Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Se mai poate depune dosarul pentru politehnica- ingineria electrică de pe acum înainte de bac? Si dacă da ce ar trebui se depun la dosar si unde ar trebui sa le duc si cu cine pot vorbi sau interesa...? (mai mult)
Bună! Sunt în clasa a 8 a și as vrea sa devin educator-puericultor, pot face acest lucru dacă intru la un liceu pe științe ale naturii?
Salut TPU. De saptamana verde, cate abesente se pun pe zi? Eu am avut rujeola in perioada aceea si medicul de la urgenta nu a dat motivare ca a spus ca normal nu se pun absente in saptamana verde, acum...? (mai mult)
Buna ziua Elev, cetatean roman, in anul terminal la un liceu din Elvetia doreste sa faca o facultate la stat in Romania. In curand va absolvi si ceea ce este echivalentul Bac- ului din Romania. Toti...? (mai mult)
Bună, in prezent sunt studentă în anul 1 la facultatea de asistență sociala cu formatul de învățamat la distanță, totuși aș vrea ca al doilea an să il fac în format fizic, este posibil...? (mai mult)
Salut TPU, am o intrebare, sunt pe clasa a 8- a si as vrea sa dau la liceul cu program sportiv alba Iulia, m- am uitat la ei pe site si am vazut probele sportive si de tot ce am nevoie, dar nu scrie...? (mai mult)
Bună! Îmi poate da cineva mai multe informații despre orarul/programul Colegiului Național Bilingv "George Coșbuc" din București? Clasele IX-XII învață de dimineață sau după-amiaza?
Exista (presupun) oameni/adolescenti/elevi în comunitatea noastră care au dat Cambridge? Cum li s- a părut? Îmi tot sugerează profa de engleza sa l dau la anul (întra 10) la C1 sau C2 dar eu nu prea...? (mai mult)
Buna! Revin cu o intrebare, ca sa fiu sigura. Eu pot sa ma inscriu direct in a2a sesiune de bac anul asta? Simt ca trebuie sa ma pregatesc mai bine si nu stiu daca sa ma duc in prima sesiune. ...? (mai mult)
Buna! Sunt eleva in clasa a 8 a si ma gandeam sa dau la liceul Mihai Eminescu din Iasi la mate info bilingv engleza. Stie cineva daca e grea proba la engleza? imi place engleza. sau daca ar fi sa dau la...? (mai mult)
Salut. Daca azi am dat un test si nota e 3.75 profesorul este nevoit să o treacă 4? Si inca ceva daca am facut jumătate din test corect partial la fiecare exercițiu ea are voie sa nu imi puncteze nimic?...? (mai mult)
Buna ziua,am o nelamurire,daca sunt la un liceu de teologie,ma pot inscrie la orice facultate, cand termin liceul?
Bună ziua! Ce înseamnă dospălăule adică la ce persoane se referă?
Sunt in a 7- a si gen sigur raman repetent, prea multe absente si la vara plec in Germania, voi sta un an la scoala acolo si voiam sa intreb cum voi intra la liceu in Romania cand vin daca eu nu o sa...? (mai mult)
Care e diferența dintre tratament natural și tratament naturist?
Daca am 44 de absente nemotivate si un punct scazut la purtare, ce nota o sa am la final? Am auzit ca poate sa fie scazuta la fiecare 20 de absente dar si 10.
Unde pot gasi imagini necenzurate din razboi?
Ajuta citirea unei carti intr- o limba străină la învățarea limbii respective? Ma gândesc sa îmi cumpăr câteva carti de literatura în limbile Spaniola, Franceza și Portugheza ca să le pot ...? (mai mult)
Buna, examenul de titularizare se da doar la vara sau mai e o sesiune in toamna?
Am blugi 3sferturi si e aproape vara, am voie la scoala sa merg cu ei?
Buna! As vrea sa stiu cum se numeste un sef de ocol silvic, denumirea generica sau oricare ar fi ea? De exemplu la reparatia drumului sau cale ferata se numeste picher dar la un ocol silvic nu stiu.
Ce pot face daca nu pot sa pronunț alfabetul?
Buna! As vrea sa stiu care este cel mai raspandit si cel mai comun arbust romanesc atat domestic cat si salbatic, fructifer si decorativ.
La Facultatea de Litere, Universitatea din București, se intra cu dosar sau cu admitere?
Buna! La ce materii se da bacul la mate- info intensiv?
Doresc să mă înscriu la postliceală sanitară Reșița? Care este mai bună, Traian Lalescu sau Mircea Eliade? Multumesc!
