Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Salut TPU. Deci astazi la bac la subiectul 3 am scris urmatoarea schema - Date despre autor - definitia nuvelei - titlul - rezumat - o scurta caracterizare a lui Ghita - reprezentari din nuvela ...? (mai mult)
Buna! In cazul in care am plecat cu subiectele de la bac, dar n-am fost in ultimii 3, credeți ca se poate anula lucrarea daca se constata asta?
Bună ziua! Aș dori să întreb dacă am terminat 11 clase, școală profesională, mi se poate atribui adeverința de 11 clase dacă nu mă prezint la examen?
Daca la cea de a doua foaie de mijloc am gresit din greseala o litera la nume/prenume mi se poate anula lucrarea?
Astăzi am avut proba la limba română și subiectul 3 l-am incurcat pe Ghiță cu Lica din emoții. Oare o sa îmi scadă mult?
Salut, azi am avut bacul la romana si in loc de nuvela moara cu noroc am scris baltagul, primesc 0 puncte la subiectul III nu?
Salut, există un institut care predă limba rusă online? Aș fi interesat de niște cursuri online de limbă rusă. Eu nu sunt în țară.
Credeti ca scoala romaneasca se afla pe un drum/directie buna din moment ce s- a perpetuat inca din comunism cerinta limitativa de memorare- reproducere a materiei scolare in detrimentul stimularii gandirii...? (mai mult)
Pot cere recunoașterea unei note de la bac daca nu am fost la una dintre materii?
Salut, ma poate ajuta cineva cu o problema/lectie la fizica? (Clasa a 11a): Miscarea Oscilatorie - Care este ecuatia miscarii, a vitezei, si a acceleratiei? - Care sunt valorile maxime? - Care...? (mai mult)
Salut, ma poate ajuta cineva cu o problema/lectie la fizica? (Clasa a 11- a): Miscarea Oscilatorie - Care este ecuatia miscarii, a vitezei, si a acceleratiei? - Care sunt valorile maxime? - ...? (mai mult)
Salut! Stie cineva cum sunt profesorii la Vianu? Ma intereseaza mai ales la fizica, info si mate.
Va rog explicati mi grupuri finite, modulo de z3 si cum se calculeaza
Eu unul nu pricep reguli elementare de gramatica! Îmi sugerează și mie cineva un site de gramatica sau niște cărți?
Salut! Am terminat clasa a 10- a pe profilul mate- info si doresc sa ma transfer la profilul stiinte ale naturii. Se vor da diferente in cazul in care in clasa a 10- a am avut acelasi numar de ore de chimie,...? (mai mult)
Exista examen Cambridge pentru lb italiana? Daca nu, ce alte optiuni de evaluare a competentelor sunt?
Buna ziua! Se poate reda o proba la bacalaureat in sesiunea urmatoare doar daca nu iese media generala peste 6 sau daca am luat sub 5 la o proba, sau se poate da din nou si daca pur si simplu ne dorim...? (mai mult)
Salut, am avut practica până pe data de 28, vom primi bursa de merit aproape completa sau nu? Întreb deoarece alte persoane au terminat mult mai devreme
Bună ziua! Dacă am terminat facultatea de științe economice, specializarea finanțe bănci, și am și modulul pedagogic, pot preda ca și educator la cresa? Mulțumesc!
Unde este acum Isus Cristos? Se poate da un răspuns concret, cu subiect și predicat, fără generalizări si fără ipocrizia specifică romanului?
Buna, știu că e o întrebare ambigua, însă credeți că bacul anul acesta pe real romana/mate/anatomie va fi greu?
Salut! Daca sustin Bac ul pentru prima data in toamna si promovez la oral si la 2 materii iar 1 o pic, in vara urmatoare trebuie sa dau la toate 3 si trebuie sa dau din nou probele orale? Va multunesc...? (mai mult)
Ce înseamnă când se spune că pică liric la evaluarea națională? Adică tipul de text pe care trebuie să-l citesc sau liricul e la subiectul 2?
Hello, mi- am dat lucrarea de licenta la antiplagiat, iar CS2 ul a iesit de 12 la suta, cand acesta trebuie sa fie sub 5 uitandu ma pe raport, am vazut ca anumite fraze trecute in ghilimele cu citatie...? (mai mult)
Hey,care ar fi șansele sa pice Iona anul asta la bac?
Hey! Mă gândeam să dau la UNARTE pe foto video, îmi puteți spune cum e si cam ce ieși de acolo? De altfel, am în minte și UNATC, tot pe foto video. Mersii
Salut TPU! La facultati, intreb la modul general, studiul la frecventa redusa sau fara frecventa se plateste?
