Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
De ce asa de multe tari au pe steagul national o forma de cruce? Au avut ceva in comun la un moment dat? Si acum intrebarea cea mai importanta: Cate tari au o forma de cruce pe steagul lor national? ...? (mai mult)
Bună! Mă pot înscrie la facultate dacă nu fac preînscrierea? Sau este obligatorie și aia? De exemplu eu vreau să mă înscriu la Politehnică la Timișoara, pe bază de dosar, însă nu știu...? (mai mult)
Se mai acorda premierea de sfarsit de an scolar in 2024?
Credeți că facultatea de mate e o alegere buna? Și dacă da, de ce?
Salut, daca am terminat pe 7 iunie liceul, nu m-am inscris in bac, mai primesc alocatie pe luna iunie?
Salut, Cine ma poate ajuta cu niste harti vechi din zona Arad sau Timisoara? din orice data daca se poate multumesc.
Am o problema cand conduc dimienata/seara cand soarele imi bate din fata sau din spate, desi nu imi bate in ochi, soarele bate in sosea si imi este foarte greu sa vad marcajele aplicate pe carosabil,...? (mai mult)
Bună TPU am o intrebare, colegiul național dragoș vodă are clase de filo bilingv engleza?
Buna, am o problema și as avea nevoie de sfaturile voastre! Poate ați trecut prin aceiași situație Am făcut 10 clase la o școala profesională dar a trebuit sa renunț, dintr o problema de sănătate.Au...? (mai mult)
Cat de greu se intra la facultatea de arte din Iași cu specializarea instrumente-pian ?
Daca vreau să susțin bacul trebuie să mă duc la același liceu la care am promovat 12 clase. Și ce ar trebui sa fac că sa mă înscriu
Salut, sunt studenta plecata cu Erasmus si acum la final de semestru am aflat ca voi fi restanta la o materie din cauza absentelor, stiti careva cum se procedeaza in situatia asta? multumesc.
Salut! Îmi trebuie foaia matricola de la profesionala la care am fost ca să ma înscriu la liceu la fără frecventa, dar eu am abandonat în clasa a 10a prin februarie... cum as putea trece asta în...? (mai mult)
Salutare TPU, am și eu o întrebare dacă nu trec examenul de competenta la profesionala imi mai da diploma?
Bună! Legat de profilul profilul pedagogic, cum se realizeaza REPARTIZAREA pe locurile din profil( educator- învățător si educator- puericultor)? Am dat probele in luna mai, pe lista aceea de pe...? (mai mult)
Buna ziua! As vrea sa fac un curs de intructor de fitness, dar as vrea sa stiu, daca nu am 8 clase terminate este o problema? Credeti ca as putea obtine diploma?
Hei! Am înțeles ca la liceu se poate transfera oricine, din clasa a10. Chiar poate fi acceptat orice elev, ținând cont ca media de admitere este foarte mica? De exemplu de la un liceu tehnologic/economic...? (mai mult)
Ce înseamnă clasa a VII-a L2? Fac referire la limba engleză.
Bună, am scris examen de clasa a 9 mi, s-a stricat pixul la examen și unu nu voia să scrie, am împrumutat și are nuanță mai deschisă decât celălalt, poate să îmi anuleze examenul?
Ce probe trebuie sa dau daca vreau sa ma transfer de la mate info intensiv informatica pe filologie? am auzit ca la latina, e greu?
Bună,credeți ca mediile de anul acesta vor creste în Braila? Am auzit ca la Balcescu sunt probleme cu elevii, credeți ca absolvenții clasei a 8 a vor evita acest liceu?
Bună TPU, eu anul viitor vreau sa ma transfer, in clasa 10 la un alt liceu. Am întrat pe site- ul oficial al liceului la care vreau sa ma transfer și am aflat ca cererile se fac în 22 iulie. Ma gândeam,...? (mai mult)
Buna ziua, se primeste la amanet bijuterii din alama?
Sunt clasa a 9-a si sunt destul de sigur ca voi ramane corigent la matematica. Cum este corigenta zilele astea? Cat de grea e? Exista ceva ce pot face ca sa o evit?
