Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Bună! Dacă la competente la limba engleză nu fac absolut nimic are ceva? Se poate spune ca nu am fost la proba?
Bună TPU, am o problemă destul de mare, ținând cont de cele 5 module care s- au integrat în anul școlar în loc de cele două semestre. Dacă am o corijența și 3 situații neîncheiate pot promova...? (mai mult)
Bună tuturor! sunt clasa a9a și vreau să mă transfer acum in a10a, am media 9, 83 și știu că trebuie să o am mai mare decât ultimul din clasa respectivă, sigur o am... acum frica mea este...? (mai mult)
Buna TPU! Urmeaza sa mi dau licenta si am o nelamurire. Ni s- a spus ca trebuie sa trimitem partea scrisa la secretariat pana intr o anumita data, si ma intreb oare daca mai pot scrie la licenta dupa ...? (mai mult)
Hei. am revenit cu o nouă întrebare. știți cum se zice "mai bine spui unui străin decât unui prieten ". Am avut o relație de aproape 5 ani de zile. și ne- am despărțit acum 1 an și o lună și...? (mai mult)
La competențe digitale, profesorii trebuiau să ne împartă subiectele sau trebuia să ne alegem noi unul?
Buna seara! Am o nelămurire voi primi diploma de 10 clase indiferent dacă voi termina sau şi dacă fac 12 clase sau doar dacă fac doar 10 clase şi atât?
Daca ascult in timp ce dorm o inregistrare cu mine cand citesc o lectie, pana dimineata voi avea lectia retinuta?(intrebare serioasa, chiar sunt curios)
Cum fac ca să iau bursă anul viitor daca ma voi duce la alt liceu din alt judet?
Daca mi se scade nota la purtare in ultima zi din anul scolar (dupa ce mi s-a incheiat media) e ceva?
Pe lista de licee pot să pun licee și din București și din alte orașe gen fundulea / Brănești? Dna diriginta a spus că nu iar alte persoane că da.
Salut, sunt in clasa a 11 a si am ramas corigent la fizica, din pacate nu stiu ce sa invat si de unde sau unde as gasi niste subiecte de corigenta.Multumesc anticipat!
Bună TPU! Ce premiu iau dacă am la 3 obiecte media 8 și la 7 media 10?
Daca raman repetent pana cand iau alocatia? Pana cand incepe noul an scolar sau de cand sunt repetent
Vreau sa ma transfer pe acelasi profil, trebuie sa imi depun vreo cerere la liceul la care sunt in prezent pentru a ma transfera? Si daca ma transfer pe acelasi profil (ex de la creanga la moisil) tot...? (mai mult)
Ce inseamna "mențiune speciala " primita la un concurs scolar?
Salut, m- am transferat la inceput de clasa a 10 a la profilul mate info de la profilul filologie dar mi- am dat seama nu- mi place si as vrea sa depun cerere sa ma transfer iar in aceeasi clasa de filologie...? (mai mult)
Salutare, e de ajuns sa invat pentru perioada postbelica o singura poezie? Adica Iona si Morometii? Daca pica poezie ma pune sa aleg ce vreau? Sau poate sa pice fix un autor? Ca sa nu mai invat degeaba...? (mai mult)
Hey! Cineva care a învățat / învață la CNCN Galați (Colegiul Național Costache Negri) și îmi poate împărtăși niște impresii?
Cât timp îți rămâne o nota de la o materie de bac daca nu ai luat și la celelalte nota de trecere?
Bună tuturor! Îmi iese media 9, 83 sunt clasa a9a și vreau să mă transfer, sunt la un liceu tehnologic și vreau pe teoretic, un coleg de acolo mi- a zis că ultima medie ar fi 9, 66 aș avea...? (mai mult)
Intrebare legata de evaluarea nationala la Limba si literatura Romana, as putea asocia la exercitiul 9 cu cartea Fiicele domnului March de Louisa May Alcott? Credeti ca este o carte acceptabilă din moment...? (mai mult)
Https://ro.wikipedia.org/wiki/Kepler- 452b Deci nu vi se pare că niște informații se bat cap în cap? Cum pot vedea cercetătorii Noua Planetă dacă tot ei susțin că până să ajungă o rachetă...? (mai mult)
Bună! Dacă eu mă duc la UMF Iași să dau admiterea pentru AMG, pot să depun separat dosar pentru înscriere pe bază de dosar la specializările care sunt?(în caz de nu prind loc la AMG) Sau sunt...? (mai mult)
Salut, cei care ați fost la" Colegiul tehnic de transporturi" Cluj Napoca profesionala profil mecanică auto, cum a fost, adică chestii care voi vați fi dorit să le știți la acel moment dat, ...? (mai mult)
Salutare TPU. Am o întrebare, sunt clasa 8 si vreau sa intru la un liceu din Cluj. Cum pot sa fac sa ma înscriu acolo eu fiind în Bacau? Dirigintele mi- a spus ca trebuie să ma înscriu aici prima...? (mai mult)
Buna, ma poate ajuta cineva cu un link de grup pe wapp pentru admitere la psihologie, va rog?
