Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Ce inseamna zile lucratoare? Zile care sunt zilele de luni pana vineri sau de luni pana duminica?
Buna ziua. Frati- miu mai mic o sa se mute la alta scoala de la anul si intrebarea mea este: daca la scoala pe care o frecventeaza in prezent este intr- o clasa de intensiv engleza, va fi transferat ...? (mai mult)
Ce părere aveți despre facultatea Alexandru Ioan Cuza din Iași? Mă interesează specializarea psihologie. Este un loc unde nu e nevoie sa dai mită?
Ce părere aveți despre Universitatea Petre Andrei din Iași? Păreri sincere!
Salut! Imi puteti da niste sfaturi daca la simulare am luat notele urmatoare: 9.60 la romana 4.10 la mate. Atat am calculat eu, dupa afisarea baremului. Ce credeti ca as putea face la mate, din moment...? (mai mult)
Salut, daca am facut o mica mazgalitura la simulare si am taiato cu o linie se cosidera ca semn sau de întâmplă ceva?
Heyyy! Din greseala. la examen am taiat cu o linie in diagonala. DOAR O DATA. La o grila.Mi se poate anula teza?
Vreau sa invat bazele contabilitatii si a excelului. Ce carti imi recomandati?
Daca iau sub 5 nu mai intru in examen?
Daca iei nota sub 5 in simulare nu mai intri in examen?
Bună dimineața. Oltenia și Muntenia, ambele se află în Sud, împreună au format Țara Românească. Există vreo diferență între munteni și olteni? Care sunt acele diferențe?
Cateva intrebari legate de doctorat. 1. Primesti salariu constant in fiecare luna? Cat este acest salariu? 2. Ce inseamna: locuri cu bursa si fara bursa? Aceasta bursa se refera la salariu sau este ceva...? (mai mult)
La un profil de economie la ce materi trebuie sa dau bacul?
Te poți transfera în clasa a 12 a la Colegiul National Militar Alba Iulia?
Salut! Imi poate spune cineva care sta in Severin ce profile fac dupa-amiaza la Pedagogic? As vrea sa intru acolo, dar nu ma prea incanta ideea de scoala dupa-amiaza din diverse motive
Ce legatura au radiatiile cu vomitatul.De exemplu in serialul cernobil erau oameni care vomitau.Ce legatura are?
Salutare TPU, as dori sa dau BAC- ul anul acesta, ce site- uri sau carti imi recomandati pentru a invata pentru BAC, am aproape 20 de ani, din pacate nu mai am niciun caiet sau vreo carte de la scoala....? (mai mult)
De ce nu mai ninge iarna ca in alti ani? Care e principala cauza? Weekend-ul viitor am vazut ca sunt 18 19 grade, nu prea e normal pentru luna asta zic.
Salut. Am fost la olimpiada de matematica pe 3 februarie. Unde se pun rezultatele in general la olimpiade? In judetul Constanta.
Pot să-mi dau reset la contul de pe Duolingo? Să mă dea de la 0.
Bună, dacă am terminat Facultatea de Litere acum 7 ani la Universitatea București, dar nu am dat licența, e posibil să mă transfer la privat și să o dau acolo? Dacă da, când pot face asta? ...? (mai mult)
Poti fi un om de succes care reuseste sa facă sume mari de bani dacă nu te-ai descurcat în scoala?
Am niste absente la scoala de prin noiembrie si nu mai gasesc scutirea, daca ma duc la medic credeti ca imi face alta?
Am vazut un bunic ce ii povestea nepotului lui cu cuvintele urmatoare ''cine crezi ca te tine nepotu in viata daca nu platesti chirie?'' credeti ca e ok sa il ia asa de dur din primul lui an de viata?
Buna! Vreau sa vă întreb cum va stăpâniți voi emoțiile! Efectiv mâine am simulare la română și nu știu cum o sa-mi stăpânesc emoțiile la un examen așa mare.(de clasa a8)
Helloo! Am o întrebare urgenta. Aveți idee cum pot creea mai rapid un text narativ. Mâine am simulare si îmi doresc sa termin la timp!
