Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Bună ziua, Ce carte recomandați pentru proba de biologie la bacalaureat? Eu am terminat profil tehnologic.
Vreau si eu niste persoane mai experimentate in domeniu sa imi faca si mie o lista cu niste opere care is sanse mari sa pice anul asta la bac, sunt mate-info
Ce credeți ca pica la evaluarea națională 2024 la română?
Buna tuturor! Doamna diriginta ne- a dat in urma cu o saptamana notele.Eu am note bune, in afara de fizica unde am 6(cea mai mare medie din clasa), profa ne scade mereu punctele din oficiu). Astazi am...? (mai mult)
Salut! E cineva la ULBS la drept care poate sa- mi spuna daca am toate creditele pe anul 1 (60) si am mai putin de 30 pe anul 2 si sa zicem ca nu fac 30 nici dupa refacerile de credite, sunt exmatriculat...? (mai mult)
Ce exercitii de la examenul de bac la sociologie imi asigura nota 5 fara prea multe lucruri invatate?
Salut! La o materie am 3 note mai specific la Romana, iar știu de Regula aia N+ 3, adică N fiind numărul de ore pe sapt și 3 note in plus, iar întrebarea mea este, mă poate trece și cu acele...? (mai mult)
Buna TPU! Caut vânzători de carti de pe Vinted! Chiar as vrea sa- mi cumpăr câteva dar nu gasesc niciodata un cumpărător care sa aibă destule sau pur și simplu este doar câte o carte iar prețul...? (mai mult)
Buna! Sunt intr- o mica dilema si as vrea sa aud cateva pareri si de la altii. As vrea sa ma inscriu la facultatea de geografie sau geografia turismului sau biologie (Craiova). Este cineva pe grup care...? (mai mult)
Salut! Eu imi doresc sa dau la medicina, însă am auzit ca dupa ce termini facultate si rezidentiat. Este adevărat acest lucru?
Am o situatie ciudata la scoala : Deja de o luna sunt imbolizat acasa din cauza unei probleme medicale serioase, si discutasem cu toti profesorii la care mai aveam nevoie de note si majoritatea au fost...? (mai mult)
Salut! Profesoara mea de matematica ma ameninta ca ma lasa cu media neincheiata, desi urmeaza sa am toate notele necesare. La inceputul anului scolar a dat un test initial la care nu am fost, dar pe ...? (mai mult)
E obligatoriu sa pun poza la diploma de bac sau de absolvire?
Salut utilizatori TPU, am o problema, acum 2 ani am fost la liceu in clasa 11 nu am facut mult din ea deoarece m- am lasat de scoala pentru ca am plecat in strainatate. Aici vine problema, inca nu mi-...? (mai mult)
Salutare TPU, am și eu o întrebare, sunt in clasa a 11 profesionala. Anul trecut am rămas repetent in a 10 dar un profesor care acum e director, m- a ajutat sa trec clasa și acum la final de an ...? (mai mult)
Dacă am 2 de 9 și 3 de 10 la mate profesorul are voie să mă lase corigentă?
Salut,pot invata pentru Evaluare in ultimile 2 saptamani daca fac zilnic teste de antrenament? M-am pacalit cu timpul pana acum recunosc.
Salut TPU! Sunt clasa a 8 a și mi- am dat probele de bilingv. Sunt curios oare dacă mi le- am admis pe ambele mai trebuie sa fac ceva? Acolo ne- au spus de niște anexe, dar nimeni din școala mea nu...? (mai mult)
Salut, sunt clasa a9a iar la religie nu am nici o nota dar nici absente nu am, știți cumva ce se intampla? Sau care sunt soluțiile pentru a rezolva, mai am doar o ora pana la încheierea anului, ...? (mai mult)
Salut TPU, sunt clasa a 9a și azi am fost prima zi la practica de la ora 4 pana la 10 seara. Am auzit ca alți colegi au stat și mai puțin și au program mult prea greu. Toți merg de dimineata doar...? (mai mult)
Bună TPU, eu în vara ma voi transfera la un alt liceu și am nevoie de situația școlară, ma întrebam cum fac rost de ea și de unde? De la diriginte sau director? Dar și mai important când sa...? (mai mult)
Bună, sunt elev la profil pedagogic Am ore de matematica dar și de aritmetica Va fi nevoie ca sa am madia 6 și la aritmetica sau doar la matematica?
Buna TPU, am și eu o întrebare. Anul acesta am examenul de Bacalaureat si nu m- am pregătit așa de bine. Dacă merg la Română, iau nota de trecere si la celeilalte nu mă prezint, pot să dau...? (mai mult)
Buna ziua, stiti oare daca structura bacalaureatului la sociologie chiar s- a schimbat, ori este aceeasi cu cea din 2023, deoarece la bacul olimpicilor si simularea din martie, la subiectul II au ...? (mai mult)
Respectele mele, dragi colegi! Voi da in vreo 2 săptămâni evaluarea națională și voiam să vă întreb, ce credeți că o să pice la subiectul II. Vreau sa aud teoriile voastre.
