Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 14 Ianuarie 2025 sunt:
Salut tpu.Am o intrebare urgentă.Am fumat pe geam de la etajul 3 o tigara si miroase in camera mea si in bucatarie, stie cineva ce sa fac ca sa se duca mai repede fumul? Si in cat timp se duce daca am...? (mai mult)
Buna,doamna ne-a pus să învățăm moara cu noroc eseul, dar eu am găsit comentariul, este ok daca am învățat asa?
Au voie profesorii să îmi pună nota 1 dacă am dat răspunsurile de la test unui coleg?
Bună! sunt primul an la ifr, nu prea am intrat la cursuri și nici temele nu le am făcut, are legătură cu faptul ca intru sau nu la examen? adică în sesiune pot merge chiar dacă n am fost prezenta...? (mai mult)
Buna tuturor! Ash vrea sa impart cu voi ce mi se intampla. Invat sa conduc masina, sunt deja la a 18- lectie, am 35 ani, si instructorul la orice greseala imi face observatii foarte apasate, ca ...? (mai mult)
Cum este corect în engleză: their aesthetic selves sau their aesthetics selves?
De ce s-a decis scufundarea insulei Ada Kaleh? Ms
Acum cu sezonul acordării burselor de merit, colegul meu nu a luat bursă, eu am luat clasându- mă chiar în fața lui. Are rost să facă o contestație sau să aștepte redistribuirea? Bursele sunt...? (mai mult)
O monedă de 50 de lei din 92 mai are valoare daca a fost șlefuită cu șmirghelul?
Se poate face transfer la CNVA în clasa a-XII-a? Dacă da, știe cineva ce medie a fost la filologie in anul 2023? Aș vrea să mă transfer dar nu știu media finală.
Ce ajuta mai mult la formarea creierului : Cititul cartilor sau lucratul de exercitii si probleme la matematica?
Bună seara! Mă pot transfera de pe un profil vocațional pe unul teoretic? Precizez faptul că aș dori să mă transfer într- o clasă cu profil teoretic din liceul meu, așadar mai trebuie să dau...? (mai mult)
Dacă ai o refacere la o materie la facultate ești mutat automat la taxa?
Buna! Dacă la facultate trebuie să refac o materie la anul trebuie să plătesc o taxa?
Ce trebuie să învăț la subiectul III, pentru bacul de la română dacă sunt la filologie? Am înțeles că subiectul III la uman este diferit de cel de la profilul real
Buna ziua, la bacalaureat pot sa schimb o materie si sa o inlocuiesc cu alta?
Păstrez bursele daca mă transfer la alt liceu?
Buna seara! E cineva care a dat bacul la o varsta mai inaintata si ma poate ajuta cu niste sfaturi?
Are voie profesorul sa nu ma bage in bac daca nu iau 5 in simulare?
Ce rudă era Henric de Navara cu regele Ludovic al XII-lea? EDIT Henric al II-lea, nu Ludovic.
De ce daca e -1grad se topeste zapada?
Ajutati-ma va rog. Care este regula ortografică pentru : n- am; chemându-ți, și-n.
Are cineva de la cei de la învață cu succes cartea de matematică?
Salut, știți dacă la profesionala, se poate face și facultatea?
Buna dimineața tuturor. Vouă ce v- a adus Moș Nicolae? Apropo de unde vine chestia asta ciudată cu Moș Nicolae care aduce cadouri? Moș Crăciun, iepurașul de Paște? Când eram mic îmi plăcea...? (mai mult)
Salut! Cum as putea sa intru și eu la un liceu militar? Cel mai apropiat fiind cel din Craiova"Tudor Vladimirescu". Sunt in clasa a 7 a, am 14 ani și am m- am documentat și eu după internet pentru...? (mai mult)
Salut, aș fi interesat sa aplic la un colegiu militar fiind minor sunt curios dacă elevii au voie sa părăsească incinta căminului pentru a merge în oraș (când toate cursurile și orele de studiu...? (mai mult)
Credeți că CNGS (Colegiul Național Gheorghe Șincai) este o școală prea slabă?
