Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Cum fac sa nu mai calculez pe telefon la 20 de ani? Deci eu nu glumesc și nu aberez chiar nu știu matematica deloc, începe sa devina jenant! Și eu in principiu nu pot sa rețin nimic, citesc ceva...? (mai mult)
Cum pot sa aprofundez singur domeniul Biorezonantei?
Buna seara, am pierdut manualul de engleza și dacă mă va întreba,, unde este manualul "? Eu ce o sa spun, o să mi se întâmple ceva?
Cine mai lucrează cu Biorezonanta prin Mini Rayonex și Quantum Magnetic Analyzer? Va ajuta personal aparatul de vindecare plus aparatul de analize?
Salut, astazi am dat evaluarea nationala la romana si am facut o mica greseala ce nu stiu daca o sa mi- o depuncteze. E vorba despre exercitiul 7B sub I, care ne cere sa transcriem propozitiile secundare...? (mai mult)
Este bine daca la exercitiul 9 la romana am asociat cu Popa Tanda de Ioan Slavici (evaluarea nationala 2024)?
Salut TPU, tocmai am dat Evaluarea Naționala la Limba și Literatura Română și ma simt oribil. Testul a foat destul de ușor (o refacere a examenului de anul trecut, la care nu prea m- am gândit...? (mai mult)
Imi puteti explica cum inmultesc cu virgula? Am sa zic 0, 0245 ori 45... am facut de 3 ori si tot 0, 11025 imi da dar rezultatul corect este 0, 011025
Bună,azi am dat evaluarea națională și la un exercițiu în care îmi cerea modurile verbelor, eu am scris modurile și timpurile. Oare îmi scade ca am scris și timpurile?
Bună! De ce este atât de corupt sistemul de învățământ din România? Așa a fost dintotdeauna? Vreau păreri personale. Mulțumesc! Dau fundă celui mai pertinent răspuns.
Bună, am terminat clasa a 9 a cu media 8, 47 și vreau să mă transfer la filologie, oare am șanse cu media asta? Îmi este frică rău dar merită încercat. Am încercat tot anul din greu să-...? (mai mult)
O propoziție asertiva în care verbul la infinitiv "a avea" să aibă funcția sintactică de atribut. Asta este cerința Dacă am scris: Cartea de avut îmi place. E bine? Sau trebuia să scriu ...? (mai mult)
Cam câte cărți va propuneți sa citiți în această vacanță?
Buna TPU, eu ma voi transfera la un alt liceu anul viitor, eu termin liceul fix pe 28 si ma intrebam daca ar trebui sa scot cererea de transfer pe 28 sau sa astept pana in 1 iulie(luni)
Salut TPU! La concursul de admitere de la Facultatea de Drept, trebuie invatata toata materia la Economie de clasa a 11-a?
La ce oră se publica subiectele de la EN?
Salutare! Am o problema legata de bacul la geografie, mai exact cum as putea sa iau un 8, 00. Am invatat toate hartile(tari, capitale, rauri, unitati/subunitati de relief etc). In momentul de fata...? (mai mult)
Salutare, stie cineva o facultate de it de facut la distanta prin care treci "ca prin apa"? Mentionez ca invat deja singur de ceva timp, dar vremurile in care te angajai fara facultate au cam apus si...? (mai mult)
Salutare! Urmeaza sa ma inscriu la facultate - IF, și o cunostinta mi- a oferit vagi informații despre o declarație pentru cei care sunt angajati si nu reușesc sa ajunga la toate cursurile, in baza...? (mai mult)
Salut, am nevoie de niște expresii (chiar și vulgare) care se folosesc în pușcării și cu explicațiile lor. Mă poate ajuta cineva? mulțumesc anticipat.
Salut. Sunt curios ce ar trebui mai exact sa scrii in eseul motivation de la Ubc, administrarea afacerilor si daca stie cineva mediile de admitere de anul trecut, multumesc!
Bună! Dacă eu mă duc la UMF Iași să dau admiterea pentru AMG, pot să depun separat dosar pentru înscriere pe bază de dosar la specializările care sunt?(în caz de nu prind loc la AMG) Sau sunt...? (mai mult)
Daca vreau sa ma transfer pe acelasi profil, dar ultima medie e 9, 72, iar eu am media 9, 66, se mai poate?
Buna! Cum este la liceul economic? Dai bac? Daca intri pe turism si alimentatie bilingv engleza la ce dai bacul? Sau ce ore faci? Care e diferenta dintre liceu economic si liceu teoretic?
