Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Buna. Ce fel de cărți ajută la dezvoltarea memoriei? Orice fel de cărți sau doar anumite tipuri? Mi ati putea recomanda niste carti care ajută si la dezvoltarea memoriei dar in același timp si sa...? (mai mult)
Salutare, îmi doresc să lucrez ca traducător autorizat însă nu am diploma de bac pentru a da acel examen. Am studiat în UK și momentan inca sunt la facultate acolo, la limbi străine doar ca fac...? (mai mult)
Buna, ma uit la Doctor House și Intr un episod au făcut un transplant de inima. Ma Gandeam, poți să ți păstrezi inima după operație? Câteodată îți dau înapoi pietrele de la rinichi Intr ...? (mai mult)
Exista un liceu in Romania online cu care ma pot inscrie sa si dau bacul la final de a 12 a? Daca da si sunt mai multe as vrea mai multe exemple.
Salut! Ce opinii aveți despre liceele tehnologice? Merită să mergi la un profil tehnologic/ tehnic în locul unuia teoretic? (Eu mă gândeam electronică - automatizări sau...? (mai mult)
Daca media la o materie este 9, 50 când se calculează media semestriala se consideră ca 10 sau 9, 50
Buna! Sunt a opta și nu știu ce profil sa aleg, singurele mele variante ar fi filologie sau pedagogic. De la peda as ieși cu o meserie, cea de educator, mă pot întreține și pe parcursul facultății...? (mai mult)
Bună! Sunt șanse mari să pice genul liric anul acesta la evaluarea națională? :)
Bună tuturor! As vrea sa știu dacă la liceul Ion Creanga din Bucuresti profesorii predau serios ( adică dacă își fac treaba asa cum trebuie) ma refer la expresia " a se face carte". Și pe lângă...? (mai mult)
Buna! Pentru cei care sunt sau au fost la un liceu de arte, cum vi s- a parut? as vrea sa intru la un liceu de arte dar este o alegere importanta si nu stiu daca ar trebui sa o fac. Imi puteti da sfaturi...? (mai mult)
De ce se face gratar de 1 mai?
În momentul de față sunt la un colegiu economic, profil turism și alimentație ( învățământ profesional). Anul asta, termin. Dar doresc să continui și liceul. Având în vedere că e liceu...? (mai mult)
Bună! După ce termini un liceu tehnologic ieși cu o meserie? Am văzut pe diplomele de bac de la astfel de licee ca e trecută specializarea. Aia este meseria? După ce termini liceul poți să te angajezi...? (mai mult)
Sunt clasa 8- a si nu cred ca voi lua o nota mare la examen. exista un liceu in orasul meu(fix langa Bucuresti) in care se intra cu 5. Daca intru anul acesta la acest liceu, ma voi putea transfera ...? (mai mult)
Unde pot învăța limba romani (țigănească)?
Dacă un copil stă în burtă 9luni, de ce când se naște zicem ca are 1zi/1 luna. De ce nu se numără de la 9 în sus.
Daca dam nume la personaje in compunerea de la sub 2, evaluarea nationala, se considera semn? (nume comune cum ar fi Ana, Maria etc)
Se poate sa fac facultatea de invatator educator la distanta? Ce părere aveti? Cu practica cum o sa fie?
Am un chestionar si vreau sa ii analizez datele. De la facultate mi s-a spus sa folosesc SPSS, dar nu ma descurc. Se mai poate cu alta aplicatie?
Pot sa îmi fac atestatul la muzică dacă nu sunt la un liceu vocațional?
Bună ziua, am nevoie de câteva informații de unde pot descărca programele școlare (curriculum) clasei a XI- a și a XII- a profilul biologie și chimie. Pe oldsite edu.ro, toate documentele de ...? (mai mult)
Pot face cursuri online care să mă ajute la obținerea unei diplome de clasa 8-a?
E adevarat ca magistratii (procurorii si judecatorii) sunt suspendati daca merg la psiholog sau psihiatru? Oare nu e asta motiul pentru care foarte multi judecatori par de pe la 40 de ani plecati cu sorcova?...? (mai mult)
Cand te inscrii la scoala auto platesti toti banii la inscriere? sau e in rate de ex dau acum 700 mai dau dupa inca 300 pana se ajunge la suma finala.