Caut universitate/colegiu cu frecvență redusă în orașul Iași, sunt din Republica Moldova? Ce documente trebuiesc și dacă pot primi info mai detaliat. Este cumva posibil să muncesc cu carnetul...? (mai mult)
Cum este la postliceala de asistenți medicali generaliști? Se poate și fără bacalaureat? Este greu? Este frumos? Dar la asistenți specializați deja de exemplu de radiologie a făcut cineva? Ce...? (mai mult)
Pentru cei care ați dat la arhitectura câte ore de desen ați făcut și câta matematica? O prietena se gândește sa dea în sfârșit dar nu prea știe de unde sa înceapă cu învățatul!
Ce argumente pot folosi sa dovedesc ca cineva care nu stie sa scrie si e agramat, nu poate sa inteleaga un text juridic (de drept), cu toate ca persoana stie citi?
Va fascineaza radacinile oculte ale celui de-al treilea Reich?
Hei buna! Termin liceul în cam o lună și am decis ca pe mai departe să merg la Fpse București pe departamentul Psihopedagogie Specială. Mai sunt și aici doritori? Cei care sunteți deja la această...? (mai mult)
Ce se dă la diferențe la muzică și desen? (cls a IX a) Nu găsesc un răspuns nicăieri
Dacă începe al treilea război mondial, Ungaria și Turcia sunt nevoite să lupte și ele alături de celelalte state N.A.T.O., s- au pot juca un alt rol (oferire de armament, spitale militare, țări...? (mai mult)
Pentru bac trebuiesc invatate si "alexandru lapusneanu" si "aci sosi pe vremuri", am vazut ca sunt scrise autori necanonici
Salutare! Anul trecut am dat bacul, nu l-am luat dar in toamna nu m.am dus.Anul acesta il dau gratis sau trebuie sa plătesc taxă? Mulțumesc de ajutor.
Cand mai exact se face inscrierea la bac 2024 Eu am dat bacul in 2021 si am picat la matematica si as vrea sa dau doar la matematica am inteles ca se poate.se poate pastra si competentele digitale sau...? (mai mult)
Bună ziua! Sunt clasa a XII- a, iar într- o lună și jumătate ar trebui să dau bacul. La simulările din martie am luat 9, 55 la limba română și 9, 7 la economie, iar la istorie nu m- am ...? (mai mult)
Bunaaa, sa zica si mie cineva ca azi trebuia sa platesc taxa de școlarizare la facultate, dar n am putut. Si intrebarea mea e cat imi pune "dobândă " adica in plus pana nu l platesc. Sau ce poate ...? (mai mult)
Vreau sa ma ambiționez sa iau bacalaureatul pe care nu l- am dat în 2017 atunci când trebuia.E un examen greu? Asta vreau sa intreb.Eu am învățat binișor la scoala/liceu dar tot am emoții.Asta ...? (mai mult)
Salut, cu ce medie de admitere se intră la Liceul cu Program Sportiv din Pitesti? Eu as putea intra cu 7 sau mai mult? (Nu- mi spuneti sa ma uit pe site- ul lor ca nu am gasit nimic acolo) Si Inca ...? (mai mult)
Ce materiale sa folosesc și de unde sa ma pregatesc ca să pot da și lua bacalaureatul? Trebuia sa îl dau în 2017 dar vreau sa ma ambitionez și sa îl dau la anul sau peste 2 ani asta ca să am timp...? (mai mult)
Oare sa dau bacalaureatul în 2025- 2026 daca nu l- am dat la timpul meu adica in 2017? Vreau argumente pro și contra.Si mai ales cum ar trebui sa ma pregătesc în anii astia care au mai rămas pana ...? (mai mult)
Buna! Daca termini un liceu tehnologic, iesi cu calificarea de "tehnician in..."? Iti trebuie si atestatul sau este destul diploma de Bac?
Cum sa pun caciulita pe a si virgula sub s, t,
Paștele ortodox este sărbătorit pe 5 mai în toată lumea sau doar în România?
Salut,cum decurge exact o ședință de psiholog,de terapie,ce îți zice, ce îți face? de ce se promovează
Pana când e vacanța de Paste pentru studenți și elevi? Buc e mai liber și incerc sa-mi dau seama pana când o sa fie asa.
Buna! Ma poate ajuta cineva cu mediile temperaturilor pe fiecare luna din anii 2011, 2022 si 2023? Multumesc!
Mă poate ajuta cineva cu un pdf gratis pentru evaluarea națională clasa a 8 a la romana care să conțină tot ce ai de înv și de știut pentru examen?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Tres metros sobre el cielo
Ai fost partas la povestea de dragoste incredibila a lui H si Babi? Testeaza-ti chiar acum cunostiintele!