Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 4 Decembrie 2024 sunt:
Salut TPU. Sunt clasa a 12 a pe profil de stiinte sociale si vreau sa merg pe o facultate utila unde ulterior pot sa gasesc si loc de munca. Momentan stau cu gandul la politie dar as vrea mai multe optiuni....? (mai mult)
Dacă profesorul îmi cere câteva pagini, caligrafic scrise, fără să specifice ce anume ar trebui să scriu pe ele. Oare ar trebui să copiez ceva la intâmplare dar scris frumos sau s- a referit...? (mai mult)
Bună tuturor, cine studiază efectele mâncării asupra organismului?
Bună tuturor, știți care sunt cauzele a ceea ce are acest om la picioare : " https://youtu.be/vTq7_vDe1Vw?si=AMa2HSrWiKx_S2c6 "?
Salut, am o mare dilema, cică numele de Nokia, Samsung, Sony Vaio etc vin de la numele de orașe /râuri. Eu am căutat și nu mi- a dat. Exista cumva râul Nokia, Samsung, Sony Vaio in lume? Sau...? (mai mult)
Buna! Sunt la ccia la Brasov. Dupa terminarea studiilor pot sa ma inscriu la master la ccia din cadrul Utcb la Bucuresti? Nu prea ma atrag optiunile de master de la Brasov. Multumesc anticipat!
Bună tuturor, ce fac cartografii?
Bună tuturor, câte ramuri ca urologie, dermatologie, ginecologie, urologie, neurologie sunt în medicină?
Vreau sa construiasc eu kart cu un motor de 8 cp și 200 cc am 16 ani și vreau să știu dacă am nevoie de permis sau ceva de la rar pentru el.
Câți ani faci la medicina veterinara?
La liceul Constantin Carabella au uniforme?
Pe vremea lui Nicu și Elena, oamenii într- adevăr citeau mai mult sau este o exagerare, pentru ca și când erau 2 ore de televizor pe zi tot se găseau lucruri de făcut? Oricum cititul de placere...? (mai mult)
Salut, cutia de plastic /plastic reciclat este impermeabil? Adică dacă îmi pun telefonul in baie sa se încarce(deoarece priza din camera mea e stricată) într- o cutie de plastic va absorbi apa gen...? (mai mult)
Cum se zice corect? Logane sau Loganuri?
Bună tuturor, de ce este ars acel om : " https://youtu.be/UVeeGajyE3o?si=VeU1EMK3AQXY-ARc "?
La facultate la id se ofera camin, legitimatie, bursa etc?
Bună tuturor! Vin și eu cu o întrebare, acum 2 ani de zile am terminat școala profesională, nu am dat atestatul pentru ca am fost nevoită să plec din țară, acum a- și vrea să continui liceul....? (mai mult)
Spuneți-mi și mie ce trebuie sa învăț la română pentru evaluarea națională, va rog?
Este vreo problema daca intr-un modul nu o sa am o nota?
Am o mare dilema de ce mai toată lumea spune la aceea regiune din sudul României "Țară românească" și doar in foarte foarte putini cărți i se spune Valahia? De ce?
Salut TPU! Dacă ești corigent la o materie repeți anul?
Salut informațiile din codul morse se primeau pe o foiță de hârtie presupun nu? Altfel cum îți dădeai seama ce ți- a transmis persoana de la celălalt capăt? Cine îmi poate explica cum funcționează...? (mai mult)
Buna,am si eu o intrebate.Este cineva care a primit bursa privata de la Omv Petrom si poate sa ma ajute si pe mine? Ce inseamna interviul in limba engleza si in ce consta
Buna! sunt pe clasa a 10a la profilul de bio chimie si ma gandesc sa dau la medicina. ma puteți ajuta sa ma decid intre centrele universitare din Iasi, cluj si Bucuresti? (pe baza pregătirii pentru ...? (mai mult)
Salut TPU! Ce inseamna daca un profesor mi-a făcut referat? Mi se poate tăia bursa din cauza asta? Țin sa notez ca e primul meu referat
Buna as dori sa știu dacă alunițele reprezintă o formă de cancer de piele și unde as putea sa elimin mulțumesc!