Bună! Știe cineva ce se dă la bacalaureat la istorie anul acesta? Nu vreau răspunsuri care nu au legătură cu asta. Ofer fundă! Mulțumesc anticipat.
Hey oare știți de ce nu mai pot intra pe Yahoo mail de pe laptop, nici măcar de pe telefon dacă intru cu motorul de Căutare
De la câte absențe se scade un punct la purtare în anul 2024?
Daca ai nota scăzută la 7 in clasa a 5a te afectează la intrarea unui liceu?
Am luat 5 la o materie la bacalaureat iar pe celelalte două le- am picat și nu a trebuit să dau competențele. Acum dacă dau din nou bacul trebuie să dau la toate materiile? Trebuie să dau și...? (mai mult)
Am dat bacul și am luat doar la o materie 5 pe celelalte două le- am picat. Și nu a trebuit să dau competențele. Acum dacă vreau sa dau iar trebuie să dau la toate sau doar la cele două? Trebuie...? (mai mult)
Pot avea practica si saptamana verde in acelasi timp? Si daca da, la ce mi se pune absenta?
Daca am media 4, 50 la o materie, se va rotunji la finalul anului sau raman corigent?
Care este diferenta dintre engleza intensiv si engleza bilingv?
Bună TPU, am o intrebare, eu sunt la profilul mecanica și fac practica și ma întrebam de câte note am nevoie pentru a ma încheia la M4(Practica). Menționez ca toată clasa pana acum are cate o...? (mai mult)
Până la ce vârstă v-au verificat părinții la lecții?
La bacul de la istorie trebuie să știu toți anii predați de catre profesoară? Mă refer când s-au născut/murit domnitorii, în ce ani au domnit, în ce ani au fost bătăliile etc.
Bună ziua! Sunt elev la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea" Pașcani, Județul Iași în clasa a 12- a. Vreau să fac o observație asupra unui profesor care abuzează de funcția sa fără absolut...? (mai mult)
Dexonline are multe definitii la fiecare cuvant, care din ele sunt inca valabile?
Bună seara TPU! Aș dori să intru la facultatea de medicină veterinară dar nu știu dacă contează media de la bac sau nu, s- ar putea să depindă de facultate. Sunt interesat de următoarele orașe:...? (mai mult)
Cineva de la veterinara Iași pe aici? Anul acesta dau admiterea și as vrea sa știu mai multe detalii. Am înțeles ca cei care apar la taxa intra automat la buget, e adevarat? Cică asa este de câțiva...? (mai mult)
Buna! Cine de la liceul de arte din Piatra Neamt ar avea un teu de imprumutat? Pentru olimpiada am nevoie, dau o ciocolata:)
Dacă sunt student cum pot avea acces la turnitin?
La școală de muzică în clasele de gimnaziu se fac materiile normale? ( mate, română,bio, fizică, chimie, etc)
Buna! Sunt la FLLS la LMA, anul 2 si vreau sa stiu daca stie cineva daca este posibil sa ma transfer de la LMA la TI. Dau funda.
Care este diferenta dintre divizori si divizibilitate? Sau sunt aceeasi chestie? Exemplu divizorii lui 42 sunt: 1, 7, 21, 42 deci numarul 42 este divizibil cu 1, 7, 21, 42? De ce...? (mai mult)
Bacul la stiinte ale naturii este greu de luat? Mă refer la materiile următoare: română, mate (m2) și biologie
Cum formulez la scutirea de mana motivul că nu am putut veni la primele doua ore?
Am media la purtare 9 in cl. a XII-a afecteaza cu ceva bacalaureatul sau n-are nici o legatura?
Buna, ma adresez aici deoarece nu stiu unde as putea gasi un raspuns. Poate ma ajutati voi. Am 19 ani si din motive personale am doar 6 clase absolvite.As vrea sa imi continui studiile, sa imi termin...? (mai mult)
"Mâini îndemânatice" este un pleonasm?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Tres metros sobre el cielo
Ai fost partas la povestea de dragoste incredibila a lui H si Babi? Testeaza-ti chiar acum cunostiintele!