Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Buna! Ce inseamna expresia "A studia înseamnă să te îndoieşti de inteligenţa colegului de bancă."?
Bună! Aș vrea să știu dacă mai este engleză bilingv în Botoșani, dar în afară de Laurian și Eminescu.
Buna ziua, am 15 ani sunt in clasa a 8a si urmatorul an de invatamant as dori sa il incep in Spania. Mai precis in Alicante. Parintii sunt divortati, eu stau cu mama care este recasatorita. As dori sa...? (mai mult)
Bună. Ce facultăți sunt în București la fără frecvență?
Pot rămâne repetent in clasa a9a din cauza prea multor absențe motivate?
Bună! Poate sa îmi zică și mie cineva ce ore sunt la liceul cu program sportiv din Constanța la profilul sportiv?
Bună! Ce profile sunt la liceul cu program sportiv Nicolae Rotaru din Constanța și ce ore se fac?
Cum s-a format aurul?
Salut,filosofie sau logica pentru bac? Care e mai usoara?
Salut, TPU! Dacă cumpăr credite la o anumită materie la facultate promovez examenul sau cum funcționează? Pentru că un coleg de la facultate a zis că dacă nu trece examenele își plătește creditele...? (mai mult)
Salut, cine stie niste licee din Baia Mare cu frecventa redusa, adica sa pot merge la liceu doar cand trebuie sa imi fac o nota sau dau un test, ca acum am 18 ani si sunt la profesionala in an terminal...? (mai mult)
De ce s-a despărțit Korea in Korea de Sud și de Nord? Și de ce nu s-au unit așa cum a făcut și Germania după căderea comunismului?
Buna TPU, de 1 Martie mi- am propus să cumpăr mai multe fire de flori, sau buchete și mărțișoare, și dorința mea ar fi sa le împart pe strada fetelor/femeilor cu ocazia de 1 Martie. Mereu mi-...? (mai mult)
In martie e simularea, si sunt la mate info. Ideea e ca luna viitoare e simularea si as vrea sa stiu "un truc" in invatarea anatomiei. Cat sa iau un 5 6 in simulare ma refer, ca in bac evident ca vr ...? (mai mult)
Buna la daca la evaluarea nationala iau 4 la mate si la romana 6 ma duc la profesionala? Sa ma lamureasca cineva
Aceste pietre minerale chiar sunt adei? https://www.olx.ro/d/oferta/colectie- de- pietre- minerale- IDhXai1.htmlacest anunț este o alta țeapa sau e chiar pe bune? Vă rog frumos sa mă ajutați chiar...? (mai mult)
Salut. sunt clasa a 8 a si in ultima vreme nu prea am mai reusit sa ma concentrez pe examen pentru ca parintii mei divorteaza si trec printr- o perioada naspa si ma simt oribil, nu sunt deloc in stare...? (mai mult)
Dacă tatăl meu e Lipovean, şi mama româncă, înseamnă că eu sunt și și? Sau doar româncă?
Care este cel mai bun oraș la cluburi de noapte, și care sunt cele mai bune?
A absolvit sau este cineva la facultatea de educatie fizica si sport? Este greu, dai multe probe in timpul facultatii?
Salut am o curiozitate rușii sârbii etc care vor să învețe lb engleza trebuie să învețe alfabetul european (adică alfabetul nostru ) ABC sau se pot folosi de al lor Алфавит?
Numai eu sunt surprins de cât de puțin discutat în spațiul public e John Scotus Eriugena?
De ce persoanele care suferă de cancer trebuie să își tundă parul la 0? Ce le încurcă?
Exista vreun curs online de Graphic designer care chiar sa fie fie acreditat si sa fie recunoscut?
Salut oare unde aș putea să văd profesorii dintr-un anumit liceu? Dar nu pe site liceului ca nu scrie acolo, gen sa aflu la ce materie e profesor graduc etc
Salutare. Este adevarat ca anul asta la evaluarea nationala daca nu iau macar nota 5 la ambele materii nu voi putea intra la liceu?
Ce termen auziti folosit gresit cel mai des?
