Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Buna. Dacă vreau să mă transfer la alta scoala de la anul scolar viitor trebuie să vorbesc cu directoarea sau adjuncta directoarea şcolii în care sunt acum? Întreb doar din curiozitate
Dacă merg la un liceu unde nu se dă bacul la mate, pot sa merg la orice facultate? Ca exemplu, o să spun: Inginerie alimentară. O să pot merge la facultatea asta dacă nu dau bacul la...? (mai mult)
Bună TPU. Vreau niște mesaje pentru personalizarea tocii nu știu dacă am scris corect (toca) vreau să pun în jur pachete de țigări și în mijloc să scriu ceva. Idei?
Buna ziua! Am de rezolvat niște lucrări de laborator la GEOCHIMIE ANORGANICA (facultatea de Geologie) pana săptămâna viitoare si nu am nici cea mai mica idee sa le fac, profesorul de la laborator...? (mai mult)
Ce se intampla daca nu am media încheiata la o materie? Dar daca nu am la mai multe? Spre ex nu am nici o nota la materia x dar la alte inca doua materii nu am note sa imi fie incheiata?
Bună! Voi ce părere aveți despre Universitatea Harvard? Dar despre Oxford?
Cum se calculeaza nota de la examenul de bilingv engleza pentru admitere in clada a IX a? Cate puncte are proba de gramatica si cate are cea orala?
Daca am picat probele la un liceu sportiv mai pot intra dupa media de la examen?
Salut TPU, daca am vreo 300 absente aproximativ motivate dintre care 60 nemotivate am note destule chiar peste la toate materiile, ma poate lasa repetent?
Ce se intampla daca nu am declarat pe proprie raspundere ca nu am beneficiat de scolarizare subventionata de la stat in primul an universitar?
Dacă intru la profilul bio-chimie pot să dau la jandarmerie? Sau la ce profil trebuie să dau ca să intru? Vorba despre liceu.
Bună TPU! Am nevoie de o părere. Vreau să îmi cumpăr Ipad Air deoarece am nevoie de un asemenea dispozitiv pentru școală, ca să îmi fac notițe, să mă organizez, etc. Dar am tot auzit că...? (mai mult)
Pot sa primesc bursa de rezilienta daca am 14 absente nemotivate tot anul scolar?
Hey TPU! Ce părere aveți despre profilul științe ale naturii? Ce materii se fac și din ce se dă bacul? Credeți că dacă îmi place engleza ar trebui să aleg un profil bilingv? Dau FUNDA!
Bună TPU! Aș vrea să știu cum pot învăța pentru Evaluarea Națională de la finalul clasei a 8 - a (nu sunt acum pe clasa a 8 - a, sunt pe a 7- a dar vreau să mă pregătesc de pe acum) Aș...? (mai mult)
Hello TPU. Cati ani de liceu sunt obligatorii in 2024? Ma refer—10 clase sau 12? Sau cum e? Sunt multe siteuri diferite care zic chestii diferite
Salut, vrea sa îmi spuneti va rog dacă exista licee oke la nota de 8 în București. Sau sa merg la sigur cu aceasta nota în Giurgiu pe Maiorescu sau Vianu. Rog seriozitate
Bună seara. Acum sunt în clasa X cu profilul Economic şi nu sunt ore de desen sau de muzică, dacă voi transfera pentru clasa XI la profilul teoretic filologie sau profilul vocational ghid turism...? (mai mult)
Bună ziua, dacă fiul meu care este în clasa a 6 are la matematica 4.40 este corigent sau repetent dacă nu mai ia vreo nota pana se termina anul? Multumesc
Salut! Dacă am urmat doi ani de master, însă am dat numai examenele din iarnă în ambii ani, deci cu două sesiuni de vară restante, voi putea ulterior, după 1/2 ani, să le dau pe toate odată...? (mai mult)
Bună! Cum pot învăța 30 de pagini într-o zi?
Hei, ce ore faci pe profilele stiinte ale naturii bilingv engleza, stiinte sociale bilingv engleza, mate info dar filo romana? Detalii va rog
E greu sa intri la liceul de muzica Sigismund Toduță, la canto tradițional? Cat de greu e?
Am și eu o întrebare Daca nu am dat probele la liceul sportiv mai pot intra?
Dacă am lipsit 17 ore din 34 rămân cu situația neîncheiată?
Buna! Am o întrebare Daca nu am dat probe la liceul sportiv mai pot sa intru?
