Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 4 Martie 2025 sunt:
Buna! Trec in clasa a 10 a, si vreau sa ma transfer de la stiinte ale naturii la filologie. Oare la examenul de diferenta se va da si proba orala, sau doar scrisa? Am foarte mari emotii
Salut, am fost admis la facultatea de psihologie și științe ale educație, UBB, din Cluj- Napoca, la specializarea psihologie ID ( la distanță, fără frecvență ). Întrebarea mea este dacă...? (mai mult)
Sunt grele diferentele la franceza? transfer liceu
Am luat 5, 90 la evaluarea naționala recunosc nu am învățat deloc nu îmi pasa de școală am întrat la liceul dorit cu nota asta.Ce părere aveți? Vi se pare o nota bună?
Pot sa ma transfer de la o facultate la alta? sunt din Timisoara. si nu ma refer daca ma pot transfera de la o facultate poli la una uvt. tot de la poli la poli. as vrea sa ma transfer anul viitor de la...? (mai mult)
Bună TPU! Dacă vreau să fac o facultate în Cluj și dacă nu prind locuri în sesiunea de toamnă și dau în alt oraș (de exemplu București) pe același profil, după un an de zile, mă pot transfera...? (mai mult)
Buna! As vrea sa intreb, daca se face un transfer in aceeași scoala la alt profil (De la bio- chimie la filo) si dupa pe parcursul anului ai vrea sa te transferi la alta scoala la Mate- Info, se ...? (mai mult)
Buna ziua! Dacă sunt absolventă fără licență, pot să mă înscriu la examenul pentru suplinitori calificați sau necalificați? Sunt mai multe probe pentru necalificați? Mă interesează pentru...? (mai mult)
In care cazuri se scrie va cu cratima si in care fara?
Cum pot transfera licee Doresc sa ma transfer la un alt liceu pe acelasi profil dar nu stiu daca ma pot transfera si pe timpul anului scolar, sunt in clasa a 9a si nu as vrea sa astept pana in a 10a ...? (mai mult)
Voi credeti in zodii? Eu pur si simpul cred ca sunt o mare, foarte mare prostie. Dar in mare parte chestiile alea sunt adevarate, nu tot ce se zice despre o anumita zodie, dar mai multe de 50% e real....? (mai mult)
Ma pot transfera de la liceul la care am intrat la alt liceu pe un profil diferit?
Se poate achiziționa manualul Barrons de la biblioteca UMF ului din Iași?
Salut, am o întrebare privind colegiul economic fs nitti din timișoara. Am fost admis din prima la acest liceu dar aș avea o oarecare problemă, o sa fiu navetist si am orele de la 11 la 17. Voi ...? (mai mult)
Buna! Daca am intrat pe loc special la facultate, absolvent al unui liceu din mediul rural, se poate ca ulterior cand se modifica listele sa ajung la fara taxa normal? Eu am avut media 9.61, iar acum...? (mai mult)
Bună! Sunt studentă la UTCN și voiam să întreb dacă se acordă pe perioada verii bursa de merit sau doar pe perioada anului universitar?
Buna ziua, am nevoie de ajutor.Sunt clasa 9- a la Colegiul Energetic, Vâlcea, profil electronică și automatizări. Îmi puteți spune ce materii am, încet încet îmi fac lista de rechizite. Ce materii...? (mai mult)
Salut astăzi am fost repartizat la buget la UTCN când înainte am fost la taxa. taxa de confirmare pe care am plătit o se va returna din moment ce am urcat la buget?
Buna, am aplicat la drept si la administratie publica - principal chiar voiam sa intru la drept si ar fi fost o pasiune, dar nu am reusit. In schimb, am intrat la administratie publica, dar sa fiu...? (mai mult)
Buna, am intrat la facultatea de drept si stiinte administrative a universitatii Ovidius pe taxa. imi calculez optiunile si am nevoie de un raspuns concret deoarece vad informatii diferite in toate partile. ...? (mai mult)
Daca la ASE am ales buget, iar media mea nu este de buget, mai pot intra la taxa?
Bună seara! anul acesta am intrat la facultate la ID. Mi s- a precizat ca pot aduce actele în original și în toamnă. Am înțeles ca diploma se retine la facultate. La anul vreau sa ma înscriu la...? (mai mult)
Bună ziua! Sora mea anul acesta intra la liceu. A dat probele la profilul pedagogic și le- a luat, dar nu a intrat. A ajuns la același liceu, la filologie. Întrebarea mea este: Se poate transfera?...? (mai mult)
Daca sunt la taxa,si am medii mai mari ca cei de la buget, pot primi bursa?
