Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Buna,Am o întrebare. Termin Clasa a 11 a profesională și aș vrea să mă mut pe liceu(alt profil) dacă se poate Vreau să precizez ca am 18 ani deci se poate?
Cum ajung student în uk dacă am fregventat doar un liceu din Republica Moldova și nivelul de engleză este B1
Buna tuturor! Este cineva student la universitatea Vasile Alecsandri Bacau la Pipp? Am vazut ca au doar învățământ cu frecventa dar stiu pe cineva care merge cand poate desi e la zi! Daca cunoaste...? (mai mult)
Poti deveni actor fără facultate?
Salut fratilor, am o intrebare serioasa aici, stie careva unde as putea sa pun intrebari cu privire la primele civilizatii ale Americii antice sau primele civilizatii sau oameni din America care au fost...? (mai mult)
Are un profesor dreptul sa ma asculte dacă nu am avut lectie de zi?
Hey, daca am rămas corigent la mate, mai are rost sa merg la festivitate? Din ce știu la festivitate se dădeau diplomele de clasa a 12 a, iar eu cum am rămas corigent nu cred ca o să primesc? Mi...? (mai mult)
Buna! Sunt clasa a9a si ma gandesc ce sa fac pe viitor, sunt la liceu economic pe profil comert doar ca mi- as dori sa merg la facultatea de medicina militara, vr sa stiu daca pot trece de proba medicala...? (mai mult)
Salut, daca dupa ce termin a 9- a vreau sa ma transfer la un alt liceu, pe alt profil si am media de final mai mare decat cea a ultimului din clasa respectiva, am sanse sa intru, si ce documente imi...? (mai mult)
Bună! Am o întrebare, daca am terminat liceul pot sa ma transfer la profesionala in alt judet? L-am terminat anul trecut.
Bună! Vreau în a 10 a să mă mut din liceu. O recomandare liceu în București sector 2 sau 3?
Este cineva aici care a dat bacul la filosofie? Daca da, cum a fost?
Salut TPU! Ieri am dat o simulare de scoala la limba și literatura română pentru evaluare nationala 2024 prin care eu nu am fost atent cred ca motivul este ca eu ma gândeam la altceva in care îmi...? (mai mult)
Credeti ca vor fi vreodata normalizati pantalonii scurti in scoli/licee/facultăți?
Buna ziua TPU, vin si eu cu o întrebare in legătură cu notele de la bacalaureat. Eu am dat bacul in 2010, la 2 materii am luat peste 6, iar una am picat, nu am avut nevoie de diplomă până in...? (mai mult)
Daca am destule note la o materie și nu am multe absente poate sa ma lase neincheiat un profesor? Nu am fost la un test din toate care le- o dat si mi frica ca din acest motiv o sa ma lase...? (mai mult)
Unde pot face traseul aplicativ pentru jandarmi in Piatra Neamt? Si daca termin scoala, pot sa ma angajez mai tarziu? Sa o termin in iunie si sa ma angajez in septembrie de exemplu
Salut, cum se procedeaza la o corigenta? E greu sa treci?
Salut. Merg la ore de matematica in ultimul timp si sunt unele zile in care chiar nu as avea chef de asa ceva dupa o zi lunga. Ce as putea face sa treaca timpul rapid acolo? (Am incercat orice sa stau...? (mai mult)
Buna! Cineva care s- a transferat de la alt UMF din tara la UMFCD si imi poate spune daca "locul bugetat" cu care ar trebui sa plec de la universitatea mea este cel din anul acesta sau din anul urmator? ...? (mai mult)
Buna! Cineva care s- a transferat de la alt UMF din tara la UMFCD si imi poate spune daca "locul bugetat" cu care ar trebui sa plec de la universitatea mea este cel de anul acesta sau din anul urmator?...? (mai mult)
Daca sunt anul 1 la facultate și am restante și le iau in vara se aduna la credite anuale?
Baltagul nu a picat deloc la bac la real, credeti ca ar putea fi anul sau? Sau ce opera poate pica?
Salutat! La ce se refera termenul de "art315 lit c NCPP confiscare speciala"? Am cautat si nu m- am lămurit deloc până acum ce inseamna cu exactitate. Menționez ca sunt *parte vătămată* in proces....? (mai mult)
Am nevoie de un discurs pentru final de liceu (pentru serenada unde vor fi toti profesorii, si directorul scolii) de minim 200 de cuvinte. In semn de multumire, respect si apreciere.
Buna ziua, as vrea sa aflu numarul nou al postasului pentru a il cauta sa imi dea un plic foarte important. La posta as putea afla numarul acestuia? S- a schimbat postasul si nu am numarul..pentru a ...? (mai mult)
Buna, m-am contrazis cu un coleg. Exemplu : ''Daca cineva iti face o favoare'', cum ii raspunzi corect? Iti raman dator. sau Nu raman dator. Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.
