Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Dacă ai luat 7 la probele sportive bz cât trebuie să iei în examen ca să intri la liceu?
Bună tuturor! Adresesz această întrebare celor care au terminat facultatea. Sunt ultimul an de facultate și se apropie festivitatea de absolvire. Din păcate am mai rămas cu două restanțe, în...? (mai mult)
Buna ziua! Este cineva care stie exact in ce consta proba eliminatorie(orala) de la facultatea de psihologie si stiinte ale educatiei din Bucuresti? Multumesc
Buna! Astăzi am intrat pe catalogul online si am vazut ca media mea la franceza a fost încheiată, deși am doar 5 note, iar numarul minim ar fi trebui sa fie 6 (3 ore/saptamana+ 3) Până acum nu...? (mai mult)
Buna TPU? Ce parere aveti de specializarea din cadrul facultatii de farmacie, , cosmetica medicala si tehnologia produsului cosmetic"? In ce domenii as putea profesa si daca exista persoane printre voi...? (mai mult)
Am terminat clasa a 8 a cu media anuala 9.52 și urmează sa dau evaluările la mate respectiv limba română. Voi lua bursa de merit pe a 9 a dacă media de admitere (media notelor de la evaluări) va...? (mai mult)
Care este cel mai bun profil la politehnica- Buc? Dintre cele care intri pe baza de dosar si eu ma gândeam la ingineria electrică si voiam sa va întreb, merita sa ma duc acolo? Este totul ok? As ...? (mai mult)
Ce factori și cauze determină creșterea inflației și cine sau ce anume stabilește prețurile la raft la produsele alimentare și non-alimentare?
Daca aplic pentru locurile speciale ale unei facultati concurez cu ceilalti de pe locurile normale? Este aceeasi medie de intrare sau se schimba? (Ca si context am luat 6.90 la admitere, iar media pentru...? (mai mult)
La cate absente nemotivate se scade 1 pct la purtare? Am văzut ca s-ar scădea la 40, spune noua lege. (Ma refer la liceu)
Știți niște documentare sau filme despre perioada preistoriei și a antichității in mai multe locuri din lume? Nu numai in Europa
Buna TPU! Am o intrebare pentru voi, stiu ca se termina anul scolar, si eu am facut toate lucrurile necesare pentru transferul de liceu din clasa a 9- a, singurul lucru care vreau sa stiu este daca ...? (mai mult)
Potop:case distruse,inundate,vedeti ca conducatorii care sustineau constructiile de blocuri in locul caselor care ocupa si teren spatiu degeaba, aveau dreptate?
Cum se numeste sunetul emis de pescarusi?
La farmacie în orașele mici se întra cu pile? Fără sa ziceți ca deloc ca știm toți cum e la noi, iar sa lucrezi la un cinematograf sa trimiți oamenii în sala de cinema tot cu pile? Eu încerc...? (mai mult)
Cei care sunteti la informatica, cum e cu practica de specialitate? E greu? La examene pana acum am luat note foarte bune si nu sunt restantier. Hai ma frate, nimeni nu a facut informatica sa...? (mai mult)
Salut! Tocmai ce am luat vacanta pentru ca am terminat clasa a VIII- a si acum ma gandesc la ce liceu sa ma duc, pentru ca nu sunt cel mai destept copil. Cine stie cu cat se intra la Liceul Teoretic Nicolae...? (mai mult)
Am si eu o intrebare, vr sa dau la facultatea de psihologie ori la cluj ori la Bucuresti dar nu inteleg din ce se da admiterea scrisa. Poate sa mi dea cineva niste informații legat de aceasta admitere(din...? (mai mult)
Imi trebuie NEAPARAT o scutire la educatie fizica, din cauza ca, nu am facut tot anul macar o ora de sport. Am doar o nota in catalog fiindca m- a fortat domnul sa fac si eu o proba, dar acum mai este...? (mai mult)
Bună! Am 21 de ani, am terminat liceul de doi ani, având media la bacalaureat peste 9. M- aș înscrie la facultate, dar mi- aș dori să și lucrez, întrucât nu stau prea bine pe plan financiar....? (mai mult)
Sunteti inscenatori sau detestati inscenatorii? Ce tipologie umana detestati? Adica mai corect ce tipologie ce caracter ce fizic detestati?
