Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Am 19 absente nemotivate. Sunt a 10 a si am bursa monoparentala. Daca fac 20 si ajung la 9 la purtare, pot pierde bursa?
Bună! Ce ați alege dinte informatica economica și facultatea de mate? Și dacă știți la ce materii se dau examene în sesiune, ar fi perfect. Mulțumesc.
Bună! Dacă am terminat o facultate și un master în relații internaționale, care doctorat ar fi mai potrivit? Drept sau istorie? Also dacă termin doctoratul în istorie, pot să predau istorie ...? (mai mult)
Buna ziua! Voiam sa intreb daca stie ce fel de clasa este clasa de bilingv germana clasa a IX- a de la Tudor Vianu din Bucuresti. Sunt profesori buni, sunt colegii ok? Se fac si celalalte materii sau...? (mai mult)
Are cineva idee ce suma o sa intre la bursa de merit pe luna asta? Pt liceu
Salut, am si eu o problema. Sunt in clasa a 12 a pe vocational(dau bacu la romana istorie si geografie) si as vrea sa urmez cariera de politist. Mereu am visat la academie la ioan cuza dar multe cunostinte...? (mai mult)
La unap Bucuresti, m.a.i e obligatoriu sa stai la camin? Mai ales daca ai unde sta in Bucuresti? (la un prieten, ruda etc.)
Salutari! Ce fac la pofilul turism si alimentatie? Ce materii? Si din ce dau bacul?
Bună! Nu știu dacă ați auzit de, , nouă structura a bacului" care va fi aplicată începând cu anii 2027- 2028(Elevii de la uman vor da un examen la una dintre materiile de la real și invers). ...? (mai mult)
Salut! Am o problema cu absentele. Am 30 la fizica, unde am 2 ore pe saptamana. 10 sunt motivate medical, 14 de mana si 6 nemotivate. La cate absente raman neîncheiat la o materie? Ps:Nu voi mai lipsi...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă un actor greșește replicile în fiecare episod al unui serial? Așa s-a întâmplat cu Las Fierbinți.
De ce este lipsă de educație să tragi de puloverul unei doamne?
Dacă am anul acesta media generala anuală 9. 8947, se rotunjește la 9.89 sau 9.90?
Dacă am nota scazuta la purtare în clasa a 9a, iar în clasa a 10a ma duc la olimpiade, pot primi premii?
Buna ziua. Am 3O de ani și am terminat doar 6 clase deoarece la vârsta de 14 ani am plecat în străinătate cu părinți. Am făcut 3 ani de școală acolo dar aici nu se iau în calcul. Mi- ați putea...? (mai mult)
Buna ziua, Sunt eleva in clasa 12a. In luna octombrie am implinit 18 ani și de atunci n- am mai făcut actele pentru prelungirea alocației. Oare dacă fac acum e prea târziu? Mai primesc ceva retroactiv? ...? (mai mult)
Pot da la medicina la Timișoara(UMFT) dacă am media scăzută la purtare?
Ce acte trebuie imi trebuie pentru inscrierea la bac? In afara de buletin si diploma de absolvire a celor 12 clase trebuie sa aduc poze pentru diploma de bac? Eu dau bacul dupa 3 ani de la terminarea liceului...? (mai mult)
Buna! Ce parere aveti despre liceul C.A Rosetti din Bucuresti? (colectivul/ profesorii).
Pot sa dau la medicina la Timișoara(UMFT) dacă am media scăzută la purtare?
Salut. Mie imi place agricultura, pe viitor o sa lucrez in domeniul agriculturii, si acul acesta as vrea sa continui studiile (clasa a 9a) la o scoala profesionala care este tot pe domeniul agriculturii....? (mai mult)
Nu vi se pare ca la noi e prea multa scoala si copiii nu asimilează mai nimic din materii după 12 ani? Avem cele mai multe clase obligatorii din Europa iar unii copii au mintea mai înceată și nu ...? (mai mult)
De ce în română le numim "turbini eoliene", iar în engleză "wind turbines"? Este o etimologie specifică cuvântului "eolian"? Și un scop specific de a folosi acest termen, și nu "turbine de...? (mai mult)
Bună ce chestionare sau aplicați sunt bune acum pentru categoria b
Ce pot face dacă îmi place medicina dar din anumite motive personale nu pot deveni doctor sau asistent medical?
Ce va face România la Euro 2024?
Cine câștigă finala Champions League?