Pareri bac filosofie?
Buna, m- am mutat in clasa a 10 a la profilul filologie de la profilul mate info dar am realizatca nu prea imi place si as vrea sa depun cerere sa ma transfer iar in aceeasi clasa de mate info la care...? (mai mult)
Buna ziua, astazi am fost la unul dintre liceele care au invatamant liceal cu, , frecventa redusa", cu specializarea, , Stiinte Sociale". Eu inainte fiind pe profil economic. Acum ca sa pot intra ...? (mai mult)
Buna! As vrea sa stiu daca pot gasi pe cineva care se pricepe la GIS sa imi faca 4 harti, contracost.
Buna, legat de examenul de clasa a 8-a ce subiecte sunt cele mai importante pe care ar trebui sa le invat la perfectie?
Mă poate ajuta cineva cu un răspuns urgent.La matematică am notele 6, 6,4,4,3 ce medie îmi iese stau cu grijă.
Bună TPU, am o intrebare, daca am 4 note la sport iar am nevoie de minim 4 dar eu de ceva timp nu mai merg pe l aore, ma poate lasa corigent(menționez ca ma 4 de 10)?
Buna. Doresc sa ma transfer de la o Universitate la alta, la aceeasi specializare. Planurile de învățământ sunt diferite. Pentru disciplinele ce nu le- am facut va fi necesar sa sustin examen de...? (mai mult)
Bună ziua, La Facultatea de Litere, specializarea LLE - Franceză, mă pot înscrie fără a avea prea multe cunoștințe despre limba franceză? Sunt mai multe opțiuni pentru limba străină,...? (mai mult)
Dacă a fost cineva la vrăjitoare care ghicesc viitorul poate sa îmi răspundă la următoarea întrebare și mie ca nu am înțeles asta.Eu nu cred in ele dar am fost și eu pentru prima data sa îmi...? (mai mult)
Am absolvit în anul 2000 postliceala la unitate învățământ privat care ulterior s-a desființat. Cum pot obține diploma absolvire?!
Salut, sunt clasa a 8 a si ma stradui sa invat la matematica si la romana. Faza este ca, stiu pe aproape toate formulele la matematica si ma descurc surprinzator de bine la geometrie. La romana imi place...? (mai mult)
Salut TPU! Ce părere aveți de liceul Grigore Moisil din Iaşi?
Aș vrea sa ma inscriu la bac acum saptamana viitoare, insa problema este ca saptamana viitoare sunt schimbul 1 si n- o sa pot ajunge pana la liceu pana la ora 5..Cum functioneaza programul liceelor in...? (mai mult)
Buna, m- am mutat in clasa a 10 a la profilul mate info de la profilul filologie dar mi- am dat seama nu- mi place si as vrea sa depun cerere sa ma transfer iar in aceeasi clasa de filologie la care am...? (mai mult)
Buna, m- am mutat in clasa a 10 a la profilul mate info de la profilul filologie dar am realizat ca nu este de mine si as vrea sa depun cerere sa ma transfer iar in aceeasi clasa de filologie la care ...? (mai mult)
Ce activități educative, culturale va propuneți sa faceți în această vacanță școlară de vară?
Buna, m- am transferat anul acesta la un profil de mate- info in clasa a 10 a de la unul de filologie dar am vazut ca nu este de mine si ma intreb daca ma pot transfera iar in aceeasi clasa de filologie...? (mai mult)
Cum pot cel mai eficient să învăț pentru evaluarea națională cu o lună rămasă? La română am uitat multă teorie și la mate mă grăbesc mereu și de asta greșesc. Am nevoie de ajutor va...? (mai mult)
Salut, m- am transferat anul acesta de la stiinte sociale la filologie, dar mi- am dat seama ca celalalt profil mi se potrivea mai bine si ma intreb daca ma pot transfera iar la anul in aceeasi clasa...? (mai mult)
Se fac ore la evaluare nationala? Gen pe 28-29
Hei! Vreau sa știu dacă este cineva care s-a transferat de la un liceu normal, profil uman la un liceu militar? Cum a fost? Cum v-ați acomodat&integrat?
Salut! Am terminat scoala profesionala adica 11 clase in 2021 la 17 ani nu am mai continuat liceul dupa! Daca ma inscriu la seral acum cați ani fac 2 sau 3 ani? stiu ca la seral se fac 13 clase!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Mitologie greaca
Cunoasterea Mitologiei Greciei Antice este primul pas catre o cultura generala solida. Hai sa vedem cat de bine stai!