De ce daca moare o găină cei mai mulți dintre oameni o dau de mâncare unui animal (cum ar fi un câine) și nu o mănsnca că "e moarta și nu mai e comestibilă", dar daca o tai tu atunci e foarte...? (mai mult)
Bună, vreau sa urmez o postliceală și nu știu ce scoli sunt in Constanța și ce specialități în afară de cele din medicină. Daca este cineva care știe și poate să mă sfătuiască va sunt...? (mai mult)
Bună seara. Care sunt regionalismele pe care le folosiți zilnic? Puteți să-mi dați și mie câteva exemple? Aș aprecia dacă ați menționa și zona din care provin acele regionalisme.
Dacă am o nota de 5 în bacalaureat și doua note de 6(chiar peste 6), pot să- mi aleg materia la care dau bacul din nou, este obligatoriu sa dau la toate 3, fiind anul diferit sau dau din nou la...? (mai mult)
Bună! Sunt în clasa a 10-a la profesională, si vreau sa ma transfer la un liceu, (profil filo sau științe sociale) Pot face asta?
Ce să facem dacă nu ne place să studiem? Vreau să învăț engleza, dar după 10 minute de învățat mă plictisesc. Când eram în generală/liceu îmi plăcea să învăț, dar acum, când pot...? (mai mult)
Sunt la facultate la frecvență de zi și am o profesoară care ne predă doua materii și dacă nu avem un anumit număr de prezențe nu ne bagă în examen, are dreptul?
Bună tuturor! Sunt student in anul 1 la UMFCD și stau la cămin in U2, in cameră având decât o persoană în același an cu mine. Ideea e că am întâmpinat unele dificultăți în relaționare...? (mai mult)
Aș avea și eu o întrebare legată de admiterea la facultate la PIPP Constanța (pedagogia învățământului primar și preșcolar) În ce constau mai exact probele eliminatorii? Am văzut ca pe site...? (mai mult)
Salut, am o curiozitate legata de transfer. dacă în vacanta de vara vreau sa ma transfer la alt liceu, terminând anul cu o medie suficienta pentru admitere. mi se va lua în considerare media de la...? (mai mult)
Salut TPU! Liceu tehnic înseamnă liceu tehnologic?
Dacă am terminat 12 clase liceu.și nu am bac.nu se pune cele 12 clase?
Bună! In timpul orelor de muncă un perete a fost patat cu cafea, se poate sa fiu pus la plata? Nu îmi permit sa plătesc treaba asta din cauza salariului mic.
Ce părere aveți? Va veni războiul? Mai precis ^al treilea război mondial^ Rusia va ataca România? Dau fundă!
Încă jumătate de an, termin clasa a 9, mă tot cuprind gândurile unde sa plec: colegiu sau liceu. Unde o sa fie mai bine pentru mine, învăț la nici bine și nici rău, este mai ușor liceul...? (mai mult)
Salut! Am si eu o întrebare, am o profesoara de romana care maine vrea sa ne dea test doar mie si la inca 3 colegi, are voie sa faca asa ceva? Mie nu mi e pare corect sa ne dea doar noua test "pentru...? (mai mult)
Salut, am o întrebare! Un profesor are voie sa facă meditații cu elevii de la clasa lui, fără că aceștia sa fie forțați de profesor?
Buna seara! Ce sfaturi ati avea cand vine vorba de alegerea profilului de la liceu? Va multumesc!
Bună TPU! Ce trebuie să învăț pentru evaluarea națională 2024 la limba romana și matematică?
Bună! Dacă mi se anulează o lucrare de la Evaluarea Natională, ce pot să fac? Iau nota 1 sau nicio notă? Mai pot da contestație?
Hello, Daca renunt la facultate(taxa anul 1, am platit prima transa si mai ramanea o transa de platit), o sa trebuiasca sa platesc si a doua transa?
Buna ziua TPU, am o intrebare, mediile de la sport, desen si muzica (la gimnaziu) o sa se calculeze in media generala?
Bună. Acum 3 săptămâni am dat doamnei diriginte o scutire pentru a motiva 6 absente și până acum nu a motivat și trebuia să motiveze până ieri. Ce sa fac daca nu le-a motivat?
Salut TPU. Sunt clasa a 10 a. Vreau sa ma transfer la un alt liceu, dar aparent piedica mea principala este ca cica "nu sunt locuri". In vacanta de vara am depus cerere la 5 licee, niciunul nu m- a...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
One Direction
Cat de multe stii despre formatia cu milioane de fani?