Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Ce credeti ca pica la bacalaureat anul acesta la filo la istorie?
Am 6 clase în România, 4 ani în Anglia, as vrea sa susțin bacalaureatul. Ce as putea face (seral /fără frecventa?)
Dacă la festivitate mi s-a dat și diploma de 12 clase dar eu sunt corigent la o materie, înseamnă că o să mă treacă la corigenta?
Salut TPU, se mai cere diploma de liceu când te angajezi?
Salut! Am terminat clasa a 10- a la un liceu profesional cu media 8, 71 și vreau să mă transfer la un liceu teoretic. Am șanse? Aş vrea sa ma transfer pe Științe Sociale sau Bio- Chimie. Se mai...? (mai mult)
La media pentru intrarea la liceu se ține cont și de purtare? Sau doar de mediile examenelor de EN
Se merită să merg la olimpiada de lectură ca abilitate de viață? Vreau să dați argumente.
Bună …HELPPP, azi am avut ne la mate și … la primul ex de la sub 3, la B, am scris e=2(b- 0)+ 3 e=4(b- 5)+ 1, iar la relația asta trebuia e=4(b- 6)+ 1 Și am calculat băncile greșit …aici...? (mai mult)
Salut! Are cineva idee cat costa sa ridic de la registratura ase o adeverinta cum ca am urmat un semestru la facultatea lor?
Bună! Dacă mi- am realizat lucrarea de disertație cu un profesor, dar am decis să nu o dau vara aceasta, ci în sesiunea de iarnă, e posibil să mai susțin aceeași lucrare cu același profesor...? (mai mult)
Buna! Am intrat la un liceu pe care nu mi- l doresc si ma întrebam daca am media școlară, adică cum ar veni media generală mai mare decat media de admitere a liceului la care as vrea sa merg, se...? (mai mult)
Salut comunitatea TPU, Are cineva idee care este nota/media minima pe care o poti avea la evaluarea nationala de clasa 8 a pentru admiterea la liceu? (romana, mate)
Cum vi se pare olimpiada de lectură ca abilitate de viață?
Buna, m- am inscris la liceul de Arta Ghiorghe Tatarescu din Focsani. Nu sunt sigur daca iau peste 5 in EN deoarece ma trage matematica mult, am dat probele si le- am luat cu 8, 33 pe profilul acotorie....? (mai mult)
Buna ziua, Stie cineva de existenta unui liceu la distanta in România pe curicula românească?
Salut, la evaluarea nationala la română am îngroșat din greșeală o literă, se considera semn?
Ce se întâmplă daca intri la un liceu "prost"? Chiar înseamnă că ti- ai distrus viitorul? Am dat evaluarea la romana miercurea asta si simt ca a fost un eșec. Eram foarte sigura ca iau 8, dar ...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, dacă am terminat clasa a 10 (eu având 17 ani)liceu nu profesională și ma înscriu la seral câte clase trebuie să fac pana termin + decâte ori va trebui sa ma duc pe...? (mai mult)
Salut. Sunt interesat să mă apuc de fumat trabucuri și aș avea nevoie de câteva sfaturi. Aș dori să aflu care sunt cele mai ieftine și calitative trabucuri disponibile pe piață. Nu am experiență...? (mai mult)
Bună TPU! Sunt studenta la Facultatea de Inginerie Alimentară, Suceava, USV, in anul întâi. M- am uitat pe orarul pentru anul doi și am văzut o materie "chimie fizica" și mă îngrijorez mult...? (mai mult)
Eu nu am terminat 12 clase! Sa nu îmi spuneți sa ma întorc la ore pentru ca eu dacă ma întorc ma fac de ras și cred ca rămân și repetent! Întrebarea mea este: Exista vreo cale sa am si eu o cultura...? (mai mult)
Oare câți ani pot sa rămân în extensie la facultate? Menționez că am creditele pentru cei 4 ani luate.
Heii, am dat recent competentele pentru bac, doar ca am dat doar doua dintre ele si pe ultima trebuie sa o dau in august fiindcă a intervenit o problema si n am putut sa o mai dau. Întrebarea pe care...? (mai mult)
Întrebare pentru cei care au dat evaluarea de clasa a 8a sau știu structura ei: De unde știu ce trebuie să citesc pentru evaluarea națională, deoarece am văzut că unele subiecte din evaluări ...? (mai mult)
Bună! Am terminat clasa a 10- a la un liceu profesional cu media 8, 71 și vreau să mă transfer la un liceu teoretic. Am șanse? Aş vrea sa ma transfer pe Științe Sociale sau Bio- Chimie. Se mai...? (mai mult)
Ce poate sa pice la real la romana anul acesta la subiectul 3?
