Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, ma numesc Alexandru. Am cateva intrebari în legatura cu Liceul Militar "Mihai Viteazu" din Alba Iulia. Sunt clasa a IX- a si vreau sa ma transfer, intrebarile mele sunt: 1. Daca ma transfer,...? (mai mult)
Salut am realizat că am o nouă problema deci nu știu dacă o mai are și altcineva dar de ce mă rog când mă gândesc la "Mozart" îmi vine in minte primul gând la caș sau brânză telemea și când...? (mai mult)
Este adevărat că cei din Familia Simpson au prezis viitorul?▶️ Vezi acest reel https://www.facebook.com/share/r/BdnM8wbNF84PCPoC/
Bună TPU, Mozaismul = Iudaism? Termenul de " Mozaism " provine de la profetul Moise?
Am ramas reptent de 2 ori in clasa a7 a si anul acesat s-ar putea sa raman daca mai raman si anul asta ce se intampla voi fii exmatriculat?
Poate cineva din SUA sa mi trimita banii eu fiind în Romania? Nu pe aplicatii, paypal sau revolut sau de astea, poate direct în contul bancar daca nu am 18 ani? Si daca da cum?
Bună! Vreau să mă înscriu la USAMV Iași ID Horticultura sau Agronomie. Sunt tata și lucrez, nu pot frecventa o facultate la zi și nici nu cred că o să mă pot prezenta in fiecare we la facultate...? (mai mult)
Bună TPU, din ce sunt făcute ingredientele care nu sunt naturale din alimente, spre exemplu e - urile?
Ai nevoie de informatică sau fizică pentru admiterea la Politehnică și dacă nu, la ce facultățile(de la Politehnică)se intră pe bază de dosar sau admitere doar din matematică?
Salut! In iulie dau bacul, vreau sa dau bacul la informatica (sunt pe mate info), stiu programare, rezolv probleme de informatica cu vextori, matrici etc, dar cand vine vorba de backtracking si grafuri...? (mai mult)
Salut! Știe cineva din ce se dă admiterea la facultatea de psihologie din Oradea?
Ca politist esti liber sa pleci în vacanta sa părăsești tara, poți deține propria afacere sau sa conduci o afacere job ul este unu stresant ma refer ca agent
Buna ziua TPU. Eu la începutul lunii Decembrie i- am dat dirigintei doua scutiri de la medic fiindcă am lipsit doua saptamani, si in cursul lunii Decembrie i- am amintit deseori sa motiveze absentele,...? (mai mult)
Cât costă branșarea la o linie de curent (mă refer la cea cu 3 șufe)? Ar trebui treansformator de scădere.
Poți avansa in rang in armata romana fără 12 clase și cu bac? Doar dacă ai clasele obligatorii.
Mai sunt oameni pe aici care suferă de tiroidă? Și care sunt deschiși și amabili să- mi răspundă sincer la următoarele întrebări. :) Toți cei care suferiți cu tiroida, orice- ar fi acolo,...? (mai mult)
Salut, oare cei care ati facut FSEGA oare nu stiti cum functioneaza practica ne repartizeaza ei undeva sau alegem noi locul?
Bună! In clasa a 12 a pe stiintele naturii mai fac geografie? In clasa a 11 a fac o ora pe săptămâna și vreau sa știu dacă in a 12 a fac, deoarece din câte știu clasa a 12 a de la mate info de...? (mai mult)
Buna seara! Urmează sa dau la un liceu dar nu știu mai exact ce profil să aleg, profesorii ma sfatuiesc sa merg pe un profil real așa ca poate ma puteți sfatui voi deoarece la matematica și română...? (mai mult)
Care este orarul la liceu cu Frecventa Redusa? Trebuie sa fiu prezent la toate orele?
Buna ziua,as dori sa stiu daca eu sunt anul I la facultate cu frecventa, dar vreau din semestrul urmator tot anul I sa ma transfer la fără frecvență, se poate? Trebuie sa nu am nici o restanta?
Bunaa.Am o intrebare.Nu credeti ca in scoli, copiii inca de mici ar trebui invatati despre nutritia lor? Da, fiecare este responsabil pentru ce mananca si e decizia lor dar cred ca daca ar sti ce, in...? (mai mult)
Deci nu mai pot cu clasa v. Am luat o dată 5 la geografie și simt că nu mai pot face absolut nimic. Ce modalitate este să învăț la aceasta materie mult mai bine? Că efectiv nu știu cum să...? (mai mult)
Bună seara! Un exemplu de concurență neloială? Vă rog!