Pentru catalogul digital imi trebuie in link de LA diriginte? Multumesc
Buna. Ce rol au grupurile de cuvinte "mai mult", respectiv "in plus" într-un text?
In copilaria parintilor mei, baietii se jucau cu masinute, cuie, ciocane, "reparau" totul. Invatau sa fie gospodari la casa lor. Fetele se jucau cu papusile, "gateau". Invatau sa fie mame si gospodinele...? (mai mult)
Bună! Știe cineva dacă proba de bacalaureat poate fi susținută la o diferență mai mare de 5 ani după terminarea liceului? Și facă da, ce pași trebuie urmați în acest sens?
Buna, daca am un cercel in ureche de aproximativ 5- 6 luni iar cercelul intra usor, dar am o durere mare cand il bag, iar pe partea cealalta nu iasa deloc.(in spatele urechii) Ce ar trebui sa fac?...? (mai mult)
Propunere: ce- ati zice ca de fiecare data cand intreaba cineva "ce pica anul asta la bac?" sa raspundem toti cu "Eminescu, iti zic eu sigur" pana nu mai vedem tampenia asta de intrebare in fiecare zi...? (mai mult)
Sunt clasa a 10-a si vreau sa ma transfer la un alt liceu in vara, pe acelasi profil. pentru transfer se va lua in considerare media generala din clasa a 9-a sau cea din a 10-a?
Bună! Aș dori sa fac practică la Agentia Mediului Iași sau Agentia Bazinala în timpul verii. Știți cum se procedează sau daca se primesc studenți?
Termin clasa a 7- a in curand si vreau sa ma mut intr- o tara straina (Elvetia) dupa ce o termin. O sa trec in clasa a 8- a? Imi cer scuze daca pare o intrebare stupida dar nu am gasit nimic despre asta...? (mai mult)
Sanie și sabie sunt sau nu paronime? Unii ar spune ca da deoarece se scriu aproape la fel! Niciun profesor de romana nu a reușit sa îmi răspundă la întrebare!
Am 20 de ani și am făcut școală în Germania nu am terminat și aș vrea să continui la privat în România și să dau aici bacul, știți cum trebuie procedat? În Germania am terminat până în...? (mai mult)
Salut TPU, nu credeam ca voi face asta dar, vine bacul peste vreo 17 zile, stiu in mare asa si asa din fiecare opera de bac ( sunt la profil real stiinte ale naturi ) dar as fi curios sa va aud opinia,...? (mai mult)
Bună ziua! Profesorul nostru de chimie are 62 ani şi aş vreau să ştiu că profesorii la ce vârsta se pensionează?
Dacă nu fac atestatul nu primesc diploma de 12 clase?
Stiu ca de cativa ani nu mai sunt "semestre" ci "module" si ca exista si ceva numit "saptamana verde" si "practica". La ce se refera astea?
Sunt clasa a 11 a și am 20 de ani daca din cauza unei situații am mai multe absențe și îmi scad nota la purtare. Din liceu diriginta mi- a transmis că mă vor exmatricula. Voi putea continua la alt...? (mai mult)
Ce materii se fac la profilul tehnologic economic? P.S: Dau funda
Cei care ati fost/sunteti la profilele: Filologie, Stiinte sociale, protectia mediului, electronica- automatizari imi puteti spune ce materii faceti/ati facut, ce faceti la practica, este greu sa fii ...? (mai mult)
Bună! Dacă fac practica după 21 iunie pentru că trebuie ca să închei situația şcolară dar după ce am terminat am timp suficient ca să fac transferul la o alta şcoală va împiedica sau...? (mai mult)
Credeți ca merita sa ma mai apuc de meditatii la geografie acum in ultima luna pana la bac? Sau sa ma axez eu singurel
Anul acesta termin liceul, învățământ profesional, turism și alimentație profil bucatar. Vreau sa continui liceul, pe tehnicean in turism. Și voi avea de dat niște diferențe. La ce materii,...? (mai mult)
Buna,Am o întrebare. Termin Clasa a 11 a profesională și aș vrea să mă mut pe liceu(alt profil) dacă se poate Vreau să precizez ca am 18 ani deci se poate?
Cum ajung student în uk dacă am fregventat doar un liceu din Republica Moldova și nivelul de engleză este B1
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Mindfulness întreabă:
bunny1b întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Tres metros sobre el cielo
Ai fost partas la povestea de dragoste incredibila a lui H si Babi? Testeaza-ti chiar acum cunostiintele!