Am trecut acum a 9- a și am ales mate info bilingv engleză, dar am început să regret când am ajuns la liceu și mi- au zis ca am doar 4 ore de mate. Cat de multa matematica se face la bilingv? Ar...? (mai mult)
Poți deveni profesor in Romania chiar dacă ai făcut studiile universitare în străinătate? De exemplu, în Franța sau Anglia.
Buna ziua. Stie cineva cu ce medie s-a intrat anul trecut la Facultatea de Informatica din cadul Universitatii "Titu Maiorescu" Bucuresti?
Buna! La ce materii trebuie sa dau diferente ca sa ma transfer de pe profil tehnologic la filologie?
Salut, la ce profiluri te poti transfera de la turism si alimentatie fara sa dai diferente in clasa a 12?
Care este diferenta intre profesor 1 si profesor 2.In programa de educatia fizica pentru sustinerea examenului de grad 2 apare o programa pentru profesori I si o alta programa pentru profesori II.
Buna, am intrat la Liceul Teoretic Nicolae Iorga si as avea o nelamurire. Cei care au facut germana in gimnaziu cum fac cu franceza? Mai exact, cum procedeaza profesorii in astfel de cazuri?
Este posibil sa faci la liceu alta limba fata de gimnaziu? De exemplu daca am facut engleza si germana la liceu sa fac engleza si franceza
Ce documente trebuie pentru facultate?
Buna! Doar ce am iaflat ca am intrat la un liceu tehnologic pe profil de comert si de la anul as vrea sa ma mut la alt liceu pe profil de filologie. Imi poate spune cineva ce ar trebui sa pregatesc sau...? (mai mult)
Bună, sunt la științe sociale și nu o sa dau bacul la mate și ma întrebam dacă pot sa dau admitere la Universitatea Maritima din Constanța pentru locurile cu taxa unde doar media de la bac se ...? (mai mult)
Buna ziua, daca ma prezint la probele orale din toamna dar sunt absent la 2 sau chiar la toate cele 3 probe scrise, probele orale anul viitor cand voi da la vara trebuie sa dau din nou probele orale?
Buna ziua, As dori informatii despre Liceul "George Calinescu" din Bucuresti... program scoala (dimineata/dupa-masa cls. 9-12), cum sunt profesorii etc. Multumesc anticipat!
Salut, daca am intrat pe profilul Mecanica voi fi de dimineata sau dupa amiaza?
Buna! Doar ce am intrat la un liceu tehnic pe profil comerț, si nu imi place de loc (eu imi doream la științe sociale). Stiti cumva la ce se dau diferentele daca vreau sa ma transfer de la Comerț ...? (mai mult)
Buna seara, Baiatul meu a intrat la Liceul Teoretic "George Calinescu" din Bucuresti. As dori, daca se poate, cateva informatii despre acest liceu (care este programul dimineata/dupa- amiaza, profesori,...? (mai mult)
Cum procedez să nu încep școala la liceul la care am fost repartizată pe motiv că este foarte departe de domiciliul meu? Unde mă adresez și ce fac? Mulțumesc!
Doi magneți de aceeași valoare plus sau minus se atrag sau se resping?!?
Salut! Ce părere aveți de facultatea de Inginerie Civilă? Este grea(mai grea decât telecomunicații sau automatică și calculatoare)? Ce materii se fac și cat de repede scap de fizica?(cică se face...? (mai mult)
Dacă am intrat la facultate fără frecvență, pentru că am pus din greșeală, mai pot face ceva să schimb în cu frecvență?
Dacă nu am posibilitatea să fac naveta la liceul unde am fost admis mă pot transfera la profesională în localitatea de reședință?
Pot depune cerere de transfer la un alt liceu dupa repartizare?
Bună, tocmai ce am absolvit facultatea la Politehnică și m- am înscris la un master din Brașov iar cei de la Poli nu vor să îmi elibereze diploma de bac și foaia matricolă în original pentru...? (mai mult)
Hey TPU! Am o intrebare, eu cand am facut lista cu codurile pentru licee am pus un liceu cu media 6.75 (avand in vedere faptul ca eu am avut media 6.87) insa nu am intrat acolo ci la urmatoarea varianta....? (mai mult)
Bună ziua! În urma repartizării la licee, fiica mea a fost repartizată la un liceu foarte departe de casă. Ce pot face și unde mă pot adresa pentru a merge la un liceu mai aproape de domiciliu?...? (mai mult)
Salut, astăzi am aflat ca am intrat la științe sociale, am oftat pentru filologie, dar a fost o diferență de 0, 20 de puncte și am fost respins. Până la filologie, e un obstacol, științe...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Sorina00089 întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
Caliopia63 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
H2o: Just add water
Ai visat si tu sa poti trai in apa alaturi de Cleo, Emma, Rikki sau Bella? Hai sa vedem cate mai stii despre lumea sirenelor!