Salut! Eu sunt clasa a IX a pe protecția mediului, sunt în xlasa 9B și eu vreau sa ma mut la 9A care este tot de protecția mediului. Este posibil sa ma mut?
Buna dimineața, la multi ani tuturor celor cu numele de Ion și Ioana. Azi dimineață am văzut un documentar pe FB despre motoarele cu aburi, zicea că primul a apărut în 1698 cam așa ceva dar ...? (mai mult)
La multi ani tuturor celor cu numele de Ion și Ioana. Am o nelămurire, erau mai bune trenurile pe aburi? Este adevărat că după ce au fost scoase cele pe aburi au fost introduse cele diesel și apoi...? (mai mult)
Care sunt studiile necesare pentru a te inrola în legiunea straina?
Salut, am o întrebare legată cu școala, eu mă mut de la școala mea și eu am făcut germană și mă mut la o școală unde nu se face germană, se face franceză, ce pot face?
Bună, oare stie cineva media minimă de admitere la drept, la Cluj?
Bună, doresc ca cineva să îmi dea detalii despre profilul de arte vizuale, mai exact cum este la un liceu de arte (de preferat, liceul Nicolae Tonitza, București): materii, la ce se da teze, ...? (mai mult)
Știe cineva dacă liceul Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj are cămin?
Salut, ce este sesiunea in facultate si cand se termina? Gen vorbim de prima sesiune de exemplu, ajutati-ma, dau funda, va rog sa imi spuneti exact ce este si cat dureaza.
Sunt produse ale lui. E corect scris?
Buna ziua! La liceu, pe profilul Științe ale naturii, se reiau cumva de la 0 materiile precum fizica, chimia, si biologia? Sunt aproape de liceu si nu pot sa zic ca facem prea multa biologie la...? (mai mult)
Salut TPU! Sunt in clasa a 9a si vreau sa ma transfer de la mate info la filologie la urmatoarea vacanță dintre module, deoarece nu imi place ca studiez la info in clasa limbajul C+ + si, terminand...? (mai mult)
Salut avocado creste in Romania? Am cumpărat 2 avocado de la Kaufland unul i- am mâncat miezul acela verde am încercat să- i mănânc și sâmburele dar nu am putut sa mănânc decât jumătate din...? (mai mult)
Cea mai bună metodă de a învăța engleza singur?
Cum avionul asta: Hughes H-4 Hercules cum a fost făcut din molid?
Buna TPU! Sunt student in anul 2 semestrul 1 si in acest semestru sunt plecat cu o bursa Erasmus intr- o alta tara, la o Universitate de top din Europa. (Nu a fost prima mea optiune dar aici am nimerit.)...? (mai mult)
Cine îmi poate face rezumat, măcar 8-10 rânduri capitolul 8 până la capitolul 18, din Cireșarii volumul 1 de Constantin Chiriță,vă rog, până mâine! va rog mult
Care e diferența dintre școală și academie de politie?
Salut TPU! Cei care ați făcut profilul mecanic cu specializarea de tehnician mecatronist ați făcut și electronică în liceu? Poate unii dintre voi o să zică ceva în genul:, , Ce întrebare stupidă,...? (mai mult)
La ce mama dracului se aproba deschiderea unui cont insta dacă cineva te blochează fără motiv? Ar trebui aduse dovezi prin care acel utilizator care blochează sa le prezinte ca nu corespund regulilor...? (mai mult)
Buna, stie cineva de unde pot sa cumpar diploma de liceu? (AM NEVOIE MARE)
Salut TPU! Cu ce medie poți intra la Colegiul Tehnic Costin D.Nenințescu din Pitești cu profil de filologie?
Buna TPU! Ma bate gandul sa dau la o facultate, doar ca am cateva nelamuriri in legatura cu asta.Nu conteaza neaparat ce facultate, am nevoie doar ca pentru cursul de trainer la unghii (ca sa pot preda...? (mai mult)
Bună! Sunt aici persoane care au dat bacul la sociologie? Sunt nehotarâtã si nu stiu ce sã aleg între geografie si sociologie. As prefera sociologie, dar doresc si alte pareri pentru a- mi face o...? (mai mult)
Știe cineva informații cu privire la admiterea 2024-2025 la Facultatea de Inginerie Medicală UPB?
Îmi puteți recomanda niște cărți foarte bune pentru bac la romana, istorie și geografie?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Sore
Ai urmarit-o cu sufletul la gura in serialul Pariu cu viata? Ii stii toate melodiile pe de rost? Hai sa vedem cat de multe stii despre Sore!