FUNDA SI VOTURI! Salut TPU, cum pot opri procrastinarea? Sunt la o facultate buna pe programare (nu IT), in strainatate, anul 3, sem 1 si deja urmeaza sa repet semestrul acesta deoarece feedback-...? (mai mult)
Salut, mă numesc Tudor, sunt elev în clasa 12. Directorul școlii m-a dat afară din școală din cauza ca am 60 absente. Are dreptul?
Am vazut ca s-a publicat ceva ca trebuie sa ai minim 2 note pana la vacanta, daca nu le ai ce se poate intampla?
Ce cărți îmi recomandați pentru bacalaureatul la romana, mate si geografie? După care sa învăț si de variante Sunt bune alea care sunt promovate pe net de exemplu, , invata cu sucesc, bacul,...? (mai mult)
De ce avem rezultate din ce în ce mai proaste la testele PISA? România are olimpici, am modificat subiectele la Evaluarea Națională sa fie asemănătoare cu testele PISA și totuși stam la fel ca...? (mai mult)
Oare pot sa ma mut la un alt liceu dacă am mai puțin de 5 la doua materii? Dacă încerc sa scot notele alea pana la sfârșitul modulului?
Bună! Sunt clasa a 9- a pe profil științe ale naturii și vreau să mă transfer la alt liceu, pe același e profil. Pe site- ul liceului la care aș vrea să mă transfer și pe site- ul inspectoratului...? (mai mult)
Cum se face un Grafic Gantt? Am incercat in Excel si in QM si nu mi-a iesit de nici o culoare.
Bună, puteți să-mi spuneți cum se face o compunere narativă? Deoarece nu înțeleg cum să fac una
Salut TPU. Sunt anul 2 la facultate si vreau sa stiu daca nu ma mai duc si nu dau nici un examen, cand repet anul raman restantele gen? Am si restante din anul 1 daca nu le dau nici pe alea ce se...? (mai mult)
E ciudat sa dai cerere unei profesoare pe Facebook? I-am dat cerere din greseala dar am sters-o repede si cred ca a vazut
Buna! Am avut o restanta pe anul 3 si una pe anul 4.Problema e ca nu m-am mai reinmatriculat din 2020 si nici nu mi-am inghetat anul.Ma mai pot reînmatricula acum sau se considera a abandon?
Salut TPU! Știți site-uri pentru orice eligibile ca și biografii pentru un "proiect de licență" sau un site care sa conțină link-uri către orice? :))
Buna ziua tuturor, auziți cumva regina Elisabeta a doua a Marii Britanii a fost rudă de sânge cu Regina Elisabeta l care a fost prima regina a Regatului Unit în jurul anului 1500?
Buna! Am nevoie de o idee de pictura prin amprentare si pensulatie cu subiectul "Pinocchio", pentru clasa a 2-a. Ma poate ajuta cineva?
Cum se învață cel mai eficient Șah? Sunt mai ok jocurile online sau cel clasic? Unde găsesc o carte sau toate regulile pentru a juca Șah? :)
Salut! Sunt a 12 a mate info, si vreau sa dau bacu la informatoca. Stiu programare doar ca trebuie sa mai lucrez la "pusul problemelor" pe foaie, fara compilator, la modul cum le gandesc. Daca lucrez...? (mai mult)
Este adevărat că dacă intri la un liceu cu profil uman, vei fi prost?
Buna tuturor! Sunt eleva în clasa a VIII- a si sunt din Gorj, as vrea sa dau pe profilul de științe ale naturii mai departe la un liceu din Tg Jiu, am înțeles că cel mai bun pe științe ar fi ...? (mai mult)
Ce relație de rudenie era între Maria de Medici și Caterina de Medici (din nou istorie).
Salut grup, am si eu o problema, am un frate mai mic de 13 ani este in clasa a 7 a și nu prea îl interesează școala, citește foarte greu și nu prea știe chestiile elementare despre matematica ...? (mai mult)
Cine era Cardinal al Franței în timpul lui Ludovic al XIII-lea? Sau, erau mai mulți cu acest titlu? (istorie)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
SimonaNicoleta20 întreabă:
Anonimhack35 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Bipolaru21 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Dragon Ball
Esti un fan adevarat al anime-ului Dragon Ball? Hai sa vedem cat de multe stii despre Son Goku, Piccolo si restul personajelor fantastice!