Voi ce ați studia? Eu as studia creierul uman,spunea cineva,un doctor că creierul uman este cel mai fascinant, complicat și complex lucru din Univers.Credeti că are dreptate?
Bună TPU! Cum pot învăța la filosofie pentru bac având în vedere timpul scurt care a mai rămas și că nu am niciun profesor care să mă ajute?
Buna ziua! Ce medie trebuie sa am pentru a ma transfera la Colegiul National Gheorghe Sincai la mate-info?
Închipuiți- vă ce s- ar întâmpla dacă la începutul celui de- al Treilea Război Mondial (sau cu o lună înainte), Regiunea de Dezvoltare Sud- Vest (împreună cu Bihorul) s- ar desprinde de România,...? (mai mult)
Salut, imi poate spune cineva cu ce medie se poate intra la Inginerie Medicala la Bucuresti? Sau care a fost cea mai mica medie de anul trecut? Dau funda!
Buna! Stiti cumva daca clasele de a 9 a de la Colegiul National Emil Racovita din Bucuresti invata de după-amiază sau de dimineata?
Salut,daca am primit promotie de la o fata si un băiat din clasa a 12 a trebuie sa duc ceva? Daca da ce?
Bună,vreau să știu unde își fac fazani cuiburile și când eclozează ouăle, mulțumesc anticipat!
Cineva spunea ca profesorii ar trebui sa dea examenul de titularizare la 3 ani si daca il pica sa fie dati afara. Ce parere aveti?
Nu stiu daca am ales categoria corecta dar oricum. S- a intamplat sa raman corigent la o singura materie, respectiv fizica, si stiu ca trebuie sa dau corigenta la vara dar nu stiu ce se intampla daca...? (mai mult)
Bună ziua! Ce instrumente știți pentru analiza unui chestionar? În afară de SPSS. Mersi de răspunsuri!
Sunt in a 7 a, va conta media mea anuala din anul asta si media la purtare pentru admiterea la liceu?
Bună! Ce medie trebuie pentru transfer la liceul Rosetti în clasa a XI-a la filo sau la științe?
Pe la sfârșitul veacului al XVII- lea, într- un orășel din apropiere de Londra trăia un fierar strâmtorat și bolnăvicios. Lucra orice, dar în special potcovărie, pentru că era o meserie ...? (mai mult)
Poate sa îmi spună cineva de ce acte am nevoie sa ma înscriu pentru a 3 oara la bac (pe lângă copie certificat naștere și originalul și copie după buletin)
Salut! La facultatea de matematica informatica se da ceva la engleza? Colocviu sau examen? Sau proba orala?
Heiii:>>>, sunt noua pe TPU apropo, deci haidem sa incepem! deci sunt clasa a 5a si nu inteleg nicio materie mai ales matematica! pana acum la mate am numai nota 6 si un 2! helppp, pe langa asts nu inteleg...? (mai mult)
La facultate la matematica și informatica se da ceva la limba engleza? Colocviu sau examen? Sau proba orala? Dau funda
Știți dacă se da examen la engleza în sesiune? Colocviu sau vreo proba orala?
Știti dacă la informatica economica se da examen la engleza în sesiune? colocviu sau vreo proba orala?
Bună ziua! Mi- ati putea spune, dacă vă rog, la secția instrument vioară, la IFR (învățământ cu frecvență redusă), la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj- Napoca, ...? (mai mult)
Salut, sunt clasa a- IX- a si nu prea inteleg modul de calcul al mediei generale scolare. In plus, nu inteleg cum nu este luata in considerare dirigentia, dar purtarea are ca si legatura aceasta materie....? (mai mult)
Mâine este deschis la secretariat? Având în vedere că este zi libera. Vreau să mă înscriu la bac.
Știți facultăți unde se face multă matematica?
Am 19 absente nemotivate. Sunt a 10 a si am bursa monoparentala. Daca fac 20 si ajung la 9 la purtare, pot pierde bursa?
Bună! Ce ați alege dinte informatica economica și facultatea de mate? Și dacă știți la ce materii se dau examene în sesiune, ar fi perfect. Mulțumesc.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Mindfulness întreabă:
bunny1b întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Superman
Te consideri un expert in materie de Superman? Hai sa vedem cat de multe stii!