anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

3 mici probleme la fizica, va rog frumos sa ma ajutati!

1. O incinta in care se afla gaz este legata la un manometru cu Hg printr-o ramura.Denivelarea Hg din cele 2 ramuri este h=30 cm.Presiunea atm este 750 mmHg.Care este presiunea gazului din incinta? (densitate Hg=13600kg/m cub, g=9, 8N/kg)

2. Un vas contine 500 g apa (c= 4185, 7j/kgK), aflata initial la temperatura,, teta1" (0 taiat) =15 grade Celsius, este asezat pe o plita electrica alimentata la o tensiune U=220 v.In timpul t=5 minute temperatura apei creste la Teta 2=60 grade Celsius.

a)Ce caldura primeste apa?

b)Ce putere electrica are plita daca numai 70% din caldura degajata de ea este caldura primita de apa?

c)Ce rezistenta electrica are plita?

3.De ce bunicii nostri la tara pun iarna, fanul in grajdul animalelor? Are influenta asupra temperaturii aerului din grajd? De ce?

Aici stiu doar ca este legat de starea de agregare.Deci trebuie zis ceva cu starea de agregare.

Va rog ajutati-ma! Raman profund indatorat! Stiu ca aici nu se fac teme, dar asta nu este o tema.Sunt niste neclaritati, care pot tine de media mea cu care voi intra la un liceu! Va rog frumos sa ma intelegeti.Multumesc!

AM incercat sa le fac, dar nu mi-au dat cum trebuie!

Va rog mult de tot!

2 răspunsuri:
| Anileda a răspuns:

Chiar te inteleg ca ai mare nevoie, dar intelege-ne si pe noi.
Nu vreau sa par rautacioasa, chiar te ajutam daca stiam, dar incearca sa vorbesti cu un coleg si poate te ajuta el.
Mult succes.

| MMihai a răspuns:

Meditațiile se dau pe bani! Câți bani ești dispus să îmi dai pe ora de meditație?