Bună ziua, am absolvit un liceu sportiv și am luat bacalaureatul, doresc sa ma înscriu la UNEFS. Întrebările mele sunt urmatoarele: 1. Avand în vedere ca am absolvit liceu sportiv mai trebuie...? (mai mult)
Am și eu o întrebare.De când s-a băgat catalogul viva știți ca toate mediile se rotunjesc Mie la fizica îmi iese 4.60 dar catalogul arata media 5, deci asta înseamnă că trec clasa, nu?
Bună! Am auzit ca celor de a 12 a le dau școală bursa ce au câștigat o pe clasa a 12 a după ce îs încheiate mediile și se finalizează toate. E adevărat?
Salut! Voi ce credeți ca va pica la subiectul 2 și la textul din prima vedere pentru evaluare nationala?
Heeiii. Am auzit că sunt facultăți care ar permite studenților să își verifice singuri lucrările de licență în programul turnitin. Are cineva un cod sau ceva de genul pentru a verifica? Facultatea...? (mai mult)
Salut,din toate liceele din Craiova care sunt acelea care au internat pentru băieți?
Buna.Sunt foarte multe soiuri de struguri care majoritatea au tulpina cataratoare.As vrea sa stiu daca exista struguri fara tulpina de acest fel adica daca exista exceptii de la regula adica nu au tulpini...? (mai mult)
Buna! Care este cea mai raspandita specie de strut romaneasca? Banuiesc ca poate si ea a fost adusa la noi dintr-un loc al planetei in tara noastra!
Buna. De unde izvoreste raul Teleorman? Din ce oras, sat sau comuna si din ce forma de relief? Pe net scrie cam neclar.
Buna, am o problema.Eu nu am facut scoala in Romania pana in a 2 a deci nu am facut mult.Acum vreau sa ma mut inapoi si sa fac scoala acolo, dar am probleme cu romana si cu celalate materii mai ales...? (mai mult)
Salut! S- a pregatit cineva pentru admiterea la facultatea de psihologie din Bucuresti folosind grilele de pe site- ul grilegandirecritica.ro? Este bun? Ce alte metode de pregatire recomandati pentru proba...? (mai mult)
Vreau sa pun si eu intrebare grea, deci, am 30 de ani, am lucrat prin strainatati vreo 6 ani si n am reusit sa strang nimic din varii motive; pentru ca am fost tot timpul plecat n am reusit niciodata...? (mai mult)
Ca sa intri pe facultate la Informatica iti trebuie bac la matematica sau ajunge sa intri doar cu olimpiade de info si concursuri? (daca si profilele fara mate dau olimpiade la mate)
Bună! Eu as vreas sa merg la universitate utv Psychology - Cognitive Sciences doar ca nu stiu daca sa ma duc la liceu pe filologie sau pr sociale. Ajutor!
Sunt clasa a 11, Învățător- Educator și clasa mea este împărțită în 2, cei care fac engleza și cei care fac spaniola, este obligatoriu sa dau BAC la spaniola? Sau pot sa dau doar la...? (mai mult)
Buna! Am terminat modulul psihopedagogic nivel 1. Și am făcut facultatea de marketing. Ce pot preda și la ce clase?
Am și eu o întrebare.E adevărat ca dacă la școală sau liceu faci o prostie și exista riscul sa ți se scadă nota la purtare ai timp 8 săptămâni sa ți revizuiesi comportamentul, urmând ulterior...? (mai mult)
Salut! Care este intervalul maxim pe care iti poti intrerupe studiile universitare la o facultate din Romania?
Doresc să știu, dacă ai bursa școlară și în luna respectivă ai depășit peste 10 absente nemotivate, luna viitoare sau în celelalte luni vei mai putea primii bursă sau ai pierdut- o...? (mai mult)
Contează notele de la bac? (în afară pentru intrarea la facultate - la cele care nu au admitere)
După liceu este ok să îmi iau un an de pauză? Anul acesta dau bacul și nu mai pot de atâta învățat, sunt extenuată. Vreau să am un an de pauză în care doar să merg la muncă și să ...? (mai mult)
Salut,am si eu o întrebare, daca dau pe profilul bilingv unde ma voi putea angaja pe viitor?
Bun TPU! Dacă dau proba de bilingv la un liceu din Argeș, mă pot înscrie la unul din București? Sau trebuie să dau proba numai la liceul la care vreau? Am întrebat directoarea și a spus că nu...? (mai mult)
Daca am facut o sesizare in legatura cu un profesor la Inspectoratul Scolar Judetean unde am precizat clar ca mesajul vreau sa fie anonim(acesta a fost trimis de pe emailu meu cu numele meu) iar inspectorii...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Test Romana Bacalaureat
Te-ai pregatit pentru BAC? Atunci te provocam sa raspunzi corect intrebarilor noastre si sa iei punctajul maxim!