mai mult)
Cum se sustine mai exact bacul la fizica, profilul tehnologic? Gen, m-am uitat la subiecte si is 4 capitole. Se da din toate alea? Sau gen, alegi unul/ două?
Hello! Pentru noi astia mai batrani :)), stie cineva unde putem sa vedem rezultatele de la BAC din anul 2014? Inainte era ceva de genul: http://static.bacalaureat.edu.ro/2014/rapoarte/ dar nu ...? (mai mult)
Salut, am terminat liceul anul trecut în iunie 2024, nu am dat bacul iar când am terminat am primit doar o diplomă albastra pe anul 2023/2024 și foaia matricolă, diploma oficială de terminare...? (mai mult)
De unde pot face rost de o diplomă de 12 clase sau ceva de genul ca am terminat 12 clase
Ce părere aveți despre Nicușor D, ar fi un om de încredere? Ar avea potențial să iese din primul tur? Din cate am înțeles ar fi niște nereguli, se zvonește că dânsul are legătură cu cineva...? (mai mult)
Am o dilema, sunt in clasa a 8- a si trebuie sa- mi aleg liceul.Primul liceu e cel mai bun din oras si as avea sanse sa intru, doar ca în clasa a 5 a si a 6 a am fost la o scoala din sat si am pierdut...? (mai mult)
Buna, stie cineva daca pot lua bursa de merit avand in vedere ca sunt prima cu media cea mai mare si fara restante semestrul acesta, dar am refacere de materie din anul trecut?
Dacă fac un group chat în Teams pot ascunde/șterge mesajul cuiva fără sa scrie ceva gen "acest mesaj a fost sters"?
Vă rog frumos dacă aveți amabilitatea de a ma ajuta si pe mine cu completarea unui chestionar despre marketingul digital. Menționez că îmi este necesar pentru disertație. Vă mulțumesc!...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci daca intr- o cutie pui 2 cuie unul ruginit si unul normal, cel ruginit ii va transmite rugina celui normal? Dar daca nu le pui unul peste altul, ci le pui la o distanta ...? (mai mult)
Salutare TPU, ca elev al unui liceu, care este ora maxima la care poți sta la liceu, legal vorbind? Eu sunt în clasa a 11- a iar săptămâna viitoare sunt simulări pentru bacalaureat, 3 zile termin...? (mai mult)
Salut! vreau sa dau admiterea la FMAM carol davila pentru asistenti medicali generalisti, dar nu stiu exact ce capitole trebuie invatate din corint. am inteles ca nu trebuie sa le inveti pe toate si sa...? (mai mult)
Hey. Dacă fac licenta la specializarea Economie și Afaceri internaționale, pot sa fac masterul in contabilitate? Menționez că la aceasta specializare am făcut Contabilitatea financiara, plus la...? (mai mult)
Salut.Cum pot sa scap de practica la anul 3 la modulul psihopedagogic? Am inteles ca cei care au un job nu au obligatia de a face practica, mai sunt si alte exceptii?
Cei care v-ați transferat de la un alt profil pe științe ale naturii, ați dat niste diferențe? Dacă da, din ce anume? Va rog, răspundeți repede! Am mare nevoie să știu
Ce materii sunt pe științe ale naturii? Dar pe științe sociale? Și bacul cam din ce îl dai? Vă rog, răspundeți.
Salutare. Sunt pe liceu Tehnologic, protectia mediului, specializarea agricultura. Profa de chimie spune că din a XI a nu se mai face chimie. Iar alții profesori spun că fizica dispare. As dori sa...? (mai mult)
Au voie profesorii sa-ti controleze ghiozdanul?
Pentru profilul științe ale naturii la liceul pedagogic trebuie să dai niște probe?
Liceul pedagogic are profil de științe ale naturii?
Buna ziua TPU! Mai am 2 luni si 20 de zile pana la bac si nu am invatat aproape nimic. Sunt pe stiinte sociale adica dau bacul la romana, istorie si geografie. Eu imi propun sa iau peste 8, 50 la BAC...? (mai mult)
Bunaaa,cineva pe Resurse naturale si protectia mediului în clasa a 9 a și îmi poate zice și mie ce materii se fac? Mulțumesc
Bună! Săptămâna următoare am simulările naționale (clasa a 12 a) și as avea nevoie de sfaturi din partea persoanelor care au trecut prin asta:"). Orice, nu contează, lucruri pe care voi ați...? (mai mult)
Are voie un profesor sa ne pună doua note pe un singur test?
Bună Seara TPU! De ce unii bârfesc sau rad de modul cum te imbraci, îmbrăcăminte normală mă refer.Doar pentru faptul ca lor nu le place? Nu înțeleg.
Hey! Am o intrebare, la etapa județeană a olimpiadei se acorda diplome de participare?
Bună! Am nevoie de eseuri de bac bine realizate la toate operele de la română. (SIII) Știți unde pot găsi sau daca are cineva care a luat notă mare la bac?
Merită practica la liceele tehnologice? Daca vreau sa ma fac electrician si ma duc la liceu teoretic apoi fac un curs cu practica, care ma va ajuta mai mult practica de la un liceu tehnologic sau cea...? (mai mult)
Imi poate spune cineva niste texte care merg associate cu Mai toate temele/valorile comune la ex 9 de la evaluarea nationala? Credeti ca as putea asocia cu "Stapanul Inelelor"?
La Evaluarea Nationala de anul acesta. Credeti ca la ex 9 cel cu asemanarile pot asociatul cu "Stapanul Inelelor"? Se potriveste la foarte multe teme si valori. DACA nu imi puteti da niste texte/carti...? (mai mult)
Voiam sa va întreb pentru un prieten, care sunt cele mai bune culegeri de teste la biologie( anatomie) și chimie pentru admiterea la medicina? Culegeri care sa conțină cât mai multe grile!
Neața, am o întrebare. Sunt student de anul 1 la fac de politehnica la ingineria de aerospatiala și sunt la buget. Eu nu știu sigur dacă pot rămâne la buget și în următorii ani. Trebuie sa am...? (mai mult)
Buna! Știti că acum este site-ul cu biblioteca virtuala? Ei bine eu nu inteleg cum ma pot conecta si am mare nevoie pentru scoala pentru ca am ca tema sa ma loghez pe Edulib
Merita sa fii profesor din punct de vedere financiar?
Bună, am absolvit facultatea și master in Științe Economice, intenționez sa fac o postliceala? Am inteles ca dacă fac o postliceala diploma de master nu ar mai fi recunoscuta deoarece ultima diploma...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci daca un arc de la o suspensie de mașina poate tine 500 kg, atunci toată mașina ar putea transporta 2000 km? Dar dacă ai incarca 2500- 3000 kg ar rezista? Ce se întâmplă...? (mai mult)
Stie cineva cate locuri sunt la pipp la Iasi si daca e mare concurenta?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Popa_Marcel_1974_nrk5 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
Georgescu993 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Justin Bieber
Tu cat de Belieber esti? Afla chiar acum!