Salut, TPU, am o dilema in legatura cu ex. de bacalaureat. Nu sunt suficient de pregatit pentru o nota mare, deoarece am lasat totul pe final ca un idiot. Eu oricum doream sa raman un an acasa si abia...? (mai mult)
Daca scriu de tipar la en are ceva? Nu ma refer la completarea colțului cu majuscule, în redactarea exercițiilor daca scriu ca la calculator imi poate anula lucrarea?
Salut! Voi ce credeți că va pica la sub 2 de la examen la ro? Va pica liric?
Salut TPU. Am și eu o mica dilema, sunt în clasa a 11 a și m- am decis sa continui cu medicina dentara pe viitor. Pe cati ani se desfasoara studiile? Merita sa devii dentist in România? Dar în străinătate?...? (mai mult)
Salut TPU, săptămâna viitoare pe 4 iulie am bacul la biologie anatomie, credeți că pot învăța până săptămâna viitoare cat pentru un 6- 7 sa îl iau? Și îmi puteți spune o metoda mai ușoară...? (mai mult)
Salut, la romana la bac la subiectul 3 daca scriu 400 de cuvinte dar sa zicem ca mai scap niste notiuni cam cate puncte imi da?
Hei, știți vreun site sau canal Youtube pentru gramatica limbii române?! Ceva de unde poți învăța super rapid?! :)
Ce mi se poate întampla daca am dat tepe online? Si oamenii au trimis banii si dupa i-am blocat? Pot patii ceva daca se duc la politie?
Daca la matematica iau 8 si la romana 4.80 si imi iese media 6.40 am sansa la liceu sau nu? Am auzit ca daca ai luat sub 5 intri la profesionala (nu stiu daca s- au referit la o materie sub 5 sau media...? (mai mult)
La ce oră se închide căminul liceului Octav Băncilă din Iași?
Buna ziua! In momentul de fata sunt clasa a 7 a (am trecut acum clasa a 8 a).M- am gandit sa ma duc la filologie, dar in liceul meu sunt profile filo bilingv, nu si filo simplu. Daca sa zicem as vrea sa...? (mai mult)
Bună ziua, am rămas corigent la Chimie. Ce se intampla daca nu mă prezint la corigență?
Salutare. Sunt din Craiova și sunt elev în clasa a 8- a, urmează să susțin examenul de evaluare națională. Media mea probabil va fi una între 8, 00- 8.50, însă nu știu la ce liceu și profil...? (mai mult)
Am zece la tot în afară de matematică nu mă pricep deloc și cam strică tot nu știu ce să fac
Daca am ramas cu o restanta pe anul urmator, trebuia sa merg si la laboratoare? Si daca nu am mers, credeti ca mai pot rezolva ceva pana la restante?
Cum arata 100g de peste?
Salut, dacă susțin pentru prima data bac ul în toamna 2024 și promovez la oral și la 2 materii, în vara 2025 dau doar la materia la care nu am reușit?
Ai voie sa te transferi de la un liceu normal la un liceu de arte? am un coleg care nu stia ca trebuie sa dai probele acelea de arta si nu mai poate merge la arte anul asta si vrea sa se transfere in clasa...? (mai mult)
Știe cineva dacă pentru bacul la biologie vegetala si animala la subiectul 1 sunt întrebări din toată materia sau doar din anumite capitole?
Bună! Am o întrebare... dacă am terminat 12 clase, însă nu am susținut bacalaureatul, cum aș putea face să îl dau?
Buna! Știe careva la ce ora incepe probele la bac? Am picat la matematica și la biologie și m.am înscris anul acesta și as dori că sa știu la ce ora.
Eu am un frate geaman care a fost admis la liceul militar cu o nota de 8.20(anul trecut ultima nota a fost 7.38) si eu am fost admis cu o nota de 6.70 si nu cr, ed ca o sa am loc, stiam ca este o lege...? (mai mult)
Buna, am comandat si eu niste lucruri de pe shein acum vreo 2 zile, stie cineva în cat timp îmi v- a ajunge? Si am vrut sa întreb ca am platit deja online 600 de lei, faza este cand îmi va veni ...? (mai mult)
Ce credeți că pica la bac la romana?
Bună Îmi puteti da programa de bac (ce opere pica la s3 ) la română? Multumesc
Dacă județe Timiș, Arad și Bihor ar primi câteva sute de mii de emigranți care nu ar mai dori să locuiască în județe lor natale (din diferite motive, de siguranță, de exemplu) predominant...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Mindfulness întreabă:
Auricape întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Modern Family
Ai ras cu gura pana la urechi impreuna cu Claire, Jay, Gloria si restul familiei trasnite? Hai sa vedem cat de multe stii despre serialul Modern Family!