Bună seara! Sunt elev în clasa a VIII- a și am o nelămurire. Nu am dat probele pentru profil bilingv, deoarece voiam să merg la un profil fără bilingv. Însă, după E. N., dacă voi avea o...? (mai mult)
Buna! Stie cineva cum este daca dau comanda de pe Shein? Trebuie sa platesc vama? Si stie cineva daca ajunge oriunde în Romania? Eu stau la sat nu la oras, si îmi v- a cere buletinul sau ceva cand îmi...? (mai mult)
Salut, știți cumva dacă liceul Mihai Eminescu din Iasi are mate info simplu, cine e acolo sau cine cunoaște, deoarece am primit de la școală o carte cu mediile de admitere de la licee și nu arata...? (mai mult)
Buna! ce se intampla daca ai lipsit tot semestru la o materie la facultate si nu ai nota pe langa faptul ca nu intrii in examen. aparent eu am dat examenul scris si dupa s- a sesizat ca nu am nota la laborator....? (mai mult)
Moralitatea sau aparenta moralității e înnăscută in om sau se căpăta in timp datorita mediului in care acesta se naște etc?
Salut, sunt clasa 12- a si am 1 situatie neincheiata la matematica, ma intreb daca examenul o sa fie in genul bacului, sau o sa doar 2/3 subiecte, sau este decis de profesor? Nu prea stiu cum sa ma...? (mai mult)
Bună! Am fost azi absent la ora de română, când a au încheiat mediile. Eu am peste 12 note, iar profa nu a vrut să îmi încheie media deoarece am fost absent. Poate face așa ceva?
Luni am competenta la limba romana in ce consta aceasta? cum se desfasoara acea competenta. Și dacă nu iau nu mă bagă în bac?
Salutare. Am doua intrebari: 1) Cei care sunteti la informatica, cum e cu practica? E greu? La examene pana acum am luat note foarte bune si nu sunt restantier. 2) Ierarhizarea pe anul 2 (adica daca...? (mai mult)
Am vazut rezultatele la E.N. (cl. a VI-A) si nu intlege ce nota/punctaj am luat. Am vazut la PUNCTAJ TOTAL si PARTIAL ceva cu 21, 2,22. Ce sunt alea?
Sunt clasa a VII a, la anul am examen si dupa la liceu, dar nu stiu care. Nu sunt foarte bun la scoala, imi place geografia, istoria, la matematica doar la algebra ma descurc, biologia cat de cat...? (mai mult)
Exista hell fara cofeina? Dacă exista poate fi consumat și de către copii?
Într-un film scenaristul scrie dialogul și replicile actorilor?
Se duce/ sa a dus careva la facultatea de psihologie si stiintele educatiei la UniBuc si mi- ati putea spune ce consta? ce clase faceti/ ati facut? cum este orarul? cat dureaza o lectura? si orice altceva...? (mai mult)
Salutare, la diplomele de bac poate sa difere nuanțele de culoare? Adică Unele sunt mai galbene, altele mai portocalii.
Vreau sa devin psihoterapeut, dupa ce imi iau licenta si masterul, unde pot sa ma angajez si va rog sa imi si spuneti venitul la locul de munca respectiv. multumesc.
Dacă am 3 note la o materie și îmi trebuiau 4, dar se încheie anul ce se intampla daca rămân cu situația neîncheiata la aceea materie?
Dacă am o restanta pe primul semestru anul 1, iar pe semestru trebuie sa am 32 de credite, și mai am o restanta și în semestrul 2 trec anul sau îl repet?
Are voie profesorul sa puna note elevilor pe cerinte diferite? Ca sa fiu mai exact, eu nu am dat un test pentru ca am lipsit si ceilalti colegi l- au dat. Lor le- a corectat testele si au luat note bune,...? (mai mult)
Daca sunt la profil tehnic, dau bac din chimie organica sau anorganica?
Salut.Numai gasesc foaie matricola si imi trebuie la facultate.Cum pot procedura? Am termen de 10 zile sa o duc
Bună! A făcut cineva voluntariat la asociația Carusel? Îmi puteți spune ce activități ați făcut mai exact si cum a fost?
Decer se cred uni asa de intelignti si chiar de esti inteligent de ce crezi ca ar trebui sa te vezi ca fiind superior toti avem aptitudini noastre si rol de jucat nvata sa rezpecti. Nu ete asa?
Ce părere aveți despre facultatea de psihologie din Tg.Mureș? Ce medii au fost anul trecut?
Cum pot cel mai eficient sa invat pentru evaluarea nationala in aceste ultime doua saptamani, si care ar fi niste sfaturi pentru note mai mari? Stiu materia destul de bine si la mate si la romana dar ...? (mai mult)
Dacă am media 9, 22 la română practic 9, 20 de câți de 10 mai am nevoie pentru a avea media 9, 50? Va rog vreau un răspuns!
Vreau și eu o lista cu măcar 10 opere care is șanse mari sa pice la bac anul asta la mate-info, și nu vreau sa aud sa le învăț pe TOATE
Bună ziua, Ce carte recomandați pentru proba de biologie la bacalaureat? Eu am terminat profil tehnologic.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Urzeala Tronurilor
Este cel mai de succes serial al momentului. Hai sa vedem daca esti un fan adevarat