Bună ziua! Sunt elev în clasa a 8 a, am dat Evaluarea Națională și aștept să văd la ce liceu intru. Eu am dat probe la Seminarul Teologic " Dumitru Staniloae" din Brașov, și vă întreb ...? (mai mult)
Salut! Imi poate spune cineva din ce materii se dau testele de diferența pe profilul Științe Sociale? Am terminat clasa a 10- a si vreau sa ma transfer la un liceu pe stiinte sociale, iar față de...? (mai mult)
Buna, as avea nevoie de un sfat. Sunt la facultatea de drept in anul 2, trec anul 3 si nu reusesc sa iau notele pe care mi le doresc. Am avut 3 restante dintre care am luat doua si am picat una din ...? (mai mult)
M- am interesat la un liceu de transfer si mi- au zis ca trebuie sa iau de la liceul meu curent cerere de transfer, foaia matricola, dar cand m- am dus sa le iau, mi- au zis ca am nevoie doar de o cerere...? (mai mult)
Buna! Am o întrebare, la ce materii dau diferențe dacă vreau sa ma transfer de la Industrie Alimentară la Filologie la alt liceu? Si daca stiti, de ce acte am nevoie pentru transfer?
Bună ziua! Se apropie perioada de înscriere la facultate. La Facultatea de Litere din cadrul Universității București, admiterea este pe bază de dosar. Există vreo șansă să intru la specializarea...? (mai mult)
Bună! Am terminat acum clasa a 10- a profesională cu media generală 8, 71 și aș vrea să mă transfer la un liceu teoretic pe științe sociale. Îmi poate spune cineva dacă am șanse și din ce...? (mai mult)
Buna, daca aș vrea sa merg pe științe ale naturii pe germana la colegiul national Banațean, trebuie sa dau test de limba plus toate materiile le fac în limba germană? Daca nu, care îs materiile...? (mai mult)
Bună tuturor, urmează să susțin un examen și în urmă cu câteva luni am primit,, subiecte propuse,, pentru acest examen. Aceste subiecte înseamnă ca se vor regăsii pe biletul de examen?
Daca cineva mi-a trimis banii dar mi-a pus numele gresit dar iban-ul corect, îmi vor ajunge banii în cont? (La bcr)
Cate variante are examenul national de bacalaureat? cine alege?
Bună ziua dacă vreau să mă transfer de la profilul de Filologie la profilul de Artă dramatică sau mai precis teatru clasa a X a pe anul viitor la liceul de coregrafie și artă dramatică Octavian...? (mai mult)
Hey. Am dat evaluarea nationala și la română am asociat cu Robinson Crusoe dar am scris Robinson cu 2 de s. Îmi este frica ca nu o sa îmi puncteze asocierea. Am scris bine tot ce a trebuit doar ca...? (mai mult)
Bună ziua, As vrea sa știu cum este clasa de matematică- informatica din cadrul Colegiului Tehnic de Aeronautica Henri Coandă. Nu doresc sa urmez o carieră în aviație, dar ma interesează...? (mai mult)
Buna, daca ma transfer de pe resurse naturale si protectia mediului pe stiinte sociale sau filologie, la ce dau diferentele? Mulțumesc!
Buna am nevoie de ajutor va rog. Sa raspunda doar cei care se pricep la asta. Deci eu cand m- am lasat de scoala aveam 16 ani si eram la începutul clasei a 10- a dupa a început primaria sa vina acasa...? (mai mult)
Bună tuturor! Azi ne- a trimis diriginta situația noastră școlară, deoarece am avut practica fiind la un liceu tehnologic și am terminat mai târziu. Fără absențe, media la purtare 10 și media...? (mai mult)
Buna! După examenul de evaluare nationala nu prea cred ca voi întra la liceul dorit. E un liceu bun, teoretic, fără medii extrem de mari, dar nu cred ca voi avea media necesara. Ma gândeam ca din...? (mai mult)
Care este diferența dintre un general sri/sie și un general de armata? Poate un general de armata sa devina general sri dacă decide sa activeze în acel domeniu? Sau o ia de la capăt în ierarhie? ...? (mai mult)
Vreau sa mă transfer al alta școala dar am nevoie de motive
Studiază cineva la universitate de drept București din Moldova, dacă da se poate să adresez câteva întrebări
Pot sa ma mut la un alt liceu de media 8.50-8.70 avand in vedere ca eu la evaluarea nationala am avut media 6? As vrea sa ma mut dupa ce termin clasa a 9 a
Observ ca eruditia a ajuns la un nivel foarte jos, oamenii nu sunt axati pe cultura, citit, sport, dezvoltare personala ci raman in bula lor si asa ajung sa se rateze, ma uit la politicieni care nu...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Mindfulness întreabă:
Auricape întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Test Romana Bacalaureat
Te-ai pregatit pentru BAC? Atunci te provocam sa raspunzi corect intrebarilor noastre si sa iei punctajul maxim!