Salut. Am o întrebare, vreau sa ma înscriu la un liceu din Cluj si eu sunt din Bacău, cum pot sa fac asta? Dirigintele mi- a spus ca trebuie sa ma înscriu aici si dupa sa ma transfer acolo, iar...? (mai mult)
Bună ziua! Doresc să vă adresez o întrebare, pot cu semnătura părinților să mă transfer la alt liceu? Menționez faptul ca fac 18 ani peste 5 luni. Aș vrea să știu și ce motiv aș putea pune...? (mai mult)
Bună, postlicealele se fac la frecventa redusă? Adică pot să merg doar la examene și din când în când la ore?
Bună, sunt în clasa a 7 a și sunt corigent/ă, vreau sa stiu câte luni voi da corigența, voi putea fii a 8 a în septembrie? Cât va dura timpul acesta de corigenta? Eu am anxietate și o frică...? (mai mult)
Postliceala Henri Coanda Timisoara este fără frecventa?
Salut, daca am 2 ore pe saptamana si eu am 3 note poate sa imi incheie media?
Buna ziua, Ma aflu in ufmatoarea situatie: - sunt inscris la BAC, vineri am probaba de competente digitale. - m- am inscris la seral in anul 2021 si am promovat fiecare an cu media peste 8. - ...? (mai mult)
Hiii! As vrea sa fac facultatea de geografie in paralel cu cea de istorie(asa am fost si sfatuita de catre profesori) ca sa devin profesoara. Intrebarea mea este daca as putea face fata, daca as putea...? (mai mult)
Bună ziua! La facultatea de teologie din Constanța trebuie să vii în fiecare zi la cursuri? Sau poți să vii de câteva ori pe lună și la examene?
Câte șanse sunt să pice anul acesta textul liric la evaluare nationala?
Salutare! Daca pic la una dintre probele de la bac si vreau sa dau iar in toamna la materia respectiva trebuie sa dau iar competentele? Va multumesc
Excita posibilitatea sa înveți engleza intr-o zi? Si dacă da, cum? Nu zic perfect dar măcar pentru înțelegerea unui text si crearea unei scrisori
Bă, la ce se referă când se spune despre maximul dintre nota de la Informatică sau Matematică obţinută la Bacalaureat? Ce fel de maxim?
Am auzit ca transferul de la un liceu la altul se poate face si pe baza conditiilor medicale. Ma incadrez avand in vedere ca am cifoza, lordoza (66 si 65 de grade) si scolioza (20 de grade)? (Sunt nevoita...? (mai mult)
Bună TPU, dacă am situația neîncheiată la o materie și îmi mai trebuie o notă daca poate să-mi încheie merg în vară să-mi mai iau o notă? Sau cum se precedează?
Bună tuturor! Sunt clasa a9a la un liceu tehnologic și vreau să mă transfer pe teoretic, vineri luăm vacanta dar eu fiind la un liceu tehnologic, am practica săptămână viitoare, de pe 25 iunie...? (mai mult)
Bună ziua! Aș vrea păreri despre Colegiul Național Victor Babeș, din București - secția Științe naturale. Am înțeles că oferă practica în spital și diverse programe pentru cei care vor...? (mai mult)
Salut TPU, azi la ora de M5 profesoara mi- a pus absență pentru ajunsesem la jumătate orei dar la finalul orei sa decis să mă asculte și să- mi pună notă deși eram absent și intrebarea mea ...? (mai mult)
Salut TPU, îmi puteți recomanda niște cărți bune de istorie a României? Vreau să aflu mai mult despre istoria noastră în special despre relațiile României cu celelalte țări.
Bună! Sunt îngrijorată în vederea probei competențelor digitale deoarece nu m-am pregătit, este adevărat ca profesorul examinator te poate ajuta? Multumesc.
Exista licee în București cu colective/profesori decenți care să aibă media de intrare mai mica? (7-8,50)? Dau acum examenul și am auzit numai povesti horor
Mi-am pierdut buletinul, aș putea să mă prezint la competențe cu pașaportul și cu copia după buletin?
Dacă ai luat 7 la probele sportive bz cât trebuie să iei în examen ca să intri la liceu?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Caini de rasa
Cat de bine cunosti rasele de caini?