Dacă mai sunt doua săptămâni de școală și mi se scade nota la purtare se mai poate readuce la nota inițială?
Este atestatul obligatoriu ca sa termini clasa 12? Poti intra in bac fara el? Diriga ne tot ameninta ca nu ne baga in bac fara el.
Dacă am fost admis la o facultate poate face altcineva confirmarea locului pentru mine sau trebuie doar personal?
Bună ziua! Am terminat anul trecut școala profesională și nu am putut continua mai departe la liceu din cauza mai multor probleme și nici la seral pentru că nu aveam 18 ani împliniți. Acum vreau...? (mai mult)
Unde pot sa studiez studiul calității și al produselor alimentare și nu numai? Am auzit că există scoli/facultăți/specializări de genul Unde și cum se face admiterea? As vrea in viitor sa intru...? (mai mult)
Salut TPU, azi am prima zi de practica clasa a 9a la restaurant și ma întrebam cât trebuie sa stau? Am citit ca 6 ore trebuie dar cam toți colegii mei au stat 1 ora jumate 2 dacă pe mine ma pune ...? (mai mult)
Salut TPU, sunt clasa 9a si azi am prima zi de practica la un restaurant italienesc. Faza e ca domnul de acolo m- a intrebat cate ore trebuie sa stau pe zi deoarece el nu prea stie si eu i- am spus 6 ...? (mai mult)
Dacă am media încheiată la o anumită materie, se mai pun absențe la materia respectiva?
Buna ziua! Daca am avut premiu pe faza națională la olimpiada de biologie clasa a 11 a, pot sa intru la Facultatea de inginerie medicala din cadrul Politehnicii București fara admitere? Întreb aici...? (mai mult)
Ce sa fac dacă la examenul din clasa a 8a iau o nata bunicica(8, 5-9,5) și dau la stinte, și nu știu dacă o sa întru pentru ca sunt 2 licee unde as vrea sa merg intr-un oraș foarte mic?
Daca nu am facut sport timp de 6 luni la școală si acum la încheierea mediei nu am suficiente note ce se intampla?
Buna, ce parere aveti despre Facultatea de Arhitectura Navala Galati( cei care ați făcut- o) aș vrea si niste detalii despre ea. Daca stiti, si ce materii se fac in anul 1, cate ore pe sapt sunt...? (mai mult)
Bună! Nu știu dacă am ales categoria potrivită, dar am nevoie de niște păreri. Ce ați alege dintre facultatea de medicină și cea de farmacie și de ce?
Salut, am o întrebare, în lege scrie ca la 10% absente nemotivate la o materie per semestru se sancționează cu un punct scăzut, dar acolo scrie "per semestru", adică asta înseamnă ca în tot...? (mai mult)
În legătură cu competentele la engleza, am înțeles ca avem un timp pentru a scris răspunsurile pe foaie, apoi trebuie sa citim în fata comisiei. Dacă nu răspund la acele întrebări și spun...? (mai mult)
Buna. Pana in ce data vor intra bursele sociale pentru studenții din anii terminali? Dacă susținerea lucrării de disertatie este in Iulie. Inclusiv Iulie primesc?
Salut! Am mers la vot azi, dar pe buletinul de europarlamentare nu s- a văzut prea bine ștampila, nu s- a văzut decât conturul rotund și poate câteva urme pe mijloc. Este considerat valid sau va...? (mai mult)
Ghiozdanele de culoare roșie merge și la băieți sau doar la fete?????????
Buna seara, am si eu o intrebare. Efectuez o lucrare stiintifica pe tema geotermiei in judetul Ilfov si am nevoie de un feedback specializat care sa se uite peste lucrare si sa- mi ofere un punctaj dupa...? (mai mult)
Buna! Am o problema... Anul acesta nu am avut note așa de bune și aș vrea să măresc media cat de mult pot, in modulul acesta la romana până la final de an voi mai avea nevoie de o nota sa zicem...? (mai mult)
Bună seara, În anul 2006 fiind la profil tehnologic am dat bacalaureatul la limba și literatura română, matematică și sport.Acum am înțeles că sportul nu mai este materie la alegere, sunt...? (mai mult)
Ce tari din america latina respectiv america centrala nu produc deloc mere in acest continent? As vrea sa stiu situatia si in america centrala?
Salut! În funcție de ce cresc sau scad mediile liceelor?
Buna ziua imi scriu lucrarea de licenta dupa ce termin un paragraf, il pun in ghilimele, ii dau citare, apare numarul citarii, dar in josul paginii nu apare nimic cum fac sa rezolv multumesc
De ce asa de multe tari au pe steagul national o forma de cruce? Au avut ceva in comun la un moment dat? Si acum intrebarea cea mai importanta: Cate tari au o forma de cruce pe steagul lor national? ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Mindfulness întreabă:
bunny1b întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
South Park
Ai urmarit aventurile lui Kenny, Stan, Cartman si Kyle? Cat de multe stii despre ei?