Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Sunt la un liceu de arte, Eu personal sunt scutita de la sport pentru motive medicale, profu de mate vrea sa ia toata clasa de la ora pentru a face o ora de mate in plus, eu vreau sa merg la ateliereul...? (mai mult)
Bună TPU! Sunt clasa a 9 a și- mi doresc foarte tare să mă mut la liceul de top din orașul meu în vara pentru ca nu m- am acomodat aici. Tin sa menționez ca la liceul și profilul unde vreau eu ...? (mai mult)
Cum e bacul la chimie vs biologie la biologie imi vine FOARTE GREU SA INVAT! la chimie/ fixica cum e? Cum sa inveti cu succes " Pe ultima suta de metrii?" La chimie din ce se da?
Un coleg a modificat data de pe scutire, a mai pus o saptamana și cv și i- a zis directorul ca o trimite la o comisie de sanatate ce sa o verifice deoarece crede ca e cumparata. Scutirea e adevărată...? (mai mult)
Salut TPU! Am terminat liceul anul trecut in Romania, si am luat bacul cu media 7.3 Din anumite motive, as prefera sa ma mut in UK, sa aplic la o scoala, sa aplic apoi pentru viza si sa incep sa...? (mai mult)
Heiii. Vreau sa merg la liceul Miguel de Cervantes dar nu știu cum este, îmi puteți da câteva detalii de exemplu cum sunt colegii și profesorii? Cum este liceul? Sunt condiții ok? Exista sala ...? (mai mult)
Buna seara, pentru lucrarea de licenta, trebuie sa punem toate informatiile luate din alte surse in footnote sau merge sa le punem doar in bibliografie? Multumesc
Ce materii se fac in clasele a XI si XII la profilul Organizator Banqueting?
Merită să- l citesc pe Tommasso Campanella? Ce impresie v- au făcut scrierile lui? Ați vrea să trăiți într- un stat ca în "Cetatea Soarelui"? Au fost argumentele din "Atheismus triumphatus" convingătoare? ...? (mai mult)
Ini poate spune vă rog cineva cum se calculează media generală? Avand în vedere toate schimbările făcute pana acum ( ca există module în loc de semestre ). Etc. Liceu.
Bună Am o întrebare Mi- am castrat câinele acum 2 zile(este masculin câinele) și de atunci 2 zile face treaba mică încontinuu și nu face treaba mare de atuncea Și se auleste încontinuu ...? (mai mult)
Credeti ca divinitatea va decide sa creeze si alte planete locuibile sau a facut asta deja? Eu am impresia ca biblia nu ne spune mai multe decat trebuie sa stim. Intuitita imi spune ca normal ar fi sa...? (mai mult)
Dacă ai multe absente dar MOTIVATE la o materie poți avea probleme? Directorul a zis ca se poate sa repet anul chiar dacă sunt motivate
Salutare! Știe cineva ce au de citit studenții la limbi străine și mai exact la franceză?
Am 70 de absente nemotivate dar trebuie sa îmi motiveze câteva dintre ele și eu știam ca la fiecare 20 de absente se scade un punct, ar trebui sa am nota 7 acum dar directorul a zis ca se aplica regula...? (mai mult)
Salut. Sunt elev in clasa a 10a si doresc sa dau la medicina in Cluj. Imi doresc sa ma pregatesc de pe acum doar ca am o neliniste. Merita sa cumpart cartea Barron's de acum? Mi- e teama ca daca o cumpar...? (mai mult)
Toata lumea ma ia la misto nu stiu dc doar pentreu ca uneori mai fac cate o gluma (tampita ce- i ) drept sau mai am niste "idei" de copil mic doar din atata lucru? Aji unul mi- a spus ca nu stiv sa scriu...? (mai mult)
Se dau probe scrise la liceele cu profil sportiv?
Salut, TPU! Dacă nu am luat nici examenul și nici restanța la o materie, trebuie să merg să dau iar examenul în sesiunea de reexaminări din toamnă? Sau depinde de fiecare facultate?...? (mai mult)
Bună. Am nevoie de ajutor va rog mult de tot. Sunt in primul an de facultate la UBB Litere și am aflat că trebuie să mă las de ia, că să reîncep o alta facultate. Luna aceasta am aflat că...? (mai mult)
Buna seara TPU! As vrea sa invat limba Germana, daca stiti vreun curs online, cu plata bineinteles, dar sa fie bun, eu necesit mai multa munca, prind mai greu si de aceea as dori unul destul de bun. ...? (mai mult)
Buna seara. Pentru cei care au mers sau merg la facultate: materia trebuie predata? Intreb, pentru ca eu, fiind anul intai, ma asteptam ca profesorii sa explice un minim macar. Merg la curs sa mi ...? (mai mult)
Cât de grea e clasa a opta? Sunt în clasa a șaptea la anul trec în a opta și vreau să știu: E într-adevăr foarte greu în clasa a opta sau îi ok?