Bună tuturor, care sunt sinonimele lui " prostituată "?
Am dat un test neanuntat la biologie (sunt clasa a IX- a) din, , lectia de zi" de unde la doar 6 copii le- au fost luate testele si corectate si puse notele in catalogul electronic. Unul din colegi caruia...? (mai mult)
Salut TPU! Dacă vreau să mă fac profesor la un liceu de minoritari (să zicem că vreau să mă fac prof de desen la liceul Lenau din Timișoara) ce trebuie să fac / să am? Legea e prea stufoasă ...? (mai mult)
Salut daca am probleme cu tastatura de la PC cum o pot repara?
E normal sa ti se para ca nu intelegi nimic in primele saptamani de facultate :))? (In special UPB)
Bună tuturor, dacă nu te speli te poți îmbolnăvi și de ce te poți îmbolnăvi?
Bună tuturor, cum îmi pot da seama dacă pielea este curată?
Bună tuturor, divorțul ține de dreptul civil?
Bună! Pe ce se dă bacul la filo? Dar la științe sociale? Vreau să mă mut de pe mate info și nu știu să aleg.
Salut TPU! Se dă examen de admitere la Facultatea de științe ale naturii și științe agricole din Constanța?
Cum as putea sa învăț matematica si chiar sa o si inteleg pe cea de fac? Pentru ca sunt la fac de inginerie Electrică buc, primul an si eu am fost la liceu tehnologic, iar matematica pe care am făcut-...? (mai mult)
Salut! Sunt in clasa a 8 a si o sa trebuiasca sa- mi aleg profilul la liceu, eu sunt bun la mate, fizica, chimie dar m- am cam staurat de atatea matematici nu mai am chef si ma gandeam sa merg pe uman...? (mai mult)
Ce înseamnă,, Traumatizat?"
Bună tuturor, ce mănâncă țânțarii?
Bună tuturor, este adevărat că acest om are 145 de ani : " https://youtu.be/IKiYIfu8xRg?si=DOQ7In4VAXIQ-4Hw "?
Salut, poate ca o pasare sălbatică gen vrabie să facă râie transmisă de la o pisică? (Am construit o căsuță pentru păsări dar a stat și pisica mea in ea și mi- e teamă să nu se transmită...? (mai mult)
La câte absente se scade media la purtare cu un punct anul acesta? La 10 sau la 20?
Buna, buna! Am nevoie de putin ajutor. Am intrat pe a IX- a la liceul pe care nu- l voiam si as vrea sa ma mut dupa clasa asta la Liceul Popular de Arte la profilul plastic (nu am luat probele din pacate)....? (mai mult)
Bună tuturor, de ce miroase pielea și de ce miros hainele?
Îmi foloseste la ceva informatica/ticul dacă vreau sa dau la psihologie?
Bună tuturor, organismul produce / face microorganisme care protejează / apără buzele de orice intră în contact cu ele - cu buzele?
Sunt clasa a 10 a și vreau să mă mut și de pe profil și din liceu. Problema e ca deja a început anul și aș vrea să știu care sunt toate variantele să mă mut. Mă gândesc dacă ar fi o variantă...? (mai mult)
Doresc să merg la fsega la marketing dar vin de pe profil de psiho. Așa ca nu sunt cel mai viteaz la mate. Cat de grea este matematica acolo? Te invata cam tot in marte parte acolo sau trebui să ai ...? (mai mult)
Salutare! Daca mă transfer la alt liceu, trebuie sa fac din nou toate actele? (Bursa, abonament de autobuz, etc)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
CyberDune28 întreabă:
Mindfulness întreabă:
sabin89 întreabă:
DanielmanRO întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Lie to me
Te consideri un fan adevarat al serialului Lie to me? Hai sa vedem cat de multe stii!