Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Buna ziua. Daca fac patru module din ECDL cum pot am diploma de bac de la TIC sau Informatica?
Bună tuturor, în ce an Sfânta Lumină a ieșit din stâlpul de piatră din curtea Bisericii Sfântului Mormânt, ce Sultan al Imperiului Otoman era atunci și cine era Patriarhul Ierusulimului atunci? ...? (mai mult)
Bună TPU, în ce perioade au domnit sultanii turci : Mourad al trei - Lea și Mourad al patru - Lea?
Bună! Aș vrea să cer părerea mai multor persoane, sunt clasa a- 8- a și nu știu la ce liceu din Rădăuți vreau să dau dintre CTR, CNEH și CAM, am auzit că la CAM nu prea se învață, la...? (mai mult)
Salut TPU, am si eu o intrebare pentru cine e la Colegiu Militar sau e famliliarizat cu subiectul. Pentru un elev de clasa a XI- a, se poate face transfer intersemestrial de la un liceu civil la unul...? (mai mult)
Cat dureaza un transfer de la o scoala la alta? Am depus cererea și mâine o va duce directorul școlii la care vreau sa ma transfer la ISJ neamt.
Bună seara, am nevoie de ajutor, eu tocesc la unele materii, aș vrea să învăț logic la geografie și la biologie ceva sfaturi?
Bună, îmi dați va rog o aplicație pentru probleme de matematica? Dau fundă
Dacă vreau să mă transfer de la o facultate la alta, la aia nouă încep cu anul 1? De exemplu: sunt anul 2 și vreau la altă facultate. După ce m- am transferat încep tot cu anul 2 sau mă bagă...? (mai mult)
Bună, sunt din Republica Moldova și sunt semestrul 2 la colegiu și aș dori să mă întorc înapoi la liceu, posibil cineva știe procedura sau dacă este posibil?
Are cineva informatii despre proba de la arte plastice Timisoara? Cum ar fi, ce trebuie sa aduc la proba.
La Limba engleza anii gimnaziali, nu se mai face alfabetul fonetic? Daca nu se mai face alfabetul fonetic si profesorul pronunta prost cum poate un copil sa aiba sanse la a invata limba engleza...? (mai mult)
Cu ce medie s-a intrat anul trecut (2023) la liceul Grigore Moisil din Iași?
Buna ...Sunt înscrisă la facultate, dar nu prea am fost deloc anul asta.Ce se întâmplă dacă nu mă prezint la examene? adică vreau sa îngheț anul ..precizez că stau la cămin, oare voi fi...? (mai mult)
Aluminiu este mai tare decât plasticul? La ramele telefoanelor mă refer adică gen ai un telefon cu rame de plastic este mai durabil sau nu decât unul cu rame de aluminiu?
Am o problema va rog ajutati- ma, am avut pana acum o zi cont de Facebook, cand am intrat ieri, Facebook- ul ma suspendase, mi- a cerut sa mi verific email- ul si nr de telefon, si dupa sa fac un ...? (mai mult)
Bunaaa. Sunt clasa a12a si nu prea stiu de unde sa incep cu invatatul pentru bac. M-ati putea ajuta cu cateva sugestii?
Vreau sa dau bacul, pe filiera tehnologică. Română, Matematică, Fizică. In acest moment sunt în neștiință de cauză ce anume ar trebui să învăț din aceste materii?
Cum pot să îmi scot corigența la biologie?
Salut. Sunt clasa a 8 a si voiam sa mă pregătesc pentru examen dar nu știu care este cea mai mica nota cu care poți să intri la liceul sportiv din Brașov și care sunt probele pe care ar trebui ...? (mai mult)
Imi puteti da exemple de constructii pasive si active cu pronume reflexiv? Cum imi dau seama ca e pronume reflexiv? Ce sunt relatiile de subordonare?
Heyy, am nevoie urgenttt de o lista de rezumate (pentru ca nu am citit carti) pentru simularea judeteana pe care o voi avea joi la lb romana, la continuturi ne- a spus ca ne da text dramatic, dar imi...? (mai mult)
Salutare! Stiti daca gasesc undeva carti de romana pentru bacalaureat care sa contina eseuri gata structurate si daca sunt bune de ceva? Tin sa precizez ca am terminat liceul si nu am de unde sa fac rost...? (mai mult)
De ce ni se iau ciornele la evaluarile nationale/simulari? Este vreo metoda prin a vedea daca ai copiat? Nu inteleg logica sa iti ia si ciorna.
Am dat bacul anul trecut însă pentru oarece motiv nu mi-am luat diplomele pentru competențe. Este prea târziu să ma duc să le iau acum?