Buna ziua! Daca sunt pe științe sociale și vreau să mă transfer pe științe sociale doar că la alt liceu, la ce dau diferente? Mulțumesc!
Salut, am nevoie urgenta de ajutor, deci cum vine treaba asta, trebuie sa iei minim 5 la fiecare proaba a examenului de bac dar trebuie sa ai o medie de minim 6? Cum adica daca iei 5 5, 5 nu treci?
Astăzi ni s-a spus că mâine o să primim nu știu ce diplomă de 10 clase, dar noi suntem a 12a. De ce ni se dă, după 2 ani de când am terminat clasa a 10a, acea diplomă de 10 clase?
S- a rupt macaraua + lantul la bicicleta, am gasit o macara la fel, a mea e cu 9 viteze, si am gasit- o pe asta: Schimbator spate SRAM X4 7/8/9 viteze patina lunga, se potriveste? Si lantul cam cat...? (mai mult)
Salut, nu inteleg un lucru, deci de ce la examenul de bac se dau 3 subiecte, primul cu 50 de pucte, al doilea cu 20 si al 3 lea cu 30, de ce? Adica ala de rezolva primul subiect poate lua 6/7 daca...? (mai mult)
Hei TPU, Astazi am primit un 5 la matematica chiar daca am stiut sa fac, profesoara avea de mult o problema cu mine. Problema este ca a fost la tabla(am posibilitatea sa cer video de la camerele de...? (mai mult)
Bunurile libere și economice sunt aceleași lucruri cu bunurile publice si private sau sunt 4 categorii diferite?
Buna, la examenul de bac poti lua nota de trece daca faci doar sub I si II?
Bună TPU! Am 20 de Ani și vin din județul Botoşani, am avut o medie cam mica la examenul de capacitate, fiind nota 4. vreau anul viitor sa dau la liceu cu frecventa redusa...la ce licee se pot ...? (mai mult)
Daca am 2 absente nemotivate la muzica si o ora de muzica la 2 saptamani, o sa mi se scada nota la purtare?
Bună! Ce cărți ați folosit pentru titularizare la limba română?
Buna! Am intrat la un colegiu economic pe comert, dar mi ar place ca in viitor sa am duc la facultatea de medicina. Avantajul meu la acest liceu este ca pot merge la orice facultate dar nu o sa fac ...? (mai mult)
Care este cea mai usoara ramura a fizicii pentru bacalaureat dintre mecanica, termodinamica, electricitate, optica?
Cum va fi anul acesta la Bacalaureat. Va fi usor sau greu?
Salut TPU, caut de ceva timp subiecte de bacalaureat (la limba romana) din jurul anilor 1990, are cineva vreo idee unde as putea gasi asa ceva?
Unde se pot scrie codurile de la olimpiada de română? Am primit o hârtiuță cu un cod și aș dori să-mi aflu rezultatul.
Aceasta este ultima mea activitate pe această platformă! De ce? Ei bine, dacă încerci să ajuți pe cineva cu o problema medicala ce are nevoie de îndrumare, tu doctor de familie cu experiență...? (mai mult)
Salut TPU! Exista in limba romana "suport moral"?
Buna! Este greu examenul ECDL? Credeti ca merita luat? (stiu doar ca echivaleaza competentele pentru bac) Si in ce consta? NU am gasit pe site- ul lor si nici modele foarte multe? Sunt diferite modele...? (mai mult)
Dacă o viitoare mamă obișnuiește să consume canabis, ecstasy sau opiu în timpul sarcinii sau înaintea ei, atunci sunt șansele mari ca respectivul copil, pe cale genetică, să devină consumator...? (mai mult)
Salut, de ce vagoanele trenurilor de călători nu au locuri care se termina in 0 și 9, am observat asta după vreo 3 călătorii, ca niciunul nu avea Ex: 10, 19,20,29 Stie cineva?
Cate note îmi trebuie in total la o materie având in vedere ca am doar doua ore pe săptămână?
Salut! Am terminat liceul acum cam 3 ani si nu am reusit sa iau bacu atunci, ma tot gandesc sa dau anul asta, cum trebuie sa fac? Merg sa ma inscriu la scoala? Si apropo ceva sfaturi pentru biologie?...? (mai mult)
Eu sunt în clasa a 9-a și vreau sa mă transfer la alt profil! Întrebarea mea este:La câte transferuri am voie sa fac?
Buna! Am de facut un plan de afacere si am la dispozitie doar 40.000 euro. Pot face o spalatorie auto self intr-un mic orasel cu acesti bani? Multumesc anticipat!
Toti am avut un profesor la care ne gandim ca fiind "cel mai bun" pe care l-am avut cat eram in scoala, sau chiar si dupa. Ce trasaturi aparte a avut cel mai bun profesor pe care l-ati avut voi?
As vrea sa incep sa citesc carti cu limbajul corpului sau arta manipulării. Merită? Sau aceste chestii le poti învăța zi de zi fără a citi
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
Gigi777 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Simpsons
Ai ras si tu la fazele super amuzante din cel mai lung serial de animatie american? Hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!