Buna! Eu am dat doua competente din 3 iar pe ultima o dau in august, as putea sa îmi ridic diploma de bac înainte sa dau ultima proba? mentionez faptul ca eu bacul tot îl dau in prima sesiune, adică...? (mai mult)
Intrebarea mea este legata de Evaluarea Nationala de Romana. Daca la subiectul 2 cerinta era sa il caracterizezi pe tic, si sa ai minim 150 de cuvinte in compunere. Eu daca am avut doar 130 de cuvinte,...? (mai mult)
Salut, TPU! Îmi puteți spune vă rog cum funcționează refacerea de credite la facultate? Am căutat și pe site-ul facultății dar nu am găsit niște informații concrete! Mulțumesc!
Buna ziua! Tematica de admitere de la umfcd rămâne aceeași de la an la an?
Care este mai asemănătoare cu Spaniola? Franceza sau Portugheza? De ce Franceza ia cel mai mult timp de învățat? Unii sunt spun ca sunt influențele limbii Germane și Engleze mai puternice!
Bună :) Vreau să aplic la o universitate în România. Poate cineva să mă ajute și sa imi ofere o listă concretă cu documente ce trebuie să le am pentru a aplica la universitatea (la drept dacă...? (mai mult)
Bună sunt în clasa VII- a și peste un timp vreau sa merg la Seminarul Teologic din Suceava, as vrea sa știu dacă nota de la Evaluarea Nationala ma ajuta, ce teste se dau pentru admitere și cum e ...? (mai mult)
Am terminat in 2022-2023 profesionala si m-am inscris la seral 2023-2024, iar acum vreau sa ma scriu la liceu sa merg zi de zi. Se poate? Se poate sa repet anul scolar de cls a 11a
Am dat evaluarea la romana si era un exercitiu unde trebuia sa transcrii niste subordonate si sa spui ce fel de propozitii sunt. Daca eu le- am delimitat direct sus dar am scris corect ce propozitii sunt,...? (mai mult)
Bună tuturor! Azi am aflat media, am 9, 77 după practică, vreau să mă transfer la alt liceu și cei de acolo mi- au zis sa mă duc când o aflu, precizez am terminat a9a și în a10 vreau să...? (mai mult)
Buna! Am terminat acum clasa a 10-a profesionala si vreau sa ma transfer la un Liceu Teoretic. Mi a iesit media 8, 71, am sanse sau?
Bună! Dacă am media la purtare 9, pot să mă mut la alt liceu?
Care ar putea fi șansele ca notele de la bac din acest an sa decidă soarta liceului, iar profesorii sa ii ajute pe elevi cu examenul de bacalaureat pentru a nu se desființa liceul?
Bună! Care ar fi cele mai bune licee din oradea pe profilul științe ale naturii? Sunt clasa a 8a si mai am doar un pic si voi ajunge in clasa a 9a. Așadar ce licee sunt cele mai bune pentru acest...? (mai mult)
Buna, imi poate spune cineva va rog daca mi se puncteaza sau nu (deloc) caracterizarea la sub 2 la evaluarea nationala la romana de astazi daca am scris intre 120 si 130 de cuvinte? Nu am reusit sa ma...? (mai mult)
Salut! Deci mi se anulează lucrarea de la examen dacă am introdus cuvinte prin acel radical sau/și dacă am taiat cu o linie orizontală un cuvânt și după am scris deasupra?
Hello buddyes! Sunt clasa a 8a, de fapt am absolvit- o poimâine am proba la mate sunt foarte stresată dar nu contează asta. Ce vreau să vă întreb este cum pot începe să învăț pentru bac, ...? (mai mult)
La liceu real specializare mecanica la ce materii se da bacalaureatul?
Am dat recent evaluarea nationala la romana si la subiectul 2 am avut caracterizare, unde atunci cand sa cer o foaie in plus am scris cu foaia pe invers, credeti ca exista o sansa ca sa nu se mai ia ...? (mai mult)
La evaluarea naționala, am scris numele, dar am îngroșat fără sa-mi dau seama o litera și arată destul de urat. Se considera semn?
Cu ce medie aș putea să intru la un liceu tehnologic la profilul științe sociale?
Alcătuiește o propoziție în care substantivul "expediție" să fie complement prepozițional. Cum am făcut:"nu doresc să vorbesc despre expediția de ieri". Am făcut bine?
Am terminat clasa a 9 a si as vrea sa ma transfer la alt profil. Care este procedura?
Cum fac sa nu mai calculez pe telefon la 20 de ani? Deci eu nu glumesc și nu aberez chiar nu știu matematica deloc, începe sa devina jenant! Și eu in principiu nu pot sa rețin nimic, citesc ceva...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Mindfulness întreabă:
Auricape întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Drop Dead Diva
Cunosti povestea fotomodelului ce s-a trezit peste noapte in corpul unei avocate super inteligente, insa cu cateva kilograme in plus? Hai sa vedem cat de bine iti mai amintesti de Drop Dead Diva!