Salut TPU, anul acesta urmeaza sa sustin examenul de bacalaureat. Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste sfaturi, tips and tricks pentru a invata mai usor si mai eficient. Sunt in urma cu materia si...? (mai mult)
Unde pot sa fac Teoria socio-cognitivă a carierei ca test online? Am de interpretat rezultatele ei pentru un proiect.
Bună! Fac studii in RO, și la moment sunt în clasa X, pe profil uman/științe sociale) Am o neclaritate, mai exact o întrebare …. Dacă doar mă prezint la competențele de la bac, voi putea...? (mai mult)
Buna,sunt la mate info si raman corigent la info. Mai am un coleg in aceeasi barca si doamna a spus ca daca isi schimba profilul urmatorul an, il trece fara probleme.Este adevarat?
Bună ziua! Am și eu o nelămurire. Lucrez în învățământ ca învățătoare. Într- o zi din săptămână am ore până la 11, deoarece clasa mea are ultima oră educație fizică. Este obligatoriu...? (mai mult)
Salut TPU! Sunt clasa a 8- a si as vrea sa intru la un liceu de mate info care sa fie intre mediu si bun si pe langa sectorul 6 doar ca mediile au luat- o in sus si nu stiu ce sa fac. Aveti vreo...? (mai mult)
Buna, poate intreb o prostie dar am nevoie de putin ajutor, eu sunt la liceu de muzica si nu dau bacul din matematica. Pot merge la facultate de științe economice (marketing)? multumesc anticipat
Bună, am o profesoara de romana adorabila. Eu sunt bună la romana dar când ma asculta sau îmi pune o întrebare am foarte multe emoții, inima îmi bate tare ma încurc și greșesc, aceasta făcând...? (mai mult)
Buna! Am și eu nevoie de niște sfaturi în legătură cu textul argumentativ de la romana (sub 1 B). Deci, cunosc structura lui, știu ce trebuie scris, ce nu trebuie scriu, știu cum trebuie realizat,...? (mai mult)
La cat timp, dupa sustinerea concursului ComPer, se afiseaza baremele de corectare? Si cam pe la ce ora, daca stiti.
Ce ore faci la profilul ghid turistic religios?
Salut, cum adică acest telefon avea un display alfanumeric? https://www.gsmarena.com/ericsson_ga_628-105.php
Salut! S- a înscris cineva in anul 2023- 2024 la cursul de Chelner/Ospătar? Care se face prin Forțele de munca? Proiectul se numește : Sprijin pentru tineri NEETs din regiunea SV Oltenia. Și dacă...? (mai mult)
Buna, daca nu am intrat in clasa a9(nerepartizata). Pot in vitor sa urmez o scoala( a doua șansa) si sa termin liceul pentru diploma?
Bună, știe cineva cum intri la liceu de arte din Timiș și care sunt probele sau pot sa intru? Că gen eu știu să desenez dar daca am o imagine atașată sau ca un fel de copiator și unele pot să-...? (mai mult)
Buna, dupa terminarea unui liceu miliatar pot aplica si la o academia de politie pentru a deveni jandarm, ma va ajuta mai mult ca am fost la un liceu militar sau e mai avantajos sa aleg o academie militara...? (mai mult)
Cate zile/weekend-uri se fac la liceele cu Frecventa Redusa? Iar prezenta e obligatore la toate orele de predare?
Buna. Ce specializare trebuie sa urmez la facultatea de jurnalism ca apoi sa ies pe postul de Editor/Redactor online
Salut TPU, imi puteti da niste sfaturi pentru Evaluarea Nationala si despre cum pot intelege Matematica mai bine (in special gemoetria, dar si algebra mai aprofundat) si eventual sa inteleg si Fizica ...? (mai mult)
Bună ziua! Sunt elev în clasa a 8- a și aș vrea să intru la un liceu teologic, unde din ce am înțeles îmi trebuie media minim 9 la purtare în clasele 5- 8. Problema este că eu am avut media ...? (mai mult)
Salutare! Știe cineva unde găsesc sau are cineva grilele examenelor de la asistență medicală anul 1 UMFT?
Dacă am terminat facultatea de Drept si modulul psihopedagogic sunt calificată pe Sociale( ed.sociala, logica, economie...)?
Stie careva niste licee cu Frecventa Redusa sau Seral private online?
Stie careva UN liceu cu Frecventa Redusa sau Seral online?
Salutare! Dacă termin 8 clase și nu mai continui studiile,ce se întâmplă, e obligatoriu, mulți nu mai merg?!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Capitalele statelor americane
Te atrage visul american, dar cum te descurci cu capitalele statelor americane?