Ce înseamnă în engleză "Fu*ck You " la naiba? Adică cel puțin așa e tradusă dar nu știu dc in unele cazuri înseamnă și altceva
Sunt clasa a 8- a si nu stiu pe ce profil de real sa ma duc. Pe scurt, imi place FTFTFT mult matematica dar nu vreau pe mate info ca nu vreau sa invat o lume virtuala(care nu exista). Stiintele naturii...? (mai mult)
Bună! Am rămas repetenta în clasa a 5- a, a 7- a, dar risc să raman si acum în clasa a 11- a. Mai pot continua de la anul liceul cu frecventa la zi? Bineînțeles, repetand clasa a 11- a? Scuzați...? (mai mult)
Hey. știe cineva dacă fac master în România pot munci în domeniul meu in afară? sau a avut această experiență și îmi poate povesti și mie. Mulțumesc
Am nevoie urgent de ajutor! Daca cineva are banii cash, si vrea sa mi trimita din ei dar nu are cont bancar si nici card, cum poate sa- mi trimita banii? Eu am cont bancar, va rog ajuta- i- ma (eu sunt...? (mai mult)
Pentru cei din Oradea Ce părere aveți despre Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea?
Daca sunt minor si cineva din Romania vrea sa mi trimita banii prin Western Union eu sunt tot din Romania, poate?
Limba străină preferată și vorbită, care este?
Buna. Am o mica intrebare. Sunt studenta in anul 1 la feaa si vreau ca de la anul sa ma transfer la distanta si sa fac in paralel facultatea de chimie la zi. Problema e ca transferul se face abia in septembrie:)...? (mai mult)
Hei TPU! As dori sa urmez facultatea de psihologie de la Iași, dar nu mă pot decide între Alexandru Ioan Cuza sau Petre Andrei. Ce părere aveți? Care credeți că ar fi mai ok? Mai ok in sensul...? (mai mult)
Salut, de ce profa de istorie zice că, comunismul nu a căzut din Rusia daca pe Wikipedia zice clar că "Uniunea Sovietică a încetat să mai existe în 1991, când Boris Elțîn a preluat puterea...? (mai mult)
Dacă un display are pielii de culori primare roșu galben verde albastru atunci cum se poate forma culoarea alb sau când arata apa care curge cum se poate forma o culoare incoloră practic? Sau culoarea...? (mai mult)
Buna seara TPU. Vineri am olimpiada la geografie si e etapa pe liceu. De mentionat ca is clasa a 10a. Faza e ca asta e prima olimpiada la care particip si as vrea sa nu o dau in bara. In mare parte am ...? (mai mult)
Aceeași persoană sau aceiași persoană?
Care este diferenta dintre circuitul interior si exterior? Daca se poate mai explicat decat "circuitul exterior/interior este partea exterioara/interioară a circuitului"
Bună TPU! Dacă la sport nu pot face anumite exerciții, adică gimnastica pur și simplu nu pot, mă doare spatele, dar trebuie sa ne pună nota pe asta eu ce ar trebui sa fac? Am un 10 la sport pentru...? (mai mult)
Salut! Vreau sa vă întreb ceva legat de școală. Acum ceva timp, profesoara de franceză ne- a ținut în clasă după ce s- a sunat de plecare. Eu, zicând in minte că nu este corect să facă această...? (mai mult)
Bună! Pentru cei din Oradea Ce părere aveți de Liceul Teoretic Lucian Blaga din Oradea? Cum sunt profesorii?
Salut! Cum imi pot da seama de o funcție sintactică și in ce caz este deoarece unele funcții au aceleași întrebări cum ar fi atributul substantival prepozițional apare și la acuzativ și la genitiv...? (mai mult)
Bună ziua, Aveti idee dacă licența o pot da într- un anumit număr de ani de la finalizarea studiilor? De exemplu, am terminat acum 7 ani Literele, dar nu am dat licența. O mai pot...? (mai mult)
Cum adică scrieți numarul 15 supra 14 ca o suma etc? 25 supra 14 cum sa fie un număr? Este o fracție...
Bună! Sunt la liceu clasa a 10-a pe profilul filologie, vreau să știu dacă competențele la limbile străine sunt obligatorii?. Mulțumesc mult
Ma poate ajuta cineva cu niste sugestii de spatii de birouri(locatii ale acesora) pentru un studiu de caz (proiect de licenta in domeniul evaluare imobiliara) - BUCURESTI
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Rihanna
Te consideri un fan adevarat Rihanna! Testeaza-ti chiar acum cunostiintele!